Şimdi Ara

araç dolandırıcılığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
19.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kargoozkan

arkadaşlar arabanın durumunu yazmamışım ben. adam arabayla gitti işte borçları tahsil etmeye. araba da yok anlayacağınız.

Aslında anlattığınız durum çok şüpheli. Umarım bu bir senaryodur.

2009 yılında, bilgi çağında, bu foruma üye olup mesaj yazacak kadar teknoloji içindesiniz ama aracınızı satıyor, gidip noterden satışını veriyor, paranızı almadan imza atıyor, cebinde parası olmayan tanımadığınız bir adama satışını noterden onayladığınız aracınızı veriyor ve bir kenarda oturup bu hiç tanımadığınız adamın paranızı getirmesini bekliyorsunuz?!?!

Hikayeniz inandırıcılıktan uzaklaşıyor. Eğer bu bir senaryo ise gerçekten acı bir senaryo; değilse daha da acı!

• quote:

Orijinalden alıntı: aya

aman, sakın haaaa...

sonra adam, "arabamı çaldı ve uçurumdan yuvarladılar" diye şikayetçi olursa, giden arabanın üstüne bir araba parası daha çıkabilir cebinizden. diğer tazminat bedelleri ve sigorta şirketlerinin açması olası davaları da cabası olur. ayrıca devlet malına kasıtlı zarar vermekten bir de kamu davasıyla başbaşa kalabilirsiniz...

''ayrıca devlet malına kasıtlı zarar vermekten '', nasıl yani?
    ayrıca arabanın kaskosu yoksa, hangi sigorta şirketi dava açacak? ve tazminat bedeli nedir? neyin tazminatı?
  • gece vakti üzüldüm valla..çok geçmiş olsun arkadaşım
  • quote:

arkadaşlar arabanın durumunu yazmamışım ben. adam arabayla gitti işte borçları tahsil etmeye. araba da yok anlayacağınız.

amanııınnnn bunu yeni gördüm... of ki ne offf...

valla, kusura bakmayın, çok üzgünüm, böyle durumlarda espri yapmak hoş bi şey değil, farkındayım ama söylemeden de edemiyorum : başka aracınız var mı, almak için talip olabilirim...
  • araba devrildikten sonra akıl veren çok olurmuş.ama bu araç satış işlemlerinde neden bankaları kullanmıyoruz ki.ben sattığım ve aldığım heriki arçata da bankayı kullandım. size verilen paranın sahte olma ihtimalide var.düşünün 15,20 bin veya daha fazla meblağdaki paranın bir kısmı sahte olsa nasıl anlayacaksınız.kendi malınızla kötü olacaksınız.zaman oluyor dostlarımız bize kazık atıyor ki tanımadığımız birine güven olayına ben asla diyorum..hele şu vekalet verme olayına oldum olasıya karşıyım.büyük otomobil firmalarının servis veya plazalarında ikinci el satışları daha güvenli.buralara belki vekalet verilebilir. çünkü onlar için itibar biraz daha önde.ama diğerlerine ben şahsen vermem..bu işi hakkıyla yapan mutlaka var ...ama benim hakkıyla yapmayanlarla uğraşacak kadar param ve zamanım yok kardeşim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

aman, sakın haaaa...

sonra adam, "arabamı çaldı ve uçurumdan yuvarladılar" diye şikayetçi olursa, giden arabanın üstüne bir araba parası daha çıkabilir cebinizden. diğer tazminat bedelleri ve sigorta şirketlerinin açması olası davaları da cabası olur. ayrıca devlet malına kasıtlı zarar vermekten bir de kamu davasıyla başbaşa kalabilirsiniz...

ayrıca arabanın kaskosu yoksa, hangi sigorta şirketi dava açacak? ve tazminat bedeli nedir? neyin tazminatı?

1) araçlarımızın her ne kadar ruhsat sahibi biz olsak da, onlar aslında devletin malıdır. ruhsatlarda "seferberlik" bölümü, yarın bir savaş durumunda aracınıza sırgusuz sualsiz devlet tarafında el konulabileceğini gösterir ki, trafik kazası yaptığınızda polis tarafında her iki tarafa da kesilne ceza da, devlet malına zarar verdiğiniz için kesilne para cezasıdır. dolayısıyla böyle bir fiili kasıtlı işlediğiniz görülürse, bir cumhuriyet savcısı size kamu davası açabilir.

