Şimdi Ara

Bayi Kaporası Verilen Araca Yok Diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıfır araç için fiytta anlaştık 50bin TL kapora verdik. 15 Aralıkta teslim olacak dediler. Bugün gemide sorun falan var, teslimat 1 ayı bulabilir ve fiyat güncellenebilir dedi. Hak iddaa edebilir miyim? EFT dekontuna açıklama yazmadım ve bana bir belge vermediler. İstersem kaporayı iade edebileceğini söyledi.

Engelli indirimli fiyat 732bin TL

sigorta 12bin TL

kasko 20bin TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyslamdunker -- 12 Aralık 2024; 18:26:19 >

• Edemezsiniz. Bir belge almadan nasıl 50 bin verdiniz anlamadım. En azından şu özelliklerde şu araç için şu ön ödeme yapılmıştır diye bir belge olması lazım. O olsa bile hakkınız olmaz büyük ihtimalle ama işin raconu budur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Doğru acemilik ettik

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Markanın genel merkezini ara satış müdürlerini bul derdini anlat.ticaret bakanlığına şikayet et.bayiye git müdürüne çemkir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt

adamlar kaporayı iade edelim demişler. ne sorun var anlayamadım? işin raconuna gelince. 4 kere sıfır araç aldım, hiç birinde öyle bir kağıt istemedim, vermediler de. bir oto galerisine havale çektiysen anlamı kapora demektir zaten, açıklama gerekmez bence.

• Kapora ayrıdır, fiyat sabitleme ayrıdır, teslim sözleşmesi ise apayrıdır. Kapora o malı ayırtma anlamına gelir yasal faizi ile birlikte geri istenebilir diye en fazla düşünüyorum. Faizsiz zaten istenir. Açıklama yazmasanız bile işletmeye sonuçta bu paranın neden gönderildiği de belli. Eşyanın tabiatı olayı yani.

Fiyat sabitleme ve/veya teslim için sözleşmesi yapılması lazım. Fakat çoğu firma böyle bir sözleşmede yapacağını zannetmiyorum. Çünkü hiçbir yerde sorun çıkmasa bile gümrükte, maliyede sıkıntı çıkabilir.

Yapılan sözleşmelerde genelde paranın tamamı gönderilirse vergi hariç rakam üzerinden yapılır. Örneğin devletin ÖTV veya KDV'yi değiştirmesinden kaynaklı fiyat artışı aynen yansıtılır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken araçların minimum belirlenebileceği gümrük bedeli var. Örneğin sizin araç için faturalama zamanında 1 milyon diyelim. Size firma aracı 900 bin TL'ye satmış olsa bile vergisiz fiyatını kanunen 1 milyon olarak faturalandırmak zorunda olduğundan aradaki 100 bin TL de yine fiyat sabitlemeye dahil değildir.

Kısacası burası Amerika veya Almanya değil. Aracın fiyatı +sabit bir vergi oranında satılsın. Devletin belirlediği kırk tane kriter var. Fiyat sabitlense bile sözleşme detaylarını öğrenmek zorundasınız.

• paranin tamamini odemesine ragmen davalik olan insanlar oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt
    Dostum bunu bana 2020 yılında Ankara Renault bayii yaptı. Sözleşmem yoktu kaporami bile zar zor ödediler. Bir daha kapısından adımımı atmadım. O sıralar gelen arabaları galericilere satmakla mesgulduler. Bunu kapali kapilar ardinda da yapmadilar göz göre göre yaptilar. Sen tek bir birey olarak bir gücün yok bunlara karşı. Ama kimse almazsa o zaman anlarlar hatalarını.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.