Şimdi Ara

Araç kiralama firmalarının 'Sigorta' dayatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç kiralarken , günlüğü 100-150 arası ücret alıyor firmalar, bir de üstüne 30-50 tl arası sigorta paketine ücret istiyorlar
    kimisi zorla yaptırıyor bu paketi.
    Merak ettiğim, bu araçlar zaten sigortalı değil mi? Sigortalı ise, müşteriden zaten 150 tl civarı ücret kesmişken, bi de üstüne ek ücret istemek, ve bunu isterken "bak kaza olursa, tüm masraf senin" diyerek ürkütmek, yasal olarak doğru mudur ? Konuyu, Tüketici Hakem Heyeti'ne taşımayı düşünüyorum açıkçası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de yakin zamanda arac kiraladigim icin yazayim.

Sigortayi dayatmalarinin nedeni basit. 100 lira alacakken, zaten odedikleri ve ceplerinden bir kurus fazla cikmayacakken musteriden alacaklari bir ekstra yuzde ellilik gelir imkani var. Bu direk kar marjlarini arttiran bir durum. Tabii ki musteriden bunu almaya calisacaklar.

Avis'ten ve enterprise'dan araclar kiraladim. Amerika'da oldugu gibi burada da sigorta ister misiniz diye sorup sizi almaya yoneltmeye calisiyorlar. Polis tutanagi tuttugunuz surece kaza olursa her seyi onlar karsiliyor diye biliyorum.

Bir yer sana zorla bunu satiyorsa, ya tesekkur edip cik ya da gercek kiralama fiyatini 150-200 TL olarak dusun. Yasal mi degil mi bilemem. Etik olmadigi kesin. Uymuyorsa baska firmayi ara.
  • freeyourmindtr F kullanıcısına yanıt
    bu işi yapmayan firma yok. dediginiz gibi, temiz para. müşteriye kuracağı 2-3 korkutucu cümle ile, kolay para koparcak. tamam hükümetin vatandaşı düşünen hiçbir uygulaması yok, ama yine de şikayetleri iletelim diyorum. taş atıp da kolumuz yorulmuyor

• Kimine göre gereksiz olabilir genelde mini hasarları karşılamak için yararlı oluyor. Garenta'da 3 kez başıma geldi ve işime yaradı. İlkinde BMW 1.16d kiraladım sol arka tamponü sürttüm ezilme olmadı ama boyası kalktı komple, mini hasar yaptırmıştım 30TL'ye o şekilde teslim ettim ekstra yaptırma parası vs. ödemedim. İkincide Opel insignia kiraladım kuşa çarptım aracın ön siyah ızgarası kırıldı, üçüncüde Megane 4 park ederken kaldırım yüksekti farketmedim ön tamponu ezdim. Bu üç kiralamada mini hasar aldığım için ekstra para ödemedim. Ufak tefek sürtük sıyrıklarla uğraşmamak için bence değer. Şehir içi ne kadar uğraşsanızda park halinde biri sürter sonra uğraş dur zaman kaybı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihandiyebiri C kullanıcısına yanıt
    hocam mevzuyu anlamadınız sanırsam. araçlar zaten sigortalı. adam senden bi daha ücret istiyor, zaten günlük 100-150 arası ücret alıyorsun, ama bir daha istiyorsun müşteriyi ürküterek, kaza yaparsan tüm sorumluluk sende diye... halbuki aracın sigortalı, firma her türlü kurtarıyor kendini, ama kaza durumda, firmanın cebinden para çıkmayacağı kesin olsa bile, sana ödetirim diyor yine de ... bu durum yasal değil bence.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    ufak hasarlar için de eğer polis tutanağınız varsa para ödemezsiniz fakat o hasarlar için polis bulup tutanak tutturmak çok zor. bazı insanlar da 20-30 lira için polisle tutanakla uğraşmak istemediklerinden bu ek paketi yaptırıyor. yasal olmayan bir durum yok yani tamamen size kalmış. varsa tanıdık polis, çok uğraşmadan tutanağımı alırım diyorsanız yaptırmayın.
  • Arabanın mevcut rent a car sigortasını sizin aracınıza yaptırdığını zorunlu sigorta olarak düşünün.
    Sizden ekstra para isteyerek yaptırdıkları ise, kasko sigortası.

