Şimdi Ara

Araç İçin Verilen Kapora

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, cumartesi günü bir araç için sahibi ile anlaştık, aracı expertize soktuk. Tamam dedik, akşama doğru adama 500 lira verdim bir avm de yanımda şahit bir arkadaşım da vardı. Aracı sahibinden üzerinden bulmuştum. Yalnız ilan veren ile aracın sahibi iki kardeş. Bir onla görüşüyorum bir bunla bu işler yapılırken. Ruhsatı da üzerlerine almamışlar yüksek ihtimal al satçılar.
    Neyse pazartesi günü aracı almak için konuştuk. Ben iş yerinden 2.30 gibi çıkacağımdan parayı bankadan aldım ettim, ancak dörde doğru hallederiz noterde dedim. Neyse çıktım işten koştur et saat 3 oldu paranın yüksek miktarını ayarladım. Kalan 4.5 bin lirayı da arkadaşım çekip getirecek bankada sıra var.
    Aradım adamı dedim biz satış işlemlerine başlayalım, arkadaş yetişir büyük ihtimalle yoksa dönüşte verelim paranı. Ardından telefonu yüzüme kapattı bir saat içinde yirmi kere aramama rağmen telefonu açmadı. O ara abisini de aradım o acıyor ben hemen arıyorum diyor, sonra yine arıyorum açmıyor. O ara arkadaşım haber etti geliyorum para tamam diye. Abisini aradım para tamam, sonra yine kardeşini aradım hala açmıyor, şartlar iyice attı tabi benim artık dedim sizden araba alanın giderse de gitsin 500 lira.
    Sonra baktım bir bir buçuk saattir telefonu açmayan adam arka arkaya beni arıyor. Yok trafikte idik de yok bakamadım da. Ulan abinle konuşup haber alıyorsun ama.
    Dedim kapora mi yarın şu ibana yatirmazsaniz diğer gün savcılığa gidiyorum.
    Ne yapılabilir arkadaşlar başka, sözleşme olmadığı için hukuki olarak almam zor galiba, ancak kamera kaydı vardır, para gelmezse de ugrasmak istiyorum bunlarla. Şimdiden teşekkürler.
    Bu arada cumartesi kaporayi vermeme rağmen eleman pazartesi öğlene kadar ilanı kaldırmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makbuzsuz, faturasız işlemler için tazmin etmeniz çok zor. Kamera kaydı bile olsa adam borcu vardı onu verdi der.
  • Aracı beğendiyseniz alın gitsin...
  • Boyle suluklere kapora verilmez.

Babana bile guvenmeyeceksin bu devirde

Paranla rezil olmak kadar kotu bir olay yok
  • Valla arkadaşlar sözleşme yapalım dedik kapora için baktım laf ediyorlar aynı şehirden diye birşey olmaz dedik.

Arkadaşlar savcılığa suç duyurusunda mı bulunayım yoksa doğrudan karakola mı gideyim yarın.
  • bu kapora işi bana çok saçma geliyor.ben gitmişim araç başında anlaşmışım bu benim için senettir.şimdi ben para versem ertesi gün satış zamanı adam ortadan kaybolsa olan benim parama olacak.veya adamla anlaştık fiyatta adamı o gün başkası aradı daha yüksek rakam verdi adam bu sefer ona satmak ister bu da bir çelişki.yani bu ikinci el alım satım işlerinde dolandırılma oranı çok yüksek.adam beni şehir dışından aradı focusu satarken ben ondan hiç birşey talep etmedim telefonda anlaştık fiyatı tamam izin alıp geliyorum dedi yarın benim için iş bitti.bende bakmaya gidiyorum araçlara içime sinmediği için vazgeçiyorum ama alım tarafınada gelse iş kapora vermek bana saçma geliyor.

edit:500 lira çok kapora vermişsiniz verin 50 100 yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadillaccts -- 27 Aralık 2016; 16:22:27 >
  • O kadar araba aldım sattım ne kapora verdim ne kapora aldım sanki millet sırada bekliyor o arabayı yok öyle bişey
  • Ben olsam bende satmazdım size aracı,araç satışı yapılacak siz eksik parayı satış olduktan sonra vereceğinizi belirttiniz. Yoksa ben mi yanlış anladım
  • Hocam tam öyle değil dedim ki biz işlemlere başlayalım edelim, eğer arkadaş yetişmez ise dönüşte verelim kalan parayı. Ama şunu da dedim eğer kabul etmezsen 4.30 gibi ancak geliriz istersen öyle yapalım o ara kapandı telefon yüzüme. Daha da açmadı 4.30 a kadar, bende ona göre ya arkadaşı alacağım ya notere geçeceğim öyle kaldım ortada.

