Şimdi Ara

Araç kamerası yasal mıdır ? KVKK için uygun mudur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herhangi bir kazayı kaydetmek için aracıma yeni bir kamera almayı düşünüyorum. Kayıt almak kanunen uygun mudur ? Sadece ön kamera alacağım.

• O zaman iş yerlerinin güvenlik kameraları yasal mıdır? Atmlerde bile kamera var? Eds ler? Sokak kameraları?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaldır. Seyir halinde iken hukuka uygun düşmeyen bir ceza alabilirsin. Trafik Kazası yaşayabilirsin. Buna karşı delil elde etmede sakınca yoktur.

KVKK
    Kişisel verilerin işlenme şartları

MADDE 5- (1) Kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemez.

(2) Aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişininçık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:
    ...
    e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.

Park kamerası veya sürüş kaydı yapan kameralar, malvarlığınızı korumak, hukuki olaylarda ispat hakkınızı kullanmak amacıyla kurulmak kaydı ile yasaldır.

Kötüniyetli olarak mesela araçta kamera kurulu ama bir kişinin özel hayatını eve giriş çıkışını vvs kaydetmek amaçlı gibi olaylarda özel hayatın gizliliği ve kvkk ya aykırı kayıt yapılıyor diyebiliriz. Ama bu durumu ispat kolay olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 24 Kasım 2024; 1:8:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim herkese.

• Ben daha geçen park halinde çarpan aracın görüntüsünü emniyete verdim. Yasal olmasa almazlardı heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.