Şimdi Ara

Araç sattım hala hala benim üstüme, ruhsat bende değil ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4-5 yıl kadar önce eski model bi arabayı satması için birine vekalet verdim. O da arabayı vermiş ama satış işlemini gerçekleştirmemiş, yani araba hala benim üstüme ve epey borcu birikmiş.

Araç oldukça eski model, para edecek bi araç değil, bu araçtan ve borçlarından en kolay şekilde nasıl kurtulabilirim, bilgisi olan var mı ?

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

• Aracı hurdaya çıkarırsanız sanırım sorununuz çözülebilir . Ama emin değilim
  • Aracı hurdaya da çıkaramaz çünkü onun için vergi dairesinden borcu yoktur kağıdı istiyorlar :) bu arada benzer bi olay benim kuzeninim başında ve 4500 tl vergi borcu var araç kayıp muhtemelen parçalandı şimdi aracı trafikten çekmek istiyoruz ama bir sürü mesele var anlamadım napcaz:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_way

Merhaba.

4-5 yıl kadar önce eski model bi arabayı satması için birine vekalet verdim. O da arabayı vermiş ama satış işlemini gerçekleştirmemiş, yani araba hala benim üstüme ve epey borcu birikmiş.

Araç oldukça eski model, para edecek bi araç değil, bu araçtan ve borçlarından en kolay şekilde nasıl kurtulabilirim, bilgisi olan var mı ?

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

1)Verdiğiniz vekaletnamede bitiş tarihini ve satılacak aracın bilgilerini belirttiniz mi ?
    Eğer bitiş tarihi ve şu şu plakalı şu aracın satışı için yazmıyorsa vekaletnamede o kişi sizin üzerinizdeki araç veya araçları satma yetkisine sahip.

2)Araç hala sizin üzerinize gözüküyorsa ve araç hala trafikte faal olarak kullanılıyorsa başkası tarafından.Sorun daha büyük.Arabayla yapılacak herşeyden sorumlu siz olursunuz.Araç ölümlü veya yaralanmalı bi kazaya karışıp kaçmışsa veya kaçarsa polis sizin kapınıza gelir.Derdinizi kimseye anlatamazsınız.Araç yasa dışı hangi olaya karışırsa polis sizin kapınıza gelir.

• Ruhsatın kimde olduğunu bulsanız bile borcu olduğu için satış yapamazsınız, bu yüzden biriken borç sizin borcunuz ve ödemeniz gerekiyor... Bu borcu ödemeden hiç bir işlem yapamazsınız, ruhsat sizde olmadığı içinde çalıntı kaydı vermeniz çok işe yaramaz, ama yine de emniyete giderek bir danışın, en son çare çalıntı kaydı vermek ama geri dönüşü size daha kötü olabilir.

Kanunen satmış olduğunuz aracı noterden devir vermediğiniz için suçun kaynağı siz görünüyorsunuz.

Kolay gelsin.
  • dark_way D kullanıcısına yanıt
    öncelikle aracı bir şekilde bulmaya çalışın. daha önce kesilmiş park cezası kaçak geçişleri vs görerek küçük bir il ya da ilçede mi öğrenebilirsiniz.

bulunamadığı takdirde mtv için nakil vasıtları vergi dairesine gidilecek.
    oradan aldığınız mtv borçları listesiyle bir dilekçe örneği doldurarak aracın kayıtlı olduğu emniyete giderek
    trafikte bulunamayan araç başvurusunda bulunup gerekli belgeleri (hepsini emniyetten öğrenebilirsiniz) doldurarak. aracı trafikten sildirebilirsiniz. bu arada mtv borcunun faizsiz halinin 1/4 ünü ödemeniz gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 9 Ocak 2014; 19:52:40 >
  • Arkadaşlar ilginize çok teşekkürler birçok yere konu açtım hiçbirinde işe yarar bi cevap gelmemişti. Tüm yorumlar birbirinden faydalı.

Emniyete gittim derdimi açıkça anlattım savcılığa gitçen ordan bize işlem yapmamız için evrak gelcek dediler, savcılığa gittim suç duyurusunda buluncan dediler uzadıkça uzdı konu. (savcılıkta olayı kendi çıkarım doğrultusunda anlattım yine de {çok net bi' bilgi edinememiş olamkla birlikte} her sonuçta benim de başım ağrıyacağı kanaatine vardım)

Verdiğiniz fikirler doğrultusunda tekrar bikaç girişimde buluncam umarım faydalı olur.
    Konu hakkında bilgisi veya bi fikri olan başka birileri de varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_way -- 29 Ocak 2014; 2:12:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O değilde araç çalıntı olarak bildirilirse ne olur.Parçalandı demişsiniz büyük ihtimal çalıntı deseniz ömür boyu öyle sürer mi?
    Bu arada çalıntı araç kaç yıl bulunmazsa vs. trafikten düşürülüyor plaka olarak merak ettim..
  • Bu işle ilgilenmeye pek vaktim olmadı bir iki hafta sonra anca biraz boş zamanım olcak.

@krts42; son durum nedir hocam sorun çözüldü mü. Verebileceğiniz bir bilgi var mı?
  • makina kimyayı arayın aracın yerinide gösterin kapıp götürürler affetmezler = ) borçlarda silinir araç trafiktende düşer.
  • Herkese selamlar. Arkadaşlar aynı dertten ben de muzdaripim. 2010 yılında bir adamla motor takası yaptık. Adam bana vekalet ver ben motor alamıyorum falan dedi. Ne yazık ki inandım ve noterden vekalet verdim. O gün bugün adama ulaşamıyorum telefonlarını değiştirmiş. Şanslı yanım ise şu: Bu güne kadar ceza gelmedi hiç. Ben bu motordan yakamı nasıl kurtarıcam. Motorun ruhsatı yok. Plaka zaten motorun üstünde. Adam o zamanki adresinde yok. Adamın tc numarası falan var ama o da başkasına satmış galiba. Çalındı desem nasıl olur savcıya gitsem nasıl olur vergi dairesine gitsem nasıl olur hiç bilmiyorum. Bu durumda olup herhangi bir sonuca ulaşan varsa lütfen cevap versin bolca dua ederim. Şimdiden teşekkürler..
  • Noterde satış yapmadı iseniz yada vekalet Verdiğiniz satış yapmadı ise araba hala sizindir kanunen,her turlu borç ceza vergısınden sorumlusunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalındıda deseniz araba sizin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dark_wayEr, çok uzun zaman olmuş ancak aynı durum benim başımda ne yaptınız. Bilgiye ihtiyacım var. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.