Şimdi Ara

Araç değer kaybı hakkında yardım?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
9
Favori
9.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Madem araçlarınız ve paranız o kadar değerli çıkmayın kardeşim trafiğe o zaman. Trafik demek risk demektir madem öyle çıkmayacaksın trafiğe.

Yeni yeni adetler türetiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm dostlar. hatırlarsanız aracıma çarpmışlar ve bunun sonucunda değer kaybı davası açmıştım. Hızlı adaletimiz sayesinde 1 senede dava tarihini 2 ay sonraya anca alabildik. :) Nemi olacak karşılıklı avukatlar konuşacak dava ertelenecek ,bilir kişi değer kaybını hesaplayacak hakim tutarı söyleyecek ve en sonunda karşı taraftan tanzim yoluna gidilecek. Bizim işimiz iş vala. Tek teselli noktam faizi alacak olmam   ...yoksa ozaman alacağım (atıyorum) 20 bin tl'yi şimdi alsam ancak bir iphone 12 ediyor  

• unutmadan 48bin tl hasar kaydı çıkıyor aracımda. ağır hasar diil. sol kapı, çamurluk ,tavan airbak değişti.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

Bu ülkede otomobil bile yatırım aracına dönüştü, bu nedenle değer kaybı peşinde koşanlari değil kosturanlari elestireceksiniz...

800k verip bayidan kredi borc harc alınan araca 3 ay sonra adım adım yürüyen trafikte arkadan Allah ne verdiyse geçiren kamyon sebebiyle aracin tampon,bagaj, stepne havuzu ve stopların değişimi sonrası 60k hasar yazılınca arac sahibi ne yapsın? Olur kader kısmet deyip devam mı etsin?

Aynı aracı 6 ay sonra aynı bayiden sıfır almaya kalksa 1milyon dan aşağı alamaz

Nasıl olacak bu iş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslan-BH -- 19 Ekim 2022; 20:35:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar değer kaybı hesaplamanin detaylarını bile var mi.

30536.83TL lik hasar işlendi tramerime, karşı taraf %100 kusurlu arkadan çarptı.

Arac 2017 145bin km'de. Daha önce herhangi bir kazası yoktu. Bu kaza sonucunda; bagaj kapağı değişti,arka tampon boyandı, en sağ ve solda bulunan stoplar değişti,bagaj kısmında bulunan 2 stop tamir gördü,arka tampon içerisinde bukunan darbe emici değişti,bagaj havuzu tamir/işlem gördü ve arka tampon içersinde bukunan demir saç işlem gördü

• Merhaba, Mayıs 2022de arka sol çamurluğuma çarptılar. Ben tüm işlemleri kendim hallettim. Avukat tutmadım.

Kaza tutanağı, kazaya ait fotoğraflar, karşı taraf tüm sayfa ruhsat fotoğrafı, ehliyetler ile kendi sigorta şirketinize başvurun. Aracınız tamire girdiğinde tamir fotoğrafları, tamir faturası, diğer ispatlayıcı belgeleri de saklayın.

Hasar dosyanız kapandıktan sonra yukarıdaki ispatlayıcı dokumanlar ve değer kaybına ilişkin dilekçeniz ile karşı taraf sigortasına başvurun. Bende SBM eksper atamasına gerek kalmadı. Karşı taraf sigortasına başvurunca işlemler kendi yürüdü.

Dikkat etmeniz gereken nokta """değer kaybının eksik hesaplanması dahilinde hakkınızı arayacağınızı belirten ekstra bir açıklama""". Buna dikkat etmezseniz eksik yatırabiliyorlar.

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt

Mevzuatını araştırırsanız hesaplama yöntemi tablo olarak paylaşılmış.

• 25.11.2022 tarihinde (2022 model 9.000 km toyota corolla) park halindeki aracıma hareket halindeki tırın dönüş için manevra yaptığı sırada dorse kısmıyla çarpması neticesinde aracımda maddi hasar oluştu. Diğer araçta çizik dahi yok. Aracıma çarpan tır sürücüsü hatanın kendisinde olduğunu kabul etti ve aramızda tutanak tanzim ettik. Sonrasında aracımı yetkili servise götürdüm. Sol arka stop lambası, sol arka çamurluk ve arka tampon değişecek dediler. Bu işlemlerin minimum 15 gün süreceğini de eklediler. Benim kasko yaptırdığım acente değer kaybı ile ilgili değer kaybı talep edebileceğimi söyledi. Öğrenmek istediğim iki şey var. Birincisi; Değişen stop lambası, arka çamurluk ve arka tampon için ortalama ne kadar değer kaybı alabilirim?

İkincisi ise; bu değer kaybını karşı tarafın sigortası mı ödeyecek yoksa araç sürücüsü mü?

