Şimdi Ara

araç ile güneydoğu gezisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
15.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ailecek yilda en az bir defa kültür turizmi gibi yurtiçi bir bölge gezmek gibi bir hedefimiz var. Bu yil güneydoğu-güney seyahati yapmayı planlıyoruz ancak daha önce bölgeye gitmediğimiz için kafamızda soru işaretleri var. Burada bize yardımcı olacak birileri vardır diye ümit ediyorum. Ayrıca benzer gezi düşünenlere referans olabilir.

İki alternatif rota düşünüyoruz

1. alternatif Antep-Urfa-Viranşehir-Mardin-Diyarbakır-Antep şeklinde. Antep'e uçak ile gidip, havaalanından araç kiralayıp gezmeyi düşünüyoruz. Bu rota için fiziki yol durumu nasıldır? Rahat bir parkur mudur? Ayrıca malum bölge biraz hassas bir konumda, güvenlik anlamında sıkıntı yaşar mıyız? Oradan gitme buradan git dediğiniz bir alternatif rota var mı?

2. alternatif Antep-Adana-İskenderun-Hatay-Antep şeklinde. Bu rota güvenlik anlamında daha sıkıntısız olarak biliyorum ancak çok bir fikrim de yok.

Bölgede yaşayan ya da bölgeyi bilen arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirler mi acaba?

Teşekkürler

• Antepten mardine rahat gelirsiniz yol durumu iyi urfa diyarbakır ve diyarbakır mardin arasında bir iki kısım sıkıntılı onlarda yapılıyor dikkat etmeli. Malum olaylar şuan için yok denilcek kadar şimdiden iyi gezmeler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bunu daha önce yapmıştık o zamanlar iyiki patlasmisim sonra çok paylasmadim bu tür gezileri (keşke paylassaymisim kendim bile okuyunca keyif aldım ve anıları tazeledim)

İnceleyin isterseniz (iki farklı gezi ve farklı zamanlarda yapılmış)

https://forum.donanimhaber.com/95-lik-focus-ile-guneydogu-yollarindan-sonra-van-dogubeyazit-yolu-2-sayfada--89405055#89405055

Ama bizim gittiğimiz yerlere bugün ku şartlarda gidermisin dersen ailemle bugün gitmem ama bı Mardin de burnumda tütmuyor değil.

Not: konu genelde otomobil kısmıyla ilgili ama gezi kısmı hakkındaki detaylar ilk mesajdaki linkten mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 28 Temmuz 2017; 21:49:13 >

• hocam geçen sene adana-antep-urfa-diyarbakır-bingöl-elazığ-malatya yaptık. gördüğüm kadarıyla diyabakır-bingöl arası baya riskli gibiydi ama çok şükür bize bişey olmadı. yol bomboştu ve yakılmış tankerler vardı kenarlarda, tırstık biraz.

mardin-diyarbakır arasını tam bilmiyorum ama sizin dediğiniz yerlerde hiçbir risk yok bence. hepsi son derece işlek ve korunan yollar.
  • Antep-Urfa yolu guvenli(Burda balikgol efsanesi var.Cok guzel bir yer.Bir urfa kebab yemenizi oneririm.)

Viransehir-Mardin tehlikeli diye tahmin ediyorum(Ama mardin midyat tarafi cok guzel bir yer.Teror olayi olmasa gidilebilecek yerlerden birisi...)

Mardin-D.bakır buda tehlikeli diye dusunuyorum.(D.bakır kalesi gormenizi tavsiye ederim ve D.bakır karpuzu yemeden gitmeyin)

D.bakir-Antep guvenli.

Bir tahmin yuruttum.(Guvenlik acisindan bir fikir(Tahmin) yuruttum.Hic belli olmaz)

Istanbul-Adana-D.bakir seyahati cok yapmis birisiyim (Otobus olsun arabam olsun)

Bir sıkıntı yasamadim.

2ci guzergah:

Bu guzergah sıkıntı yok diye biliyorum.Adana tarafında Adana kebab yemenizi tavsiye ederim.Sonra bici bici var buzlu meyve aromali onuda bir yemeden gitmeyin..Adana da bir suru muzeler mevcut.

Tam Hatay tarafini bilmiyorum (Iskenderun)Gittim ama bilmiyorum cidden.

Hayirli yolculuklar.

