Şimdi Ara

Araç Hareket Halindeyken Kontak Çıkarılırsa Ne Olur? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
24.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • L300'de giderken çıkıyodu Transporter'da babam bir anlık akıl tutulması ile 30 kmh hızla viraj içinde çıkardı.. Direksiyon kilitlendi,fren sertleşti.. 15 cm kala durduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

araç çalışır vaziyetteyken kontak çıkmaz zaten.. kontağı çıkarmak için aracı stop etmen gerekir.. bu da sistemin durması direksiyonun kilitlenmesi frenlerin boşalması anlamına gelirki çok tehlikeli bir durumdur...

bunu neden yapmak istiyorsunuz anlam veremiyorum..
    son günlerde forumda buna benzer saçma sapan sorular neden soruluyor ona da anlam veremiyorum... derdiniz nedir..
    merak iyidir. bence "saçma sapan şey" ilginizi çekmeyen konulara yorum yapmak olabilir.
  • Çoğunluk yok ne gerek var nemize gerek, yok saçma sapan gibi yorum yapmış. Mesela şu an sokağa çıkma yasağı var izmirde ve yarın araç hamile eşimi doktora götürmek için lazım. Şans bu ya akü bitmiş. Evde ki adaptörlerin hiç biri şarj voltajını karışlamıyor. Takviye ile çalıştırdım ve saatlerdir içinde oturmak zorunda kalıyorum. Konu güzel bir bilgi akışı ile devam etse muhtemel çalışan araçtan kontak anahtarı ile inip kapıyı kilitleyip balkondan durumun sefasını sürüyor olurdum. Demem o ki Her zaman ummadığımız her ihtimal gerçekleşebilir. Saygılar..
     Araç Hareket Halindeyken Kontak Çıkarılırsa Ne Olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşımın 92 model bir nissan nx coupesi vardı. Yolda giderken çıkarır anahtarı sallamaya başlardı. Araç normal çalışmasına devam ederdi. Başka bir araçta görmedim bunu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir defasında Starstop düğmesine basacağıma , yanlışlıkla anahtarsız çalıştırma düğmesine bastım hareket halindeyken hızım 20-30 civarıydı. Araç aniden durdu bilginiz olsun :))

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Arkadaşımın 92 model bir nissan nx coupesi vardı. Yolda giderken çıkarır anahtarı sallamaya başlardı. Araç normal çalışmasına devam ederdi. Başka bir araçta görmedim bunu.
    Kontakta anahtarını tutan kilit kırılmış olmalı. 10 yaşını geçkin Japon, Amerikan, Alman malı pek çok araçta yaşadım bunu. Hatta 2000 öncesi bazı otomobillerde kontak öyle hale gelmişki çay kaşığı kulbu ile çalışırdı.

• Buradaki sorulmak istenen konu tam net değil. 2 seçenek var acaba hangisini soruyor?

1- kontağı kapatmadan direkt çıkarmak. Ki yuva arızalı değilse çıkmaz zaten.

2- kontağı kapatıp çıkarmak. Sanırım arkadaş 2.'yi kastetmiş.

Tecrübem düşük hızlarda araç stop ediyor. 20-30 km.

Yuksek hızlarda da mantiken stop etmesi gerek lakin güvenlik önlemi olarak yeni araclarda çalışmaya devam edebilir mi bilemiyorum.

Megane 2 de stop dugmesine basmadan kartı çıkarınca stop etmiyor onu biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birşey olacağını sanmıyorum giderken kontağı birden kapatırsan ve anahtarı çekip çıkartırsan, motor stop eder, frenler çalışır arabayı frenleyerek durdurursun.

Birisi de demiş ki 5. vitesle giderken, geri vitese tak, o zaman görürsün falan..

Öyle birşey her arabada olmaz. Onu düşünerek geçmemesini sağlayan bir sistem koyuyolar zaten. Yani %90 ihtimalle, o vitesi geriye takamazsın. Tahminen carkkkkk diye bir ses gelir ama vites geçmez. Vitese bak geriye takarken etrafında bir halka var ve onu çekerek falan takıyor musun? Belki öyle bir önlem alındıysa, önlem o şekilde alındığından geçebilir ve eğer geçirebilirsen zaten şanzımanı eline alırsın ama sana birşey olmaz
  • Rahmetlik dedem amcama kızıp kontağı bir anda çevirip çıkarmış araç önce yığılmış sonra direksiyon kontrolü kaybolup tarlaya girip durmuş Allah tan köy yolu olduğu için sıkıntı olmamış. Araç eski reno 12 idi ona sa pek bişey olmamıştı. Ama yeni nesil araçlarda ne olur bilmiyorum parası çok olan biri deneyip atarsa buraya öğreniriz:)))

• angel_f!re kullanıcısına yanıt
    Freni yumuşatan abs değil westenhausetur. Abs olsada olmasada araba stop edilince fren şişer.

• EK kasa Civic'de hareket halindeyken anahtarı çıkarabiliyorsunuz,bir problem teşkil etmiyor,aynı şekilde takıp devam edebilirsiniz.
  • Fren konusunda frenler anında şişmez arkadaşlar. Stop&Start sistemi aracımın duracağına kanaat getirirse 15-20 km/h gibi süratlerde motoru stop edebiliyor. Frenlerde her hangi bir sorun oluşmuyor. Motor stop ettikten sonra yeni araçlarda yaklaşık 7-8 frenlik vakum kalıyor araçta. 7-8. Frenden sonra tekrar motoru çalıştırıyor sistem.

Sadece direksiyon sertleşir ve belli bir dereceden sonra kilitlenip kalır. Anahtar olmadığı için direksiyon kilidini devreye alır araç muhtemelen

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.