Şimdi Ara

Araç Hareket Halindeyken Kontak Çıkarılırsa Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
24.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar soruyu başlıkta da yazdım açık ve net olarak araç hareket halindeyken kontak çıkarılırsa ne olur ya da çıkar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Fren pedalı sertleşir
    araç çalışır vaziyetteyken kontak çıkmaz zaten.. kontağı çıkarmak için aracı stop etmen gerekir.. bu da sistemin durması direksiyonun kilitlenmesi frenlerin boşalması anlamına gelirki çok tehlikeli bir durumdur...

bunu neden yapmak istiyorsunuz anlam veremiyorum..
    son günlerde forumda buna benzer saçma sapan sorular neden soruluyor ona da anlam veremiyorum... derdiniz nedir..
    Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Hareket Halindeyken Kontak Çıkarılırsa Ne Olur?

Araç hareket halindeyken kontak anahtarını çıkarmak tehlikeli bir uygulamadır ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Bunlar şunları içerir:

• Direksiyon Kilidi: Kontak anahtarı çıkarıldığında, direksiyon kilidi devreye girer ve direksiyon simidinin dönmesini engeller. Bu, özellikle viraj alırken veya acil bir manevra yapmanız gerektiğinde çok tehlikeli olabilir.
    • Fren Arızası: Bazı araçlarda, kontak anahtarı çıkarıldığında fren destek sistemi devre dışı kalır. Bu, fren mesafesinin önemli ölçüde artmasına neden olabilir ve bir kazaya yol açabilir.
    • Motor Durması: Kontak anahtarı çıkarıldığında, motorun çalışması için gerekli elektrik beslemesi kesilir. Bu, aracın aniden durmasına neden olabilir ve arkanızdan gelen araçlarla çarpışma riskini artırabilir.

Ek olarak, kontak anahtarını araç hareket halindeyken çıkarmak şunlara da yol açabilir:

• Vites Kutusu Hasarı: Manuel şanzımanlı araçlarda, kontak anahtarı çıkarıldığında vites kutusu zarar görebilir.
    • Elektronik Sistem Arızası: Modern araçlarda, kontak anahtarı aracın birçok elektronik sistemini kontrol eder. Kontak anahtarı çıkarıldığında, bu sistemler devre dışı kalabilir ve aracın güvenli çalışmasını etkileyebilir.

Bu nedenle, her zaman aracınızı çalışır durumdayken kontak anahtarını kontaktan çıkarmaktan kaçınmanız son derece önemlidir. Bu basit önlem, hem sizin hem de diğer sürücülerin güvenliğini sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fren pedalı sertleşir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Fren pedalı sertleşir
    araç çalışır vaziyetteyken kontak çıkmaz zaten.. kontağı çıkarmak için aracı stop etmen gerekir.. bu da sistemin durması direksiyonun kilitlenmesi frenlerin boşalması anlamına gelirki çok tehlikeli bir durumdur...

bunu neden yapmak istiyorsunuz anlam veremiyorum..
    son günlerde forumda buna benzer saçma sapan sorular neden soruluyor ona da anlam veremiyorum... derdiniz nedir..
  • Belki sigortadan para alacak.
    Amaç buysa kontak kapatmak yerine 140 ile giderken el freni çekin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    fantazi olur
  • Çok hoş olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

Çok hoş olur
    viteste giderken araç stop edilirse motorda ateşleme ve yağlama durur.

Bunun neticesinde ya şanzuman ya da pistonlar kırılır.

Vires boştayken yaparsan direksiyon kilitlenir. ABS çalışmayacağı için eski tip frenler gibi çalışır ve sertleşir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba ne zaman stop eder?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

Vires boştayken yaparsan direksiyon kilitlenir. ABS çalışmayacağı için eski tip frenler gibi çalışır ve sertleşir

Alıntıları Göster
    İlginç bir konu bilgilendik. Peki araç çalışır vaziyette anahtar çevrilirse ne olur. Mesela aracı çalıştırdınız, hareketsiz bekliyorsunuz, o anda müzik dinliyorsunuz tekrar anahtarı çevirdiniz? Ne tip bir zarar verir araca? Ya da zarar verir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

