Şimdi Ara

araç dolandırıcılığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
19.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • engin er senle bu konuda çok acil görüşmem lazım bana tlfonunu gönderir misin
  • Yahu notere ne için gidilir? Bazı arkadaşlar hala formalite olarak bakıyor sanırım. Parayı almadan imzayı atmayacaksın. Imzayı attığın an iş bitti. Sonra istediğin kadar uğraş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ENGİN ER SENLE BU OLAY HAKKINDA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM BANA TLNİ YOLLAYABİLİR MİSİN E mail ADRESİM fatihbas56@hotmail.com ÇOK ACİL
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRAJ

ENGİN ER SENLE BU OLAY HAKKINDA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM BANA TLNİ YOLLAYABİLİR MİSİN E mail ADRESİM fatihbas56@hotmail.com ÇOK ACİL

p.m.den görüşebiliriz,

p.m attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 20 Temmuz 2011; 19:41:20 >
  • abi bu öğretmen ve dayısı olarak görüştüğünüz adamları bana tarif edebilir misiniz nasıl kişilerdi (fiziksel olarak) inanın dediğiniz gibi kendini öğretmen olarak tanıttı bir de dayısı vardı yanında hatta aracı dayısıının üzerine yaptık 2500 elden verdi geri kalan 14250 de noter satışından sonra bankadan getireceğini söylediler sonra bizi oyalayıp arabamızı kaçırdılar 7 aydır bu adamların peşindeyim hala şoktayım bunlar daha çok kişinin canlarını yakacaklar yani dediğim gibi bana adamları tarif edebilir misin nasıl kişilerdi yardım edersen çok sevinirim hayırlı geceler
  • genç olan esmer 1,65-1,70 boylarında numaralı gözlük ve güneş gözlüğü kullanıyordu elinde iki telefon ve birde küçük defter türü bir şeyler vardı, uzun kollu beyaz gömlek kravat vardı, yaklaşık 30 yaşlarında
    dayısı ise kıvırcık dalgalı saçlı orta yaşlarda 45-50 yaşlarda gibi 1,60 -1,65 boyda birisi. elinde bir siyah çanta sürekli çantasını kolluyordu, onlar arabadan çok satıcı ile sohbet edip yakınlaşmaya çalışarak samimiyeti ve güveni artırmaya çalışıyorlardı, arabaya fazla ilgi göstermiyorlardı zaten neden arabayla ilgilensinlerki maksatları dolandırmak
  • abi dediğiniz özellikler uyuyor büyük ihtimalle onlar sizin bana verdiğiniz numarayı ben internette girdim özel ders verilir falan bişeyler çıktı acaba böyle yaparak güven mi kazanmaya çalışıyorlar isterseniz sizde bana verdiğiniz no yu googleden girin bakın orada göreceksiniz tekrar teşekkür ederim
  • abi googleden bekir urganoğlu zile karakuzu ilköğretim okulu yazdım dediğiniz gibi numaralı gözlük kullanan matematik hocası olan adı bekir urganoğlu diye bi adam çıktı acaba sizin öğretmen olarak görüştüğünüz adam bu mu cevap gönderirseniz sevinirim
  • Ne diyelim geçmiş olsun.

Bir keresindede adam bizden parayı almadan satışı verdi. Gidelim parayı çekelim filan dedim olsun problem değil dedi. Satışı yapalım alırız dedi.
    Gittik satış bitti. sonra adam bizi araba ile bankaya götürdü. Parayı verdim bankada oda bana anahtarı verdi. Sonra bastık gittik
    Aynı aracı ben satarkende önce bankaya gittik adam parayı hesabıma geçirdi. Bende kontrol ettim bankamatikten. Sonra notere gittik ve satışı yaptık. Noter kapanmasınada yarım saat var. Güven veriyorum galiba insanlara.

