Şimdi Ara

Araç Model Yılı Artık Üretim Bandın da Belirleniyor...ÇOK ÖNEMLİ !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce konusu açıldıysa kusura bakmayın...

Artık araçların modeli üretim bandına göre sıralanıyor...Yani Üretim bandına hangi ay ve yıl girdiyse,size satışı o şekil de sunulacak...Kanun yazdığım şekil de değişmiş artık..

Bugün VW Bayisin de satış danışmanı arkadaşımı aradım...Misal 10.01.2013'de araç almak istiyorum dedim,kaç model olacak diye sorduğum da,2012 model olacak dedi...2013 Model alman için Nisan-Mayıs aylarını beklemen gerek dedi...Çünkü sipariş verdiğimiz araçlar 2012 model olarak geldiği için (2013'de alsak bile 2012 model sayılacak,üretim bandlarına 2012'de girdiği için) önce bu araçları satmaları gerektiğini,zaten 2-3 ay sıra verdiklerini söyledi...

Diğer konuya gelirsek,örnek olarak Renault markası yerli üretim yapıyor..Ya da xxx firması vs ...Onlar için avantaj sanırım bu durum..

Ancak aklıma takılan soru da şu ki ; Renault'un 1000 tane satılması beklenen araç var diyelim 2012 model,bunları satmadan 2013 model satarlar mı? ( misal )
    Ya da 2012 modelleri ellerinden çıkarmak için indirim mi yaparlar?...Bu kanun yeni çıktığı için ellerinde kaldı diyelim...

Sene sonları işler daha da karışacak sanırım...Müşteri talep-arz konusuna döner bu satışlar..Hiç bir Firma bir önce ki sene araçlarının ellerin de kalmasını istemez ...Ya da iyi bir indirim yapmaları gerekir ki elden çıkarabilsinler..(Yıl sonları) Zarar mı ederler,maliyet mi düşürülür araçlardan bilinmez...

Audi,Bmw,Mercedes almak isteyenler 2-3 ay beklemek zorun da kalabiliyor mesela...Konfigürasyona göre...

Sizce bu yeni Kanun avantajlı mı? Dezavantajlı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 28 Aralık 2012; 1:31:40 >

• Ellerinden çıkarmak için yeni medele zam yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Ellerinden çıkarmak için yeni medele zam yaparlar.

O da mantikli evet...Kanuna gelirsek Hayir sacma olmus biraz...Eskiden 6 ayda bir model yili degisirdi,Haziran da alan 2012,Temmuz da alan 2013 haksizlik gibi goruluyordu....O senenin satislarin da Model yili sabit olsa daha mantikli da,vardir herhalde bir bildikleri...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 modelin fiyatı indirmezler yukarda da dendiği gibi 2013 modelin fiyatını yükseltirler böylece 2012 model cazip görünür

Örneğin stoklarda inanılmaz sayıda birikmiş toyota auris var. Ya çok büyük indirim yapacaklar yada yeni kasası çok pahalıya satılacak
  • Çok da kötü bir kanun değil. Zamanla görmek lazım artılarını eksilerini. Belki avantajlı olabilir eski modellerde.
  • bu aslında satışı az olan markalar için müşterielr adına iyi bi durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Ellerinden çıkarmak için yeni medele zam yaparlar.

zam zam nereye kadar yapacaklar hyundai i30 u yüksek fiyatla çıkardı da ne oldu satamayınca öğretmen indirimi doktor indirimi emekli indirimi dediler fiyatları düşürdüler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Iyi de su an bile bir C sinifi ortalama 45-50.000 arasi,2013 modele ne kadar zam yaparlar ki,5000 tl fiyat koyacak halleri yoktur herhalde,Hadi diyelim yaptilar, millet 5000 tl ucuz diye 2012 model arabalari bitirdi,2013 olsun diye 5000 lira fazla fazla verenler ;

Eski model araclar bittigin de,5000 lira zamli satilan yeni modeller de 5000 lira indirim yapildigin da,o ara alanlar enayi yerine koyulur...Full bir ortalama c sinifi dizel bir arac 60.000 Tl...Bence yeni modellere zam degil,eski modellere indirim yapmalari lazim...Kim alir ki yoksa...

