< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç değer kaybı hakkında yardım?? (4. sayfa)
-
-
ben de 2018 corolla aracım ile bir kazaya karıştım. sağ ön kapı sacı, sağ arka kapı ve çamurluk değişti. 47 bin hasar var. Karşı sigorta ne kadar talep ediyorsunuz diyor. Var mı tecrübesi olan ne kadar talep etmek gerekir?
-
Forumda yazılanları hızlıca okudum genellikle bir kafa karışıklığı olduğunu fark ettim.
Çoğunluk sigortaya başvuru yapıp para almaya odaklanmış. Sigorta şirketine evrak vermek, talep dilekçesinde ne kadar tutar belirtileceği, talebine yakın tutarda ödeme olup olmayacağı, hangi eksperin nasıl atandığı, faturalar vs gibi bence lüzumsuz konulara odaklanılmış.
Mesele sigortaya başvuru yapıp para almakta değil. Mesele sigortanın ödemediği bakiye kısım için Sigorta Tahkim Komisyonu'na dava açıp, tüm süreci takip etmekte.
Sigorta şirketleri genel olarak 50.000 lira değer kaybı varsa 20.000 lira ödeyip karlılığını arttırma derdindeler.
Çoğu insan da nasıl olsa 20 bin aldık bereket versin deyip konuyu kapatıyor.
Avukatların yaptığı ise sigorta şirketinin ödediği değer kaybını hesaplayıp, eğer eksik varsa mesela örneğin, 50 bin lira değer kaybında 20 bin lira başvuru üzerine ödenmiş, kalan 30 bin lira için sigorta tahkim komisyonunda avukatlık vekaleti ile birlikte normal bir dava açıp, davayı takip etmek ve çıkan kararı icraya koymak şeklinde bir süreç var.
Bizim başvuru yaptığımız dosyalarda sigortalar duruma göre değer kaybının %20 - %50 civarını ödüyor, nadiren %90 oranında gerçek değer kaybına yakın ödeme alıyoruz.
Total değer kaybının %50 civarı kalan bakiye tutarı için dava açıyoruz ve sigorta tahkim komisyonu yargılaması sonunda nihayet tüm değer kaybını icraya koyup alabiliyoruz.
Ofiste bir ekip de sadece bunları takip ediyor. Zaten bir iş kolay olsa vatandaş kendisi alırdı, avukata ihtiyaç olmazdı.
-
Teşekkürler. Ancak sigorta tahkime de e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Oradan eksper atamasını da yapıyorlar. Bu eksperin belirlediği rakam ödenmiyor mu? Siz avukat olarak eksperin belirlediği tutarın üzerinde mi değer kaybı alıyorsunuz?quote:
Orijinalden alıntı: merttszgnForumda yazılanları hızlıca okudum genellikle bir kafa karışıklığı olduğunu fark ettim.
Çoğunluk sigortaya başvuru yapıp para almaya odaklanmış. Sigorta şirketine evrak vermek, talep dilekçesinde ne kadar tutar belirtileceği, talebine yakın tutarda ödeme olup olmayacağı, hangi eksperin nasıl atandığı, faturalar vs gibi bence lüzumsuz konulara odaklanılmış.
Mesele sigortaya başvuru yapıp para almakta değil. Mesele sigortanın ödemediği bakiye kısım için Sigorta Tahkim Komisyonu'na dava açıp, tüm süreci takip etmekte.
Sigorta şirketleri genel olarak 50.000 lira değer kaybı varsa 20.000 lira ödeyip karlılığını arttırma derdindeler.
Çoğu insan da nasıl olsa 20 bin aldık bereket versin deyip konuyu kapatıyor.
Avukatların yaptığı ise sigorta şirketinin ödediği değer kaybını hesaplayıp, eğer eksik varsa mesela örneğin, 50 bin lira değer kaybında 20 bin lira başvuru üzerine ödenmiş, kalan 30 bin lira için sigorta tahkim komisyonunda avukatlık vekaleti ile birlikte normal bir dava açıp, davayı takip etmek ve çıkan kararı icraya koymak şeklinde bir süreç var.
Bizim başvuru yaptığımız dosyalarda sigortalar duruma göre değer kaybının %20 - %50 civarını ödüyor, nadiren %90 oranında gerçek değer kaybına yakın ödeme alıyoruz.
Total değer kaybının %50 civarı kalan bakiye tutarı için dava açıyoruz ve sigorta tahkim komisyonu yargılaması sonunda nihayet tüm değer kaybını icraya koyup alabiliyoruz.
Ofiste bir ekip de sadece bunları takip ediyor. Zaten bir iş kolay olsa vatandaş kendisi alırdı, avukata ihtiyaç olmazdı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tahkim başvuru yapmak ayrı bir konu e devlet olmasa da vatandaş gider elden ya da postayla başvuruyu yapar. Başvuru dilekçesinin doğru hazırlanması gerekir. Usulden ret yiyip gelenler de oluyor.
Dosyada atanan bilirkişi, bir rapor hazırlar. Bu rapor kabul edilirse tutar ödenir ancak yüzlerce dosyaya bakan bilirkişi insanlık hali eksik hesap yapmış olabilir. İtiraz hakkı mevcuttur.
İtiraz üzerine tutarı artan dosyalarımız var. Orada arşivlerimizden emsal hesapları da çıkarıp kullanıyoruz. Başka dosyalardan elde ettiğimiz emsalleri koyunca tutarı artırdığımız dosyalar mevcut.
Bir yazı yazmıştım bu konuda.
Eksik bir husus varsa sorun detaylı şekilde anlatmaya çalışayım. Bir yazı hazırlayabilirim ayrıca.
-
Merhaba bundan emin misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Reklam değil tavsiyedir.
https://www.degerkaybiarac.com/
-
10 senedir bu alanda avukatlık yapıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir iletişim adresi alabilir miyim?
Arkadaşlar bende süreci kendim yürüttüm sigorta paramı yatırdı lakin eksikmi yatırdı bunu parasıyla hesaplatacabilecegim bir bilirkişiye nasil ulaşabilirim.Bilirkişi görüsüne göre sigorta tahkime başvurayım.
sigortaya başvurduktan sonra sbm ye girip eksper ataması yapmadınız mı?
orda rasgele eksper atanıyor. ve eksper de değer kaybı tutarını hesaplıyor.
ben şu an bu durumdayım. eksper tutarı belirledi. sigortaya başvurdum. 15 gün içinde yatırması gerek bekliyorum hala.
eğer yatırmaz ise tahkime gideceğim
-
Ben o aşamaları gectim eksperin tespit ettiği değeri yatirdilar fakat bana az geldi cünku aracin ilk sahibiyim kilometre daha 15000 di
eksperin belirlediği tutara itiraz edecektiniz. 3 gün itiraz süresi vardı. şu aşamada itiraz edeceğiniz bir durum yok gibi. eksperin raporunu ve tutarı kabul etmişsiniz.
tahkimden bir şey çıkmaz diye düşünüyorum ama tabi bu işlerle uğraşan avukatlar belki yol gösterir.
ben benim tutarı belirleyen eksperle görüşmüştüm. hesaplama tablosu, formülü zaten standart dedi. çok fazla oynamayacağını söylemişti.
-
Avukat gereksiz para tuzağı. Sigortacıların bir web sitesi var, oradan başvuru yapıyorsunuz. Benimki hata verip durdu, karşı sigortayı bilgilendirdim, tüm evrakları da gönderdim, bir sene sonra paramı gönderdiler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşım 1500 tl lik tramer için 14bin tl para aldı. Avukatsız böyle bir ödeme alabileceğinizi pek sanmıyorum
-
Standart bir hesaplama formülü var. Formül ilgili sitede paylaşılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kasko firmalarının ilgili formülü işleteceğine emin misiniz peki?
-
Sbm.org dan rasgele eksper atanıyor.
Eksperi hesap tablosu belli oynama yüzde 1-2 anca olur.
Sistem çok güzel, basit ve hızlı
Avukatlık bir durum yok dün aldım paramı.
15gun bitmeden yattı yoksa tahkime gidecektim ama zaten yatıyor genellikle
Formüle gerek yok. Eksper atıyorsunuz sbm.org dan
Tutarı eksper formülle belirliyor zaten
Bende kendim başvurdum. Sol arka kapı değişti. Arka çamurluk ve marşbiyel hafif tamir gördü. Servisin çıkardığı fatura 45 bin tl. Araç 2022 3000 km de vw taigo 1 milyon civarı değeri var. Yatırılan para 55300
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X