Şimdi Ara

Araç muayenesi gecikmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim araç muayene süresi 1 ay gecikti. Gecikme bedeli olarakta TÜV 10 tl kesinti yapıyor. Beni sorum şu polis çevirdiğinde araç hemen bağlanıyor mu yoksa uyarıda bulunup 1 hafta müddet mi veriyorlar. Yakalancam diye çok tırsıyorum Bu iş nasıl oluyor bilgilendirirseniz sevinirim.

• İsterse polis bağlayabilir, insafiyetine kalmış bir şey..Yaptırmanızı tavsiye ederim.
  • İnşallah yakalarlar aracınızı trafikten çekerler. Hiç alınmayın muaynesiz gezerek biz trafikteki sürücülerin hayatını tehlikeye atıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 20 Aralık 2013; 18:28:33 >
  • Teşekkür ederim yorumlarınız için.Sürecin nasıl işlediğini öğrendim polis yakaladığında 70 tl ceza kesıp 1 hafta aracı muayeneye götürmen için uyarıda bulunuyor götürmezseniz işiniz iş
  • 1hafta gecikmeye 10lira aldılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: armym00n

Teşekkür ederim yorumlarınız için.Sürecin nasıl işlediğini öğrendim polis yakaladığında 70 tl ceza kesıp 1 hafta aracı muayeneye götürmen için uyarıda bulunuyor götürmezseniz işiniz iş

Götürmezseniz ve yine yakalanırsanız bu sefer aracınız emniyetin otoparkına çekiliyor. Ve TÜVTURK'ten muayene randevunuzu almadığınız sürece araç size verilmiyor. Çekme parası+otopark parası+ceza ödeyerek aracınızı alıyorsunuz. Eksikleri var ise bir kaç gün içinde yaptırıyorsunuz. Doğru muayenenin yolunu tutuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 23 Aralık 2013; 15:19:36 >

• Bir arkadaşım tam tamına 3 sene gitmedi muayeneye bu arada neredeyse tüm Türkiye'yi dolaştı ve bir kere bile yakalanmadı. Ben yapsaydım resmen ilk gün yakalanırdım. Aracı satma kararı aldığında gitti muayeneye iki katı para ödedi ceza ile birlikte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk araç muayenesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

İnşallah yakalarlar aracınızı trafikten çekerler. Hiç alınmayın muaynesiz gezerek biz trafikteki sürücülerin hayatını tehlikeye atıyorsunuz.

yok yok direk ölsün adam. Adamın arabasında bi sıkınta yoksa muayene bugun girmiş yarın girmiş ne farkeder. O belgeyi alınca daha mı güvenli mi oluyo araç.
  • İnsanlar muayeneyi bir kaç sebepten geciktirir. Vakti yoktur. Gidemez. Aracın tüm eksikleri tamamdır. Fakat maaşlı biridir. Aybaşı olunca gidecektir.

Bir de arabasına hiç bir bakım yaptırmayıp kuralları hiçe sayıp arabasının resmi ve mekanik eksiklerini tamamlamadan trafikte Allah'a emanet dolaşan tipler var. İşte bunlara hakkımız helal olmasın.
  • kfadam kullanıcısına yanıt
    Biz malmıyız ? günü gününe aracımızı götürüyoruz bakımlı olmasına rağmen ? biz aptalmıyız olması gerekeni yaptığımız için ? O zaman mtv sigortasınıda ödemeyelim hiç bir vergiyi vermeyelim ne gerek var ? O muayneyi yaptırmayan aracın trafikte yol hakkı yok arkadaş o kadar Sizin kurallara uymaya pek niyetiniz yok ama seve seve uyacaksınız yoksa uydurmasını bilirler. Ben bulgaristandaki aracımı her sene muayneye sokuyorum buradaki gibi 2 yılda değil ! ve kurallara uymayan hiç bir kesim tarafından sevilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 24 Aralık 2013; 0:25:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Biz malmıyız ? günü gününe aracımızı götürüyoruz bakımlı olmasına rağmen ? biz aptalmıyız olması gerekeni yaptığımız için ? O zaman mtv sigortasınıda ödemeyelim hiç bir vergiyi vermeyelim ne gerek var ? O muayneyi yaptırmayan aracın trafikte yol hakkı yok arkadaş o kadar Sizin kurallara uymaya pek niyetiniz yok ama seve seve uyacaksınız yoksa uydurmasını bilirler. Ben bulgaristandaki aracımı her sene muayneye sokuyorum buradaki gibi 2 yılda değil ! ve kurallara uymayan hiç bir kesim tarafından sevilmez

