Şimdi Ara

ARAÇ SES SİSTEMİ OHM DEĞERLERİ BAĞLANTIDAN ANLAYANLAR ACİL !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Elimde bir adet Sony Xm n1004 4x70 rms 4 ohm amfi ve ReissAuido 120 rms 4 ohm midrange, 200rmslik forx subwoofer var.

sorum şu, Amfiye 2 adet midrangeyi 2 kanal köprülü olarak bağlarsam herhangi bir sorun olur mu ? subwooferi köprülü bağlayacağım ama midrangeyi 2 kanal köprü şeklinde bağlarsam kanalı yakar düşüncesindeyim. Sizce en sağlıklı bağlantı nasıl olabilir?

ve 2 kanalı seri veya paralel nasıl max güç ve 4 ohm alırım ?

anfi rms değerleri : 70 W x 4 (4 ohm), 85 W x 4 (2 ohm), 175 W x 2 (köprülü)

2.sorum ise, farklı bir araca döşeyeceğim
    Soundmax SX-PW5500.5 5 kanal 4x65rms +350 rmslik anfiye, ReissAudio 20cm 130 rms ve reissaudio 60 rms tweeter + punch 500 rms subwoofer bağlayacağım. 350 Rmslik kanala Sub'u bağlayacağım mecbur. 2X65 Rms Tweeterleri bağlasam kalan 2 kanala köprülü şekilde Midrangeleri girsem nasıl bir sonuç verir ?

Soundmax anfi değerleri : Power@ 4 ohm 65W x4+350W x1
    Power@ 2 ohm 100W x4+400W x1
    Bridged Power 300W x2 + 400W x1
    Min Speaker Impedance 2ohm

Midrangeler için 4 ohm ve 2 ohm da netlik farkı çok olur mu ?

2 Sistemde de net bozulmayan tatmin edici bir sistem istiyorum. Mümkünse 4ohm olarak sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

ARAÇ SES SİSTEMİ OHM DEĞERLERİ BAĞLANTIDAN ANLAYANLAR ACİL !!!ARAÇ SES SİSTEMİ OHM DEĞERLERİ BAĞLANTIDAN ANLAYANLAR ACİL !!!ARAÇ SES SİSTEMİ OHM DEĞERLERİ BAĞLANTIDAN ANLAYANLAR ACİL !!!ARAÇ SES SİSTEMİ OHM DEĞERLERİ BAĞLANTIDAN ANLAYANLAR ACİL !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdall -- 17 Eylül 2019; 22:28:11 >

• 1. Köprü 2 ohm desteklemez, ya yakar ya da korumaya geçer. Ayrı ayrı baglayacaksin kanallara başka yolu yok. Midler için köprü yapmayacaksın. Paralel seri hiçbir şekilde olmaz. Zaten o midler 120 rms değildir söyliyim. Çin'den getirip getirip rmsleri sallıyorlar. Hoparlörleri ayrı ayrı baglamazsan 3 boyutlu ses alamazsın zaten. Sağ sol kanal farklı sesler verir ve sahne oluşturur.

2. Burada da cevap aynı. Her birini bir kanala baglayacaksin.

Amfiden daha fazla güç çekmek istiyorsan. 2 ohm mid tiz alacaksın. Kalitesi nasıl olur bilgim yok.

Bu amfiyi Google'da arat manuelini bulamazsın. Kaliteli markaların çat diye verileri kitapçığı çıkar. Bu amfileri almayın, ne verdiği belli değil. Onu geçtim 2 güne bozulur. Üzerindeki sigortalara bakın gücünü biraz olsun tahmin edebilirsiniz. AB sınıfı amfiler %65 verimle çalışır diye hatırlıyorum. Ona göre hesaplayin. 14.4v x 30a = 432w 432x0.65=280 watt çıkar. Amfi 2 ohm da 280wattan daha az güç verir, sigorta atmasın diye biraz büyük takılır.

Power@ 2 ohm 100Wx4+400W x1
    Bridged Power 300W x2 + 400W x1

Köprü yapınca 300 watta çıkmaz. 2 ohm da verdiği gücün toplanmış halidir. Yani 2 kanal 100+100= 200watt yazmaliydi. Milleti kandırıyorsun onu bari düzgün yap demi. Marka ürünleri tercih et veya iyice araştır güven veren doğru değerleri yazan ürünleri bulmaya çalış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Peki Sony rms yetmediği için seste bozma yapmaz mı ?
  • Belli bir ses seviyesinden sonra bozabilir, o ses size yeterli gelmezse ozaman amfiyi köprülü sadece midlere baglayacaksiniz. Forx basınız içinde ayrı amfi almanız gerekecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Soundmax 2 ohm da köprülüyor sanırım, sony de 2 ohm da köprülemiyor mu ? köprülü bağlasam da 2 ohm a düşse ?
    ya da 2 kanala köprülü sub giri kalan 2 kanala da 1 tiz 1 mid girip gaini kısarsam acaba bozma yapar mı ?
    yani anfi 2 ohm da tek kanal 85 rms veriyor ben tweeterla beraber 120+60 rms gireceğim. Tweeter 8 ohm ama nasıl olur bilmiyorum gaini kısıp böyle sürsem çok bozar mı o önemli
  • cemdall kullanıcısına yanıt
    O zaman midleri ve tizleri seri baglayacaksin. 4+4. 8+8. Bunları da paralel baglayacaksiniz. Arada kablolarda olduğu için direnç biraz daha artacaktır. Tweeterlarda 8 ohm olduğundan amfi korumaya gecmeyebilir. Biraz daha fazla güç alırsınız.

Amfi 1 ohm destekleseydi ozaman köprüde 2 ohm desteklerdi diye düşünüyorum. Ama ses biraz daha mono gibi çıkacaktır bu şekilde.

Edit: mesajı tekrar okuyunca farkettim bu şekilde 5.3ohm civarı oluyor. Zaten amfi korumaya geçmez. Kanallara mid tiz paralel ayrı ayrı girmekle aynı şey oluyor güç değişmez.

Amfinin 1 köprüde maximum verebileceği zaten 175 watt 120+60= 180 watt. 1 Köprü de 1 Mid 1 tiz paralel ancak besleyebilir. Yani amfi Mid ve tizleri besleyebilir sadece. Mid tiz paralel 2.66 ohm oluyor kablolar uzun olursa, kabloların direnciyle beraber 4 ohma yaklaşır, kesme yapmayabilir. Bu şekilde amfi de hoparlörlerde tam güçte çalışabilecek. Böyle bir deneyin kesme yapmazsa bir tane de bas için amfi alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 21 Eylül 2019; 6:34:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1. Köprüye sol kanal sesini,
    2. Köprüye sağ kanal sesini vereceksiniz.
    Sağ ve sol kanal sesi bir köprüye vermeyin, kalite bozulur.

Bas için tam tersi, sağ sol iki tarafında baslarini vermesi için gerekli.

Bir tanıdıktan soundmagus c160 buldum onu bağlayacağım bass için. Teybim kenwood bt305 3 anfi çıkışlı. güzel ses alırım umarım
    teşekkürler yardımınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.