Şimdi Ara

Araç değer kaybı hakkında yardım?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
9
Favori
9.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

bende sistem düzgün çalışmadı, hata felan verdi, durumu karşıya bildirdim. yine de ödemeyi yaptılar, hem de ben aramadan yaptılar. uzun süre ihmal ettim, kendileri arayıp hesap numarası istediler.

• tsmsk kullanıcısına yanıt

Benim arabam da 1000 kilometredeydi. 10k hasar kaydına karşılık 30k para aldım. Arka çamurluk değişti ve bagaj kapısına lokal boya yapılmıştı.Araç aronaydı. 2 sene önce oldu bu.

Geçen sene de arkadaşımın çamurluklardan biri değişti. 1500 tl hasar kaydına karşılık 14k para aldı.

Yani sizin çok daha fazla almanız lazımdı bence.

• maligezgin kullanıcısına yanıt

Hasar neydi, ne kadar yattı?

• mow_ kullanıcısına yanıt

1,5 sene önce 7200

8500 yattı

kapı boyandı biraz da aşağı taraf

• maligezgin kullanıcısına yanıt

Araba kaç yaşındaydı

• merhabalar, ben de hasar değer kaybıyla ilgili karşı tarafın sigortasına mail atmak üzereydim ancak değer kaybı eksper raporu değil de kaskomun normal eksper raporu var elimde, ikisi aynı şey mi, onu mu iletmeliyim anlayamadım. önce sigortaya başvurup sonra sbm'den eksper atama başvurusunu yaptığımda karşı tarafın sigortası neye göre hesaplayıp ödeme yapacak?

bir de sbm'de eksper atama sayfasında şöyle bir ibare var: "Aracımla ilgili Trafik Değer Kaybı talebi için; Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarıyla belirlenen belgelerle birlikte sigorta şirketine "Başvuru Tarihi" alanında belirttiğim tarihte yazılı başvuruda bulunduğumu taahhüt ederim."

Bu durumda sigortaya hangi eksper raporunu göndereceğim? Kafam karıştı, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Aşağıdaki maddeler mevcut, sadece 7. maddedeki değer kaybı raporu değil de, kaza sonrasında kaskonun atadığı eksper raporu var:

1. Kaza Tespit Tutanağı

2. Onarım Faturası

3. Kaza ve Onarım Fotoğrafları

4. Ruhsat Fotokopileri

5. Tramer Kayıtları

6. Kusurlu Karşı Araç Sigortası Poliçesi

7. x Plakalı Aracımdaki Değer Kaybını Gösteren Eksper Raporu 

• Konu önüme çıkınca yazma ihtiyacı duydum. Ciddi değer kaybınız varsa; avukatla dava yoluna gitmenizi tavsiye ederim. Avukatta sizi arayan değil sizin bulduğunuz ya da rastgele ofisine gittiğiniz biri olsun . Arayanlar baştan usulsüz çalışıyor... sbm den atanan eksperlerin belirlediğinin 2 katı belirleyebiliyor davada bilirkişiler. Ayrıca araç mahrumiyet zararı vb kalemlerde artık ciddi tutarlara ulaşıyor. Bunlar sigortaya başvurarak alamayacağınız kalemler. Herkesin kendi tercihi tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wineofparadise W kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/arac-deger-kaybi-avukatli-mi-avukatsiz-mi--157077802

ikinci mesajı okuyun

adım adım nasıl ilerleyeceğinizi yazdım

• selamlar. araç değer kaybı için karşı tarafın sigorta şirketine başvuru yaptım. bekleme aşamasındayım.

konuyla ilgili araştırma yaparken de karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yazan "aracın rayiç bedelinin %2'sinin altında kalması halinde değer kaybı tazminatı araçta meydana gelen maddi hasar tutarını aşamaz." kuralına kafam takıldı.

bu konu başlığı altında daha önce bahsedildiğini de gördüm. bu maddede belirtilen aralıkta kalıp da direkt ya da itiraz yoluyla fazlasını alabilen oldu mu?

gördüğüm kadarıyla bu madde anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiş ama ortada çok net bilgi yok nasıl uygulandığına dair. sigorta şirketleri hala çakallık yapıyor gibi sanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: arutharen

selamlar. araç değer kaybı için karşı tarafın sigorta şirketine başvuru yaptım. bekleme aşamasındayım.

konuyla ilgili araştırma yaparken de karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yazan "aracın rayiç bedelinin %2'sinin altında kalması halinde değer kaybı tazminatı araçta meydana gelen maddi hasar tutarını aşamaz." kuralına kafam takıldı.

bu konu başlığı altında daha önce bahsedildiğini de gördüm. bu maddede belirtilen aralıkta kalıp da direkt ya da itiraz yoluyla fazlasını alabilen oldu mu?

gördüğüm kadarıyla bu madde anayasa mahkemesi tarafından iptal edilmiş ama ortada çok net bilgi yok nasıl uygulandığına dair. sigorta şirketleri hala çakallık yapıyor gibi sanıyorum.

kendi soruma kendim cevap vereyim madem.

7020 tl lik hasar için karşı tarafın sigorta şirketi kendi ekspertizini yaparak 14.000 tl'lik bir ödeme yaptı. sbm üzerinden atadığım eksper de 25.000 tl'lik değer kaybı tayin etmişti.

aradaki 9.000 tl'lik farkın tahsili için sigorta şirketine tekrar mail attım. olumlu dönüş yapmazlarsa tahkim kuruluna başvuracağım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.