Ben onu bunu bilmem bir tek şunu öğrendim. Hiçbir muhabbete girmeyeceksiniz. Araba, satıcı, alıcı ve para ile notere gidilecek. Yanınızda bir yakınlarınızın olması iyidir.
    Bütün işlemler noterde bitecek. Bu arada arabanın başında bir yakınınız dursun. Noter soracak alışverişiniz bittimi diye. O anda para ve anahtar takas edilip imzalar atılacak. Sonra herkes kendi yoluna.
    Sonrasında yok şuraya gidelim, buyrun davetlimsiniz, yok ben sizi çok sevdim v.s v.s muhabbetlere hiç bulaşılmadan tertemiz yolunuza devam edeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demon -- 23 Temmuz 2011; 4:42:23 >

• quote:

abi googleden bekir urganoğlu zile karakuzu ilköğretim okulu yazdım dediğiniz gibi numaralı gözlük kullanan matematik hocası olan adı bekir urganoğlu diye bi adam çıktı acaba sizin öğretmen olarak görüştüğünüz adam bu mu cevap gönderirseniz sevinirim

evet aynen bu kişi resimdeki kişi... banada Eskişehir'de ikieylül i.ö.o. da matematik öğretmeniyim adım burak demişti, dayısı olarak tanıştırdığı kişiyide hayvancılık yaptığını büyük hayvan çiftliği olduğunu ve Eskişehir'de şeker fabrikası olduğu için burayı tercih ettiklerini(küspe için) söylemişti. dayısının 450 milyar bu işe yatırım yaptığından bahsetmişti..

sizin bahsettiğiniz ve resimdeki kişide aynı kişi ve burada da adı bir başka yazıyor. ama googlede arama yaptım genelde kendisini burak diye tanıtmış

http://okulweb.meb.gov.tr/60/10/617754/personel/personel.html

http://tr-tr.facebook.com/BEN.NEON?sk=wall

ve işte verdiği ilanlar

http://goo.gl/Vp4sv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 23 Temmuz 2011; 22:05:37 >

• bir kere yurtdışı alışveriş sitesi ebayden mal alıcaktım. eleman ebayi aradan çıkarın siz bana parayı paypal ile gönderin, para gelince ürününüzü göndereyim dedim. eleman almanyada bir türk. yok şöyle yapalım sen bana ürünü gönder. ürün elime geçince parayı havale edeyim dedim. ama öyle olmaz ben sizi tanımıyorum dedi. ee ben de seni tanımıyorum dedim. ee biz türküz abi türk türke kazık atar mı dedi. artık bu devirde türkü, kardeşi vs kalmadı ticaretin dedim. sonuçta almadım.

artık ticaretin güveni kalmadı. olabildiğiniz kadar kıl olun. gerekirse lanet olsun dedirtin. 20 bin lria para yoldan bulunacak bir şey değil. o kadar yazıp çiziyoruz. millet hala ona buna kefil oluyor, söze inanıp imzayı basıyor. büyük konuşmamak lazım herkesin başına gelebilir.
  • yazmışken ben de anlatayım bir olayımı:

geçen sene yazın. araba alıcam diye kuzenime söyledim. halamın ogludur. kendisi paragözdür. ama düzenbazlığını görmedim. aynı zamanda oto ustasıdır. bundan hayır gelmez dedimse de; tanıdık oto ustasının olmaması ve kendimin de bu işlerden anlamıyor olmam dolayısıyla birlikte oto pazarına gittik. daha doğrusu o zorla götürdü gibi bir durum oldu

fakat oto galerisine giderken bu bir arkadaşını almış. arkadaş dediğim 40 larına merdivan dayamış bir çakal bunlar pazara giderken arabada pek neşeliler. haloğlu sana süper bir araba kapalım da gelelim diyorlar. ben o dönem, 98-2000 model palio veya clio hb istiyorum. bunu da söyledim onlara. bakıcaz ya işte dediler.

girdik pazara hıyar hıyar geziyorlar. dikkatli biri olduğum için bu gevşek tavrı hemen farkettim. gösterdiğim arabalara uzaktan (yaklaşık 7-8m öteden) bakıp, yaramaz diye dudak kıvırıyorlar. ya kardeşim gelin iyice bir bakalım diyorum. yok sen anlamazsın. ben bu mesafeden anlarım arabayı. o esnada bu çakal ayrılıp bakalım dedi ve kayboldu. kuzenle biz geziyoruz. kuzeni 10dk sonra cepten aradı. akabinde buluştuk yine. güya bir clio bulmuş. fiyat uçuk!

olabilir dedim. eleman bizim tanıdık galerici diyor. o esnada bir tane 98 palio bulduk. araba çok kötü durumda. ön cam boydan boya çatlak. güneş yanığı var. ve piyasası 8000-9000 civarıyken bu km'si fazla arabaya adam 10bin lira istedi

üstelik arabada lpg kit bile yok. adam 10bin lria diyor bizim kuzen çok temiz alalım dedi. şoktayım ama. nesi temiz, nesi ucuz?!

