Şimdi Ara

Araç için 12V-->220V dönüştürücü(inverter) deneyimleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
98.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknoloji marketlerde araç için telefon, USB şarjları var . Her cihaz için ayrı ayrı alana kadar araç içi 12V dan 220V'a çevirici alsak her işe yarar, normal şarjları kullanabilirim diye düşündüm. Laptop, telefon vs elektronik cihazlar için kullanacağım. Örneğin
    DBK WM 150 - 150 Watt 12-230 Volt USB'li Dönüştürücü (İnvertör), 150 Wattlık cihazı beğendim. Araç Honda Civic, sizce araç açısından bir sıkıntı olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Geçtiğimiz bayramda, einhel marka 100w inverter aldım, hangi laptopu denediysem çalıştırmadı. İade ettim.

Alıntıları Göster
    1- inverter ihityaç olunan yerde mucize gibidir..arabada bulunması iyidir..
    2-dandik markalar almayınız..kısa devre sonucu aracı yakabilirsiniz.
    3-black decker gibi markalar tavsiye edilir...en az 400 watt olmalı...
    4-çakmaklıktan besleyecekseniz max 100-150 watt kullanın..fazla güç lazımda direk aküden kalın kablo ile besleyin..
    5-invertör ile kettle çalıştırmaya kalkmayın
    6-invertör ile tv ve dvd çalıştırmaya kalkmayın
    7-çalışırken hava almasını sağlayın..yoksa cihazınız yanabilir.
    quote:

Orijinalden alıntı: temizyurek

ben çin malı birşey bulmuştum, navigasyon cihazını bozdum. bilginize...
    Black & Decker ürünlerini tavsiye ederim.
    kaliteli birşey alın mutlaka..

Alıntıları Göster
    Navigasyon cihazı zaten çakmaklığa direkt bağlanmıyor mu inverter ile nasıl bozuldu?
    OnurKaptan O kullanıcısına yanıt
    O OnurKaptan demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: OnurKaptan

merhaba;

sizler sormak istediğim şudur. madem 12v dc çakmak çıkışından 220v 300v gibi güçler alabiliyoruz neden evlerimizde 12v dc adaptör ile 220v üretip tv buzdolabı gibi ürünlerde ucuz elektrik kullanmıyoruz? mantık yanlışmı sizce ?

Mantık yanlış. Elektriğin voltajına değil kullandığınız watt'a para ödüyorsunuz.
    Cihaz için gereken güç değişmeyeceğine göre, harcayacağınız watt da değişmeyecek.

Yani özetle kullandığınız enerjiye para ödüyorsunuz.
    quote:

Orijinalden alıntı: truckerdriver

Sinüs olayi ve demaj konusunda aydinlatabilirmisiniz ve ayrica turk kahvesi sever birisi olarak kahve makinesini neyle çaliştirabilirim 700waat diyor kutusunda k.m.sinin öneriniz ne olur rica ediyorum saygilarimla

Alıntıları Göster
    hepsiburadadan black&decker 400 watt sipariş ettik bakalım hadi hayırlısı
    Yapay Zekanın Yanıtı

Araç İçin 12V›220V Dönüştürücü (İnverter) Hakkında Her Şey

Aracı bir güç kaynağına dönüştürmek isteyenler için 12V›220V dönüştürücüler (inverter'lar) vazgeçilmez bir araç aksesuarıdır. Bu cihazlar, aracınızın 12V DC gücünü evsel cihazlarda kullanılabilir 220V AC güce dönüştürür.

Araç İçi Inverter'lar Ne İşe Yarar?

Araç içi inverter'lar, seyahat ederken veya aracınızda çalışırken dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler ve küçük ev aletleri gibi çeşitli cihazları çalıştırmana olanak tanır. Ayrıca, kamp, karavancılık veya acil durumlar gibi durumlarda kullanışlıdır.

Araç Inverter Tavsiyesi

Piyasada çok çeşitli araç içi inverter'lar mevcuttur, bu nedenle ihtiyaçlarına ve bütçene uygun olanı seçmek önemlidir. İşte seçim yaparken göz önünde bulundurman gereken bazı faktörler:

• Güç Çıkışı: Çalıştırmayı planladığın cihazların güç gereksinimlerini karşılayacak yeterli güç çıkışına sahip bir inverter seç.
    • Dalg şekli: Sinüs dalga inverter'lar hassas elektronik cihazlar için daha uygundur, ancak daha pahalıdır. Modifiye sinüs dalga inverter'lar daha ekonomiktir ancak bazı cihazlarla uyumsuzluk yaşayabilir.
    • Koruma Özellikleri: Aşırı yük, kısa devre ve aşırı ısınma gibi durumlara karşı yerleşik koruma özelliklerine sahip bir inverter seç.

