Şimdi Ara

Araç Hareket Halindeyken Kontak Çıkarılırsa Ne Olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
25.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim bir akrabada kartal vardı 2000 model. Araç hareket halindeyken viraja sert girdiğiniz zaman anahtar olduğu yerden düşüyordu ama araç stop etmiyordu Küçük 5kuruşlarla çalıştırabiliyorduk arabayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Orijinalden alıntı: MhmT 106 GTI

quote:

İlginç bir konu bilgilendik. Peki araç çalışır vaziyette anahtar çevrilirse ne olur. Mesela aracı çalıştırdınız, hareketsiz bekliyorsunuz, o anda müzik dinliyorsunuz tekrar anahtarı çevirdiniz? Ne tip bir zarar verir araca? Ya da zarar verir mi

Hocam bizim araba Geely maalesef 3-4 kere öyle yaptım dalgınlıkla, böyle bir ciyaklama sesi gibi birşey oluyor o anda farkedip çevirmeyi bırakıyorum zaten

Ben de bir kaç defa teşebbüs etmiştim kontağı çalışırken çevirmek için ama motorun sesini algılayıp vazgeçtim. Acaba bir problem oluşturur mu merak ettim doğrusu

Valla zamanında 1 kere babam yapmıştı öyle arabayı çalışır bırakıp bir işi vardı, geldiğinde marşa bastı ciyak sesi çıktı. Sonra benim zamanlarım da ise 3-4 kere ben yaptım dalgınlıkla.. Çok şükür bir problem çıkmadı marş ta inşallah ta çıkmaz Zaten insan hemen farkedip sesi bırakıyor çevirmeyi. Uzun uzun çevrilse zararı vardır ama 1 saniyelik birşey için problem olacağını pek sanmıyorum.

• quote:

İlginç bir konu bilgilendik. Peki araç çalışır vaziyette anahtar çevrilirse ne olur. Mesela aracı çalıştırdınız, hareketsiz bekliyorsunuz, o anda müzik dinliyorsunuz tekrar anahtarı çevirdiniz? Ne tip bir zarar verir araca? Ya da zarar verir mi

Marş motorunun muhterem ailesine selamlar gönderirsiniz. Genellikle aynı hata tekrarlandığında bozuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

quote:

Orijinalden alıntı: ThunVolt

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

araç çalışır vaziyetteyken kontak çıkmaz zaten.. kontağı çıkarmak için aracı stop etmen gerekir.. bu da sistemin durması direksiyonun kilitlenmesi frenlerin boşalması anlamına gelirki çok tehlikeli bir durumdur...

bunu neden yapmak istiyorsunuz anlam veremiyorum..
    son günlerde forumda buna benzer saçma sapan sorular neden soruluyor ona da anlam veremiyorum... derdiniz nedir..

Merak edip sormus olabilir ki gayet normal. Forumlarin amaci bu zaten.

imzana gurban

harbi ya o nasıl imza arkadaş..

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Er kişi niyyetine.....

• İlginç soru.Yalnız soruyu beğenmeyenler bile ciddi ciddi cevap yazmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf 6 ilk çıktığında denemiştik motor stop etti tekrar çalıştırdık sıkıntı olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Valla benim mercedesin anahtarini P ye almadan cikmiyor. Yani durmak bile yetmiyor cikarmak icin

Orası öylede bende çok merak ediyorum,giderken çevirmeye çalışsak ne olur ? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

Valla benim mercedesin anahtarini P ye almadan cikmiyor. Yani durmak bile yetmiyor cikarmak icin

ya usb flash bellek gibi bişey anahtar zaten. kanırtsak çıkar gibi.
  • arabasına göre değişir mesela bizim çok eski bir şahinimiz vardı anahtar kaybolduğunda maket bıçağı ve benzeri aletlerle hiç zorlanmadan çalıştırırdık. sizin söylediğinize ek olarak yolda seyir halindeyken anahtarı yuvadan çektiğimizde sadece anahtar değil anahtar+kontak yuvasıyla birlikte çıkardı ne bir stop etme ne de başka bir sorunla karşılaşmadık. aslında iyi bir özellik bi nevi immobilizer görevi görüyordu.
  • quote:

quote:

quote:

Ben onu merak etmiyorum,mesela 20 ile giderken anahtarı çevirmeye çalışsak döner mi ? Yoksa vitesi P'ye almadan tam sola dönmediği gibi mi olur ?

• Bugünkü ehliyet sınav sorusu

• Araç hareket halindeyken kontağı çıkaramazsınız zaten.

Aracı stop edip çıkarırsanız da,süratinize ve yol durumuna göre muhtemelen beyaz bir ışık ve sonunda pamukla biten bir sürece girersiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben onu merak etmiyorum,mesela 20 ile giderken anahtarı çevirmeye çalışsak döner mi ? Yoksa vitesi P'ye almadan tam sola dönmediği gibi mi olur ?

bunu deneyecek lüxü kendimde bulamıyoum :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bunu deneyecek lüxü kendimde bulamıyoum :)

Bende :)

• bi zamanlar sahip olduğum 74 model vosvosun anahtarını araç çalışırken çıkarabiliyordum.
  • quote:

Şaka bir yana yıllar önce kızarkadaşım istediğini yapmadım diye D-100 üzerinde ( o zamanlar TEM yok ) Bolu yakınlarınada iken anahtarı kontaktan alıp pencereden dışarı atmıştı.

O iki küçük yuvarlak biryerlerde papyon olmuştu.

ben olsam giderken kapıyı açar onu aşağı atardım. fazla hızlı değil ama şöyle 20-30km ile giderken. anlasın ivmenin ciddiyetini.

istediğini yapmadın diye ikinizin hayatını tehlikeye atma hakkını ona kim veriyor merak ettim. sağduyunuz mu hoşgörünüz mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 2 Şubat 2013; 22:47:12 >
  • quote:

Marş dişlisi zarar görürür tekrarlandıkça bozulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Araç hareket halindeyken kontağı çıkaramazsınız zaten.

Aracı stop edip çıkarırsanız da,süratinize ve yol durumuna göre muhtemelen beyaz bir ışık ve sonunda pamukla biten bir sürece girersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Şaka bir yana yıllar önce kızarkadaşım istediğini yapmadım diye D-100 üzerinde ( o zamanlar TEM yok ) Bolu yakınlarınada iken anahtarı kontaktan alıp pencereden dışarı atmıştı.

O iki küçük yuvarlak biryerlerde papyon olmuştu.

ben olsam giderken kapıyı açar onu aşağı atardım. fazla hızlı değil ama şöyle 20-30km ile giderken. anlasın ivmenin ciddiyetini.

istediğini yapmadın diye ikinizin hayatını tehlikeye atma hakkını ona kim veriyor merak ettim. sağduyunuz mu hoşgörünüz mü?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.