Şimdi Ara

Araç için 12V-->220V dönüştürücü(inverter) deneyimleriniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
98.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İş makinası operatörü yum. Aracımda 12 v ve 24 volt çakmaklık var. İnverter almayı düşünüyorum. İnverter da telefon, saat, kulaklık, süperbox İnternet ve ketil kullanmayı istiyorum önerebileceğiniz Bi ürün yada dikkat etmem gereken Bi husus varmı. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrorhan E kullanıcısına yanıt
    Kare dalga sinüsler piyasada ucuzdur ama üstlerinde yazan gücün Max %60 civarını verebilirler.
    Modifiye sinüsler piyasada çok yayginlardir, iyi marka alırsanız 10 yıl rahat kullanırsınız.
    Tam sinüsler pahalıdır ama %100 yükte bile ısınma ses çıkarma v.s. yapmazlar.

Kullanacağınız elektrikli aletlerden Max. Watt değeri kaçsa onun en az %20 fazlası watt değerine ait inverter alın.
    Madem 24v DC e erişiminiz var 24vdc ile çalışan inverter alırsanız aküden cekeceginiz akım 12vdc e göre yarı yarıya azalir, 24vdc ile çalışan veya uyumlu model alın.

Mutlaka aşırı yük, kısa devre, fazla deşarj, yüksek ısı alarmlari olan model bulun.

Burası en önemlisi cakmakliktan ne koşulda olursa olsun 100 wattdan fazla enerji çekmeyin,yangın çıkarırsınız. O yüzden inverteri direkt akü kutup başlarına bağlayıp kullanın.
  • Geçen yaz 9 günlük Karadeniz gezisinde kullandık. Telefon , fotoğraf makinesi pili ve laptop için kullandık. Aynı anda 3 yada 4 cihaz bağladık. Sorun olmadı. Araç çalışır vaziyette ve ısınmamasına dikkat ettik. Marka olarak BİM sen alınma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnventör olayı markaya bakar Piyasadaki çin malı şeyleri alma tavsiyem.. Hem üstündeki değerler çoğunda yalandır hem bağladığın cihazlara zarar verebilir hemde arabanın elektrik altyapısına zarar verebilir..

Bir arkadaş kettle bağlama demiş doğrudur ama arabalar için üretilen kettle lar var onlardan alırsan bağlaya bilirsin gerçi onlar için inventöre bile gerek yok..

Neyse kaliteli bir marka almıycaksan gereksiz maceralara girme powerbank al olsun bitsin.. Powerbankı arabanın çakmağından şarj edersin.. Yada aracın pandizota atarsın portatif güneş panelleri solar ordan elektrik ürettikçe Powerbankı şarj eder..

Genelde bu tip şeylere Karavanlarda ihtiyaç duyulur yada campervan larda.. Araba için bence şahsi fikrim gereksiz inventör.. Özel bir neden yoksa tabii..

• a3l4i kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim. Şuan 12 volt dan 300 watt inverter kullanıyorum. Bunda sadece telefon, saat, kulaklık ve süperbox İnternet kullanıyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Görevim icabı sürekli iş makinasi ile gorevdeyim. Makinam da 12 ve 24 çakmaklık girişi var. 12 yi kullanıyorum zaten. 24 den de sadece şu ısıtmak için kullanacak. Ya 24 volt su ısıtıcı (ketil) alacam yada 1500 wat inverter alacam. Dediğiniz sinüs modifiye dalga VS terimleri hiç bilmem ve açıkçası da hiç anlamam. Başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Sorunum sadece 24 de ne kullanabilirim

• Elektrorhan E kullanıcısına yanıt
    Araçtaki akünün ah kapasite kaç?
    Marşı basarken gücü 24 ten mi 12 den mı alıyorsunuz yoksa ortak mi?
    Cevaplara göre 240 wattdan 2880 watta kadar ihtimaliniz var.

Eğer sadece 300 wattdan yüksek kettle kullanacaksanız, inverter işine girmeyip direkt mobil kettle alın. 24v uyumlu olursa daha iyi olur.
  • 12 v 150 a olmak üzere iki akü var. Mars basarken kanaatimce ortak alıyor. İnverter alıp ketılı orda kullanmak riskli olabilir dediğiniz gibi. En mantıklısı dediğiniz gibi mobil ketil alıp 24 de kullanmak. Teşekkür ederim çok saolun.

• Merhaba, yukarda bahsettiğiniz özellikleri bu cihaz karşılar mı ? 80A aküden çakmaklık girişiyle 100W macbook adaptörü için kullanılacak. Uygun değilse 300W için hangi cihazı önerirsiniz ?
    urun.n11.com
    300 W Watt Tam Sinüs İnverter 12v-220v İnvertör - n11.com
    https://urun.n11.com/ups-ve-guc-kaynagi/300-w-watt-tam-sinus-inverter-12v-220v-invertor-P382022613

• Telefon ve 12v ile ya da usb-c uzerinden sarj olacaklar (yeni nesil laptoplar )için inverter çok anlamli olup olmadığı tartışılır.

Kahve makinesi ve kettle icin marin tipi olanlara bakilabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 1 Haziran 2020; 18:49:17 >

• mct2002 kullanıcısına yanıt
    özellikleri olması gerektiği gibi ancak markasını hiç duymadım, benzer fiyata bilindik marka bulursanız daha iyi olur.
    ayrıca çakmak girişi aracın aküsünden bağımsız olarak 12v max. 10A verir. (12v 1000ah akü veya 12v 60ah akü farketmez)
    o yüzden yerinizde olsam inverter yerine direkt mobil uyumlu adaptör alırım.