• Hocam belki hırsızın hiç mi suçu yok diyeceksiniz ama kapora sembolik olur 100 lira yeterli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flintstones

Hocam tam öyle değil dedim ki biz işlemlere başlayalım edelim, eğer arkadaş yetişmez ise dönüşte verelim kalan parayı. Ama şunu da dedim eğer kabul etmezsen 4.30 gibi ancak geliriz istersen öyle yapalım o ara kapandı telefon yüzüme. Daha da açmadı 4.30 a kadar, bende ona göre ya arkadaşı alacağım ya notere geçeceğim öyle kaldım ortada.

Adamlar da sizi dolandırıcı sanıp korkmuş olabilir kalan parayı sonra hallederiz muhabbeti olmuş çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: flintstones

Hocam tam öyle değil dedim ki biz işlemlere başlayalım edelim, eğer arkadaş yetişmez ise dönüşte verelim kalan parayı. Ama şunu da dedim eğer kabul etmezsen 4.30 gibi ancak geliriz istersen öyle yapalım o ara kapandı telefon yüzüme. Daha da açmadı 4.30 a kadar, bende ona göre ya arkadaşı alacağım ya notere geçeceğim öyle kaldım ortada.

orda sıkıntı zaten alıcı bana yarım saate yetişir ya da sonra veririz dese "para tamamlanınca haber ver" derim malum zamanda ortalıkta çok kötü. adamlardaki sorun kapatmak yerine bu şekilde söyleyebilirlerdi
  • Arkadaşlar olay şu ki ben şimdi ne yapmalıyım, benim amacım gözlerini korkutmak, doğrudan savcılığa mı gideyim yoksa karakola mı.
  • Bir de bin ikibin istediler önce, araç temiz uygun olunca, 500 bari verelim dedik.
  • Savcılığa başvurabilirsiniz. Yine ilamsız icra takibi yaparak paranızın tahsilini talep edebilirsiniz. İcraya itiraz ederse itirazın iptali davası açtığınızda durumu ispatlamak size düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmelat_06

Savcılığa başvurabilirsiniz. Yine ilamsız icra takibi yaparak paranızın tahsilini talep edebilirsiniz. İcraya itiraz ederse itirazın iptali davası açtığınızda durumu ispatlamak size düşer.

Teşekkür ederim hocam ben en iyisi yarın doğrudan karakola gideyim. Anlatayım durumu polislere bakalım neler olacak.

Ayrıca ilanı kaldirmayarak kapora şartlarını da yerine getirmeyen bunlar zaten.

Hukuki açıdan yorum yapacak arkadaşların da yorumlarını bekliyorum. Herkese saygılar.

• flintstones F kullanıcısına yanıt
    2000 kapora mı olur? Ben olsam alışveriş o noktada biterdi. :)
  • arkadaşlar konu ile ilgili haberdar etmek istedim. yaklaşık iki ay kadar önce savcılığa yaptığım şikayet sonucu karşıdaki elemanlar karakola çağrıldı, ne olduysa birden baktım beni arıyorlar, hocam paranı verelim diye. aldım kaporamı. en azından şikayette bulunun arkadaşlar böyle bir durumda. ama şunu da söyleyeyim bir hafta kadar önce gelen kağıda göre savcılık takipsizlik vermiş :-))
  • Hocam geçmiş olsun diyelim öncelikle. Şanslıymışsınız paranızı almışsınız. Ama bu gibi durumlarda kaporayı elden vermek yerine internet bankacılığı ile açıklamaya da durumu yazarak havale yapmak daha iyi oluyor. En azından elinizde bir belge bulunuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.