Şimdi Ara

Araç kasa tipleriyle ilgili yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar geniş içerikli bir ilan sitesi kodluyorum ancak araç/vasıta bölümünün kategori sistemine takıldım..

Aşağıdaki temsilî resimde sorunlu bölge kırmızıyla işaretlenmiştir.
     Araç kasa tipleriyle ilgili yardıma ihtiyacım var.

Kategori yapısı, üyeler ilan eklerken kısaca şöyle iş görüyor:

- Üye ilan oluştur sekmesine tıklar.
    - Gelen sayfadaki seçeneklerden araç/vasıta seçeneğini tıklar.
    - Üst resimde kırmızı ile başlık tarzında yazılmış olan ana kategoriler listelenir.
    - Ana kategoriyi seçince o kategorinin alt kategorileri olan araç kasa tipleri listelenir.
    - Kasa tipi seçimini de yapıca o kasa tipinde piyasasada var olan markalar, o markalara bağlı modeller listelenir vs...

Ama araç kasa tipleri öyle karışık, öyle birbirine yakın ki (ya da bana öyle geldi) işin içinden bir tülü çıkamadım.. Bana otomobil sınıfına giren araçlardan, kamyon, otobüse varan mantıklı bir kategorileme sistemi yapmama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Amaç, araç ilanı oluşturan insanların doğru kategorileri seçmesi için en uygun seçenekleri sunmak..

Kendimce şöyle bir kolaylık getirmeye çalıştım. Adam ilanı oluştururken arazi, suv, pick-up kategorisini seçtiğinde bu kategori ile ilgili kısa bir açıklama metni gösterebiliyorum.. Bu kategori şu şu araçlar için uygundur gibi bi' yazı. Aynı şekilde bu kategoriye bağlanmış olan bir araç tipi seçtiğinde de bir metin daha beliriyor bu araç kasa tipi şu şu özelliklerdeki araçlar için uygundur şeklinde.. Ama buna rağmen yeterince net olduğunu sanmıyorum..

Aynı modelin aynı versiyonuna sahip iki kişiden biri ilanını mpv, biri camlı van araç tipi altına oluşturursa ilanlar bölünmüş olur ve bunu engellemek istiyorum.. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• Bizim ulkeye ozgu hafif ticari secenegi eklenebilir bence. Onunda alt secenegi camli van, koltuklu olabilir misal? Nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yardımınız için teşekkürler, aslında hafif ticari şeklinde ana kategori oluşturup bunun altına da doblo tarzı kasa tipi seçenekleri koymak iyi fikir aslında ama yeterli değil. Dediğim gibi bana gereken komple bi kategori yapılandırması araç satış ilanı oluşturanlar ilan oluşturma sayfasına girdiği zaman neyi seçeceğini kolaylıkla anlasın istiyorum.

Örneğin şu an otomobil kategorisi altında coupe ve cabrio seçenekleri var. Ama iki kapılı üstü açık arabalar da var nasıl olcak anlamadım : S

Almak istediğim yardımın tam olarak ne olduğunu ben de bilmiyorum aslında ama fikir veren cevaplar gelir diye umuyorum. Bu forumda da kategorileri netleştiremezsem sanırım hiç netleştiremem :)

Tekrar teşekkürler.
  • Hocam cabrio zaten ustu acik olarak geciyor. Cupede tek kapi olarak. O konuda sorun yok. Yine dedigim gibi kamyonet olarak kategori olabilir ama o da kimisinin aklini karistirir. Hafif ticari bana kalirsa kulaga daha iyi geliyor. Ilan vereceksin kamyonetemi eklemek yoksa hafif ticari kategorisinemi eklemek daha iyi olur dusun. Ayrica kategori secerken simge seklinde o tasiti ufak bi aciklamayla destekleyeceksin tamamdir. Site yayindami? Suan hangi asamada

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Hocam cabrio zaten ustu acik olarak geciyor. Cupede tek kapi olarak. O konuda sorun yok. Yine dedigim gibi kamyonet olarak kategori olabilir ama o da kimisinin aklini karistirir. Hafif ticari bana kalirsa kulaga daha iyi geliyor. Ilan vereceksin kamyonetemi eklemek yoksa hafif ticari kategorisinemi eklemek daha iyi olur dusun. Ayrica kategori secerken simge seklinde o tasiti ufak bi aciklamayla destekleyeceksin tamamdir. Site yayindami? Suan hangi asamada
    Hocam foruma uzun süredir girme fırsatım olmadı. Yardımlarınız için teşekkürler. Coupe ve cabrio konusunda adamın aracı hem iki kapılı hem de üstü açıksa cabrioya mı yoksa coupeye mi ekleyecek anlamında sormuştum ilanlar bölünsün istemiyorum ama sanırım cabrioya eklenir pek önemli değil.