Araç İçinde Inverter Kullanmanın Riskleri

Araç içi inverter'ları kullanırken aşağıdaki risklerin farkında olman önemlidir:

• Araç Aküsüne Zarar: Uygunsuz şekilde kullanıldığında veya aracın motoru çalışmıyorken inverter'ı kullanmak araç aküsüne zarar verebilir.
    • Elektrik Çarpması: Inverter'ı ıslak veya hasarlıyken kullanmak elektrik çarpmasına neden olabilir.

Araç için inverter tavsiyesi ve satın almadan önce araştırma yapmak, bu riskleri en aza indirmene yardımcı olacaktır.

Sonuç

12V›220V dönüştürücüler, araçlarında güç ihtiyacını gidermek isteyenler için uygun bir çözümdür. Uygun şekilde seçilmiş ve kullanıldığında, çeşitli cihazları çalıştırabilir ve seyahatlerini veya çalışma ortamlarını daha verimli hale getirebilirler. Ancak, araç içi inverter'ların risklerini göz önünde bulundurmak ve bunları güvenli bir şekilde kullanmak için önlemler almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 yıl önce bimden 150 watt almıştım. Laptop için kullanıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimean

Teknoloji marketlerde araç için telefon, USB şarjları var . Her cihaz için ayrı ayrı alana kadar araç içi 12V dan 220V'a çevirici alsak her işe yarar, normal şarjları kullanabilirim diye düşündüm. Laptop, telefon vs elektronik cihazlar için kullanacağım. Örneğin
    DBK WM 150 - 150 Watt 12-230 Volt USB'li Dönüştürücü (İnvertör), 150 Wattlık cihazı beğendim. Araç Honda Civic, sizce araç açısından bir sıkıntı olur mu?

Ne için, ne kadar süre, hangi cihazlarla kullanacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

quote:

Teknoloji marketlerde araç için telefon, USB şarjları var . Her cihaz için ayrı ayrı alana kadar araç içi 12V dan 220V'a çevirici alsak her işe yarar, normal şarjları kullanabilirim diye düşündüm. Laptop, telefon vs elektronik cihazlar için kullanacağım. Örneğin

Ne için, ne kadar süre, hangi cihazlarla kullanacaksınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: temizyurek

Alıntıları Göster
    Navigasyon cihazı zaten çakmaklığa direkt bağlanmıyor mu inverter ile nasıl bozuldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doorbay

Alıntıları Göster
    Geçtiğimiz bayramda, einhel marka 100w inverter aldım, hangi laptopu denediysem çalıştırmadı. İade ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Alıntıları Göster
    1- inverter ihityaç olunan yerde mucize gibidir..arabada bulunması iyidir..
    2-dandik markalar almayınız..kısa devre sonucu aracı yakabilirsiniz.
    3-black decker gibi markalar tavsiye edilir...en az 400 watt olmalı...
    4-çakmaklıktan besleyecekseniz max 100-150 watt kullanın..fazla güç lazımda direk aküden kalın kablo ile besleyin..
    5-invertör ile kettle çalıştırmaya kalkmayın
    6-invertör ile tv ve dvd çalıştırmaya kalkmayın
    7-çalışırken hava almasını sağlayın..yoksa cihazınız yanabilir.

• araç açısından hiç bir problem olmaz..
    sadece uzun süre kullanacaksanız akünüzün zayıflayacağını hesaba katmalısınız..
    son seste çalan bir oto teybi kadar güç çeker..

bende 150 w var.. evde elektrik kesilince ufak tefek şeyleri çalıştırabiliyorum..
    denemek için bir kez 82 ekran led tv bağladım.. çalıştı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

araç açısından hiç bir problem olmaz..
    sadece uzun süre kullanacaksanız akünüzün zayıflayacağını hesaba katmalısınız..
    son seste çalan bir oto teybi kadar güç çeker..

bende 150 w var.. evde elektrik kesilince ufak tefek şeyleri çalıştırabiliyorum..
    denemek için bir kez 82 ekran led tv bağladım.. çalıştı..
    inverter'i cep telefonu ve laptop için kullanmayı planlıyorum. Çok elektrik çeken , ısıtıcı vb kullanmam. Laptop güç kaynağı 90Watt gözüküyor, 150watt alsam bana yeter diye düşünüyorum. Black decker güzel görünüyor ama biraz pahalı. Yollarda çok zaman geçirmediğim için pahalı bir marka almak bana pek cazip gelmiyor ama yukarıda yazdığım DBK modelinde aşırı yük ve kısa devre koruması, sigorta vb var. Deneyimlerini paylaşan ve görüşlerini belirten forumculara teşekkürler. Uygun bir zamanda almayı planlıyorum.

