Şimdi Ara

Araç Km Düşürme (Dava Süreci-Dava Sonuçlandı-Karar Kesinleşti) *Edit 3 (16.06.2023)* (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
36
Favori
63.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen hocam yüzsüklük paçalarından akıyor
  • Acıma ipne galericiye,zararını faiziyle iste.Maddi zararın yanında manevi zarar isteme hakkında var.Galericimi....Allah topunu birden ....
  • Allah yardımcınız olsun. Maalesef ülkemizde adalet sistemi çok ağır ilerliyor. 5 yıldır süren iş mahkememiz mevcut, mahkemeye 3 defa bilirkişi heyeti atandı, 3 heyet bizim lehimize rapor çıkardı ama hala karara bağlanamadı. Size kolay gelsin inşallah hakkınızı alırsınız.
  • Yürü be aslanım seninleyiz.
  • Haksız fiil davasi ac yapmis olduğun zorunlu masraflarla dava masraflariyla parani alirsin sıkıştığın noktada bende yardimci olurum bu dava sonuclaninca ustune birde ceza davasi icin gerekli kosullar varsa onuda düşünürüz.E devletten sonradan ogrenmsn pek bir sey degistirmez öğrendigin tarihtan itibaren 2 yil her hal ve sartts 10 yil zamanasimin var hayirlisi olur insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim binada bi galerici komşu oturuyordu yönetici seçtik binanin parasını da çalmis milleti dolandırmış evi satmış kaçmış 3 yıldır yok dikkat etmek lazım pek güven olmuyor 3-5 fazla verip temiz araç alacaksınız alırken pedal ve direksiyon aşınmalarına kadar kontrol edin ustana göster servise götür geçmiş kayıtlarına bak geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilirkişi raporu gelince beni buradan haberdar et hocam.

Muhtemelen keşiften sonra rapor lehine gelecek. O vakit de nitelikli dolandırıcılık sebebiyle suç duyurusunda bulun.
  • ilk aracımda başıma geldi, 120 binde aldık 250 binde çıktı :D 3 ay sonra anlaşıldı , seve seve almazsan seve seve alırısn dedik , o da seve seve aldı 500 lira düşüğüne geri verdik , 1-2 sonra bi arkadaş aracı bi galeride görmüş sormuş 120 binde demişler , yani bu iş böyle kim kime yedirirse ne yazık ki
  • wantastik W kullanıcısına yanıt
    Uymazsa dava açarsınız, elinizde kanıt olur. Mahkemeyi kaybeder bütün masrafları üstlenmek zorunda kalır ya da icraya gider borcu bitene kadar gelirinin 1/4'üne el konulur. Haksız oldukları için genellikle ihtarnameye uyarlar. Yeterki peşini bırakmayın.
  • İnsallah istedigini alirsin..

Surec baya uzun tutuluyor diye biliyorum umarim kisa surer

E devletten muayeneyi nereden sorguladin bulamadim da

• Bu duruma hükümet'in el atması gerekir.Km düşürenlere çok büyük yaptırımlar yapılmalı ayrıca kilometresini düşüren satıcı en az 5 yıl hapis cezası almalı.

SORU : Aracın kilometresini düşüren 1 numaralı satıcı 2 numaralı alıcıya satmıştır.2 numaralı kişi araca 1 yıl bindikten sonra satmaya karar verir ve 1 numaralı satıcının kilometreyi düşürüldüğünden haberi yoktur.3.şahıs aracı alır ve sonrasında kilometre düşürüldüğünü öğrenir gerekli işlemleri başlatır.Yanlız bildiğim kadarı ile aracı son satan kişi direkt olarak suçlanır yani 2 numaralı kişinin tek suçu kilometresinin düşürülmüş olduğunu bilmemekmidir ? Yoksa sırası ile alan'lar satan'lara kilometreyi gerçekte kim düşürdüyse ona kadar sırasıyla dava açmak ilemi gider ?
  • ARKADAŞLAR HER NE OLURSA OLSUN,KİMDEN ALIRSANIZ ALIN, ARACIN KİLOMETRESİNİ HER YERDEN SORGULAYIN ÖYLE ALIN

Konu sahibi arkadaş aracını almadan önce exper'de kilometresini sorgulasaydı şimdi uğraşmazdı.Bu hatayı bende yaptım zamanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Bu duruma hükümet'in el atması gerekir.Km düşürenlere çok büyük yaptırımlar yapılmalı ayrıca kilometresini düşüren satıcı en az 5 yıl hapis cezası almalı.

