Herkese merhabalar. Bir yakınım aracını satıyor, ben de araba alma düşüncesiyle uzun zamandır yollardayım. Bekleye bekleye daha düşük modelli ve km yüksek araçlar kalıyor şansımıza. :) Neyse. 2007 Model Punto denk geldi, sağ ön çamurluk ve ön tampon değişmiş, sağ arka kapı boyalı, 240 binde, benzinli, 1.4 FIRE 77 HP ACTIVE versiyonu, fiyat olarak da 220 bin Tl. Sizce fiyat olarak nasıl? Bu modellerde kronik sorunlar var mı acaba? Genel olarak uzun yolda kullanacağım, çok başımı ağrıtmazsa güzel olur, tabii neredeyse 20 yaşında araba ama. :) Genel olarak bu araç alınır mı dersiniz? Teşekkür ederim. |
Araç için ne dersiniz? (Fiat Punto 2007)
-
-
Uzun yolda kullanmak için ideal bir araç sayılmaz. Ha çok kötü değil belki ama 1.4 77 beygirlik motor çok canlı değil. Ben aynı motoru 95 beygir olarak Egea'da kullandım. Hani öyle gömülecek kadar kötü değildi ama biraz şoförlük istiyordu. Rampalarda vites düşürmek, motoru devirli tutmak falan gerekiyordu.
Bir de aracı bir test edin, 3000 devirde 90 km yapan versiyonsa uzun yolda ayrıca üzebilir.
Kronik sorun olarak ön göğüs çatlaması ve City mode arızası vardı sanırım.
-
Uzun yolda kullanacaksanız almayın. Bende 2022 fio var aynı motor fabrika lpg. 90 ile 5.viteste giderken 3000 devirin üstüne çıkıyor, haliyle gaza biraz daha basınca bağırıyor ve şehiriçi gibi yakıyor. Ağırlıklı şehiriçi kullanan, arada uzun yola çıkan için hiç problem değil fakat sürekli uzun yolda kullananı yorar. Aynı model ve km dizel albea bulabilirsiniz mesela, uzun yola daha konforlu gelir. Yakıt bir tık artar lpgye göre fakat çok fark olmaz ve araç rahat olur.
-
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Genel olarak uzun yolda kullanacağım dedim ama ona bir açıklama getireyim: görev yaptığım şehir kendi memleketime 800 km uzakta, bir yılda 7-8 kez git-gel yapma durumum olabilir. Birkaç videoya baktım dediğiniz gibi 3 bin devirde 90 civarı hıza denk geliyor bayağı sesli olacak gibi. :) Şehir içinde daha ideal bir araç gibi duruyor ama. Piyasa olarak ne dersiniz, fiyat konusunda da?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Genel olarak şehir dışında kullanacağım kısmına güncelleme yaptım diğer yorumumda. Yılda 7-8 kez memlekete git gel yapma durumum olabiliyor o yüzden dedim bunu. Görev yaptığım yer memleketime 800 km uzaklıkta.
800 km bu araçla bitmez, yatkınlık varsa bel fıtığı bile olursun benden demesi. 3000 deviri geçerim dersende bu araç amacına hizmet etmez çok fazla yakmış olur. Yok ben 80 90 giderim dersen ona lafım yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1.5 yil kullandim tam bir sehir ici arabası. Lpg uyumu problemsiz. İzmir -Muş yaptım uçarım kacarim arabasi degil ama bence hantalda değil.
800km yol nedir ki ? Uzun yol için ideal araç sınıfında olmamasına rağmen, götürmüyorum demez. Burada beklentileriniz önemli... Kendinizi de yormadan, ara ara kısa molalarla 100km/s sabitleyerek devam eder, rampalarda vites düşürür, yüksek devir çıkarım derseniz aracın fiyatı dışında ben bir problem göremiyorum :) Neticede 2007 model 77bg 1.4 fire motor punto'dan söz ediyoruz...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2007 model benzinli punto nasıl 220 bin ediyor maşallah.
2007 1.3 mjet punto var bende. Bu 3. puntom alışkanlık yaptı. Parçası bol ve uygun, hertürlü arızası çözülebilir garip arıza vermez pek ustalar korkmaz o yüzden.
Piyasası nispeten iyi, linea albea gibi takside pek olmadığı için piyasada kötü bir ünü yok.
Konfor vs dersen ne iyi ne kötü fazla bişey beklemiyceksen tatmin eder. Trim sesleri olur illaki takılmadığın sürece problemsiz binersin.
Kronik arızalar var yok değil. Elinden basit işler geliyorsa aslında bazılara çözülebilir şeyler. Ama bu paralara alınabilinecek bir araç.
-
Bunların dizeli daha iyi bence 1.4 8 valf yok abi uzak dur
Fiyat konusu gerçekten sıkıntı. Bu fiyatlara bu modelde araçlardan ancak alabiliyoruz. Aile aracı olarak golf var onu aratır gibi. :)
Hocam motor sesi olarak, bahsettiğiniz gibi devir oranları kısa olduğundan yakıt olarak uzun yolda biraz başımızı ağrıtacak gibi. 80-90 gidince yol bitmeyecek malum:) 110-120 gidildiğinde neredeyse 4 bin devirde olacak.
Kendi şehrimde görev yapsam düşünmezdim hemen alırdım hocam ama mecbur git gel yapıyorum, bu yolu katetmek zorundayım. Onda da sürekli gidip gelmesem de gidiş gelişteki rahatlığı düşünmek zorunda kalıyorum. Bu da beni arada bırakıyor.
Dizel i20 lere baksana o fiyata.
2007 model araçlara bu paralar pek mantıklı görünmese de piyasa şartları bize uygun gösteriyor hocam. Böyle giderse de 3-5 aya 2000 model ve altı bazı araçlar için bu fiyatlar istenmeye başlayacak ki bazılarında da isteniyor. Yedek parça durumunun iyi olması sevindirici oldu.
Tüm yorumlar için teşekkür ediyorum bu arada. 😊
Bu fiyat aralığında genelde ağır hasarlılar çıkıyor hocam.
3 5 daha ekle al işte, 7 8 kere uzun yol yapacam diyorsun amorti eder.
Benim kiracı 2010 modelini 200 bine kapattı. 6 vites. 2000 devirde 110 gidiyor araba.
K.çı kırık dizel 206 var bende o bile 2000 devirde 100 ü görüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 2 Şubat 2023; 11:18:46 >
Hocam size o araçla Allah sabır versin 6 ay dayanabildim ne konfor ne çekiş ne bir şey bulabildim.
Bu arada sizin fiorino ile punto nun şanzıman oranları farklı. 3 binde 100 yapıyor olması lazım satıcıya sorarsa yardımcı olur.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
1.5 yil kullandim tam bir sehir ici arabası. Lpg uyumu problemsiz. İzmir -Muş yaptım uçarım kacarim arabasi degil ama bence hantalda değil.
|
Benzer içerikler
- cay motor nedir
- arka fren lambası çakar cezası
- dsg resetleme
- hyundai elantra 1.6 mpi yorum
- debriyaja basınca ses gelmesi
- chery elektrikli
- kia sportage 2025
- megan 4 sıfır fiyatı
- torres evx menzil yorumları
- zeekr 001 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X