Şimdi Ara

Arac park etmek hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yapanlar nasil yapiyor anlatabilir mi dun parktan kaldim.Tam sag yapiyorum ama goz karari yapiyorum hep.Bir teknigi falab var mi kolayca yapabilecegim.Yardimlariniz icin tesekkurler simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tarican10 kullanıcısına yanıt
    ondeki dubayı aracın arka kapısına getir sonra geri vitese tak dortlulerını yak once tam sağ yap direksiyonu sonra geri geri gel burdakı geri gelme mıktarı dıreksıyonla on duba capraz olacak sekılde ayarla sonra tam sol yapıp gir
  • tarican10 kullanıcısına yanıt
    Direksiyon hocan sana taktik vermedi mi. Çok kolay. Sağ arka teker hizzasında olacak ön duba. O anda tam sağ yapacaksın o şekilde yavaş yavaş geriye git yarım debriyaj yaparak. sağ dikiz aynan hafif aşağı baksın tekeri görebilecek şekilde. Ayna o haldeyken tekerlek üstündeki tamponun kavisli bölgesi kaldırıma paralel olana kadar git. Tam o anda sol dikiz aynana bak arka taraftaki 2 dubayı tam olarak görebiliyorsan dur ve tam sol yapıp geriye ilerle. sağ dikiz aynasına bakarak geri geri git eğer ki sağ arka teker çizgi dışı kalacak gibiyse dur ve tam sağ yap biraz hareket et onu ayarlarsın işte. arkaya iyice yanaş kaldırımla çizgi arasında olursun genellikle. son hamle olarak tam sağ yapıp ileri git aracı kaldırmla paralel park etmiş olursun.
  • Tesekkurler yorum yapanlara.Baska taktik bilenlerde yazarsa sevinirim.

• Usta valla en kolay taktik yukarıdakiler. Benim en kolay atlattığım parkur park parkuruydu. Arka kapı ön dubaya gelecek şekilde arabayı durduruyorsun , dörtlüleri yakıp vitesi "R" ye alıyorsun , direksiyonu tam sağ yapıp geri geri geliyorsun , artık araba ile kaldırım arasında belirli bir mesafe olduktan sonra tam sol yapıp arabayı düzeltiyorsun.

• Dostum sizde 4 duba mı var park ederken 2 tane mi ona göre en iyi yöntemi söyleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bane93

Dostum sizde 4 duba mı var park ederken 2 tane mi ona göre en iyi yöntemi söyleyeceğim

2 duba kardesim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarican10

quote:

Dostum sizde 4 duba mı var park ederken 2 tane mi ona göre en iyi yöntemi söyleyeceğim

2 duba kardesim

Dostum en iyi taktik budur 2 duba arası adamı iyi dinle püf noktalarını söylüyor bizde dört duba olmasaydı bu taktikle yapacaktım

https://www.youtube.com/watch?v=ROeKi-mMzM0

• quote:

quote:

quote:

2 duba kardesim

Dostum en iyi taktik budur 2 duba arası adamı iyi dinle püf noktalarını söylüyor bizde dört duba olmasaydı bu taktikle yapacaktım

https://www.youtube.com/watch?v=ROeKi-mMzM0

Yarin sabah 6da babamin arabasiyla gidip deniycem puf noktaliri ise yararsa benden mutlusu olmaz eyvallah kardesim

• Tarican10 Merhaba,
    2 Duba arasına şu şekilde park edeceksin.

1) İlk önce sağ aynanı tamamen sol yap. Sol aynadan baktığında lastiğin olduğu bölümde yarım ay şeklinde siyahlık göreceksin.
    2) İlk duba ile arka sağ cam kelebek bölümünü birbirine paralel yap.
    3) ardından tam sağ yapacaksın. Ve direksiyon ve duba bu sefer birbirine paralel olacak. Bunu yaptığında sağ aynadan baktığında siyah yarım ay kaldırımın üstünde gözüküyorsa bu iş tamamdır.
    4) Sonra tam sol yap ve yavaş yavaş geri gel. Sağ aynadan baktığında araç ve kaldırım paralel ise ehliyetin hayırlı uğurlu olsun ;)

Biz kurstan bu şekilde öğrendik. Bizim kursta sadece 1 kişi parktan kaldı. O da kadın malesef :) Arabanın tekerini kaldırıma vurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanvb

Tarican10 Merhaba,

1) İlk önce sağ aynanı tamamen sol yap. Sol aynadan baktığında lastiğin olduğu bölümde yarım ay şeklinde siyahlık göreceksin.
    3) ardından tam sağ yapacaksın. Ve direksiyon ve duba bu sefer birbirine paralel olacak. Bunu yaptığında sağ aynadan baktığında siyah yarım ay kaldırımın üstünde gözüküyorsa bu iş tamamdır.
    4) Sonra tam sol yap ve yavaş yavaş geri gel. Sağ aynadan baktığında araç ve kaldırım paralel ise ehliyetin hayırlı uğurlu olsun ;)

Biz kurstan bu şekilde öğrendik. Bizim kursta sadece 1 kişi parktan kaldı. O da kadın malesef :) Arabanın tekerini kaldırıma vurmuş.

Emeginiz icin cok tesekkurler ama malesef 1.maddeyi anlamadim :/

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erhanvb

Tarican10 Merhaba,

Emeginiz icin cok tesekkurler ama malesef 1.maddeyi anlamadim :/

Sağ dikiz aynasını kendine doğru ve lastiği görecek şekilde yapıştıracaksın.. Aynaya baktığında kaportanın ve lastiğin arasında siyah yarım ay şeklinde bir yer göreceksin :)

• Benim kurs hocam geri giderken dörtlüleri yakma dedi bana ..nasılsa geri ışığı yanıyor dedi...kafam karıştı şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal0001903

Benim kurs hocam geri giderken dörtlüleri yakma dedi bana ..nasılsa geri ışığı yanıyor dedi...kafam karıştı şimdi

Doğrudur sağa park yerine yaklaşırken sağ sinyalini çak durduğunda kapat dörtlülere gerek yok bana da böyle öğrettiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.