Bence bu kadar katı olmaya gerek yok.Muayeneyi yaptırıp yaptırmamak onun sorunu.Yaptırmazsa cezasını kendi çeker.Muayeneden geçip de trafik canavarı olan binlerce kişi var.Önce onlara dur demek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• randevu alıp çıktı alın çevirincede bişey demiyorlar :)
  • armym00n kullanıcısına yanıt
    muayene bittikten sonra 2 ay içinde götürmeniz gerekiyor diye biliyorum.. sonrasında ilk yakalanmada ceza kesiliyor 2. de bağlıyorlar aracı.. yalnız dikkat edin aracın trafikte olması gerekmiyor bağlamaları için evinizin önünde park halinde bile bağlıyabiliyorlar(benim başıma geldi).
  • Gopluumit kullanıcısına yanıt
    Aracın teknik aksamına 2 sene boyunca bişey olmuyor,muayenesini 1 ay geçince trafikte tehlike saçıyor öyle mi? Kusura bakma ama bu kıl,tüy diyen sizin gibilerden de gına geldi artık...

Dipnot: Muayenesini geçiren sevgili arkadaşım,1 aylık gecikme bedelini ödersin sadece,hiç bişey olmaz merak etme...
  • Kanuna uyulacak. hiç bir şekilde mazeret kabul edilemez. Ben senede 1 muayene yaptırıyorum bulgaristandaki aracımı ama orada insanlar buradaki sürücülerden daha bilinçli
    Burası Bulgaristan değil,o zaman git Bulgaristanda yaşa...
  • Kurallara uymamak çok mu! Zor . Ah şu kurallar konusunda katı olunca Git bulgaristan'da yaşa demeler yok mu Türkiye'nin yanında esamesi okunmayacak bulgaristan bile kural ve kanun yönünden bizden daha iyi durumda ağlanacak hale gülsün herkes.
  • Polisin direkt aracı bağlaması lazım ama polisin insanlığına kalmış bi şey aslında.
    Şöyle bi anı anlatayım. Gece saat 22.00 gibi polis çevirmesine girdim. Bende bi problem yok diye çok rahatım. Polis demesinmi aracın sigortası yok diye. Ben başladım soğuk terler atmaya. Babamın işi yanı sıra çiftçilik yaptığımız için ve o zamanlar yoğun bi iş zamanı olduğu için babamın aklından çıkmış yaptırmayı unutmuş. Sigorta 1 hafta önceden hatırlatmış ama işler yüzünden unutmuş. Neyse polis tutturdu arabayı bağlayacam diye. Biz yapma etme falan filan. Tabi babam yok. Biz 3 arkadaşız. Poliste her türlü muhabbeti kurduk ama bi türlü salmıyor. En sonunda bi tanıdık vasıtasıyla gece 00.00 da sigortacıyı açtırarak sigorta yaptırdık ondan sonra saldı.
    Adam topu topu 1ay geciktirmiş,kurallar zaten belli.En fazla ceza yer...Polis bile ikinci yakalamada parka çekerim diyor,sana ne oluyor?

Adamın işleri yoğundur,maaşı gecikmiştir,belki özel sebepleri vardır falan,yaptıramamıştır...Benim anlamadığım ruhsattaki muayene tarihi bitene kadar güvenli olan araba muayene tarihini 1 ay geçtiği anda birden güvensiz mi oluyor? Bu ne tahammülsüzlük,bu ne gerginlik,bu ne beddua?
  • quote:

Orijinalden alıntı: laptop arası köfte

Adam topu topu 1ay geciktirmiş,kurallar zaten belli.En fazla ceza yer...Polis bile ikinci yakalamada parka çekerim diyor,sana ne oluyor?

Adamın işleri yoğundur,maaşı gecikmiştir,belki özel sebepleri vardır falan,yaptıramamıştır...Benim anlamadığım ruhsattaki muayene tarihi bitene kadar güvenli olan araba muayene tarihini 1 ay geçtiği anda birden güvensiz mi oluyor? Bu ne tahammülsüzlük,bu ne gerginlik,bu ne beddua?

Polisin insiyatifine kalmış bir mesele anında bağlayabilir de ilerde para iyice suyunu çektiğinde muaynesi biten aracı direkt olarak kapından çekici ile kaldıracaklar Avrupada örnekleri var. Arabada arıza veyahutta kanuni bir eksiklik olduğunda trafiğe çıkmıyorum. Çıkılmasınıda doğru görmüyorum.. Ne beddua ettim ne gerginlik yaratıyorum. Kurallara uyulması konusunda fikrimi savunuyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.