elimde 2017 1.4 tsi dsg golf var. (comfort) araç 22 bin km'deyken şanzımanı hata verdi verdi yetkili servisinde mekatroniği komple değişti. (34 bin tl lik faturası mevcut) fatura ödemedim. garantiden halloldu. araç ise şu an 64 bin km'de..çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı. 1 hafta sonra aracın 3. yılı bitiyor. geçen sene 2 yıllık garantisi biterken 1 yıl daha uzatmıştım ne olur ne olmaz diye..ocak veya şubat ayında ise 0 alma planım var. bu nedenle elimdeki aracı ocak 15 gibi satmayı düşünüyorum. yalnız tereddütte kaldığım bir nokta var. eğer 1 hafta içinde garantiyi yenilemezsem satacağım kişi garantiyi uzatamıyormuş. bu ayın 25 ine kadar garantisi uzatılacaksa uzatılması gerekiyormuş. acaba diyorum aracı garantisini hiç uzatmadan mı ilana koyayım yoksa 2 yıllık uzatma parası olan 7 bin tl yi ödeyip aracın garantisini 2 yıl uzatıp, bu ücreti de aracın şu an ki ederinin üstüne ekleyip öyle mi ilana mı koyayım ? ne dersiniz ? çok şükür aracın şanzıman veya başka hiçbir sıkıntısı mevcut değil. ama garantiyi 2 yıl uzatırsam alacak kişinin de kafası rahat olur diye düşündüm. aracın 15, 30,45,60 bin bakımlarının hepsi yetkili servisinde yapıldı, şanzımanı yine yetkili servisinde değişti. sizce hangi yolu seçmeliyim ? |
Bildirim