SORU : Aracın kilometresini düşüren 1 numaralı satıcı 2 numaralı alıcıya satmıştır.2 numaralı kişi araca 1 yıl bindikten sonra satmaya karar verir ve 1 numaralı satıcının kilometreyi düşürüldüğünden haberi yoktur.3.şahıs aracı alır ve sonrasında kilometre düşürüldüğünü öğrenir gerekli işlemleri başlatır.Yanlız bildiğim kadarı ile aracı son satan kişi direkt olarak suçlanır yani 2 numaralı kişinin tek suçu kilometresinin düşürülmüş olduğunu bilmemekmidir ? Yoksa sırası ile alan'lar satan'lara kilometreyi gerçekte kim düşürdüyse ona kadar sırasıyla dava açmak ilemi gider ?
    2 numaralı kişi aracı alırken kaç kilometrede olduğunu yazarsa sorun kalmaz. standart mı bilmiyorum ama başlık sahibinin de yaptığı gibi sözleşmede km yazmak gerekli.

• takip. aynı durumla ben ugrasıyorum suan. bilmeyerek km dusmus araç aldım ve daha sonra sattım.alırken ve satarken haberim yok hiç bir seyden tuvturkte hersey normal gozukuyordu.. sözde arkadas yetkili servisten ögrenmiş km dustugunu ihtar yolladı.(bilmiyorum belkide para koparmak için) bende kabul etmeyecegime dair ihtara cevap yolladım 1aydır bir ses yok bakalım ne olcak.. araştırdıgım kadarıyla benim sattıgım kişi haklı cıkarsa mahkeme sonucunda tum masrafları benden alabiliyor. bende aynı davayı bana satan kişiye açıp ondan alabiliyor musum. bu durum çok sacma aracın km dusuruldugu tarihte araç bende bile değil ama ben suclu durumdayım ne guzel memleket..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 9 Ocak 2019; 17:39:49 >
  • Geçmiş olsun hocam ama iyi yapmışsınız dava açarak inşallah olumlu sonuçlanır...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende geçen ay araç aldım. Aracım 2015 linea 103000 km'de. Almadan önce PTT uygulamasından sorguladım. Muayenelerde kmde herhangi şüpheli bir durum gözükmüyor.
    Ama Muayeneden sonra km'yi geri çekip, sonraki muayeneye kadar bir önceki muayenenin km sinin bir tık üstüne çıksa km ile oynandığını anlama şansımız yok. Bu durumda km nin oynanmadığını nasıl bilebiliriz.
  • sizde ayrıca eksper raporu alın km düşürüldüğüne dair.
  • Takipteyim hocam. Aynı olay benimde başıma geldi. Ben galeriden değil sahibinden aldım arabayı. Aldığımda ekspertize sokuldu araç 168 bindeydi. Ben 6 7 ay sonra durumu muayenede fatkettim. Muayenede araç 2016 yılında geldiğinde 270bin km kayıt edilmiş . Aldığım kişi suçu aldığı galeriye atıyor. Aldığım kişi ile sorunu çözmeye çalışıyorum hukuki süreç çok uzun sürdüğü için. Sizin sürece göre hukuki işlem başlatıcam.

• Galerici amatörmüş. Normalde km önceki muayenesinden az olmayacak kadar düşürülür. Belki de galeriden önceki sahibi düşürmüştür. Düşürülen tarih belli değil sonuçta, iki tarafta ben düşürmedim diyecek. Sonuç ne çıkar bilemem.
  • Bu arada muayene bilgileri belli bir tarihe kadar SMS ile de öğrenilebiliyor. Tabi muayenedeki km bilgisine güvenmemek lazım. KM düşürülen adam da aptal değil, ona göre düşürüyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.