Şimdi Ara

ARAÇDA BRAKE ASSİST OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? (EBA,BAS,ACİL FREN DESTEK SİSTEMİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daihatsu sirion 2004 - 2007 arası modellerde acil fren destek sistemi (brake assist,EBA,BAS,HBA,BA) varmı? Araçlarda bu sistemin olup olmadığı nasıl anlaşılır yani hangi sensör parça vs araçda olursa bu sistem var diyebiliriz veya yazılımsal birşeymidir bu?

çünkü 2007-2012 arası makyajlı versiyonun kataloğunda bu sistem var gözüküyor ama 2004- 2007 katalogda yok. acaba bu sistem makyaj sonrasında konulabilecek bir sistemmidir?

Bu sistemin duruş mesafesini yüzde yirmiye kadar azalttığını duymuştum o yüzden bu sistemi önemsiyorum eğer sistem hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum

HİDROLİK ,MEKANİK VE ELEKTRONİK OLANLAR ARASINDAKİ FARKLAR NEDİR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garin -- 25 Mart 2012; 19:42:08 >

• http://en.wikipedia.org/wiki/Brake_assist

Brake Assist ACİL FREN SİSTEMİ olarak veya benzer ama farklı adlandırmalarla bilinir. Sürücülerin acil fren yaparken fren pedalına yeterli mekanik kuvvet uygulayamamalarından dolayı çarpma ve kaza durumları meydana geldiğinden Mercedes-Benz ve fren sistemleri üreten şirketlerle ortaklaşa geliştirilmiş, daha sonra diğer büyük markalar da araçlarına bu sistemleri eklemişlerdir.

Ekim 2007'de AB Komisyonu 2009 tarihinden itibaren satılacak tüm otomobillerde ACİL FREN SİSTEMİNİN standart özellik olarak sunulmasını istediği bildirilmiştir.

Bu nedenle büyük olasılıkla aracınızda standarttır ama artık belirtilmiyordur.

Saygılarımla,

Taner Göde

quote:

Brake Assist detects circumstances in which emergency braking is required by measuring the speed with which the brake pedal is depressed. Some systems additionally take into account the rapidity of which the accelerator pedal is released, pre-tensioning the brakes when a "panic release" of the accelerator pedal is noted. When panic braking is detected, the Brake Assist system automatically develops maximum brake boost in order to mitigate a drivers tendency to brake without enough force. In doing so, Brake Assist has been shown to reduce stopping distance by a significant margin; up to 20% in some studies.

• Taner Bey güzel bir açıklama yapmış yine..

Brake Asist dediğimiz, panik fren sırasında fren gücünü maksimum seviyeye çıkaran sistemdi doğru biliyorum değil mi?

Detaylı teknik bilgiye sahip değilim fakat bende (en azında günümüzde) ABS fren sistemine sahip her araçda olduğunu biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Anladığım kadarıyla sirionda mekanik fren desteği var fakat fren vakum kuvvetlendiricisi (vacum booster) olan her araç mekanik brake assiste sahipmi onu anlayamadıım.

"In 2006, as much as 86% of automobiles to be sold in Japan were equipped with a BAS, but its effects and side effects such as activation in nonemergency situations are still unknown." bu yazıya göre 2005 sirionda olması kuvvetle muhtemel

http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_264_d1.pdf

Bu pdf dosyasında golf4 ve bora da mekanik brake assist olduğu yazıyor fakat ben bu araçların donanım listesinde böyle bir özellik hatırlamıyorum acaba mekanik olması hidrolik veya elektronik brake assiste göre daha önemsizmidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: garin

Daihatsu sirion 2004 - 2007 arası modellerde acil fren destek sistemi (brake assist,EBA,BAS,HBA,BA) varmı? Araçlarda bu sistemin olup olmadığı nasıl anlaşılır yani hangi sensör parça vs araçda olursa bu sistem var diyebiliriz veya yazılımsal birşeymidir bu?

çünkü 2007-2012 arası makyajlı versiyonun kataloğunda bu sistem var gözüküyor ama 2004- 2007 katalogda yok. acaba bu sistem makyaj sonrasında konulabilecek bir sistemmidir?

Bu sistemin duruş mesafesini yüzde yirmiye kadar azalttığını duymuştum o yüzden bu sistemi önemsiyorum eğer sistem hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum

HİDROLİK ,MEKANİK VE ELEKTRONİK OLANLAR ARASINDAKİ FARKLAR NEDİR?

bildiğim kadarıyla sadece ABS ve EBD standart bizim araçlarda.

ABS'yi biliyoruzdur ama bilmeyenler için de EBD şu anlama geliyormuş:

"EBD “Electronic Brake Force Distribution” (Elektronik Fren Kuvveti Dağıtım Sistemi) ifadesinin kısaltılmasıdır. Frenleme esnasında araç üzerinde ileri yönde bir kuvvet oluşmaktadır. Süspansiyon sistemi üzerine etki eden bu kuvvet, aracın ön kısmının yere oturmasına ve arkasının ise havaya kalkmasına neden olmakta, yani ön lastikler üzerindeki yük artarken arka lastikler üzerindeki yük azalmaktadır. Frenleme ne kadar sert olursa ön / arka tekerlekler arasındaki bu yük farkı da o nispette artacaktır. Bu da, fren basıncı her iki aksa aynı oranda dağıtıldığında- arka tekerlekler, üzerlerindeki düşük yük nedeniyle ön frenlerden daha önce kızaklayacaklar; ya da arka aks ABS donanımı daha erken devreye girecek demektir. İşte EBD sistemi fren basıncını, bu yük dengesizliğini giderecek şekilde ön ve arka akslara dağıtmaktadır. Yani sert frenleme durumunda ön aksa daha çok arka aksa daha az fren gücü yollamaktadır. Bu sayede arka tekerleklerin kızaklama ihtimali azaltılmış olmaktadır."

kaynak:http://www.aracbilgisi.com/arac-donanimi/93-otomobil-terimleri-arac-parcalari/1812-electronic-brake-force-distribution.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ally_07 -- 2 Nisan 2012; 15:22:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.