2) aracın kaskosu olması gerekmez, zorunlu trafik sigortası da bir sigortadır. aracı yuvarlarken bir yerlere zarar verirse o araç ve zara görenler davacı olursa görürsünüz ne tazminatları alınıyor.

3) diğer tazminatlar içine mesela sahibi görünen adamın açabileceği maddi-manevi aklınıza ne kadar tazminat davası geliyorsa onları koyabilirsiniz.

yani bu fiil öyle pek "ben yaptım, oldu" denecek bir fiil değil...

• Seninle aynı düşüncelere sahibim. Bu devirde parayı almadan arabayıda vermiş olman bana da hiç mantıklı gelmedi doğrusu. Eğer bu konu bir senaryo ise ve milletin neler yazacağını merak edip açtıysan, acele buraya açıklama yazmanı rica ediyorum. Arabayı da vermiş olman hiç tutarlı gelmedi çünkü.

quote:

Orijinalden alıntı: adanaliyik

quote:

Aslında anlattığınız durum çok şüpheli. Umarım bu bir senaryodur.

2009 yılında, bilgi çağında, bu foruma üye olup mesaj yazacak kadar teknoloji içindesiniz ama aracınızı satıyor, gidip noterden satışını veriyor, paranızı almadan imza atıyor, cebinde parası olmayan tanımadığınız bir adama satışını noterden onayladığınız aracınızı veriyor ve bir kenarda oturup bu hiç tanımadığınız adamın paranızı getirmesini bekliyorsunuz?!?!

Hikayeniz inandırıcılıktan uzaklaşıyor. Eğer bu bir senaryo ise gerçekten acı bir senaryo; değilse daha da acı!

• araç alım satım işleri çok sakat arkadaşlar..bu işlerde bankaların zorunlu olarak devrede olduğu her iki tarafıda güvenceye alan bir düzenleme neden yapmazlarki
  • Genel olarak yazdıklarınıza katılıyorum ama bu araca kimin zarar verdiği bilinirse ve belgelenirse geçerli olacaktır. Issız bir dağ başından derin bir uçuruma veya deniz dibine yuvarladığında, aracın kim tarafından yuvarlandığı bilinmedikten sonra kim kime ne cezası verecek.

quote:

quote:

quote:

aman, sakın haaaa...

1) araçlarımızın her ne kadar ruhsat sahibi biz olsak da, onlar aslında devletin malıdır. ruhsatlarda "seferberlik" bölümü, yarın bir savaş durumunda aracınıza sırgusuz sualsiz devlet tarafında el konulabileceğini gösterir ki, trafik kazası yaptığınızda polis tarafında her iki tarafa da kesilne ceza da, devlet malına zarar verdiğiniz için kesilne para cezasıdır. dolayısıyla böyle bir fiili kasıtlı işlediğiniz görülürse, bir cumhuriyet savcısı size kamu davası açabilir.

2) aracın kaskosu olması gerekmez, zorunlu trafik sigortası da bir sigortadır. aracı yuvarlarken bir yerlere zarar verirse o araç ve zara görenler davacı olursa görürsünüz ne tazminatları alınıyor.

3) diğer tazminatlar içine mesela sahibi görünen adamın açabileceği maddi-manevi aklınıza ne kadar tazminat davası geliyorsa onları koyabilirsiniz.

• dediğim gibi adam tahsilata gidip dönmedi değil. iki saat sonra annesinin olayı bahane ederek oraya gittiğini söyledi.üç gün öyle geçti zaten. bugün de beşinci gün.
  • quote:

1-arabayı uçurumdan uçuran kimseye ,şimdiye kadar devlet malına zarar vermekten dava açıldığını görmedim... adalet mülkün temelidir... bu nedenle; başka birilerine veya başka bir mala zarar vermeden aracına zarar verebilirsin... seferberlik ilan edilipte, aracına zarar verirsen, o zaman devlet malına zarar vermiş olursun...
    2- uçurumdan aşağıya atınca; aşağıdaki kayalarda biraz hasar oluşabilir...
    3-zaten olay netameli, neyin ne olduğu belli değil... noter satışını alınmış arabanın zaten normal şartlarda satın alan kişide olması gerekir... ben noter satışını aldım ama araba eski sahibindeydi, eski sahibi arabayı uçurumdan atmış dersen kimse sana inanmaz...

