Ben arabayı az kullanıyorum haftada bir yada iki haftada bir ihtiyaç dahilinde yada aküsü bitmesin devamlı yatmasın diye dolaştırmak için.
Park halinde kaydetmesi için araç içi kamera takmak istiyorum ama aracı devamlı kullanmadığım için nasıl olur bilemiyorum.
Aküyü ne kadar sürede bitirir, akü arabayı çalıştırınca ne kadar sürede tam dolar bunlar hakkında bilen birinden bilgi alabilir miyim ?
Arabanın kaputunu mahfettiler kapının önünde, kaputu içine çökerttiler bir iki kere kaputun gönyesi kaydı.Yapan kişiyi göremedim, fakat kim olduğunu tahmin edebiliyorum.
İpsiz sapsız balicinin teki var burada kesin o yapmıştır bir kaç kere arabanın etrafında gördüm.Zaten aramızda husumet var, korkudan yanaşamıyor bana ama haince kalleşce arabaya zarar verenin o olduğuna eminim.
Uzun süre park halinde kayıt etmesi için nasıl bir düzenek kurmalıyım?
Kameranın çektiği enerjiye göre değişir. Mesela Jado d-330 output 5V 2,5A buda 12,5W eder akü 60Ah ise 720W enerji full dolu iken bulunur.
57 Saatte tamamen boşaltacağını tahmin ediyorum. Haricen powerbank vs ile güç alan birşey alıp günlük değiştirmek mantıklı olabilir. gördüğün gibi araç kamerası çıkış gücü 5V fln olur genelde buda powerbankların usb gerilimi Amperide 2-2.5 civarı olsa yeter; 20.000 mah 2 adet alsan günlük değiştirsen daha mantıklı olur,
Bunun sebebi park kaydının boşalttığı gücü doldurmak için her gün aracı 2-3 saat sürmek lazım yoksa akımı otomatik kesmiyorsa 2-3 gün sonra marş zor basılacak elinde sonunda aküyü bitirecek. Bir elektrikçiden veya buradan Olguerhan hocadan yardım al (araç/kamera konusu var)
Storm Raider
kullanıcısına yanıt
katılıyorum, ben de 20000mahlık ve 10000mahlık iki adet powerbank dönüşümlü kullanıyorum.
Storm Raider
kullanıcısına yanıt
Powerbank daha mantıklı ozaman, tavsiyeleriniz için sağolun hocam.
20.000 lik power bank ile 24 saat kaydediyor demişti geçen gün biri.
bence evinden arabayı gören bir yere güvenlik kamerası koysan (tabi mümkünse) daha iyi olur hocam. bilgisayara bağlarsın kayıt cihazına da gerek kalmaz.
Powerbank kullanacaksanız, araç içindeki çok yüksek ısı olmamasına dikkat edin. Ucuz powerbank'lerde sıkıntı olursa, aracınız cayır cayır yanabilir. Kullanmadığınızda ön cama güneşlik koyun. Araç kapalı garajda, üstü kapalı park yerindeyse sorun olmaz ama her ihtimali değerlendirin.
bir seferinde -5 derecelik kar soğuğunda araç kamerası açık kalmış ve aralıksız çalışmış araç tam 5 gün parkedilmişti sorunsuz çalıştı
Aracıma android multimedya taktırmıştım. İki tane usb girişi kablosu vardı. Birine flash bellek birine ise powerbanka giden kablo taktım(trust 10000 mah) ayrıca powerbankın usbsiden YI Nightscape araç kamerasına bağlantı yaptım. Park halindeyken powerbank kamerayı çalıştırıyor, araç çalışırken de powerbank şarj oluyor. Bu şekilde bir sıkıntı yok fakat yine de bilen arkadaşların görüşünü merak ediyorum. Güneş kaynaklı ısınma dışında risk var mı?
Bu arada 10.000 mah yaklaşık 6-7 saat gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psiman -- 7 Ağustos 2020; 14:15:26 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme