Merhaba arkadaşlar araç başlıkta belirttiğim gibi sabahları ilk çalıştığı zamanlarda vuruntulu çalışıyor. Bu vuruntu şu şekilde meydana geliyor. Araç soğukken devir 9 üzerinde duruyor ısınmaya başlayınca 8.50 ye düşüyor tam burada vuruntu başlıyor. Devir sabit kalıyor devirde gram oynama yok. Vuruntuyu da şöyle anlatayım su motorunu boşta çalıştırdığınızda çıkan ses gibi. Gur gur gur her gur deyişinde araç sallanıyor. 10-20 saniye sonra araç saat gibi çalışmaya devam ediyor. Benzine enjektör temizleyici de kattım oktanı yükseltiyor diye ama maalesef etki etmedi. Araçta sıfır enjektörler vardı ondan yapıyordur dedim eskileri taktım gene aynı durum. Bunun sebeplerini bana açıklar iseniz sırası ile bakabilirim şimdi den teşekkürler dönüşleriniz için. Yarın sabah video da çekip atarım. Araç opel astra h 2004 1.4 atmosferik. |
Araç sabahları vuruntulu çalışıyor
-
-
Merhaba yanmada sorun olabilir oksijen sensörüne bakıldı mı? -
Ben benzinli arabalarda bu tarz konularda göz ardı edilen kanister valfi ve kanister deposundan şüpheleniyorum. Araç kapalı konumda iken tutulan benzin buharını tahliye edemiyorsa yada depoda kaçak var ise bu tarz sorunlara sebep olabilir diye biliyorum kontrol etmekte fayda var.
-
yakı filtreni ne zaman değiştirdin? sanırım yakıt depon kirli. ya nem kapıyor ya da yakıt sorunu nedeniyle depon kirlenmiş diye tahmin ediyorum. dolayısıyla yakıt filtren de nem kaptığı için soğuk havalarda, her sabah bu sorunu yaşıyor olabilirsin. yakıt nemli olunca yanma da sorunlu olur.
dh'de sabah sabah kurduğum en kötü cümleler bu konuda sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 29 Nisan 2024; 10:2:55 > -
Merhaba hocam oksijen sensörü motor konumundaki olanı diyorsunuz sanırım. Dolu katalizör taktırmıştım o sırada ustam bakmıştı bir problem görememişti. Bir kere kablosu kopmuştu onu da araç arıza verdiği için görüp onarmıştım ve sorunum çözülmüştü.
-
Merhaba hocam bu araçlarda yakıt filtresi var mı hiç bilmiyorum bu zamana kadar bakılmadı. Benzin deposundan kaynaklı zaten bir problemim mevcut benzinliklerde dolumlarda tabanca saniyesinde atıyor elle basmam gerekiyor. Oda tam olarak dolmuyor zaten doluma çeyrek kadraj falan kalıyor ve benzin taşıyor.
-
Kanitser valfi dediğiniz benzin geri dönüş valfi sanırım hocam. Onu bir kere çıkarıp bir ucundan üflemiştim ve kaçak görmemiştim. Kanister deposu tam nerede onu bilmiyorum ama bir bakayım hocam.
-
Çamurluk içerisinde oluyor genelde plastik bir parça eski araçlarda zamanla parçalanıyor kontrol etmekte fayda var.
-
Anladım hocam sizin dediklerinizi ve benzin filtresini dikkate alacağım. Çünkü ben aracı aldım alalı benzin filtresi diye bir şey hiç duymadım ustam da söylemedi. Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için.
-
Hocam aracınızda benzin filtresi var. Her bakımda olmasa da 2 bakımda bir değiştirmelisiniz. Her araçta var. Kimi araçta benzin deposunda şamandırada oluyor, daha uzun ömürlü oluyor ancak masraflı oluyor. Sizin aracınızda yağ filtresi gibi tahmini 200 liralık bir parça değişimi daha kolay. varmış yani. sorun ondan olur mu bilmiyorum ancak değiştirmenizde fayda var.
-
Hocam 2 tane ustayı telefondan aradım sordum bir tanesi sizin araçta yok diyor. Diğeri de paket paket bazı araçlarda var bazılarında yok diyor. Bu sarsıntılı çalışma bundan olur mu dediğimde olmaz diyorlar. Ama işin peşini bırakmaya niyetim yok. Bu benzin filtresi var ise de yerini bulacağım. Bu yüzden Opel teknik servis şeması arıyorum internetten. Bazı ustalarda böyle bir şema var ve neyin nerede olduğunu anında bulabiliyorlar.
-
Carpartsouq tarzı bir sürü site var. Şemayı rahatlıkla bulabilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: JRacheHocam 2 tane ustayı telefondan aradım sordum bir tanesi sizin araçta yok diyor. Diğeri de paket paket bazı araçlarda var bazılarında yok diyor. Bu sarsıntılı çalışma bundan olur mu dediğimde olmaz diyorlar. Ama işin peşini bırakmaya niyetim yok. Bu benzin filtresi var ise de yerini bulacağım. Bu yüzden Opel teknik servis şeması arıyorum internetten. Bazı ustalarda böyle bir şema var ve neyin nerede olduğunu anında bulabiliyorlar.
-
Çok teşekkürler hocam hemen bakayım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X