• quote:

inverter'i cep telefonu ve laptop için kullanmayı planlıyorum. Çok elektrik çeken , ısıtıcı vb kullanmam. Laptop güç kaynağı 90Watt gözüküyor, 150watt alsam bana yeter diye düşünüyorum. Black decker güzel görünüyor ama biraz pahalı. Yollarda çok zaman geçirmediğim için pahalı bir marka almak bana pek cazip gelmiyor ama yukarıda yazdığım DBK modelinde aşırı yük ve kısa devre koruması, sigorta vb var. Deneyimlerini paylaşan ve görüşlerini belirten forumculara teşekkürler. Uygun bir zamanda almayı planlıyorum.

300 Watt olanlara bakın, sanırım motor kapalı olduğu durumlarda çalıştırmayacaksınız. Bu durumda herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir. Orta kalite, modifiye sinüs bir ürün almanız kafi. Bu ürünler kare dalgaya benzer çıkış verir bu yüzden laptop adaptörüne kulağınızı yaklaştırdığınızda tiz bir ses duyarsanız, bu sizi şüphelendirmesin.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 7 Ekim 2013; 22:44:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

quote:

300 Watt olanlara bakın, sanırım motor kapalı olduğu durumlarda çalıştırmayacaksınız. Bu durumda herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir. Orta kalite, modifiye sinüs bir ürün almanız kafi. Bu ürünler kare dalgaya benzer çıkış verir bu yüzden laptop adaptörüne kulağınızı yaklaştırdığınızda tiz bir ses duyarsanız, bu sizi şüphelendirmesin.

Saygılar..

Alıntıları Göster
    black decker alma kazık..

300 wat bır tane al ufak tefek her ıse rahatlıklan kullan ıster cakmakdan ıster akuden olanı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: haktan.528

2 yıl önce bimden 150 watt almıştım. Laptop için kullanıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım

+++++++++++++
  • merhaba;

sizler sormak istediğim şudur. madem 12v dc çakmak çıkışından 220v 300v gibi güçler alabiliyoruz neden evlerimizde 12v dc adaptör ile 220v üretip tv buzdolabı gibi ürünlerde ucuz elektrik kullanmıyoruz? mantık yanlışmı sizce ?
  • quote:

merhaba;

Mantık yanlış. Elektriğin voltajına değil kullandığınız watt'a para ödüyorsunuz.
    Cihaz için gereken güç değişmeyeceğine göre, harcayacağınız watt da değişmeyecek.

Yani özetle kullandığınız enerjiye para ödüyorsunuz.
  • quote:

merhaba;

Amper de var hocam

12 v 1 a 12 watt güç eder

220v 1a ise 220 w eder
  • bal974 B kullanıcısına yanıt
    Araba aküsünden 12v DC ile çalışan bir cihazımız var buda inverter.

Araba çakmağına takılarak yani 12v DC ile giriş yapıyor ve inverter dan 3000W çıkış yapıyor. Videolarda televizyondan buzdolabına kadar her şeyi sadece bir araba aküsü ile çalıştırabiliyorlar.

Mantıken bizim 12v DC veren bir güç kaynağını cihaza bağlayıp evde kullanmamız mümkün değilmidir ?

Cevabınızı beklemeden yorum yapıcam şimdiden özür dilerim.

Örneğin. Evime Araba Aküsü aldım kii örnekleri videolarıyla beraber internette var. Aküden inverterı besledim. Bir devre ile de eş zamanlı aküyü şarj ediyorum. Mantıksızmı Sizce ?

Örnek Cihazın Ödellikleri Alt Kısımda Yer Almaktadır.

Inverter Nedir ?

Aracınızın çakmağından alacağı enerjiyi (12 volt/24 volt) çevirerek , size 220 volt çıkış sağlayan ara aparatın ismidir.
    Çeşitli modeller 75 watt, 150 watt,300 watt gibi değerler sunarlar.Bu değerler,kullanacağınız aletin watt değeriyle karşılaştırılaması gerekir.Örnek 150 watt değerinde bir inverter ınız varsa maximum 150 watt′a kadarki (TV,PC) gibi aletlerinizi çalıştırır.
    Demeraj değeri ise,inverter′ın sahip olduğun anlık e yüksek watt değerini belirtir.Bu değer genel olarak gerçek sürekli watt değerinin 2 katıdır

Nerelerde Kullanırım ?

Çalıştırdığı cihazlar : 1000 watt değere kadar örnek ;70 ekran TV +VCD/DVD matkap küçük el aletleri küçük mutfak gereçleri video kamera müzik seti laptop bilgisayar telsiz telefon buzdolabı v.b.