Rent a car zorunlu sigortası sizin karşı tarafa vereceğiniz hasarları karşılar.
    Yaptırdıkları ek sigorta ise sizin kiraladığınız araca vereceğiniz hasarları karşılar.
    Muafiyetli olanı var, belli bir tutara kadar siz ödüyorsunuz,
    muafiyetsiz olanı var, siz hiçbir şey ödemiyorsunuz

Eğer ben kendime güveniyorum, kendi hatamla araca zarar vermem diyorsanız, ek sigorta yaptırmanıza gerek yok.
    Eğer ben risk almak istemiyorum, küçük de olsa bir hasar sonrasında ödeme yapmak istemiyorum derseniz ek sigortayı yaptırırsınız ve kafanız rahat edersiniz.

Bir kazaya karışırsanız ve sizin kusurunuz yok ise, ek sigorta yaptırmasanız da sizden bir para çıkmaz.
    Eğer kusurlu iseniz ve ek sigorta yaptırmamışsanız, (kendi aracınıza kasko yaptırmamış gibi düşünün) kiraladığınız aracın hasarını karşılarsınız.

Selamlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gold Rent a car diye lanet bir firma, aracın günlüğüne 50TL diyor ( piyasaya göre 3/1 fiyat ) rez atıp teslim almaya gittiğinizde ekstra kasko için 100-120TL civarında günlük para talep ediyorlar vermek istemezseniz en düşük araç grubu için 4000TL bloke istiyorlar
  • Mutlaka yaptırın. Ufak sürttün lastik gitti cam patladı araca vurup kaçtılar vs. Bunun için kimse tutanak tutmaz ki. Araca kasko olarak düşünün. 3 5 ten kaçılmaz. Sonra yandım anam diye burada ağlamayın. Kurumsal firmadan da şaşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Gold Rent a car diye lanet bir firma, aracın günlüğüne 50TL diyor ( piyasaya göre 3/1 fiyat ) rez atıp teslim almaya gittiğinizde ekstra kasko için 100-120TL civarında günlük para talep ediyorlar vermek istemezseniz en düşük araç grubu için 4000TL bloke istiyorlar
    mercedes s class mı kiraladınız ?
    sigorta günlük 35 tl civarı , sigorta yaptırmazsanız ise 2500 lira civarı depozito kesiyor
    adamlar avrupa'da da böyleler. günlüğü 1 euroya araç veriyorlar ama 20 euro sigorta ücreti.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

mercedes s class mı kiraladınız ?
    sigorta günlük 35 tl civarı , sigorta yaptırmazsanız ise 2500 lira civarı depozito kesiyor
    adamlar avrupa'da da böyleler. günlüğü 1 euroya araç veriyorlar ama 20 euro sigorta ücreti.

Alıntıları Göster
    Hocam ben genelde Avis'ten kiralama yaparım yıllardır. Eşim internette görmüş ucuz olunca dikkatini çekmiş. Bende yolda bunların araçlarından birini gördüm kiralayan birini durdurup sordum o da fiyatı doğrulayınca kiralama eğilimine geçtim ama durum dediğim şekilde gelişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Hocam ben genelde Avis'ten kiralama yaparım yıllardır. Eşim internette görmüş ucuz olunca dikkatini çekmiş. Bende yolda bunların araçlarından birini gördüm kiralayan birini durdurup sordum o da fiyatı doğrulayınca kiralama eğilimine geçtim ama durum dediğim şekilde gelişti.

Alıntıları Göster
    fiyatlar dediğim civarlarda. o kadar da yüksek değil yani.

• Kurumsal firmalarda araçlar Kiralık araç kaskolu. Küçük büyük farketmez olası bir hasarda polis tutanağı olması lazım. Polis tutanağı en az bir gün sonra çıkıyor. Ek sigortalar tututanakla filan uğraşmamak için var. Aldığınız paketin limiti hasarı karşılıyorsa tutanak vs uğraşmadan aracı teslim edebiliyorsunuz. Şehir dışına çıkıyorsanız en azından mini hasar kaskosu yaptırın. Biri sürterse giderse uğraşmak zorunda kalmazsiniz. Rapor için ertesi günü beklemek zorunda kalırsınız 1 günde ordan kira parası girer. Hele haftasonu olursa katmerli olur. Bunları göz ardı etmeyin

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    pardon ben şimdi tekrar kontrol ettim siteyi, 45tl araç kiralama ücreti, kasko seçeneği ise 140 tl. yani 195tl'ye geliyor ki en ucuz fiat panda olan araç. siz 35tl'lik kaskoyu nasıl ekliyorsunuz?

Araç kiralama firmalarının "Sigorta" dayatması
  • cnktysr C kullanıcısına yanıt
    Bu gold car’ın sitesine aldanıp seçtiğiniz aracı alacağınızı düşünmeyin.