• Aynı gün üretimden çıkan 2 aracın farklı model yılı olarak satılma durumu vardı önceki sistemde.Mantıken düşünürsen hangi yıl üretildi ise o model yılı olması daha mantıklı gibi geliyor bana.Bu arada yerli üretim araçlar avantajlı bir konuma gelecek diye düşünüyorum ve bu anlamda iyi olacak bu uygulama.
  • Japonyadan gelen araclar gemiyle yil sonuna dogru gelir o zaman

• + ve - leri.ilerde anlasilir

• Rent A Car şirketlerine, galerilere vs. verirler bir miktar uygun fiyata ama vatandaşa indirim yapmazlar yine merak etmeyin içiniz rahat olsun
  • çok konuşuldu bu konu, ancak yinede cevap verelim,

yapılacak zam-indirim tamamen elde kalan stokla orantılı olacak, şu zamanda hiçbir firma eski modeli aynı fiyata satıpda yeni modele zam yansıtacak lukse sahip değil, satışlar genel olarak çok düşük, eğer pds düzgün ayarlanmadıysa yani 2013 yılına gelirken banttan halen araba isteniyorsa bu aracın bayilere gelmesi birkaç ayı bulacak ve 2013 yılında 2012 model araçlara sahip olacaklar bu araçları satmak için eşşekler gibi indirim yapmaya mecburlar, yok uyanık bayilerhesabını kitabını düzgün yaptıysa 2012 modelleri 2012 yılında temizleyip 2013 tede sıra vermeye başlar, yani 1 ocakta uretilen arabayı şubat,mart gibi sıra vererek satar ancak 2013 de yine 2013 model satmış olur, o zaman zararına satışlar yapmak zorunda kalmaz...

lafın özü:
    elinde 2012 model aracı fazla olan bunları temizlemek için yıl sonu kampanyalarını 2013 de devam ettirmek hatta belkide stok fazla ise daha da fazla indirim yaparak zararına satmak zorunda olacak... Fikrimi soracak olursanız hemen hemen her markayı sene sonu kampanyalarını uzattık sloganları ile duyacaksınız....

• olması gereken oldu, önceki saçmalıktı, ağustos'tan sonra slınca bir sonraki yılın modeli oluyordu ki mantığını anlamak mümkün değil

zaten ruhsatta trafiğe çıkış tarihi yazıyor

marketten aldığınız çikolatanın ya da cep telefonunun üzerinde üretim tarihi yazar, aldığınız tarihin yazması saçmadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

olması gereken oldu, önceki saçmalıktı, ağustos'tan sonra slınca bir sonraki yılın modeli oluyordu ki mantığını anlamak mümkün değil

marketten aldığınız çikolatanın ya da cep telefonunun üzerinde üretim tarihi yazar, aldığınız tarihin yazması saçmadır

Trafiğe çıkış tarihi yazmalı aksi halde araç üretim bandından iner inmez değer kaybetmeye başlayacak bu doğal mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohc

quote:

olması gereken oldu, önceki saçmalıktı, ağustos'tan sonra slınca bir sonraki yılın modeli oluyordu ki mantığını anlamak mümkün değil

Trafiğe çıkış tarihi yazmalı aksi halde araç üretim bandından iner inmez değer kaybetmeye başlayacak bu doğal mı ?

Onu alan da satan da ona göre düşünecek.

Alan yeni araç isteyecek satan indirimli olarak bir an önce elinden çıkaracak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ohc

quote:

Onu alan da satan da ona göre düşünecek.

Alan yeni araç isteyecek satan indirimli olarak bir an önce elinden çıkaracak

Peki bir VW alacaksam eğer bugün sipariş edip 3 ay beklemeliyim artık bu bir realite doğuş stok bulundurmuyor bugün ki değerden alım yapacağım güya teslimatrtan sonra kullanmadığım 3 ay içinde arabam değer kaybetmiş olacak saçma

• Birde muayene durumu var, yeni yasayla aracın banttan indiği tarihte muayene başladığını duydum, ayın 20'inde bir tane doblo aldık ve muayenesi 5. aya kadar ilginç geldi bana yada bayi yedi bizi :)
  • bir düzeltme yapmak lazım. vw yetkilisi yanlış bilgi vermiş. olay şu şekilde.

aracın model yılı şasi numarasından anlaşılır. yanılmıyorsam 10. veya 11. hanesi model yılını gösteriyordu.

2008:8
    2009:9
    2010:A
    2011:B
    2012:C
    2013:D

2012 temmuzda aldığım (haziran üretimi) golf aracımın şasi numarasında D yazıyor. yani araç 2013 model. ancak tr'de yeni kanun gereği 2012 olarak tecil edildi.
    Örneğin şu an satılan tüm golfler 2013 model. 2012 model arasanız da bulamazsınız diye düşünüyorum.
  • Aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık durumu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.