A amperdir, akım birimidir, çekilen güce göre değişir.
    Ah amper*hour amper*saattir, akünün kapasitesini belirtir, nominal voltaj düşmeden 1 saat boyunca çekilebilecek max. akım değeri ile 1 saatin çarpımı ile bulunur. O değerden daha fazla akım çekilmesi aküye fiziksel hasar verir. (12v 60Ah = 12v*60A*1 saat = 12v*30A*2 saat v.s. uygundur ancak 12v*120A*30dk akünüze zarar verir.)
    80A akü yazdığınız için bu açıklamayı yapıyorum 80Ah akü olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a3l4i -- 2 Haziran 2020; 2:57:1 >

Teşekkürler aslında 80Ah 800A yazmam lazımdı, araçtaki akü şu;

urun.n11.com
    12v80 Ahamper 800a Varta Akü Start-stopagm F21 Ocak 2020 Üretim - n11.com
    https://urun.n11.com/aku/12v80-ahamper-800a-varta-aku-start-stopagm-f21-ocak-2020-uretim-P262429321

Bunu da aküden yana sorun yaşamayacağım için belirtmek istedim. Çakmaklık kısmı da şöyle araçta ekstra olarak max 12V 15A 150W soket mevcut. Dönüştürücüyü 300W alınca sorun yaratır mı bunu hiç düşünmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mct2002 -- 2 Haziran 2020; 3:24:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• mct2002 kullanıcısına yanıt
    sadece macbook şarjı için mi kullanacaksınız yoksa başka ihtimaller de var mı?
    sadece şarj için mobil adaptör öneririm, diğer ihtimal bağlayacağınız ürünlere bağlı.
    Ancak şiddetle önerim akü harici araçtaki hiçbir noktadan 10A den fazla akım çekmemeniz yönünde olur.
    üretici max. 15A demiş ancak hesaplarsanız zaten 12v 15A 180 watt yapar, 15A çekmeye çalışırsanız b.ihtimal voltaj düşümüne sebep olursunuz sonucunda da taktığınız cihaz çalışmayabilir veya watt ihtiyacını voltaj yerine akımdan karşılamaya çalışıp kendini veya kabloları yakabilir.
  • Merhaba babamın oksijen konsantratörü var. Künyesinde 165 w yazıyor. Sayaçla ölçtüğümde 1 saatte 245 w elektrik tüketti. 300 w (pik 600 w) tam sinüs inverter satın aldım. Bu cihaz araç hareket halindeyken çalışacak aküye veya araca bir zarar verir mi?

• mkop M kullanıcısına yanıt
    vermez
    Anladığım kadarıyla otomobil için 120W üzeri inverter gereksiz.
    Fakat bu cihazların üzerindeki değerleri karşıladığı da şüpheli. O halde yine 300W olanlara bakmak daha doğru olacak.

Dizüstü, cep telefonu gibi cihazları güvenli şekilde şarj etmek için bir inverter önerir misiniz? Çok sık kullanılmayacak yılda 4-5 kez diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 23 Haziran 2020; 12:14:18 >
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    İnverter kaçlık alırsan al modıfye sınus deyıl tam sınus almanı tavsıye ederım gercek akım dalga ..
    önermem;

onun yerine direkt o cihazlara ait mobil şarj cihazlarını alın.
    direkt çakmağa takın, kullanın.
  • @a3l4i
    Anlıyorum. Fakat iki farklı dizüstü var muhtemelen bir tane daha alacağız. Bir de arada kampa gittiğimizi ve 220V ile çalışan birkaç cihaz kullandığımızı eklersem 2-3 tane farklı mobil adaptör almak yerine bir tane düzgün inverter almak daha iyi olacak.

@bayar28
    Elektronik eşyaları riske atmamak için ben de tam sinüs araştırdım ve farklı yorumlara bakarak şunu aldım
    urun.n11.com
    300 Watt Tam Sinüs İnverter - n11.com
    https://urun.n11.com/gunes-enerjisi/300-watt-tam-sinus-inverter-P364793453
    (kuponla 330 liraya geldi)

Ürünün ara kablosunun kalitesiz olduğu, çakmak adaptörü de çıkmadığı yazılmış. Gelince değerlendireceğim, hem çakmaktan hem de akü kutup başından bağlanabilecek bir kablo yaptıracağım.
    Şu hesaba göre uygun kablo kalınlığı ne kadar olmalıdır? (12 V 300W girdim)

Araç için 12V-->220V dönüştürücü(inverter) deneyimleriniz

Ek: Kılavuzdaki bilgiler. Benim aldığım ilk sütündaki YX-300W-S

Araç için 12V-->220V dönüştürücü(inverter) deneyimleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 30 Haziran 2020; 15:13:44 >

çakmağa takarsanız en iyi ihtimalle sigorta panelini eritirsiniz, 25A kaldıran kablo zaten çakmaklarda yok.
    yangına kadar yolu var, o yüzden max. 10A çakmak çıkışı yükü diyoruz.

6 AWG ve altı değerler işinizi görür, 2 AWG den daha düşük almanız gereksiz olur.
    mm olarak 4.1mm ve üzeri
    kesit olarak 13.3 mm^2 ve üzeri

hayırlı olsun.
  • Orbus 650 watt kullanıyorum 7 yıldır çokta memnunum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.