Şimdi Ara

Arac satin alirken tavan folyosu hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ikinci el arac alacagim. Baktığım arac 2007 model ve hasar kaydi gorunmuyor. Fakat aracin sahibi tavanda gunes yanigindan kaplama yaptırdığıni soyluyor. Ve ekspertizde de sokulmeden net olarak anlasilmayacagi soyleniyor. Boyle bir durumda aracin hasar kaydinin olmamasi sahibinin dedigini dogrular mi aracta baska bir sikinti olma ihtimali nedir. İlk aracim olacak ve aractan anlamıyorum.

• Hiç Hasar kaydı olmayıp Pertten beter araçlar dolaşıyor piyasada bilginiz olsun

Folyo aşırı bir micron kalınlığı yapmaz tavanda çekiçleme , macun varsa aşırı kalınlık olur, boya cihazı bunu yakalar

Yok yine de aklınıza yatmıyor ise

Aracın tavan hariç her yerine baktırın Eğer satıcının dediği gibi çıkarsa satıcıya tavanda da birşey yoksa aracı alıcam folyoyu sökelim deyin , söktürüp ölçüm yapın
  • bu ülkede her şey mümkün. benim tavsiyem satıcı ile anlaşın, folyoyu söküp ekspertiz yaptıracağım ve eğer dediğin gibi tavan işlemsiz çıkarsa aracı alacağım diye belirtin.

unutmayın, folyoyu tekrar çektirirken kaybedeceğiniz 100-150 lira, takla atmış bir araç alarak gireceğiniz zarara göre çok daha azdır
  • Araba almak gercekten cok zormus. Hayat galiba parasi olana guzel
  • Çevremde yanıkları folyoyla kapatan çok insan var.

Bu sizi korkutmasın. Direkler-bel altı değişen darbe yoksa şüpheye gerek yok.

Tabi araçta hasar varsa soru işareti.
  • Diğer tüm kısımları inceledikten sonra herşey kafanıza yatar ve anlaşırsanız folyoyu söktürüp gözünüzle görün, sökme ve yeniden folyo kaplatma (zaten güneş yanığından kaplatmış, söküldüğünde görüntü iyice kötü olacak, ya yeniden kaplatmak ya da boyatmak gerekecek) 300-400 lira yer ama içiniz rahat olur.
  • Benim aracımda da öyle bi lanet var. Satarken ne diyeceğim bilmiyorum. Aldığımda araçta hiç kaza boya vs. yok idi. Gerçi hala kazası vs. yok ama bu folyo yanığı yüzünden kaput boyalı sadece. Henüz tamponlarına bile anahtar değmedi. Bütün vidaları fabrikadan çıktığı gibi. Hangi ustaya gitsem maşallah der araca.

Ama önceki sahibi heyecanlı ve genç zamanlarında kaputa ve tavana en dandik malzemeden folyo kaplatmış. O zamanlar "modaydı". Folyo zamanla güneş yüzünden özelliğini kaybetmiş ve boyayı yakıp birleşmiş.

Kaputtaki folyoyu sökmüşler ama boyayı da almış bir kısmını. Aracı aldığım gibi kaputunu boyattırdım . Öncesinin fotoğrafları da var ama tavanı hala kahverengi şekilde folyolu olarak duruyor. Sökmeye çalıştık boyayı da alıyor.

Seçenek olarak ya tavan boyası komple sökülecek ve yeniden boyanacak ya da eski folyo üstüne tekrar folyo yapılacak dediler.

Şimdi hiç kazası olmayan anahtar değmemiş bir aracın tavanında böyle bi durum olması ne ifade eder sizin için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 18 Aralık 2018; 12:20:18 >

• hakaniko kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki böyle bir araca denk geldim. Öncelikle fiyata bakarım, piyasanın altında ise sizinle iletişime geçer aracı görmek isterim. Güvenilir satıcı zaten kendini belli ediyor. Dediklerinizin teyidini eksperde yaparsa, tavanda bir işlem olup olmadığına baktırır alırım. Sonuç olarak arabaya kefilsiniz.

