Şimdi Ara

araç su akıtıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
83.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2001 pego klimalı otomatik 206 ım var dün antalyada kısa bir süre bir yerde durduğumda aracın altından suyun caddeye doğru aktığını bunun üzerine eğilip altına baktığımda su damlattığını gördüm..önemli bir şey olabilirmi...aklıma klima geldi klima olağan olarak su bıraka bilirmi acaba çünkü antalya çok nemli yardım ederseniz sevinirim..2 gün sonra ankara ya döneceğim problem yaratırmı..araç parktayken motur çalışmazken bir şey yok...ne olabilir..teşekkürler ...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanız Su Akıtıyor mu? İşte Bilmeniz Gerekenler

Araçların su akıtması, yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunla karşı karşıyaysanız, sorunun kaynağını belirlemek ve uygun önlemleri almak önemlidir.

Araba Su Akıtıyor Nedenleri

• Sızıntılı Radyatör: Radyatör, aracınızın soğutma sisteminin bir parçasıdır ve hasar görürse veya delinirse su sızıntısına neden olabilir.
    • Hasarlı Hortumlar: Motor bölmesindeki hortumlar zamanla aşınabilir veya çatlayabilir ve suyun sızmasına izin verebilir.
    • Arızalı Su Pompası: Su pompası, soğutma sisteminde suyu dolaştırmaktan sorumludur ve arızalanırsa sızıntıya neden olabilir.
    • Kapak Sorunları: Radyatör kapağı veya diğer kapaklar düzgün kapanmazsa, basınç birikmesine ve sızıntıya neden olabilir.
    • Contalardaki Sızıntılar: Motor bloğu veya diğer bileşenler arasındaki contalar hasar görebilir ve suyun dışarı sızmasına izin verebilir.

Araba Klima Açılınca Su Damlatıyor

Klima sistemi çalışırken, soğuk hava oluşturmak için nem yoğunlaşır. Bu yoğunlaşma, genellikle aracın altından damlayan su şeklinde dışarı atılır. Bu normal bir durumdur ve endişelenmenize gerek yoktur.

Ne Yapmalısın?

Arabanız su akıtıyorsa, aşağıdaki adımları atmalısın:

• Sorunun Kaynağını Belirleyin: Sızıntının kaynağını belirlemek için motor bölmesini inceleyin.
    • Sızıntıyı Durdurun: Mümkünse sızıntıyı geçici olarak durdurmak için soğutucu sızdırmazlık maddesi kullanın.
    • Profesyonel Yardım Alın: Su akıntısı sorununu kalıcı olarak çözmek için yetkili bir tamirciye başvurun.

Arabanızın su akıtmasını görmezden gelmeyin, çünkü bu daha ciddi sorunlara yol açabilir. Sorunu erken tespit ederek ve uygun adımları atarak, aracınızın düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • su dolaşan borulardan birinde ya da radyatör tarafında bir kaçak olabilir
    radyatör soğutma seviyesini kontrol et;eksiliyorsa tamamla.
    bir usta ile beraber araç kaldırılıp kaçağı aramak lazım.
  • benim aracımdada aynı damlatma var. damlamayı klımadan yapıyor. merak edilecek birsey yok. ısını garantıye almak ıstersen bır muddet klımayı acmadan dolas, arabayı durdurup damlayan yere bak, damlamadıgını goreceksın.
  • anlattığınıza göre klimanın tahliye ettiği su akıyor endişelenecek bir durum yok
  • antalyadayım dediğin zaman olay çözülüyor zaten. ben antalyada yaşıyorum, burası çok nemli olduğu için klimalarda çok aşırı yoğunlaşma oluyor. hatta bazen otobüslerin klima tahliye borusundan çeşmeden akıyormuş gibi su akıyor. yine de için rahat değilse bir süre klima kapalı gez ve kontrol et.
  • Klima olma olasılığı yüksek,tabi araç su eksiltmiyorsa...
  • Bende geçen gün aynı şeyi gördüm arabanın altından su geliyor.. Servise girdim hemen motor suyunda eksiltme olmadığına göre klimanın su tahliyesidir olağan bir durum dediler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YARDIM Arabamın cam suyu bitti
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • %90 KLİMA..EĞER SU EKSİLTME SORUNU YOKSA..SU SEVİYESİNİ KONTROL ET..HANİ YAZIN OTOBÜSLER GİDERKEN HEP EŞERLER YA,ONUN GİBİ BİŞEY..
  • klimayı araç durmadan 1-2 dakika önce kapat ama klimanın kendi soğukluğu geçene kadar fan çalışmaya devam etsin. arabayı durdurduğunda ıslaklık olmadığını görürsün. ama herşeye rağmen radyatör suyunun seviyesini de kontrol et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: madi06

Arkadaşlar 2001 pego klimalı otomatik 206 ım var dün antalyada kısa bir süre bir yerde durduğumda aracın altından suyun caddeye doğru aktığını bunun üzerine eğilip altına baktığımda su damlattığını gördüm..önemli bir şey olabilirmi...aklıma klima geldi klima olağan olarak su bıraka bilirmi acaba çünkü antalya çok nemli yardım ederseniz sevinirim..2 gün sonra ankara ya döneceğim problem yaratırmı..araç parktayken motur çalışmazken bir şey yok...ne olabilir..teşekkürler ...

bende de olmuştu aynısı...bnde ant. dayım büyük migrosa gittim par ettim arabay...neyse bi baktım altda bişi damlıyor..eyvah dedim kartel mi delindi... baktımki suymuş...klimadan mış.. problem olmaz..

• bende de olmuştu bir defasında. Silecek suyu deposundaki borunun ucu çıkmıştı . yerine takınca suyu kesti. belki sende de böyle birşey olmuş olabilir.....
  • klimadandır arkadaşım sorun etme, bizimki de sıcak havada çeşme gibi...
  • bence öncelikle su seviyesini kontrol et. su seviyesi devamlı azalıyorsa farketmeden hararet yükselir ve motora büyük zararlar verebilirsin. hortumlardan veya tapalardan birinin aşınmasından su kaçırıyor olabilir. eğer tapalardan biriyse ve tapa ters bir yerdeyse işçilik yönünden biraz masrafa girersin.
  • Radyatorunuzun su sevıyesını kontrol edın. Eger bır azalma yok ıse klımanın tahlye suyudur.
    Sız bırde Corolla dan akan suyu gorun. Araba adeta ısemekte...
  • Su kokmuyorsa kesinlikle klimadır.
    Düşünmene bile gerek yok.
  • Arabayı Ankaraya getirde buralara akıtsın 2gündür sular kesik perişan olduk
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Arabayı Ankaraya getirde buralara akıtsın 2gündür sular kesik perişan olduk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.