pazarlığa 9.750'den başladı sevgili kuzenim! elalem 9000 den başlar bizimki 9750'den! orda iyice işkillendim. kaldı ki adam olmaz diyor. benim elimi tutttular. adamın ele haydi 9.900 haydi 9850 haydi 9800. tamam verdim diyecekken. bir dakka ya dedim!!!!

ne oluyor. kendi kendize pazarlık yapıyorsunuz. ben bu arabayı bu paraya almam dedim. öyle bir kazık yiyorum ki haddi hesabi yok. arabanın nerden baksan 500 tl kendi masrafı var. lpg kiti derkennerdeyse 3000tl kazık yiyorum arabadan

arabayı satan adam uyanık. aman gençler ısrar etmeyin. benim arabam temiz. kendi düşünsün dedi. ama bunlar öyle bir sinirlendiler ki. kuzenim olacak şerefsiz ve yanındaki çakal neredeyse beni parçalayacaklar sinirlerinden. artık o dakikadan sonra pazarda parkta gezer gibi gezmeye başladık. bana psikolojik baskı uyguluyorlar. sen araba fln alamazsın diye. alamazsam alamam ya dedim.

tahmin ettiğim kadarıyla bu palio beraber gelen çakalındı. çakal arabayı eniştesiyle pazara getirtmiş. pazarda da ayrılıp eniştesini bulup bizi o sokağa sokup tesadüfi denk gelmiş gibi yapmıştı olayı. şerefsiz halamın oğlu ve bu eleman bu işten en az 1000 tl cebe atacaklardı yani. beni de arabadan hiç anlamayan biri sanıyorlar. anlamıyordum ama deli gibi araştırıyordum piyasayı modelleri. kandıramayınca hem boşa giden benzin, boşa giden haftasonu diye kızdılar.

1 ay sonra benim kuzen geldi. halamlarla birlikte. bir şey de diyemiyorum adi herife. sen kötü niyetlisin diyecek. kanıt yok çünkü! ya o arabayı bizim eleman aldı dedi. içimden tebessüm ettim. zaten onunda ulan diye bir iç geçirdim. sonra gittim arabayı kendim aldım.

sonuç: akraba bile adama kazık atmak için böyle senaryo hazırlarken; elalemin adamı neler yapmaz. çok dikkatli olun. birisiyle gidin. parayı bankaya havale etsin. sonra imzayı atın. bu işler böyle. allah herkesi bu belalardan korusun

• Çok dikkatli ilmak gerekiyor.
    her zaman ödeme işini en sona bırakmak lazım.
    mümkünse noterde, nakit ve yanında güvendiğin bir yakinin göz şahidi kabilinden olmali.nolur nolmaz dünya hali.
  • quote:

abi googleden bekir urganoğlu zile karakuzu ilköğretim okulu yazdım dediğiniz gibi numaralı gözlük kullanan matematik hocası olan adı bekir urganoğlu diye bi adam çıktı acaba sizin öğretmen olarak görüştüğünüz adam bu mu cevap gönderirseniz sevinirim

hocam buldunuz mu sizi dolandıranları savcılşığa başvurdunuz mu?
  • Atmosphere @

yazınızı baştan sona okudum okudukçada hem sizin durumunuza üzüldüm hemde içten içe bu tür çakallara güldüm;

yıllardır (35 yıl) araç alırım binerim satarım. galerici falan değilim bir çok aracımıda genelde sıfır almışmdır.2-3 yıl sonra satmışımdır.

oto pazarlarını çok gezdim, galericileride onlara ayakçılık eden yalakalarıda iyi bilirim. onlar öyle biridirlerki 100 TL için bırakın arkadaşını akrabasını babasını bile satarlar.

en son 5-6 yıl önce pazarda, benim oğlanla birlikte geziyoruz uzaktan bir şahin görmüş benim oğlan, baba bak arabay nasıl dedi,,,, güzel oğlum ama bize yaramaz dedim. 30-40 metre mesafeden ben arabanın notunu verdim... neyse arabanın yanına gittik,, giderkende bak dedim ben parmağımla dokadığım yerlere iyi bak karşılaştır falan dedim. neyse arabaya 10-15 metre mesafe yaklaştıkki ön sol teker dışa bakıyor sağ ise düz basıyor.. ilk açığı yakaladım, sonra kapı çizgilerine baktım o mesafeden iyi belli oluyordu bir taraf diğer tarafı tutmuyor. neyse aracın yanına geldik kaputu açtırdım baktık ohooo dğişmeyen yer yok arka bagajı açtık orada aynısı kapılar desen hepsi değişmiş. ama arabada öyle bir aksesuar varki al beni diye yakıyor ortalığı birde satıcı boyası ve cilası atmışlar ki offff.
    araç galerinin ama galerinin ayakcısı benim diyor güya mal sahibinden satılık gibi aldınmı gidip vekaletle satış yapacaklar... uyanıklar ya... çakallar....