Çıkış Watt Değeri /Demeraj ?

1000 watt / 2000 watt demeraj

Enerji alımı ?

AKÜDEN

Ürün Özellikleri :

2 ad 220 volt priz çıkışı
    Aşırı yük aşırı ısı düşük-yüksek akü gerilimi durumlarında otomatik kapanma
    Kısa devre koruması
    Otomatik kapanma akünün tamamen boşalmasını önler.
    Bu ürün 12 volt tur

12 volt nedir? / Genel olarak binek otomobiller,hafif ticari araçlar,minibüs,panelvan gibi araçlar 12 volt güç çıkışına sahiptir.24 volt ? Kamyon,otobüs,bazı ticari minibüsler,TIR,bazı tekneler 24 volt güç çıkışına sahiptir.

• quote:

Araba aküsünden 12v DC ile çalışan bir cihazımız var buda inverter.

Araba çakmağına takılarak yani 12v DC ile giriş yapıyor ve inverter dan 3000W çıkış yapıyor. Videolarda televizyondan buzdolabına kadar her şeyi sadece bir araba aküsü ile çalıştırabiliyorlar.

Mantıken bizim 12v DC veren bir güç kaynağını cihaza bağlayıp evde kullanmamız mümkün değilmidir ?

Cevabınızı beklemeden yorum yapıcam şimdiden özür dilerim.

Örneğin. Evime Araba Aküsü aldım kii örnekleri videolarıyla beraber internette var. Aküden inverterı besledim. Bir devre ile de eş zamanlı aküyü şarj ediyorum. Mantıksızmı Sizce ?

Örnek Cihazın Ödellikleri Alt Kısımda Yer Almaktadır.

Inverter Nedir ?

Aracınızın çakmağından alacağı enerjiyi (12 volt/24 volt) çevirerek , size 220 volt çıkış sağlayan ara aparatın ismidir.
    Çeşitli modeller 75 watt, 150 watt,300 watt gibi değerler sunarlar.Bu değerler,kullanacağınız aletin watt değeriyle karşılaştırılaması gerekir.Örnek 150 watt değerinde bir inverter ınız varsa maximum 150 watt′a kadarki (TV,PC) gibi aletlerinizi çalıştırır.
    Demeraj değeri ise,inverter′ın sahip olduğun anlık e yüksek watt değerini belirtir.Bu değer genel olarak gerçek sürekli watt değerinin 2 katıdır

Nerelerde Kullanırım ?

Çalıştırdığı cihazlar : 1000 watt değere kadar örnek ;70 ekran TV +VCD/DVD matkap küçük el aletleri küçük mutfak gereçleri video kamera müzik seti laptop bilgisayar telsiz telefon buzdolabı v.b.

Çıkış Watt Değeri /Demeraj ?

1000 watt / 2000 watt demeraj

Enerji alımı ?

AKÜDEN

Ürün Özellikleri :

2 ad 220 volt priz çıkışı
    Aşırı yük aşırı ısı düşük-yüksek akü gerilimi durumlarında otomatik kapanma
    Kısa devre koruması
    Otomatik kapanma akünün tamamen boşalmasını önler.
    Bu ürün 12 volt tur

12 volt nedir? / Genel olarak binek otomobiller,hafif ticari araçlar,minibüs,panelvan gibi araçlar 12 volt güç çıkışına sahiptir.24 volt ? Kamyon,otobüs,bazı ticari minibüsler,TIR,bazı tekneler 24 volt güç çıkışına sahiptir.
    Akü 220 volt ile mi şarj olur? 220 volt ile şarj etmek için akü şarj aleti almak lazım ki acaba o ne kadar watt harcar ??

• quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

Akü 220 volt ile mi şarj olur? 220 volt ile şarj etmek için akü şarj aleti almak lazım ki acaba o ne kadar watt harcar ??

Alıntıları Göster
    Sinüs olayi ve demaj konusunda aydinlatabilirmisiniz ve ayrica turk kahvesi sever birisi olarak kahve makinesini neyle çaliştirabilirim 700waat diyor kutusunda k.m.sinin öneriniz ne olur rica ediyorum saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: truckerdriver

Alıntıları Göster
    hepsiburadadan black&decker 400 watt sipariş ettik bakalım hadi hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan0192 -- 27 Haziran 2015; 9:23:39 >
  • bu ürünler ile elektrik süpürgesi kullanabilirmiyim.

çakmak girişli süpürgeler bir işe yaramıyor.

1200w lık süpürgem var. bundan alıp arabamı temizleyebilirmiyim ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.