• defalarca o rotayı kullandım pm den sorabilirsiniz

• Kiralayacağınız araca en az mini hasar kaskosu yaptırın. Diyarbakır çevresinde bir çok yerde yol yapım çalışması var. Taş ve çakıllar aracınıza zarar verebilir. Hava çok sıcak sabah erken ve akşama doğru gezmenizi tavsiye ediyorum. Şehir girişlerinde bagaj ve kimlik kontrolü yapılıyor. Yoğunluğa göre uzun süre bekleyebilirsiniz o sıcakta sabırlı olmanız gerekebilir. Diyarbakır özelinde sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araç kiralama ile balkan turu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevap yazan tüm arkadaşlara öncelikle teşekkür ediyorum. benim gönlüm ilk rotadan yana. Diyarbakırı görmek istiyorum ama çok yorucu olur mu ondan emin olamadım.

Kabaca her nokta için ne kadar güne ihtiyacım olur?

Ben antep + urfa 1 gün, mardin 1 gün, diarbakır 1 gün şeklinde düşünüyorum ama yeter mi sizce?

Genel anlamda antep-urfa arasısını sorunsuz olduğunu biliyorum (otoyol olması sebebiyle) oradan ötesi ile ilgili soru işaretleri vardı kafamda.

@otomobilci_x yazınızı okuyorum, değerli bilgiler var, not alıyorum

@airarmada yol fiziki anlamda nasıl, sanıyorum bölünmüş yol, sıkıntı çıkarmaz diye tahmin ediyorum. Zaten aydınlık havada ve görece yoğun saatlerde geçerim diye düşünüyorum.

@Farfaraway21 araç konusunda tavsiyenizi dikkate alacağım. Bu arada söylediğim geziyieylül sonu-ekim başı yapmayı planlıyorum, o aralar hava daha serinlemiş olur muhtemelen.

• fezalii kullanıcısına yanıt
    Eylül ayı ideal bence. Ne soğuk ne sıcak kararında. Diyarbakır ve Mardine bir gün yetmez. Gezilecek yerler fazla çünkü. Yol durumu o zamana kadar hiç belli olmaz. Diyarbakır-Mardin yolunda çalışma var. O zamana kadar bitebilir. Şehirler arası yollar genelde duble ve yeni yollar. Sıkıntı yaşamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

Cevap yazan tüm arkadaşlara öncelikle teşekkür ediyorum. benim gönlüm ilk rotadan yana. Diyarbakırı görmek istiyorum ama çok yorucu olur mu ondan emin olamadım.

Kabaca her nokta için ne kadar güne ihtiyacım olur?

Ben antep + urfa 1 gün, mardin 1 gün, diarbakır 1 gün şeklinde düşünüyorum ama yeter mi sizce?

Genel anlamda antep-urfa arasısını sorunsuz olduğunu biliyorum (otoyol olması sebebiyle) oradan ötesi ile ilgili soru işaretleri vardı kafamda.

@otomobilci_x yazınızı okuyorum, değerli bilgiler var, not alıyorum

@airarmada yol fiziki anlamda nasıl, sanıyorum bölünmüş yol, sıkıntı çıkarmaz diye tahmin ediyorum. Zaten aydınlık havada ve görece yoğun saatlerde geçerim diye düşünüyorum.

@Farfaraway21 araç konusunda tavsiyenizi dikkate alacağım. Bu arada söylediğim geziyieylül sonu-ekim başı yapmayı planlıyorum, o aralar hava daha serinlemiş olur muhtemelen.

yol urfaya kadar otoban ordanda dbakır veya mardine duble yoldur. yollar tertemiz ve güvenlidir

antepe 1 gün urfaya 1 gün dbakıra 1 gün mardine en az 2 gün lazım

mardin bu şehirler içinde engüvenlisidir. insanı en düzgün olanıdır rahat eahat gezersiniz dbakırda kapkaç falan çok var dikkat edin