amam tabi bu durumlara bilmeyenleri ve bu konuda cahil olanları çok düşürüyorlar..

hatta pazarlarda araba satanların bir çoğu sakallıdır ve kendilerini falanca caminin imamıyım diye tanıtırlar yada bir çoğu hacıdırlar yada öğretmen emeklisiyim derler. (bunların genellikle bir çoğuda sahtekardırlar) maksatları güven sağlamaktır. zaten bu işlerin çoğunude yani komisyonculuk işinide ya hopcalar yada öğretmenler yapmıyorlarmı,,, inanmıyan varsa pazara gidip araştırsın bir çoğu ya cami imamı çıkar ya öğretmen emeklisi çıkar yada sanayici çıkarlar,,, bilhassa sanayide kaportacı olanlar hasarlı araçları ucuza alıp çıkma parçalarla toplayıp pazarda satarlar, ve onlarında bir çok yandaşı o pazarda olta atarlar.. tanıdık eş dost denk gelirse kazıtlatmak için ellerinden geleni yaparlar. eee kazıklatacaklar ki kendileride üç-beş para (komisyon)alsınlar dimi yani.... adamlar boşunamı dolaşıyorlar ortalık yerde

araç alacak arkadaşlara tavsiyem eğer kendiniz anlamıyorsanız, iyice araştırmadan araç satın almayın... kimseye güvenmeyin ... hele hele akrabaya hiç güvenmeyin... benim sürekli aklımdan çıkarmadığım bir tabir vardır.... "Akrabayı, akrep soksun." çünkü ben ve çevremdeki arkadaşlarım tanıdıklarım ve bir çok kimse akrabasından hatta kardeşinden bile her konuda büyük kazıklar yemişlerdir. para, yani maddiyat insanları bozuyor ,,, öyle hallere kalmışızki insanlar üç kuruş için dostunu satıveriyorlar.,,, ben komşuma, dostum dediklerime hatta kardeşime güvendim 150.000,00 TL den fazla kazık yedim... ama battım mı hayır ben dürüstlüğümü koruduğum sürece de batmam ama bu batırdıklarımı yiyenler beni satanlar kendileri şu anda perişan durumdalar... Allah onları daha perişan eder yarabbiii.

• Haklısınız ama gerçekten imam öğretmen haci veya işadamı olupta bu işi yapan tanidıklarım var onlara ayıp oluyor.
    bu meslekleri kullanan şerefsizlere gelince araştırmak zor değil misal emekli öğretmenim dedi.
    kimlik fotokopisi ile adresinin bulunduğu muhtarlığa gidip sor hatta o çakalı da yanına al.
    mırın kırın ederse
    sahtekardır.
    sonuçta para veriyorsun.
    para cebinden çıkana kadar satıcı her emrini yapmaya mecburdur.
    hatta kaporayı bile ya muhtarlıkta ya da çalıştığı kurumda vereceksin,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi bu resimdeki kişiyse beni dolandıranlar değil ama anlattığın aynı şekilde benim başıma geldiği için onlar olabilir dedim neyse yinede çok sağol ama bana kalırsa bu kendini öğretmen olarak tanıtan kişi pek sağlama papuç olarak görünmüyor madem araba alacaksın dayınla ne işin var git adamla konuş pazarlığını yap parasını ver sonra satışını al o kadar bence bunlarda dolandırıcı
  • Adi herifler!
    dünyanın en kutsal mesleğini karalıyorlar.
  • siz nasıl görüştünüz bu adamlarla arabanızı internete mi verdiniz
  • Aslında banka havalesinin de bir yolu yordamı olmalı. Şahsen arabamı satacak olursam kesinlikle banka üzerinden para isterim. Fakat blokeli transfer vs. olayları da var. Parayı hesabında görüp çekememe olayları da var. Ama ben elden alma taraftarı değilim. O paraların da aralarında sahteler olmayacağı garanti değil...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.