Şimdi Ara

Araç kasa tipleriyle ilgili yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar geniş içerikli bir ilan sitesi kodluyorum ancak araç/vasıta bölümünün kategori sistemine takıldım..

Aşağıdaki temsilî resimde sorunlu bölge kırmızıyla işaretlenmiştir.
     Araç kasa tipleriyle ilgili yardıma ihtiyacım var.

Kategori yapısı, üyeler ilan eklerken kısaca şöyle iş görüyor:

- Üye ilan oluştur sekmesine tıklar.
    - Gelen sayfadaki seçeneklerden araç/vasıta seçeneğini tıklar.
    - Üst resimde kırmızı ile başlık tarzında yazılmış olan ana kategoriler listelenir.
    - Ana kategoriyi seçince o kategorinin alt kategorileri olan araç kasa tipleri listelenir.
    - Kasa tipi seçimini de yapıca o kasa tipinde piyasasada var olan markalar, o markalara bağlı modeller listelenir vs...

Ama araç kasa tipleri öyle karışık, öyle birbirine yakın ki (ya da bana öyle geldi) işin içinden bir tülü çıkamadım.. Bana otomobil sınıfına giren araçlardan, kamyon, otobüse varan mantıklı bir kategorileme sistemi yapmama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Amaç, araç ilanı oluşturan insanların doğru kategorileri seçmesi için en uygun seçenekleri sunmak..

Kendimce şöyle bir kolaylık getirmeye çalıştım. Adam ilanı oluştururken arazi, suv, pick-up kategorisini seçtiğinde bu kategori ile ilgili kısa bir açıklama metni gösterebiliyorum.. Bu kategori şu şu araçlar için uygundur gibi bi' yazı. Aynı şekilde bu kategoriye bağlanmış olan bir araç tipi seçtiğinde de bir metin daha beliriyor bu araç kasa tipi şu şu özelliklerdeki araçlar için uygundur şeklinde.. Ama buna rağmen yeterince net olduğunu sanmıyorum..

Aynı modelin aynı versiyonuna sahip iki kişiden biri ilanını mpv, biri camlı van araç tipi altına oluşturursa ilanlar bölünmüş olur ve bunu engellemek istiyorum.. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_way -- 14 Haziran 2014; 12:54:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.