Şimdi Ara

Araç değer kaybı yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba başımda bir olay var lütfen yardımcı olursanız sevinirim. 2024ün üçüncü ayında evin önünden çıkarken park halinde araca hafif sürttüm. Araç sahibini bulup resim çekip tutanak tutup ,aracının maddi hasarı benim sigortam tarafından yapıldı(30bin tutmus) .Bu kişiler daha sonra ben ve annemi davalı olarak mahkemede Araç değer kaybı davası açıp tazminat istemişler. Annem ruhsat sahibi ben şofördüm. Bilir kişi o araca 20 bin değer kaybi yazdı ve 6 bin Araç mahrumiyet bedeli toplam 26 bin dün mahkeme direk bana yazdı bitti ve mahkeme masrafları ve avukat parası 70 bin oldu bu tutar. Araç hem daha önce aynı yerden kazalı bilirkişi tutanağında yazıyor ama kimse buna deginmedi, Ufak çaplı kendi çabamla arastirdigim kadarıyla Araç değer kaybını sigorta şirketi ödüyormuş ama davada sigorta şirketi değil davalı olan bana ödetecekler. Benim ne yapmam gerekiyor aracım r21 manager , karşı Araç Fiat linea.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç değer kaybı yardım lütfen

Araç değer kaybı yardım lütfen

• Araca bende sağ ön ve arka kapı hasarı alan yerinden vurdum

• Değer kaybı limitler dahilinde trafik sigortası tarafından ödenir. Limit tükendiyse ödeme yapmaz.

Ancak sizin attığınız evrak ön inceleme duruşma tutanağı, gerekçeli kararı görmek lazım. Gerekçeli karar genelde bir müddet sonra çıkar. İçeriğine göre yeniden değerlendirilebilir.

Eğer sigorta şirketinin sorumluluğu var ve değer kaybı sizin tarafınızdan karşılanırsa sigorta şirketine rücu davası açabilirsiniz. Ancak bu kararla birlikte sigorta şirketine bir başvurmanızı, ulaşabilirseniz hukuk departmanına ulaşarak durumu dile getirmenizi öneririm. Dava açmanıza gerek kalmadan sorumluluk bedellerini ödeyip sizi bir nebze olsun rahatlatır.

• Bu durumda, öncelikle mahkeme kararına itiraz süresi içinde istinaf başvurusunda bulunabilirsiniz. İtiraz dilekçenizde, aracın daha önce aynı bölgeden kazalı olduğuna dair bilirkişi raporundaki tespiti vurgulayarak, bu durumun değer kaybı tespitinde dikkate alınmadığını savunabilirsiniz. Ayrıca, Zorunlu Trafik Sigortası kapsamında araç değer kaybının sigorta şirketi tarafından karşılanması gerektiğini belirterek, sigorta şirketinizin davaya dahil edilmediğini ve bu nedenle hukuki sorumluluğun yanlış yönlendirildiğini ileri sürebilirsiniz. İlgili sigorta poliçenizi ve genel şartları kontrol ederek sigorta şirketinize başvurup zararın karşılanmasını talep edebilir, gerektiğinde sigorta tahkim komisyonuna başvurma hakkınızı kullanabilirsiniz. hukuki destek almanız sürecin sağlıklı ilerlemesi açısından çok önemli.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Avukat Bey, karar kesin olmak üzere verilmiş.
    Söylediğiniz hususlar cevap dilekçesinde verilmiş olması gerekiyordu.
    Gözünüzden kaçtı sanırım..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SigortaOfisi kullanıcısına yanıt

Evet, gerekçeli kararın ikinci sayfasını görmemişim. Karar kesin olarak verilmiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç değer kaybı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ehliyeti yeni aldım trafiğe yeni yeni çıkıyorum arabayı park ederken arabayı park ederken yanlış hesapladım başka bi arabaya çarptım allahtan kasko vardı hemen halletti babam masraf falan hiç düşünmedim resmen kurtardı yeni şöför diye aracıma yazıcam :)))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.