C ellyse veriyor. Bir de bu tarz araçların yakıt göstergeleri dijital olur. Kesinlikle yakıtı az verirler. Yani bir diş 150km yapıyorsa sizin alacağınız araçta ilk diş 40km sonra söner.

• Bir sigortacı olarak bir iki uyarıda bulunmak istiyorum 1.szöleşmeyi çok ama çok dikkatli okuyun sigortası Olsa dahi bazı durumlarda hasarı cebinizden karşılamak zorunda kalabilirsiniz 2.kaskolar her zaman rent a car değil bazen standart kasko poliçesi olabiliyor buda başka bir sorun 3.kaskosu olsa hatta rent a car kaskosu olsa hatta sözleşme de sorun olmasa dahi ciddi bir kazaya karışırsanız araç tamir olduğu sürece bir gelir kaybı olacağı için bu ücret sizden alınacaktır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim babam 32 yıllık dolmuş şöförüdür. Bu 32 yılda başımıza gelen maddi-manevi kazanın mağduriyetin haddi hesabı yok. Allah göstermesin ama başınıza bir iş geldiğinde daha iyi anlarsınız. Burada 20 30 lira için ahkam kesenler böyle bir şeyle sınanmadığı için anlayamaz.

Ben de Budget'tan defalarca kiralama yaptım, her kiralama da teminatı en yüksek ek sigortayı yaptırdım, fiyatını sormadım bile. Kışın araç kiraladım, kış lastiği için günlük 8 lira ücret istediler, "arabanın üstündeki lastiğe kira mı istiyorsunuz" diye sormadım, tereddüt etmeden verdim.

Eğer araç kiralamak zorunda kaldıysanız, bunları göze almak zorundasınız. İşine gelmeyen de taksi tutsun, otobüse binsin, yapacak bir şey yok.
  • Hususi Araçlarda kasko-sigorta farklı çalışır, kiralik araclarda farkli çalışır.

Kiralık araçlarda kasko ve sigorta kiralanma dönemi boyunca kullaniciya aittir.

Kiralama firmasi bir kasko yaptirmanizi kendi islerinin aksamamasi için zorunluluk haline getirebilir.

Kiralık araçlar kaza aninda ticari olduğu için yattığı kadar kira kaybini da kasko kiralama firmasina öder.

Bu gibi gibi bedellerin hepsini son kullanıcıya teminat göstermeden verebilmek için kasko zorunluluk olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Benim babam 32 yıllık dolmuş şöförüdür. Bu 32 yılda başımıza gelen maddi-manevi kazanın mağduriyetin haddi hesabı yok. Allah göstermesin ama başınıza bir iş geldiğinde daha iyi anlarsınız. Burada 20 30 lira için ahkam kesenler böyle bir şeyle sınanmadığı için anlayamaz.

Ben de Budget'tan defalarca kiralama yaptım, her kiralama da teminatı en yüksek ek sigortayı yaptırdım, fiyatını sormadım bile. Kışın araç kiraladım, kış lastiği için günlük 8 lira ücret istediler, "arabanın üstündeki lastiğe kira mı istiyorsunuz" diye sormadım, tereddüt etmeden verdim.

Eğer araç kiralamak zorunda kaldıysanız, bunları göze almak zorundasınız. İşine gelmeyen de taksi tutsun, otobüse binsin, yapacak bir şey yok.
    boş akıl verme. bu saydıklarının hepsini biliyoruz zaten. o zaman git sağlık sigortası da yaptır yılda 15 bin tlye , niye devlet hastanelerinde kuyruk var diye şikayet ediyorsunuz ??

araba alacak paramız olmadığı için araç kiralıyoruz. madem kiralıyoruz, sigorta ver, madem kiralıyoruz, lastik parası ver, otopark parası ver....o kadar paramız olsa araç alırdık zaten.

yasal olarak uygunluğu var mı yok mu onu merak ediyoruz sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnktysr

pardon ben şimdi tekrar kontrol ettim siteyi, 45tl araç kiralama ücreti, kasko seçeneği ise 140 tl. yani 195tl'ye geliyor ki en ucuz fiat panda olan araç. siz 35tl'lik kaskoyu nasıl ekliyorsunuz?

fiat panda araç yok zaten. ispanyol firma olduğu için, siteyi de ispanyolca'dan copy paste yapmışlar görselleri, ordaki bilgiler biraz atmasyon
    en düşük araç citroen elysee.
    şubede aracı kiralarken sigortasını ödüyorsunuz, o da günlüğü 35 tl

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.