• arkadaşlar bazılarına inandırıcı gelmeyebilir. şaka gibi gerçekten okuyunca. anlamadım bende olaylar birden gelişti. birden kendimizi dükkanda yemek yerken ve adamı beklerken bulduk. anladığım kadarıyla şimdilik yasal bir hakkım görünmüyor. yarın savcılığa da gideceğim. belki suç duyurusuna istinaden arabanın satışına şerh filan konulabilir.
  • quote:

arkadaşlar bazılarına inandırıcı gelmeyebilir. şaka gibi gerçekten okuyunca. anlamadım bende olaylar birden gelişti. birden kendimizi dükkanda yemek yerken ve adamı beklerken bulduk. anladığım kadarıyla şimdilik yasal bir hakkım görünmüyor. yarın savcılığa da gideceğim. belki suç duyurusuna istinaden arabanın satışına şerh filan konulabilir.

suç duyurusu mu? ne için... şu anda şikayet hakkınız yok... boş yere zaman kaybı olur sizin için ve bol bol nasihat dinlersiniz,savcıdan ve polislerden...

ekleme: şikayet hakkınız yok, yanlış bir tabir olmuş... var ama bir sonuç alamazsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 21 Ekim 2009; 1:16:37 >
  • quote:

quote:

arkadaşlar bazılarına inandırıcı gelmeyebilir. şaka gibi gerçekten okuyunca. anlamadım bende olaylar birden gelişti. birden kendimizi dükkanda yemek yerken ve adamı beklerken bulduk. anladığım kadarıyla şimdilik yasal bir hakkım görünmüyor. yarın savcılığa da gideceğim. belki suç duyurusuna istinaden arabanın satışına şerh filan konulabilir.

suç duyurusu mu? ne için... şu anda şikayet hakkınız yok... boş yere zaman kaybı olur sizin için ve bol bol nasihat dinlersiniz,savcıdan ve polislerden...

Eğer adamın dolandırıcılıktan sabıkası var ise belki birşeyler yapılabilir...
    Kanuni yollardan siz birşey yapamazsınız, ama savcılar ve polisler adamı korkutabilirler, isterlerse...

Ama bence araç şu anda artık o adamın bile üzerinde değildir, çoktan satmıştır, alanın da bir şeyden haberi yoktur, temiz bir arabayı az biraz ucuza aldım diye seviniyordur...

Sizi bir arkadaşının dükkanında bıraktığını yazmışsınız, belki o da polisler tarafından tanık olarak çağırılabilir... Tabii onun arkadaşı da onun gibidir ya neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 21 Ekim 2009; 1:18:45 >

• sabıkası olması-olmaması, hiçbirşeyi değiştirmez... netice de herşey yasal... noter satışı yapılmış... adam kanun önünde parasıyla arabasını almış görünüyor...
    savcı-polis adamı ne diye korkutacak? herşey yasal...
  • Gerçektende şaka gibi ama bu kadar kolayda pes etme.

Bu annesinin hastalığı bahanesi konuşulurken etrafında akraban olmayan şahitler felan varmıydı. Parayı sana henüz vermediğine ve parayı biryerlerden alıp getireceğine şahit olan. Bu tür şahit varsa savcılığa başvur, hatta savcı kabul etmezse bile şahit vs destek unsurları varsa kendin bile direk dava açma hakkın var diye biliyorum. Hakkını sonuna kadar ara.

quote:

quote:

ekleme: şikayet hakkınız yok, yanlış bir tabir olmuş... var ama bir sonuç alamazsınız...

• sevgili trabzon; hukuk önünde senin şahidin mi daha güvenilir? yoksa noter mi? noter diyor ki; bu adam parayı vermiş bu adam da razı olmuş, arabayı satmış...
    noterlik zaten resmi şahitliktir...
  • Dostum bizde yasal yollardan hallolsun diye uğraşıyoz ne yapalım.

Bana biri üçkağıt yapacak olsa zaten ben yasal olmayan yollardan misliyle gerekeni yaparım, çok zorladın konuyu :))

quote:

sevgili trabzon; hukuk önünde senin şahidin mi daha güvenilir? yoksa noter mi? noter diyor ki; bu adam parayı vermiş bu adam da razı olmuş, arabayı satmış...
    noterlik zaten resmi şahitliktir...
  • yahu siz zorluyorsunuz , şikayet falan diye... yapılacak birşey yok...
  • aslında var...

araç dolandırıcılığı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.