< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç değer kaybı hakkında yardım?? (2. sayfa)
-
-
@psychomax13 hocam benide aradılar %100 karsı taraf kusurlu oldugu için avukat aracılıgıyla deger kaybı paranızı alabiliriz diye ve notere yonlendirdiler bizde gittik notere adı gecen 3 avukata vekalet verdik ama arayan bayana bir türlü ulasamıyorum su an. biseyler yanlış gidiyor ama hayırlısı.. adı gecen avukatlara ulastım normal bi tonda sakince konusuyolar ben anlamadım gitti..
-
Bir sonuç çıkarsa buradan güncelleme bekliyorum hocam. Hayırlısı diyelim.
-
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Eksper ücretini sigorta firması karşılıyor sanırım?
Şu anki değer kaybı hesaplaması %2 olayı yüzünden eskisinden bile saçma olmuş. Eğer kılpayı %2 altında kalsaydı (ki çoğu durumda kalır araba ortalamanın üstünde bir fiyattaysa) yok yere 30 bin yerine 7 bin alacaktınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 20 Nisan 2022; 23:22:57 > -
Hocam abartmayın Ekim 2020de trafik poliçe limiti 40.000-TL. 60.000-TL değer kaybı almanız imkansız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mevcut durumda %2'nin vs. bir önemi yok arkadaşlar yanlış yönlendirme yapmayın. Gerçek zarar ilkesi doğrultusunda reel değer kaybı hesabı yapılıyor artık.
60 Türk Lirası hocam. Dalga geçer gibi sadece 60. Bin değil. :)
Bahsettiğiniz meseleyi de tam anlayamadım. Sigorta işleri pek bilgim dahilinde değil. Anlamadığım şey benim hala alacağım bir miktar para var mıdır? Avukatlar zırt pırt arıyor ancak uğraşmak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomax13 -- 21 Nisan 2022; 2:18:49 > -
Büyük geçmiş olsun hocam. Özelden mesaj attım size yardımcı olacağım.
Evet sigorta karşılıyor eksper ücretini. Aynen benimkini de çok az bir farkla geçti %2 sini öyle olmasaydı hasar tutarı veriliyor dediğiniz gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: SorryForAll
Mevcut durumda %2'nin vs. bir önemi yok arkadaşlar yanlış yönlendirme yapmayın. Gerçek zarar ilkesi doğrultusunda reel değer kaybı hesabı yapılıyor artık."KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI GENEL ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR GENEL ŞARTLAR" başlıklı resmi gazetede yayınlanan tebliğdeki maddelerden bakarsanız böyle bir durumu maddelerde şu şekilde görebilirsiniz:“ 3. Araçta meydana gelen maddi hasarın, aracın rayiç bedelinin %2’sinin altında kalması halinde değer kaybı tazminatı araçta meydana gelen maddi hasar tutarını aşamaz.”
yargıtay o resmi gazete ekine bakmıyor, reel piyasa koşulları baz alınıyor.
Mart ayinda park halinde aracima el frenini cekmeyi unutan bir kamyon carpti. Tampon boyandi sol on far degisti. Toplamda 15bin tl masraf cikti. Benim kaskom karsinin trafik sigortasindan bedeli temin etti. Karsinin sigortasina (koru sigorta) deger kaybi icin basvurdum. Basvurum red edildi. Deger kaybi yok denilerek. Dava acsam sonuc alir miyim? Aracim hasarsiz boyasiz 2019 tiguan.
Bu konuda avukata mı başvurmalıyım arkadaşlar? Dava harici ilerleme şansım yok mu? Bu arada aracımı 20 gün önce sattım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxygen3 -- 21 Nisan 2022; 12:21:16 > -
Kimseyi yanılttığımız yok, sizin dediğiniz avukatla uzun bir süreçle iş yargıtaya kadar uzarsa belki olabilecek birşey. Normalde tabi ki kaale alınıyor. Atanan eksper ona göre hesap yapıyor sonuçta.
Eksper bile atamadan direkt karşı tarafın sigortasına gidince zaten çoğunlukla ya yukarıdaki yazıldığı gibi dalga geçer gibi rakamlar veriyorlar ya da direkt değer kaybı yok diyorlar reddediyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 21 Nisan 2022; 12:39:51 > -
Ben mahkeme çalışanıyım, sigorta eksperleri Yargıtay kararlarına göre hesap yapıyor artık o resmi gazete ekini dikkate almıyorlar. İlla ki davanın Yargıtay'a uzanmasına gerek yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hardcrssBen mahkeme çalışanıyım, sigorta eksperleri Yargıtay kararlarına göre hesap yapıyor artık o resmi gazete ekini dikkate almıyorlar. İlla ki davanın Yargıtay'a uzanmasına gerek yok.
Öyleyse güzel, yakında süreçten ben de geçeceğim.
Ama hala eksper ataması yapamıyorum zira karşı tarafın sigorta bilgilerinin girildiği ekranda hasar dosya numarasını girince, kazayı bulamayıp hata veriyor. Anladığım kadarıyla benim kasko firmasının parayı karşı taraftan almış olması dolayısıyla açıtkları hasar dosya numarasını öteki sigortanın bilmesi gerekiyor.
-
2018 yılında benim aracımla arkadaşım başka bir araca arkadan çarptı. Tampon sadece yerinden oynamıştı. İç kısımda bulunan yanılmıyorsam braketin bağlı olduğu şase kısmındaki demiri yamulttuğu için. 250 tl onarım 1250 tl de değer kaybı almıştı.
2019 model aracım var arka tamponum değişti 7 bin liraya değer kaybı alabilir miyim? Ekspertiz raporunu servisten mi temin edeceğim?
-
Tampon plastik parça eksperde bakılmaz muhtemelen değer kaybı alamazsın bence boşa kürek çekmek olur
Sadece tampon işlem gördüyse alamazsınız. Eksper raporunun işçilik kısmını paylaşırsanız yardımcı olurum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X