Şimdi Ara

Araç Km Düşürme (Dava Süreci-Dava Sonuçlandı-Karar Kesinleşti) *Edit 3 (16.06.2023)* (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
36
Favori
63.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun, İnşallah ibretlik bir ceza alır... Aradaki fark vs vermek yerine öyle bir ceza verilmeli ki bir daha kimsenin cesaret edip boyle bir şey yapmaması lazım...

2014 de aldığım araçta benzer bir olay yaşadım ama bu kadar km farkı yoktu, aracın yetkili servise giriş km'sinden 30bin km düşürüldüğünü anladım.
    Galerici arkadaş yan çizdi,gibi benim şansım arabayı bana devreden büyük bir şirketti.
    Aradım adamları sizi dava edeceğim satış sözleşmeniz varsa sizi bağlamaz yoksa da beni ilgilendirmez mağdurum şeklinde....
    Galericiye yapılan baskı ile yapıtğım 4 bin masrafı geri almıştım (arabayı iade etmek istemiyordum ama bütün bakımlarım bedavaya geldi baskı balata, lastik vs... :) )

yanlış hatırlamıyorsam maslakta bir yerdi sanırım, aracın km sinide 160 bine çektirmiştim (10 bin benim kullandığım bu arada) ... tamircinin bana dediği ilk defa km yükseltmeye biri geldi, yükseltme değilde düşürme yapıyorsanız evinize haram götürüyorsunuz demiştim adam baya bozulmuştu.... servis kayıtları dışında km olayını anlamak gerçekten imkansız adamların ozel programları bağlantıları vs vardı sayacı resmen tekrar kodluyor...

2014 den beri biniyorum araca Allah nazardan saklasın normal bakım vs olması gereken sorunlar dışında hiç bir sorun yaşamadım:)

• Evet Bu da demek oluyor ki. Araç satın alırken eski muayene raporlarını da görmek lazım. Ama ben şimdiye kadar hep attım. edevletten tüm hepsi görünüyor mu ? İnşallah görünüyordur, Bu işe gerçekten bir çözüm bulmak lazım. Benimde başıma geldi..
    Araba üreticileri bunun önüne geçemiyorlar mı ? Nedir bu insanlardaki birbirlerinin hakkını yeme sevdası..
    İnşallah dava sonucu lehinize olur ve burda paylaşırsınız da ibreti alem olur...
  • aracı nereden aldınız hangi bayi verdi açıklama yaparsanız bizde kimlerden alışveriş yapacağımızı biliriz
  • Takip
  • Galericiden araç almayı hala nasıl beceriyorsun akıl alır gibi değil.
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Maalesef sistem o kadar hantallaştı ve adalet kelimelerde kaldığı için genel olarak dava açma yolunun hem süre, hem çare olacağını düşünmemeye başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red0x

İstanbul'da olsaydım dosyan ile ilgilenirdim.

Dava süresinde avukatın yoksa ve takıldığın bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    katip misin hocam ?
  • Geçmiş olsun, bende takip edeceğim. Yapabileceğimiz bir şey olursa lütfen bildirin.
  • Hocam gelişmeleri konunun ana paragrafına eklersen iyi olur. Tek tek yorumları takip edemeyiz. Konunun takibindeyim.
  • km düşürme de dahil tüm sahtekarlıklar affedilemezdir, buna hukuken en sağlam cezalar ile önlem alınmalıdır ama TR de sanmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E devletten muayene ve kilometre sorgulaması nereden yapılıyor acaba?
  • Barkodlu araç muayene sorgulama sayfasından adıma tescilli araçları seçip sorgulayabilirsiniz
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Araştırdığıma göre satan kişi alan kişiye karşı sorumludur. Yani satan taraf düşürmemiş olsa ondan önce düşürülmüş olsa dahi alan tarafın zararını karşılayıp daha sonra oda satın aldığı kişiye dava açarak hakkını araması gerekiyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Bu duruma hükümet'in el atması gerekir.Km düşürenlere çok büyük yaptırımlar yapılmalı ayrıca kilometresini düşüren satıcı en az 5 yıl hapis cezası almalı.

SORU : Aracın kilometresini düşüren 1 numaralı satıcı 2 numaralı alıcıya satmıştır.2 numaralı kişi araca 1 yıl bindikten sonra satmaya karar verir ve 1 numaralı satıcının kilometreyi düşürüldüğünden haberi yoktur.3.şahıs aracı alır ve sonrasında kilometre düşürüldüğünü öğrenir gerekli işlemleri başlatır.Yanlız bildiğim kadarı ile aracı son satan kişi direkt olarak suçlanır yani 2 numaralı kişinin tek suçu kilometresinin düşürülmüş olduğunu bilmemekmidir ? Yoksa sırası ile alan'lar satan'lara kilometreyi gerçekte kim düşürdüyse ona kadar sırasıyla dava açmak ilemi gider ?
    2.kişi olarak sizi anlatmışım sanırım.

@CONQUER.

• quote:

Orijinalden alıntı: qezgin

Maalesef sistem o kadar hantallaştı ve adalet kelimelerde kaldığı için genel olarak dava açma yolunun hem süre, hem çare olacağını düşünmemeye başlıyor.
    Aynı şeyi bazen bende düşünüyorum açıkçası. Haklı çıksak bile acaba karşıdaki şahıs bunun bedelini tam olarak ceza şeklinde alacakmı yoksa formaliteden girip çıkacak mı?
  • konu sahibi arkadaşım keşke dava açmasaydım ben açtım pişman oldum. aracımı 100.000 km düşürülmüş sene 2015-2016 filan ben bunu 2 sene sonra muayenede öğrendim. adamı buldum konuştum sırf başkasına yapamasın diye dava açtım. dava süreci neredeyse 2 sene sürdü. dava açmak için 800 küsür lira para yatırdım. belgeleri sundum, hangi km lerde bakım yaptırdığımı, kullandığım sürece araca ne kadar masraf yaptığımı, tüv türkten hangi tarihlerde hangi km lerde muayneye girdiğini belgeledim. ne kadar aldığımı belgeledim. mahkeme bilirkişi atadı 300 küsür lira yatırdık rapor geldi saçma sapan bi rapor geldi mahkeme raporu begenmedi bir daha istedi aynı bilirkişiye bir para daha yatırdık sonuçta haklıyım mahkeme sonunda bunları alacam diye düşünüyorum. mahkeme yine raporu begenmedi ahahaha (sinirden gülüyorum.) bilirkişide para iadesi yok tabi parayı alıyor sonra bir bilir kişi daha bi parada sonunda iş karara bağlandı. ben arabayı 15bin küsüre almıştım o zaman bilirkişi alındığı zaman bu araba 100000 km fazla olsaydı değeri 13000 tl olurdu diye rapor sunuyor. bana alırmıydın diye soran yok. 2 sene uğraştan sonra bana 2000 tl verilmesine karar veriyor. ben bu 2 senede arabaya bir ton masraf yapmaya devam ediyorum satış yasaklandığı içinde satamıyorum da. zarar %50 den fazla ise iade alınıyormuş.lanet olsun diyorum onada razıyım sonra mahkeme masraflarını bölüştürüyor sanki suçlu benmişim gibi zaten 2000 liraya yakın masraf yapmışım. alacağımda o kadar saçmalığın daniskası. tekrar buna itiraz ediyorum 1 sene oldu daha görülmedi bekliyorum. ben arabayı sattım karardan sonra sattığım adama da söyledim söylediğimi yazılı olarakta.
    bu arada karşı taraf bana dava açmış :)))) yüzsüzlüğün bu kadarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulfly_br -- 10 Ocak 2019; 9:29:0 >

• Bir şey söylemek istiyorum ama sakın yanlış anlamayın.

Böyle dosyalarda söyleyeceğim durum sıkıntı çıkarabiliyor. Arabanın kilometresininin sorgulanması herkes tarafından yapılabilecek bir şey. Kimse senden gizleyerek bir iş yapmamış. Bunu sorgulamak sana düştüğü için davanın seyrinde sıkıntı yaşayabilirsin.

Yani demem o ki karşında iyi bir avukatla savunma yaparsalar suç unsuru oluşmamış deyip dosyayı kapatırlar.

Suçun oluşması için belli başlı şeylerin olması gerekiyor. Mesela dolandırıcılık suçlarında , mağdur olan kişi, bu mağduriyetini nasıl yaşamış önemli bir mesele.. Eğer ki hiçbir şekilde öğrenemeyeceği ve ayıkamayacağı bir durumda dolandırıldıysa sıkıntı yok ama senin durumun sıkıntı sokabilir seni. Umarım anlatabilmişimdir.
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Anladım demek istediğinizi ancak karşı taraf satıcı olarak bana doğru bilgi vermek zorunda, benim ordan burdan sorgulama yapma zorunluluğum yok bununla alakalı emsal kararlar var, umarım olumlu sonuçlanır bakalım
  • 172000 km'de 520d satışa çıkardık. Aracın muayenesinin bitmesine 3 gün vardı. Açıklamayada yazdık muayene yaptırılıp satış yapılacaktır muayene bizden diye. Sonra öteki gün biri aradı ben geliyorum almaya diye tamam dedik kapora gönderdi muayene randevusu aldık. Adam geldi parayı elden verdi notere gittik. Daha öncesinde bekle acele etme muayeneyi yaptıralım dedik adam bana 2 günlük tüv türk muayene yaptırabilir vekaleti ver dedi ben yaptırırım dedi bizimde işimiz vardı olur dedik parayıda peşin vermişti uğraşmak istemedik. Daha sonraları malum siteden aynı araçlara bakarken bizim aracı gördüm km'si 115000 yazıyor. Sonra çaktırmadan adamı arattım başkasına muayene yeni kontrol ettirebilirsiniz km. Orjinal dedi. Bizim sattığımız fiyatında 15000 fazlasını koymuş. Daha sonra öğredikki bu işin çakallığıymış muayenesi yakın araçları hemen alıp km. Düşürüp iyi fiyattan satıyorlar. Sistemde de çıkmıyor. Yani istediğiniz kadar sistemlere bakın her işin bir çakallığı var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.