Şimdi Ara

aracım 200.000 km oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakımlarına aynen devam edersen daha ne 200000 ler görürsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geleneksel km konusuna hoşgeldiniz. 50bin km sonra perte ayır arabayı.
  • Bizim enişte esnaf , 2010 focus titanium x almıştı tam abartmıyorum 411.000 km bindi. Esnaf bilirsiniz iş zamanı ne varsa arabaya yükler öyle kontağı açınca bekleme vs yok direk basar marşa. Hatta yakıtı da direk nerede ucuz bulursa oradan alırdı. O aracın ne motoruna bişey oldu ne enjektörüne ne de yürür aksamına . Sonra onu satıp üzerine 5 koyup aynısından aldı şuan 150.000 de o araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümüne çArşı ulan

Turbo dizelin atmosferik benzinliden daha sağlam olmasıda moda oldu heralde. Atm benzinli motor turbodizelden sağlamdır. Dizelin bloğunun sağlam ve ağır malzemeden uretilmiş olması onu benzine gore daha sağlam motor haline getirmez,dizelin enerjisi benzine oranla yüksektir ama dizel daha kalitesiz bir yakıttır benzine gore. Dizel yakıt daha kalitesiz olduğu için blokları daha ağır ve sert malzemeden yapılıyor

+1

dizelin motor bloğu benzinliden daha sağlam olabilir ama dizeldeki turbo enjektör ve pompa asıl dizelin sonunu getiren parçalar...

enjektör işeme yapsa pistonu eritir...

turbo arıza yapsa motor yağı ortak kullandığı için turbodan kopan parçalar bloğun içine gider...

ayrıca turbolu araçlardaki yağ pompası daha çok zorlandığı için dizellerde yağ pompası arızası sebebi ile motor yatak sarma oranı yüksektir...

düz benzili araç dizelden çok daha uzun ömürlü ve masrafsızdır...

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    gorusunuze kesinlikle katilmiyorum. biz bu mallari keyif be konfor icin aliyoruz, aldiktan sonra kmsi artmasin diye sekilden sekle girmek icin degil. zaten degeri her sekilde dusecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracim 300bin km de. Severek kullaniyorum.

Sizin ki daha, citir sayilir.

• Bizde 490 binde j9 var kaportadaki bölgesel küçük paslanmalar haricinde saat gibi araba

• 2013 model aracım 157000 km oldu, tıkır tıkır çalışıyor şükür. Seneye 200000 km olacak gibi duruyor. Satmayı düşünmüyorum, çünkü aracımdan memnunum. Üstelik aracımı satsam şu anda dengi sıfır bir araç için neredeyse satıştan kazanacağım para kadar paraya daha ihtiyacım olacak. Boş yere para harcamaya gerek yok.
    O yüzden memnunsanız satmayın.
  • darkboyy D kullanıcısına yanıt
    J9 da isuzu motor var,1 milyon km yapar ve on numara yagla calisir.Karaduzen,dusuk devirde yuksek tork verdiginden hiz yapamiyon.Samimk Arkadasin babasi yillardir ekmek yedi j9 dan.Sonra sprinter aldi az yakiyor ama bakimi,masrafi adamim belini bukmustu.

• 200000 km dizel araç için çok birşey değil araçta bir sıkıntı yoksa dursun. ben 217 bin de araç aldım 2005 model millete kalsa öldüm bittim elimde patladı ama maşallah akü değişimi hariç koy lpg yi devam.
  • Merhaba, sizi iyi anlıyorum. Bende de 2008 dizel auris var. 160 bin km de. Ben de çok defa satma zamanı geldi mi acaba diye düşündüm, her seferinde vazgeçtim. Maşallah, hiç bir sıkıntım olmadı arabamla. Bakımdan bakıma servise giderim, bakımları hiç aksatmam. Ben de devam kararı aldım, bu şartlarda satsam, üzerine çok yüklü miktarda ekleme yapmam gerekecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 1 Kasım 2016; 23:44:54 >
  • 270 binle yola devam ediyorum. Bu yaz insallah 300 bin pastasini kesecem.

• At sahibine göre kişmer gözünüz gibi baktıysanız sorun çıkaracağını hiç düşünmüyorum. Yolunuz ve farınız açık olsun

• Sorun çıkarma kavramına nasıl baktığınız ile alakalı bir durum. Eğer sadece 3 adet filtre ve yağ değiştirerek bir bu kadar daha kullanmak niyetinde iseniz aracınız sorun çıkartabilecek bir araçtır.

Bana soracak olursanız sorun çıkartma kavramı, motorun veya şanzımanın yolda bırakacak kadar aşınması, bakımsız bırakılmasıdır.

Bazı kullanıcılar debriyaj balatası değiştirmeyi bile sorun çıkartma olarak gördüğü için bu şekilde düşünmenize sebep olmuşlar. Aracı bu kilometreye kadar kendiniz kullanmışsınız ve eski bir araçta değil. En azından kazasını, arızasını biliyorsunuz. Bakımlarını aksatmadan kullanmaya devam edin derim. (Biz bugüne kadar böyle yaptık.)

Saygılar....
  • Ben de geçen ay 2009 model Ford focus aldım 170 bin km'de. Araç LPG'li.

Yüksek km'li üst segment araba alacağıma, düşük km'li alt segment almaya sıcak bakıyordum. Kısmet buymuş, düşeş geldi aldık. Çok şükür memnunum şimdilik. Burada yazılan olumlu yorumları okuyunca rahatladım:)

• Satmayı düşündüğünüz zaman ford bayii ile sıfır araç alırken takas yapın. O zaman üçe beşe bakmıyolar araç satabilmek için
  • Ticari taxi ford focus vardi tanidigin 500.000 km yapmisti ondan sonra revizyona soktu motoru

• Türkiyede piskolojik sınır 200 bin km, ondan sonra insanların kafasında bu araba artık para etmez hemen satıp elden çıkarmam lazım gibi bir düşünce oluşuyor .

Düzenli bakımlarını yaparsanız o araç 600 bini rahatlıkla görür .

Eskisi gibi değil 100 binde motor bitsin, artık dizel motorların benzinliden aşşağı kalır yanı yok dayanıklılık konusunda .

240 Binde corolla var bizde saat gibi halen motoru.
  • Bendede 220binde focus var 6yıldır bende bu sürede 5bin masraf yaptım 23bin500ealmıştım 2010da araçtan çok memnunum 110bg olandan gitti yere kadar binecem.

• Aracın motoru daha yeni açilmaya başlamiştir. Düzenli bakimlari yapilmis bir motor için 200bin km hiç birşey. Gönül rahatliğiyla kullanirdim ben olsam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.