Diğer kısımların kategoilerini anca bitirdim tekrar araçlara döndüm hafif ticari fikri güzel hocam onun için ayrıca teşekkürler. Bu konuyla ilgili son bir sorum var.

Camlı van ve panelvan türü araçlar doblo tipi araçları da kapsar mı?
    Camlı van sadece doblo türü araçlar değilse, daha büyük araçlar da camlı van sınıfına giriyorsa camlı van ve minibüs arasındaki fark nedir?
    Otobüs, midibüs ve minibüsü tek kategori altında toplamıştım. Şimdi bir de hafif ticari kategorisi eklendi. Camlı van ve panelvan araçlar doblo tipi araçlardan ibaret değilse. Camlı van ve panelvanlar hangi kategoride yer almalı?

Site henüz aktif değil ama domaini ve siteden birkaç ekran çıktısını özel mesaj olarak atıyorum. Site aktif olunca başlamam gereken yeni bir iş var ve ilan sitesiyle ilgili yardıma ihtiyacım olcak. İlgilenirseniz bir ortaklık modeli tartışabiliriz.

Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: dark_way

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Hocam cabrio zaten ustu acik olarak geciyor. Cupede tek kapi olarak. O konuda sorun yok. Yine dedigim gibi kamyonet olarak kategori olabilir ama o da kimisinin aklini karistirir. Hafif ticari bana kalirsa kulaga daha iyi geliyor. Ilan vereceksin kamyonetemi eklemek yoksa hafif ticari kategorisinemi eklemek daha iyi olur dusun. Ayrica kategori secerken simge seklinde o tasiti ufak bi aciklamayla destekleyeceksin tamamdir. Site yayindami? Suan hangi asamada
    Hocam foruma uzun süredir girme fırsatım olmadı. Yardımlarınız için teşekkürler. Coupe ve cabrio konusunda adamın aracı hem iki kapılı hem de üstü açıksa cabrioya mı yoksa coupeye mi ekleyecek anlamında sormuştum ilanlar bölünsün istemiyorum ama sanırım cabrioya eklenir pek önemli değil.

Diğer kısımların kategoilerini anca bitirdim tekrar araçlara döndüm hafif ticari fikri güzel hocam onun için ayrıca teşekkürler. Bu konuyla ilgili son bir sorum var.

Camlı van ve panelvan türü araçlar doblo tipi araçları da kapsar mı?
    Camlı van sadece doblo türü araçlar değilse, daha büyük araçlar da camlı van sınıfına giriyorsa camlı van ve minibüs arasındaki fark nedir?
    Otobüs, midibüs ve minibüsü tek kategori altında toplamıştım. Şimdi bir de hafif ticari kategorisi eklendi. Camlı van ve panelvan araçlar doblo tipi araçlardan ibaret değilse. Camlı van ve panelvanlar hangi kategoride yer almalı?

Site henüz aktif değil ama domaini ve siteden birkaç ekran çıktısını özel mesaj olarak atıyorum. Site aktif olunca başlamam gereken yeni bir iş var ve ilan sitesiyle ilgili yardıma ihtiyacım olcak. İlgilenirseniz bir ortaklık modeli tartışabiliriz.

Tekrar teşekkürler.

Hocam oruclu kafayla aciklayabildigim kadariyla anlatayim kendi bildigimi. Doblo kango gibi kapali kasa olanlar panelvan olarak gecer. Camsiz olacak arkasi. Arkasi camli olursa panelvan olmaz.

Misal

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Panelvan

Misal pejo boxer ducato tarzi arabalar koltukluysa minibus olur. Kapaliysa panelvan olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.