Hasarsızlık kademesi son kademede olan aracımı sattım. Başka bir aracım daha var ama onun kaskosu yeni yapıldığı için hasarsızlık indirimi yok. Sorum şu; satılan araç üzerindeki hasarsızlık indirimini mevcut diğer aracıma aktarabilir miyim? Yeni araç alınca bu mümkün oluyor ama mevcut araca aktarım sağlanabiliyor mu? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi throlll -- 18 Haziran 2021; 19:49:22 > |
Araç satışı sonrası hasarsızlık devri
-
-
Ben geçen sene yapmıştım, sigorta acenteniz ile görüşün bence. -
Tam olarak böyle oldu değil mi?
Hali hazırda kaskolu olan diğer aracınıza eski aracınızın hasarsızlığını aktarabildiniz değil mi?
Acente yok maalesef sigortam.net üzerinden. Rezalet bir müşteri hizmetleri var.
-
Şubatta sattığım aracın hasarsızlığını, eylülde aldığım araca işlettim. Türkiye sigorta (Ziraat Sigorta) -
Yeni araca oluyor. Benim sorduğum mevcutta olan ikinci araca. Yeni araç değil evin diğer aracına.
-
Benim durum farklıymış, ama mantıken onun da olması lazım. -
Hasarsızlık indirimi sahipliğe göre veriliyor. 2. Araç aynı kişi üzerine ise acente ile görüşün. Tek araç varsa 1 sene sonra bile aktarılıyor. 1 sene araçsız kaldım. Aracımı aldığımda ilk teklif üzerine önceden aracım var dediğimde tc den indirimli teklif vermişlerdi. -
Evet ama dediğim gibi acente halletti, arkadaşımdı. Online nasıl olur bilemiyorum. -
Teşekkürler.
-
En kötü ihtimalle duran aracın kaskosu iptal edilir (sigorta satış olmadan iptal edilmez fakat kasko istendiği an iptal edilebilir), satılan aracın indirimli kaskosu duran araca aktarılır. Çevrenizde araç sahibi olanlardan iyi bir acente bulursanız gerekeni yapar, kaskoyu internetten yaptırmış olmanız önemli değil, firma ile anlaşması olsun yeter.
-
Sigortacınızla görüşün eski aracınızın plakasını girip tek tek deniyorlar indirim oranı yakalamak için. Bazı kasko firmalarında sattığın araç ile aldığın araç arasında bir süre sınırı var onu aşarsan eski indirim basamakların sıfırlanıyor. Bazı firmalarda bu süre sınırı daha esnek eski aracının inidirim oranını kullanabiliyorlar, iş tamamıyla kaskoyu yapan görevlide bitiyor uğraşmak istemesi lazım
-
Teşekkürler cevap veren herkese.
Birisi sonradan okursa diye, hasarsızlık aktarımını gerçekleştirebildim.
-
Her araç için ayrı ayrı hesaplanır, eğer tek aracınız var ve onu satarsanız; yeni satın aldığınız araca, o indirimi yansıtmak için sattığınız aracın kaskosunu iptal ettirmeniz gerekir, diye biliyorum ben. Eğer eski aracı satmadan yeni araç alırsanız hiç hasarsızlık indirimi almamış gibi muamele görür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parker48 -- 5 Temmuz 2021; 17:20:30 > -
hasarsızlık indirimi olan aracı sonradan satınca fazla olan hasarsızlık indirimini hasarsızlık indirimi olmayan araca aktarabiliyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X