hasankeyfe kadar gitmek lazım

gideceğiniz zaman söyleyin daha fazla bilgi veririm

ekimden önce giderseniz yanarsınız

• bu bölgede 5 sene yaşadım, tüm şehirleri defalarca dolaştım. 1. güzergahtan gitmenizi tavsiye ederim, yollar güzeldir, terörün hat safhada olduğu dönemlerde bile ben hiçbir sorun yaşamamıştım. Şu anda çok rahat bir şekilde endişe etmeden gezebilirsiniz. Diyarbakır'dan dönüşte Mardin'e değil de Siverek,e gidin. ORadan Kahta ve Adıyaman'a geçin, daha sonra Antep'e dönüş yapın derim. İyi yolculuklar şimdiden.
  • İnsan kendi memleketinde güzel güzel gezmek için korkması nekadar üzücü!!!Çocukluğu o bölgede geçmiş bir olarak ,oysa nekadar güzel ve tarihi sehirler!!Şuan Erzurumdayim,ailem Samsundalar ve yaklaşık 1 hafta sonra onları buraya getirecem Allah'ın izniyle 4 yıl burada yaşayacağız ve dönüşte kendi aracimla gelecem ama çekiniyorum yol kesme olaylarından dolayı!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco-De Lucia -- 29 Temmuz 2017; 8:31:59 >
  • Antep - urfa - viranşehir - diyarbakır-mardin yerine önce Antep, sonra urfa, diyarbakır ve mardin olarak düşünün. Dönüşünüzü de alabilirseniz mardin alın, sirkülasyon az olduğu için buradaki araç kiralama şirketleri bu havaalanlarının tümünde şube açıyorlar.

Yanı antep te aldığınız aracı mardin de teslim edin.

• Hocam kendi aracinizla gitmenizi tavsiye etmem gidiceksenizde zirhlamanizi oneririm gece yolculugu kesinlikle yapmayin hava kararmadan gideceginiz yere ulasicak sekilde planlama yapin bence arac kiralayin ancak her seyi mini onarim dahil her seyi kapsasin bunu 5 yil silopide yasamis biri olarak soyluyorum dediklerimi kulak ardi etmeyin pisman olmazsiniz

• Antepe inilir.
    Antep gezilir.
    Kiraladığınız araçla önce Halfetiye gidilebilir. Bence çok tırt bi yer ama isterseniz bi görün.
    Ordan da Urfa merkeze ulaşın.
    Bu bölümde yol sıkıntısız. Antep Urfa arası otoban zaten.
    Urfayı tamamlayıp Diyarbakıra ulaşabilirsiniz. Bu kısımda da yol duble. Hilvan'dan Urfaya 50km kalana kadar hariç kaymak gibi hatta.
    Diyarbakırı tamamlayıp Bismil üzerinden geçip Batmana ulaşırım. Ordan ilerde Hasankeyf var. 1 2 saat yeter Hasankeyf için.
    Ordan yol sizi doğruca Midyata ulaştırır. Midyat'ta öğretmenevi gayet nezih. Tavsiye ederim. Midyata 6 7 saat ayırmanızı tavsiye ederim. Şehirden 20 25 km uzaklıkta Mor Gabriel kilisesi var. Yol tekin değil gibi duruyor ama ben bi sıkıntı görmedim.
    Midyat'tan da Mardine çıkar yol. Korkamnıza hiç gerek yok. Yolda jandarmalar var sürekli zaten ilçe giriş çıkışlarında. mardin'de de bayağı bi vakit geçirebilirsiniz.
    Mümkünse aracı burada bırakıp uçakla geri dönersiniz. Mümkün değilse de antepe çok bi yol yok zaten.

• Mermi deligi tamir edebilen kapotacı bulun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

defalarca o rotayı kullandım pm den sorabilirsiniz

belli oluyor zaten

• İlk rota guzergahınız güzel.Her şehir için ayırdığınız vakitte yeterli araç kiralamanızı öneririm.Güzergahta sıkıntı olmaz ancak bence rotaya mardinden sonra Hasankeyfi de ekleyin. Hasankeyften sonra Diyarbakıra duble yol var ve sıkıntı yaşamadan geri donersiniz.Dikkat etmeniz gereken nokta gün batımında otelinizde olun.Bişey olmayabilir ama tedbirinizi alın

• Yanınıza bir Rambo Bomba Atar Yayı, M16 ve Uzi alsanız iyi olacak..

araç ile güneydoğu gezisi
  • FernandoDiaz F kullanıcısına yanıt
    HALFETİ YE GİTTİM GERCEKTEN ÇOK GÜZELDİ.
    SU ALTINDA KALAN CAMİ MİNARESİNİN YANINDAN KÜÇÜK BİR ADA TURU YAPTIK.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.