2013 model bir araç sahibiyim Sol yan 4 parça boyatacagım, kaportacılar 20 bin tl ücret çıkarıyor . Kaskodan yaptırsam tramer kaydı oluşacak. Aracimin piyasası 780 bin lira ilerleyen zamanda da satacağım kaporta masrafını cebimden yaparsam satacağım rakamı da yukseltmek zorunda kalacağım ve sorum şu ; Siz arac alırken 800 bin liraya hasar kayıtsız olanı mı yoksa 780 bin tlye 20 bin hasar kayıtlı olanı mı alırsınız? Edit : aracım kazaya karışmadı, sürtmek kaynaklı derin çizik var . Cebimden yaptırırsam fotoğrafını çekip alıcıya boyanan yeri göstereceğim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyildiz01 -- 20 Aralık 2024; 11:12:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ARACIMI KASKODAN MI BOYATMALIYIM YOKSA CEBİMDEN Mİ
-
-
Tabiki 800 bin liraya hasar kayıtsız alırdım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir far olmuş 20 bin. önemsiz bir hasar kaydı günümüzde
kaskoyu da süs olsun diye yaptırmıyorum fotoğrafları çeker kaskodan yaptırır geçerim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabada işlem / masraf varsa ve tramer e işlenmemiş ise ben o arabadan uzak dururum.
Kesinikle çok iyi yapılmışlari vardır ama bana "merdiven alti iş" gibi gelir.
Kayıt altına alınmış değişen parçası, yapılan işi resmi kayda girmiş, kontrol edilebilir olması bence daha güveni verici oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
90 milyonluk ülke. Herkesin kendine göre bilgisi var.
Hasar kaydı olmayan araçta işlem varsa, işin ucu açık. Her türlü şey çıkabilir.
Kimiside hasar kaydının olmasının kötü olduğunu duymuştur, tam olarak ne olduğunu anlamıyordur. 500 lira kayıt olsa bile temkinli yaklaşır.
Ki hasar kaydı anlamasi basit birsey bile olsa kendi içlerinde boyutları var.
Örneğin 2024 yılının 20 bini ile 2020 yılının 20 bini aynı değil. Adam 2020 de 20 bin hasar kaydı olan bir araç almıştır, o dönemin 20 binlik hasarında araba sağlam hasar almıştır, bugünkü 20 binlik hasara aynı gözle bakıyordur.
Musteri işi biraz kısmet işidir.
Her iki türlüde hasarı onarınca cebinizden para çıkacak ve aracınız değeri düşecek. Onaricaginiza o şekilde satabilirsiniz. Fiyatı uygun tutarsınız.
araba eski 2013 model. bu saatten sonra tramerde kaza çıksa ne yazar.
-
hasar kayitliyi alirim
-
750 ye hasar kayıtlıyı alırım. O kadar da ineceksin artık
-
kasko yenileme tarihine denk getir,
2 parçayı yenilemeden önce mini onarımla yaptır,
diğer 2 parçayıda kaskoyu yeniledikten sonra mini onarımla yaptır.
olur mu böyle bilmiyorum ..
-
Kredi çeker yine de kaskodan yaptırmazdım o boyayı...
-
Güncel tarihli 20 30k kayıt hasar kaydı değil artık komik rakamlar çünkü. Egeanın orjinal ön camı bile 22bin tl tuttu. Fotoğraflarını çekip kaskodan boyatın. Kaskoyu ne için yaptırıyoruz sonuçta.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şirket sahibinin kızında 2010 bmw 1 serisi araç vardı, 3 kere hafif sürtme ve çarpmadan dolayı hasarı borusan'da parça değiştirmeli yaptırmışlardı tramerde 35 bin hasar görünüyordu, satmaya kalktıklarında da rayiç tutar 35 bin civarıda idi. bir sürü alıcı yüksek hasar kaydından dolayı vaz geçerken bir alıcı çıktı ben tamirciyim dedi borusan'da hasar dosyasını inceledi hiç sorun etmeden 35 e aldı aracı...
-
Günümüz şüphe dünyasında 4 parçası boyalı ama hiçbir kaydı olmayan araç alıcıya neler düşündürür neler 😅
Ancak kaydı, kanıtı olması halinde güven oluşturabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlanlarda görüyorum arabaya bakıyorsun boyanmadık yeri kalmamış, değişen vs var tramer kaydı yoktur yazıyor. O arabaya ne olmuş nerde ne yapılmış belli değil. Adam akıllı kayıt altına alıp fotoğrafla desteklense daha iyi bence.
-
Simdi anlamadim. Siz onarim yapip tramer kaydi olmadan araci boyasiz diyerek mi satmayi dusunuyorsunuz? Ben sahsen kaskodan orjinal yetkili serviste onarim gormus bir araci tercih ederim. Ama satici boya yok diyip boya cikarsa da migdem bulanir
Hayır . Aracı cebimden boyatıp, satarken de boyalı parçaları çizik nedeni ile boyattigimi alıcıya söyleyeceğim.
daha yeni kaskodan tampon değişimi yaptırdım yetkili serviste. dışarıda 15-20 bine hallederiz denen tamponu yetkili servis 63 bin tl tramer kaydı ile yaptı :) ama her vidasına kadar kayıtlı yetkili serviste yapılan işlem. ben kendi adıma yetkili serviste yapılan işleme daha sıcak bakıyorum.
-
Eğer araç kazaya karışmışsa ve havayastığı açma, şasi hasarı gibi durum yoksa ve araç yetkili serviste onarılmışsa tramerin miktarına bakmaz alırım.
Hatta macunla şişirilmiş boyalı olacağına tercihim hasarlı parçanın değişmesi tarafında olur.
Trameri olsun veya olmasın bir aracın onarımı sanayide yapılmışsa o araçtan kesinlikle uzak dururum.
-
Cevaplar için teşekkür ederim , genel bakış aracın yetkili serviste kasko ile boyanması fakat pratikte işler değişiyor. Ben 20 bin tl ile yaptıracağım çizik boyasını muhtemelen yetkili serviste yaptirirsam 70-80 bin tramer girilecek . Satarkenaracima pert muamelesi yapılacak. Bir forumdaşimiz sadece tamponu 63 bine değiştirdiler demiş, başka bir forumdas tramer kaydı olsun fiyatı da ekstra düşeceksin elbet demiş. Yani pratikte aynı yerde boyalaarı olan biri tramerli biri tramersiz iki aracı satarken yüksek hasar , aracın satış sürecini zorlaştırıp aracın da degerini düşürür sonucuna vardım . Buradaki bilinçli alıcılar memlekette çok nadir bulunur.
Hocam en güzeli düzgün bir rötuş yaptır öyle sat, alıcıya dersin orijinalliği bozulsun istemedim ondan boyatmadım diye …
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arabada işlem / masraf varsa ve tramer e işlenmemiş ise ben o arabadan uzak dururum.
Kesinikle çok iyi yapılmışlari vardır ama bana "merdiven alti iş" gibi gelir. Kayıt altına alınmış değişen parçası, yapılan işi resmi kayda girmiş, kontrol edilebilir olması bence daha güveni verici oluyor |
Benzer içerikler
- opel astra 1.4 turbo
- benzinli araçlarda yakıt filtresi var mı
- motor yağ basıncı az ne demek
- yuki elektrikli araba 2. el
- android auto youtube
- mg es5
- passat üretimi durdu mu
- togg yeni rengi
- togg şarj süresi
- seat arona fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X