İkinci bir ihtimal tavana bir şey düşmüş diye düşünürüm. Düzelttirilip kaplanmış olabilir. Aracı inceleme esnasında daha çok sizin tavır, davranışlarınıza dikkat ederim. Satıcının eksiklerini açıkça söylemesi, bir şeyi gizlemeye çalışmaması önemli. Düzgün satıcıdan şuana kadar olumsuz bir şey yaşamadım çok şükür.

Dmax de izlediğim kadarıyla yurt dışında boya takıntısı diye bir olay yok sanırım. Bizde de öyle olsaydı boyatmanızı ister (ve ya boyatır) değerinde alırdım.

• aslinda sikintim şoyle aracta boya yoktur herhangi bir sikintisida yoktur belki fakat satarken tavan ve kaput onemli ve ben kendimde bu araci satacagim zaman alacak kisi bu duruma takilacak ve belki degerinden cok asagi vermek durumunda kalacagim bu arada arac 2007 astra 1,3 cdti 178binde 39bin tl ve benim ilk aracim olacagi icin acikcasi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgens -- 18 Aralık 2018; 22:37:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Hiç Hasar kaydı olmayıp Pertten beter araçlar dolaşıyor piyasada bilginiz olsun

Folyo aşırı bir micron kalınlığı yapmaz tavanda çekiçleme , macun varsa aşırı kalınlık olur, boya cihazı bunu yakalar

Yok yine de aklınıza yatmıyor ise

Aracın tavan hariç her yerine baktırın Eğer satıcının dediği gibi çıkarsa satıcıya tavanda da birşey yoksa aracı alıcam folyoyu sökelim deyin , söktürüp ölçüm yapın
    Boya cihazı orjinal boyalıya boyalı, boyalıya da normal diyebiliyor veya ustalar cihazı kullanmayı bilemiyebiliyor. Sonuç olarak çok güvenilir değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgens

aslinda sikintim şoyle aracta boya yoktur herhangi bir sikintisida yoktur belki fakat satarken tavan ve kaput onemli ve ben kendimde bu araci satacagim zaman alacak kisi bu duruma takilacak ve belki degerinden cok asagi vermek durumunda kalacagim bu arada arac 2007 astra 1,3 cdti 178binde 39bin tl ve benim ilk aracim olacagi icin acikcasi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
    Tavan boyalıysa çok büyük sıkıntı satarken. Ben olsam riske girmem başka araç bakardım
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Tavan boyali degil dedi ve folyoyu sokmedende tavanda boya olmadigi anlasilabilirmis ekspertiz tarafindan dedigine gore. Ayrica soktugumuzde gercekten boya veya islem yoksa bile folyoyu kaldirirken boyayi kaldirabilir ki bu durumda tavan boyasi kalkmis bir araci bende almak istemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgens

Tavan boyali degil dedi ve folyoyu sokmedende tavanda boya olmadigi anlasilabilirmis ekspertiz tarafindan dedigine gore. Ayrica soktugumuzde gercekten boya veya islem yoksa bile folyoyu kaldirirken boyayi kaldirabilir ki bu durumda tavan boyasi kalkmis bir araci bende almak istemem
    Dikkat edersen yukarıda folyosuz araçlarda bile yanılabildiklerini söyledim. Düz yol varken neden patikaya giriyorsun? Araç mı kalmadı bakacak?
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz. Aractan anlamiyorum dedigim gibi ilk aracim olacak ve ben galiba mevcut butcemle arac almaktan vazgecegim cunku istanbulda eline yuzune bakilir bir arac yok. Ayni mode aracin temizi 50 bin lira ve 10 yasini gecmis araca 50 bin vermekte hic akil isi gorunmuyor ne yazik ki herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.