Şimdi Ara

Aracı Perte Cıkarmalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesı gecesı sehır ıcınde 2 aracın yarıs yapması sonucunda kazaya karısdık. Olay gece 2 de oldu ve esim ciddi yaralandı. Bugün trafıkden kaza raporunu aldım ve suc 8 de 8 karsı tarafta. Benım arac 2005 model DOBLO COMBI 1.3 MULTIJET ACTIVE. aracım Koc alliansdan kaskolu. aracı servise götürdüm cekıcıyle. eksper geldi ben isetersem aracı tamir ettireceklerını yada perte cıkaracaklarını söyledi. Kasko policeme baktım arac degeri 16.500 ytl görunuyor. ancak aracın su andaki kasko deger listesine baktıgımda (http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi ) 18.850 ytl görünüyor. benim sorum burda arkadaslar :

1 - Eger ben arac perte cıkarılsın istersem sigorta sirketi bana 16.500 mü öder yani bi kesinti olurmu

2 . Şuan aracın 2.el degeri 18.850 iken neden acenta 16.500 olarak fiyatlandırma yapmıs?

3 . Aracı yaptırmalarını istesem ( arac önden darbeli ön koltuga kadar ) randımanlı olurmu kullanırken ve satarken sıkıntı yasarmıyım ?

İlgilenen tüm arkadaslara tesekkür ederim.

• ben tam emin değilim ama araç pert olunca aracın ikinci el değeri ödenio diye biliodum.
    Gazetelerdeki Anadolu sigorta reklemlarında böyle yazıodu.
  • İşte herşey olabilirde 3. madde seni yorar.Hem kullanırken içine sinmez hemde saterken zaten ölü olan piyasada iyice zorlanırsın.Ayrıca öndüzeni bidaha tutturamazlar

Bu arada geçmiş olsun arkadaşım iki tane kendini bilmez yüzünden çektiklerine bak.İkisininde Allah belasını versin.Yarışınca sadece kendinize zarar verseniz umrumda degilsiniz ama başkasına da zarar veriyorsunuz işte

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huka Sampos -- 26 Şubat 2007; 20:25:23 >
  • Öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah eşiniz bir an önce düzelir, Allah acil şifalar versin..

Bence perte çıkarmanız daha uygun olur. Arkadaşın dediği gibi ön düzeni bir daha tutturmaları zor değil. tutturamazlar bile. Sigortacının verdiği değerin de piyasanın 1-2 bin ytl altında olması normaldir. Gidip bir galeriye verseniz de aynı değeri biçecekler çünkü.. Perte çıkarın kurtulun
  • Öncelikle geçmiş olsun ve Allah acil şifalar versin eşinize.

Bence de aracı perte çıkarın. zaten o araç bir daha iflah olmaz. 2000 ytl ucuz olsun temiz iş olsun, al paranı ve yeni bi araba peşinde koştur derim
    kazalı araba ne senin içine sine ne de rahat bi şekilde satabilirsin.
  • Perte çıkarmanız mantıklı görünyor. Kazalı aracı satmaya kalksanız piyasanın 2-3 milyar altı teklif ederler zaten.
    Eşinize de acil şifalar dilerim. Büyük geçmiş olsun.
  • perte çıkarmak doğru olacaktır o araç yapılsa bile artık sağlıklı çalışmaz GEÇMİŞ OLSUN...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle geçmiş olsun. Sigortacılar genelde araçları kasko değerlerinin üstünde sigortalarlar ama ödeme durumunda hep ikinci el değerlerini verirler. Sizinki ise kasko değerinin altında sigorta yapmış. Bu nedenle büyük ihtimalle 16.500 YTL yi ödeyeceklerdir.
  • benimde aynı sorunum var.
    wv polo dizel aracım vardı. 96 model. araba buzda kaymış ve sadece ön tekeri kaldırıma vurmuş. kasada çizik dahi yok. ön tampon düşmüş, rot kırılmış, şanzıman da çatlak var, yan hava yastığı patlamış. tekeri tutan bi demirde eğrilik var. servis 6000 ytl ile 12000 ytl arasında masraf olabilir. 18000 ytl de oabilir vs dedi. bende arac pert olsun dedim 28000 ytl istemeyerk anlaştım.
    şimdi pert paramı alıp aracı yeniden tamir ettirmek istiyorum. düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim......
  • gecmıs olsun
    uce bese bakma perte cıkar bence
  • Geçmiş olsun arkadaşım. Poliçede yazan tutara kafanı takma ve perte çıkar. Çünkü sana kasko ne kadar ödeme yaparsa 8/8 de karşı taraf suçlu olduğu için parayı ondan alacaklar yani adamın falan varsa kaskoda 20 milyar bile alırsın. Yanlız koç allianzı pek önermem sorunlu bir şirkettir. Benim aracım pert oldu paramı ödememek için ellerinden geleni yaptılar. %100 haklı olduğum konuda hatta şu anda sigorta şirketi ilede mahkemeliyim.
  • pert te cıkacakta aracımı tekrar geri almayı düşünüyom. servisteki iki üst görevli aracını ben alayım vs dediler. bide ben öğretmenim pert olması için zorladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasko

benimde aynı sorunum var.
    wv polo dizel aracım vardı. 96 model. araba buzda kaymış ve sadece ön tekeri kaldırıma vurmuş. kasada çizik dahi yok. ön tampon düşmüş, rot kırılmış, şanzıman da çatlak var, yan hava yastığı patlamış. tekeri tutan bi demirde eğrilik var. servis 6000 ytl ile 12000 ytl arasında masraf olabilir. 18000 ytl de oabilir vs dedi. bende arac pert olsun dedim 28000 ytl istemeyerk anlaştım.
    şimdi pert paramı alıp aracı yeniden tamir ettirmek istiyorum. düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim......

96 model 28bin ytl ? Yanlışlık olmasın ?
  • şasisinde oynama olan araçtan sen hayır bekleme ustanın kralıda gelse o arabayı eksizksiz hatasız yapamaz

satarken heleki kimse yanaşmaz

pert olan aracın değeri piyasa değerinin altında olacaktır ama diğer şekli düşünecek olursan daha fazla zarar edersin
  • geçmiş olsun perte çıkarın
  • gecmıs olsun..eşinize acil şifalar..kasko bedelini vermez..bizim aracında 30 mılyardı kasko bedeli ama piyasası 21 flndı o kdr verdiler..sigortacıların klasık olayı işte degerinden daha fazla sıgortalatıyorlar sonucta %3 fln alıyolar ne kdr yuksek o kdr cok para..
  • Geçmiş olsun;sıfır alınan araçlardaki ilk yıl yapılan kazalarda aracın o andaki bayi satış rakamı ödenirken,daha sonraki yıllarda sigorta şirketi aracın kasko değerine bakmaksızın piyasadan aldığı üç rakamın ortalamasını ödüyor.Yani senin aracın 18.500 Ytl kasko değeri olabilir ama piyasa değeri atıyorum
    12.500'se onu öder,anlayacağın zarar edersin...
  • evet yanlış yazmışım 2006 model vw polo dizel
  • Dostum çok geçmiş olsun eşinize ALLAH(C.C) acil şifalar versin :(

Ayrıca bende diğer arkadaşlar gibi aracınızı perte çıkarmanızı öneririm.Çünkü tamir olursa hem şuan hemde satarken sorun yaşarsınız
  • Perte çıkan araçtan eskime bedeli düşülüyordu diye biliyorum bu yüzden 16.5 alamayabilirsiniz bence perte çıkarmadan iyice araştırın tekrardan geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.