Şimdi Ara

Araç için 12V-->220V dönüştürücü(inverter) deneyimleriniz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
98.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam kesin bir şey söyleyemem ama. 2000 watt gücündeki süpürge on dakikada 300-350 watt/saat civarında enerji harcar. Akü 12 v olduğunu var sayarsak 30a amper civarında akım çeker. Bu aküye zarar verir mi kataloglarına bakmak lazım. Birde eğer zarar vermezse 60 amper bir akünün yarısını boşaltır. Açıkçası hususi araçlarda pek tavsiye etmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabınız için. süpürgenin çalıştığınız varsaysak, oto nun motoru çalışır durumda olsa bile akü ömrünü etkiler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 18 Şubat 2018; 0:2:27 >
  • Hocam şarj dinamosu ne kadar akım verir bilmiyorum ama akünün çok yüksek akım çekerek şarj olmadığını düşünürsek aküye yine zarar verebilir. Sadece süpürge kullanacaksanız şarjlı süpürgeleride bakabilirsiniz bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    tekrar teşekkür ederim çok sağolun.
  • en güzeli 25-30 m uzatma ile orjinal makinayla aracı süpürmek biraz zahmetli ama garanti ne diye aküye yükleneyim ki...
  • Benim arabada priz var zaten C4 exc. ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa arkadaşlar araç jarj dinamosunu 2 kv 1600 devir bir dinamo ile cevirsek 2 kv 1600 devir dinamoyu 5000 wat lik birinvertere bağlasak calıstırırmi bu araç şarj dinamosundan cıkan elektırk 150ah lik bir jel aküyü devamli dolu tutarmı doldururmu yoksa bir müddet sonra bitermi kullanacagım elektirik sürekli ve 3 _ 4 kv sürekli bir elektirik lazım bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.aktuel-katalogu.com/kataloglar/bim/07-haziran-2019/bim-07-haziran-2019-sayfa1.jpg

Arkadaşlar bimde 100 tlye satılıyor bi çevirici. İlk mesajları okudum ve pek de almamam gerek diye düşünüyorum ama yine de iş görür mü diye sormak istiyorum? Normal telefon şarjı vs için kullanacağım ancak bağlamayı deneyeceğim bi tane ses sistemi var Creative THX 550, sizce sıkıntı çıkarır mı? En önemlisi araba için sorun çıkarır mı bu cihaz?
  • Bende 600w orbus marka bir inverter aldım. Kullanım şeklim günde 7-8 saat ve araç çalışmıyorken olacak şekilde sadece ışıklandırma ve telefon şarjı gibi şeyler olacak. Devamlı bu şekilde kullanacağım için bu durum aküye çok zarar verir mi? Her saat başı arabayı 5 dk çalıştırsam aküyü doldurabilir miyim? Uzun vadeli kullanımda falan şarjdaki telefonu bozma gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-328F93D37

Bende 600w orbus marka bir inverter aldım. Kullanım şeklim günde 7-8 saat ve araç çalışmıyorken olacak şekilde sadece ışıklandırma ve telefon şarjı gibi şeyler olacak. Devamlı bu şekilde kullanacağım için bu durum aküye çok zarar verir mi? Her saat başı arabayı 5 dk çalıştırsam aküyü doldurabilir miyim? Uzun vadeli kullanımda falan şarjdaki telefonu bozma gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum..
    5 dakıka calıstırmakla akuyu dolduramazsınız akunuz bıter telefon sarj edersenız sorun cıkmaz ısıklandırma da aku bıter..
  • bayar28 kullanıcısına yanıt
    Hocam saat başı 5-10 dk çalıştırıp akü lambasının sönmesini beklesem yetmez mi. Işıklandırmalar en fazla 200-300 watt çeker dediler bana, invertörü bilerek 600 lük aldım o yüzden fazla olsun dedim. Yetmez mi diyorsunuz yinede?
  • OnurKaptan O kullanıcısına yanıt
    Ilkokul 5 sinif tekrari lazim .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-328F93D37

Hocam saat başı 5-10 dk çalıştırıp akü lambasının sönmesini beklesem yetmez mi. Işıklandırmalar en fazla 200-300 watt çeker dediler bana, invertörü bilerek 600 lük aldım o yüzden fazla olsun dedim. Yetmez mi diyorsunuz yinede?
    yetmez hocam araba akusu azalınca ısık yanmaz arıza olursa yanar 5 veya 10 dakıka rolantıde calıstırman bır sey ıfade etmez arabanın yurur olması lagazım yuksek devırde jars olur o da 1 veya 2 saat gıtmen lagazım onun ıcın ısık ısı olmaz dıyorum
  • sandalyeayağı S kullanıcısına yanıt
    Merhaba Dostum ben aldım o inverteri araca evdeki 5+1 70W lık sistemimi bağladım çakmaklıktan çalıştırıyorum herhangi bir sorun yok şimdilik, tabiki 3 lü taktım telefon şarjı falanda yapıyorum gerekli yerlerde :D
  • bayar28 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar size ve okuyanlara bir sorum olacaktı;

Elimde 90Ah 12V luk bir akü bulunmakta, inverterim ise 300W 12V 75Ah ile çalışmakta elimdeki harici aküye taktığımda doğal olarak kendini korumaya alıyor ve çalışmıyor, bu aküyü 90Ah yani 9 amperden 75Ah yani 7.5 ampere dönüştürüp inverterimi sadece araçta değil herhangi bir yerde kullanmak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan var mı acaba ?
  • Elimde bu ürün var. 1-2 defa kullandım, ama kesinlikle 3 değil
    Arzu edene 100 tl'ye verebilirim.
    urun.n11.com
    Koselli 12 Volt >> 220 Volt Inverter 300 Watt 660002 - n11.com
    https://urun.n11.com/220v-donusturucu/koselli-12-volt-220-volt-inverter-300-watt-660002-P110713213

• hanshans35 H kullanıcısına yanıt
    İnverter kullanmak ıstıyorsanız benım sıze tafsıyem degısıklık yapmakla deyılde bır kereye mahsus tam sunus ınverter alın sıkıntısız senelerce kullanın duzgun akım verır en onemlısı cıhazlarınız bozulmaz modıfye ınverterlerde akımlar dalgalıdır yanı sorunludur..
  • merhaba arkadaşlar
    üzeridne 12volt 125 watt yazan bir oto tipi çakmak girişli kettle aldım bunu evde çalıştırabilmem için ucuz maliyetli ne tür bir araç gereklidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokrates099

merhaba arkadaşlar
    üzeridne 12volt 125 watt yazan bir oto tipi çakmak girişli kettle aldım bunu evde çalıştırabilmem için ucuz maliyetli ne tür bir araç gereklidir.
    Bu kettle 12v 125 watt'uygun yapılmış, yani doğru akımla çalışır. O zaman sizin 220V ev elektriğinden 12 v doğru akım alan bir adaptör'e ihtiyacınız var. 12V ucuna da bir çakmaklık bağlamanız gerekir, oraya da sizin kettle takmak için. Tabii tum bunlarla uğraşmak yerine plastik ucuz 220 V bir kettle işinizi görür ve daha ucuza mal olur.
  • sokrates099 kullanıcısına yanıt
    en ucuzu yenı 220 volt kettle almanız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.