• tampona çarptılar ve 30 bin değer kaybı mı yattı ? bana gerçekçi gelmedi .takip edilecek dosya numarası paylaşılmadan inanmam . arada telefonu yenilemek için tampona birilerini çarptıralım o zaman.

• imbus_civata kullanıcısına yanıt

konu sahibi ablanın tampona 30bin değer kaybı yazmışlar . ben kafadan 100 -150 bin alırsın . hadi yine iyisin .

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt

kardeşim bak yarın öbür gün sende birinin tamponunu çizersin ,vay değer kaybı diye kapına avukatlar üşüşünce anlarsın olayın saçmalığını . değer kaybı olur nasıl olur ? allah muhafaza büyük bir kaza olur o zaman tamam ama tampona vurmuşsun yada çıta altında ufak göçük olmuş yada çamurlukta boya olmuş böyle ufak tefek olaylardan paye çıkarmaya çalışmak aç gözlülüktür yamyamlıktır . bir gün o terazi seni de tartar . o zaman da tıpış tıpış öder ağlayamazsın. ama allah böyle garip mikrop insanlardan korusun bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak76 -- 28 Kasım 2022; 16:23:7 >
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    Değer kaybi dediginiz şey, zaten karsi tarafin sigortasindan aliniyor. Sigortanin limitini aşınca kaskodan alınıyor.

Kimse kimsenin tamponunu cizdigi icin o tarz buyuk bedeller odemiyor, yukarida yazdığım gibi sigortadan alınıyor.

Şimdi adamın teki geldi arkadan 4 yaşında ki sıfır hatalı arabama vurdu, eyvallah diyip devam mi edelim. Aracta bagaj kapagi tampon değişti, servise kalsa çamurluklarda boyanacakti, güc bela ikna ettim boyamamalari için.

Karsi tarafın sigortasindan değer kaybini almazsan su devirde o aracin en 30-50k arasi değer düştü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trak76 T kullanıcısına yanıt

Merhaba, burası çok takip ettiğim bir yer değil o yüzden cevapları ve mesajları o anda görmüyorum. Amacım tecrübe ettiklerimi paylaşıp aynı durumda olanlara yardımcı olmaktı. Miktar aracın yaşı, km si kusur oranı vs göre değişiyor o yüzden böyle bir rakam çıktı; km düşük, sıfır araç, karşı %100 kusurlu vs. Kaza bu maalesef olabiliyor ben de yapabilirim mükemmel değiliz benim kaza anımda zincirleme ani fren oldu benim takip mesafem olduğu için öndekine çarpmadım ama arkamdaki dikkatsizce çarptı. Hadi geçtim emek emek kazanıp almamı vs. O kişinin üslubu çok kötüydü bir özür bile dilemedi hoş değildi. Beni bu yola çeken bu oldu yoksa tabir edilen"aç gözlülük " kavramlarındaki bir niyet değil. Ki bu verilen bir hak, ikinci el satarken kaza varsa fiyat düşülmesi istenmiyor mu. Ödenen bu miktarlar zaten sigortadan kişiden değil(poliçeyi aşmıyorsa). Yansıyan o kişinin sonraki sigortasındaki oran artışı. Keşke ben o miktarı almasaydım da kaza olmasaydı. Yani sizin dediğiniz önermeyi tavsiye etmem değer kaybı almak için tamponunuza çarptırmayı.. Evet 7 bin hasara ki sadece dış plastik tampon aracın piyasa değerinden ve hesaplama sisteminden dolayı 30 bin çıktı. Hiç tanımadığım bir insanla dosya numarası vs. paylaşmam zaten, sizi inandırmak gibi bir gayem de yok. Umarım herhangi bir kaza yaşamazsınız ve üslubu kötü olan insanlarla karşılaşmazsınız. İyi günler.

• Daha önce bilgi edinmek adına yazmıştım. Şimdi sonucu sizlerle paylaşıyorum ki inşallah gelmez temennisi ile başına böyle bir olay gelen olursa konu hakkında fikir sahibi olsun. Aracımda meydana gelen hasar ile ilgili olarak araç onarımı bittikten sonra evraklar ile birlikte e devlet üzerinden kendim başvuruda bulundum. Servis onarım-değişim- işçilik v.s bedeli olarak 29bin TL fatura düzenledi. Bu işi komisyon karşılığında yapan birden fazla kişi numaramı bulup aradı. 5bin TL teklif eden bile oldu. Bu paranın içerisinden de vekalet ücreti ile %20 komisyon alacağını söyledi. Sonuç olarak kendim müracaat ettim ve 32.7500 TL değer kaybı bedeli aldım.

• since_80 S kullanıcısına yanıt

Yani bireysel başvuruda da yüksek rakamları alabiliyoruz? Güzel. Az daha avukata verecektim dosyayı. Kendim başvuru yapacağım. Teşekkürler.

• muhendizzz M kullanıcısına yanıt

Henüz başvurmadım. Unutmazsam yazarım hocam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.