Alıntıları Göster
    Megane 2'de motoru stop ettikten sonra sürücü kapısını açana kadar bütün sistemler çalışmaya devam ediyor. Yani seyir halindeyken motorun stop etmesi panik yapmanız için yeterli bir neden değil. Aksiyon istiyorsanız kapıyı da açmalısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Megane 2'de motoru stop ettikten sonra sürücü kapısını açana kadar bütün sistemler çalışmaya devam ediyor. Yani seyir halindeyken motorun stop etmesi panik yapmanız için yeterli bir neden değil. Aksiyon istiyorsanız kapıyı da açmalısınız

Alıntıları Göster
    Hani filmlerde, tam uçuruma gelince adam kapıyı açıyor ve arabadan atlıyor yaa.
    Aynen öyle bir aksiyona girişmek lazım.

Kontağı çıkart, arabadan atla...
    Kalk üstünü silkele. Gerisini boşver...

• quote:

Alıntıları Göster
    :))) magane 2 ye güldüm... Anahtarı kontak açık vaziyette çıkartamazsın geri çevirip çıkartırsınki çevirdiğinde de araç stop eder. Stop ederse ABS devre dışı kalır Hidrolik devre dışı kalır. Motorda ne olur onu bilmiyorum ama deneyeceksen onun yerine 5inci viteste hızla giderken birden geriye tak ve gaza köküne kadar bas. Bu daha eğlenceli. :))

• quote:

Motordamı calısıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

quote:

Motordamı calısıyor?

Alıntıları Göster
    Böyle beyaz bi ışık görürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

İlginç bir konu bilgilendik. Peki araç çalışır vaziyette anahtar çevrilirse ne olur. Mesela aracı çalıştırdınız, hareketsiz bekliyorsunuz, o anda müzik dinliyorsunuz tekrar anahtarı çevirdiniz? Ne tip bir zarar verir araca? Ya da zarar verir mi

Hocam bizim araba Geely maalesef 3-4 kere öyle yaptım dalgınlıkla, böyle bir ciyaklama sesi gibi birşey oluyor o anda farkedip çevirmeyi bırakıyorum zaten
  • quote:

quote:

Motordamı calısıyor?

Hayır. Motor stop etse de aracın hayati aksamları (direksiyon, fren, kısa farlar gibi) çalışmaya devam ediyor.
  • Valla benim mercedesin anahtarini P ye almadan cikmiyor. Yani durmak bile yetmiyor cikarmak icin

• quote:

quote:

quote:

Motordamı calısıyor?

Hayır. Motor stop etse de aracın hayati aksamları (direksiyon, fren, kısa farlar gibi) çalışmaya devam ediyor.

Alıntıları Göster
    Kontağı çıkarmak için stop etmek gerekir. Sonucunda vitesteyse yığılır değilse fren pek tutmaz.

• Örneğin citroen c4 te giderken kontak kapatıp anahtarı çıkartıp cebinize atıp yola devam edebilirsiniz.

canınız mi sıkıldı? Anahtarı tekrar yuvasına sökün ve çevirin. Hiçbirşey olmaz.

her arabada geçerli olmayabilir ama geçerli olduğu arabalar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: edec

Örneğin citroen c4 te giderken kontak kapatıp anahtarı çıkartıp cebinize atıp yola devam edebilirsiniz.

canınız mi sıkıldı? Anahtarı tekrar yuvasına sökün ve çevirin. Hiçbirşey olmaz.

her arabada geçerli olmayabilir ama geçerli olduğu arabalar var.
    Normal şartlarda kontağı kapatmadan çıkmaması lazım ama kontakta veya anahtarda sorun varsa çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MhmT 106 GTI

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Hocam bizim araba Geely maalesef 3-4 kere öyle yaptım dalgınlıkla, böyle bir ciyaklama sesi gibi birşey oluyor o anda farkedip çevirmeyi bırakıyorum zaten

Ben de bir kaç defa teşebbüs etmiştim kontağı çalışırken çevirmek için ama motorun sesini algılayıp vazgeçtim. Acaba bir problem oluşturur mu merak ettim doğrusu

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.