Şimdi Ara

Araç için 12V-->220V dönüştürücü(inverter) deneyimleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
98.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: korkusuzlardan

bu ürünler ile elektrik süpürgesi kullanabilirmiyim.

çakmak girişli süpürgeler bir işe yaramıyor.

1200w lık süpürgem var. bundan alıp arabamı temizleyebilirmiyim ?

Temizleyemezsin hocam, üstünde bahsettikleri watt olayı onlar için.
    Mesela 400 wattlık bir inverter ile laptop, telefon şarj gibi 400watt altı güç çeken cihazları çalıştırabilirsiniz.
    1200 watt süpürge hiç çalışmaz.
  • - Laptop, cep telefonu falan için kesinlikle invertera gerek yok. Tavsiye de etmem. Şarjlı her ürün, 12V ile şarj edilebilir. Inverter bozulabilir, bağladığınız aleti bozabilir. Sinüs dalga inverterlar gerçek inverterlardır. Hiç problem çıkarmazlar; ancak çok pahalıdırlar. Ucuz inverterlar sinüs dalga inverter değildir. Bu da elektronik ürünlerde risk teşkil eder. İndüksiyon akımın fazla olduğu ürünlerde (örneğin AC kapasitör ihtiva eden ürünlerde, TV ve müzik seti gibi) invertör daha çok zorlanır.

Zorunlu haller dışında ucuz invertörlere bel bağlamamak lazım. Sürekli kullanmamak lazım. Ancak gerekli hallerde hayat kurtarabilir tabi. Nadiren kullanacağınız birşey olacaksa invertör alın. Sürekli kullanacağınız birşeyse onu 12V adaptör ile kullanın. TV gibi, 12V adaptörle kullanılması imkansız bir alet ile kullanacaksanız, invertörü ve bağlayacağınız aleti gözden çıkararak kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

quote:

Mesela 400 wattlık bir inverter ile laptop, telefon şarj gibi 400watt altı güç çeken cihazları çalıştırabilirsiniz.

bilgilendirme için teşekkür ederim. dün bir indirimde 235 tl ye 1000-3000watt ivnerter yazıyorduda. 2 yıl garantili çok kaliteli duruyordu. ömürlük olur gibi geldi tabi süpürge çalıştırıyorsa

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

quote:

bilgilendirme için teşekkür ederim. dün bir indirimde 235 tl ye 1000-3000watt ivnerter yazıyorduda. 2 yıl garantili çok kaliteli duruyordu. ömürlük olur gibi geldi tabi süpürge çalıştırıyorsa

Hocam, inverter 2000 watt olsa bile aractaki cakmaklik tesisati kaldirmaz. Akuye direk kalin kablo ile baglamak lazim. O kadar guc arac sistemine zarar verir mi onu bilemiyorum. Arac kapaliykende aku ne kadar goturur onu bilemem. Cakmaklik girisleri sanirim 180-200 watt kaldirabiliyor, cogunun ustunde yaziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba.
    m.lg.com
    LG XBOOM OM5540 Ses Sistemi | LG Electronics Türkiye
    http://m.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-OM5540

Çevirici kullanarak arabadan alinan gucle bu aleti calistirmak mumkun mudur,calistirilirsa yuzde yuz performans verir mi, eger oluyorsa kablo tavsiyesi verebilecek olan bi arkadas var mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fehmus F kullanıcısına yanıt
    selam.
    300 wattlik inverter isini gormeyecektir . alacagin inverter 600wattlik bir inverter olmalidir. ayrica genel olarak bilgilendirme yapmak gerekirse 300 watt icin gidip 300 watlik inverter isinizi gormez her zaman bir ust wattajda inverter kullanmaniz gerekir cihazinizin saglikli calisabilmesi icin. ayrica motorlu cihazlari calistirmak icin alacaginiz inverterlerde tam sinus dalgali inverter olmalidir . piyasadaki ucuz olanlar midfy sinus dalgalidir bunlarla motorlu cihaz calistiramazsiniz ( buz dolabi vb )

• 2011 ford focus titaniumda 220 volt priz var
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko33

2011 ford focus titaniumda 220 volt priz var

Kaç watt acaba, yazıyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle de bir ürün var

Tekzen.com.tr
    Anten ve Araç Dışı Aksesuarlar Tekzen'de!
    https://www.tekzen.com.tr/blackdecker_bdpc100a_invertor_/2126754

• Arabada 50 w güç çeken A.C. bir cihaz çalıştıracağım. Hi-fi bluetoth sistem. 600 va ups ile 2 saat çalışıyor. Elimde de atıl durumda Powercom WAR-1000 AP model bir ups var. İçinde kuru tip yuasa marka 12v 9ah 1 adet akü var ama bitik durumda.
    Şimdi soru şu; Ben bu ups in içindeki aküyü çıkartıp arabanın aküsünden 2x 4mm2 kablo çekip direkt akü bağlantılarının kablosuna (aküyü söküp attık) lehimlesem ve bu 50 watt lık cihazı araç seyir halindeyken 6-7 saat devamlı kullansam bir sorun olurmu. ısınma sorununu olurmu? Cihaz zaten fazla bir yük çekmiyor 600 Va ile 2 saat sorunsuz çalıştı zaten. olursa da fan vs ile çözerim ısınma sorununu çünkü cihazı modifiye edebilecek kadar elektrik ve mekanik bilgim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekiz

Arabada 50 w güç çeken A.C. bir cihaz çalıştıracağım. Hi-fi bluetoth sistem. 600 va ups ile 2 saat çalışıyor. Elimde de atıl durumda Powercom WAR-1000 AP model bir ups var. İçinde kuru tip yuasa marka 12v 9ah 1 adet akü var ama bitik durumda.
    Şimdi soru şu; Ben bu ups in içindeki aküyü çıkartıp arabanın aküsünden 2x 4mm2 kablo çekip direkt akü bağlantılarının kablosuna (aküyü söküp attık) lehimlesem ve bu 50 watt lık cihazı araç seyir halindeyken 6-7 saat devamlı kullansam bir sorun olurmu. ısınma sorununu olurmu? Cihaz zaten fazla bir yük çekmiyor 600 Va ile 2 saat sorunsuz çalıştı zaten. olursa da fan vs ile çözerim ısınma sorununu çünkü cihazı modifiye edebilecek kadar elektrik ve mekanik bilgim var.

sendekı kuru tıp aku paralel baglarsan senın kuru tıp akuyu bozar

• quote:

Orijinalden alıntı: bayar28

quote:

Orijinalden alıntı: zekiz

Arabada 50 w güç çeken A.C. bir cihaz çalıştıracağım. Hi-fi bluetoth sistem. 600 va ups ile 2 saat çalışıyor. Elimde de atıl durumda Powercom WAR-1000 AP model bir ups var. İçinde kuru tip yuasa marka 12v 9ah 1 adet akü var ama bitik durumda.

sendekı kuru tıp aku paralel baglarsan senın kuru tıp akuyu bozar

Kuru tip akü nerde? :) attık ya onu:) hocam ilgine teşekkürler konuyu buraya açtım. Buyrun beraber faydalanalım...https://forum.donanimhaber.com/m_121863760//tm.htm#121870500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 18 Kasım 2016; 10:24:48 >

• arkadaşlar uzun yolda kullanım için,

telefon (2-3 tane olabilir)
    tablet (2 tane olabilir )

verimli ve güvenli şarj etmek için nasıl bir invertör önerirsiniz ?

bir de bu aletleri kullanırken araç hareket halinde mi olmalı yoksa aküyü yer bitirir yolda mı bırakır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhkner

arkadaşlar uzun yolda kullanım için,

telefon (2-3 tane olabilir)
    tablet (2 tane olabilir )

verimli ve güvenli şarj etmek için nasıl bir invertör önerirsiniz ?

bir de bu aletleri kullanırken araç hareket halinde mi olmalı yoksa aküyü yer bitirir yolda mı bırakır ?

Hocam siz iyi bir powerbankla işinizi görebilirsiniz hem araca yüklenmemiş olursunuz hem de araç dışında da kullanılır. Niyeyse sürekli olarak araç elektriğini kullanmak hem akü ve elektrik tesisatına hem de cihazlarıma zarar verecekmiş gibi geliyor.

• rubelhizb kullanıcısına yanıt
    powerbank kullanıyorum aslında ama yetersiz kalabiliyor. birden fazla da taşımak istemiyorum. ayrıca seyahat halindeyken powerbankı da şarj etmek isterim.

evdeki priz misali güçlü sorunsuz akım elde edilebilir mi acaba? hem araca hem cihazlara zarar vermeyecek şekilde.
  • merhaba,
    çok ilginç gelebilir ama ben burada sorumu sormak istiyorum.

araç içi kamera aldım. doğal olarak çakmaklık üzerinden 12v ile çalışıyor.

isteğim kameraya bağlanan usb girişinden sonra çakmaklığa bağlanan çakmaklık girişinin yerine çakmaklığı kesmeden
    12v geçerli olmak üzere pc-laptop usb sine takabileceğim bir dönüştürücü var mıdır.

bir ucu çakmaklık dişisi çıkış ucu usb olacak

dediğim gibi ilginç bir istek olabilir
    kusura bakmayın.
    amacım kamerayı evde pc üzerinde test etme-inceleme-vb.
  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    laptop altlarına konulan extra soğutucu fanlarının ucu dediğiniz tipten sanırım. bir bakın işinizi görecektir.
  • Merhaba arkadaşlar size Bir şey danışmak istiyorum 3-4 sene önce aldığım Inverter vardı. S- Link 350W bunu dolapta buldum sıfır.

Sonra arabaya koydum

multi kopter bataryası şarj etmek için bayadır kullanıyorum, geçenlerde laptop şarj etmek için kullandım Adaptörden dızz diye bir ses geliyor sürekli bunun zararı varmıdır sanırım sinüs dalgası ile ilgili bir sıkıntı bu.

Bu inverterin girişine ara kablo taktım inverter bagajda dursun ara kablonun dişi tarafı şoför mahalinde olsun diye fakat elektrik gelmedi ucuna. Bunun sebebi nedir

Son olarak ise bu imatra Taktığım zaman zarar görecek cihazlar nelerdir Watt sıkıntısı olmadığını varsayarak

Teşekkürler...

• merhaba arkadaşlar, Arabasının iç temizliğini sık sık kendisi yapan-yapmak isteyenler için bir çözüm var mı? 2000w-3000w lık bir cihaz alsak (yurt dışından 100 dolar civarı ) araba çalışır vaziyette ve direk aküden bağlantı ile evde kullandığımız elektrikli süpürgeleri 10 dk civarı çalıştıramaz mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 17 Şubat 2018; 23:23:17 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.