Şimdi Ara

Aracım için yeni bir ses sistemi topladım bakarmısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle burak9006'ya teşekkür ediyorum 3-4 saatdir benimle uğraşıyor sonunda bi sonuca ulaşabildik birde sizin önerilerinizi fikirlerinizi almak istedim.

Arabam : DOĞAN L

Teyp : Pioneer DEH - X 3550 UI
    Subwoofer : Pioneer Ts-W310S4K
    Ön Hoparlör : Pioneer Ts-G132Ci
    Arka Hoparlör : Pioneer - TS-A 6975 S
    Amfi : Cadence XA- 125.4 ( STOKLARINDA YOKMUŞ BAŞKA YERDEN SİPARİŞ EDEBİLİRİM )
    Kablo Seti : Cadence Kablo Seti 4 GA
    Kablo Seti : C̵̵Cadence Fx17 Amfi Dek

Sizce nasıl eksiği nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbluemre -- 13 Ağustos 2014; 11:32:20 >

• Hiç mi kimsenin bu konu hakkında bir bilgisi yok?
  • amfi dek yazan kabloyu almana gerek yok set içinde var aynı kablo setini kullanıyorum aynı yerden aldım kablolar gayet kalın
    bass ise yine atakandan d4 modelini alabilirsin mdf kabinle birlikte 190a geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Çetin

amfi dek yazan kabloyu almana gerek yok set içinde var aynı kablo setini kullanıyorum aynı yerden aldım kablolar gayet kalın
    bass ise yine atakandan d4 modelini alabilirsin mdf kabinle birlikte 190a geliyor

Tamam o zaman amfi dek'i çıkartıyoruz, d4 modeliyle mdf kabin dediğiniz gibi max 200 tl ye geliyorsa çok güzel. Burda bana tek sorun çıkartan amfi oluyor kullandığınız amfi nedir?
  • Hocam ben o basstan almistim anfi yüzünden yaktim obasi atakandan roadstar rda1010 bass anfisi var yeni bass aldim ts-w3002d4 pro serisi ayni anfi ile besliyorum suanlik memnunum ama 4 kanalli anfi hakkındapek bilgim yok aracimda kendi hhoparlörleriduruyor ses iiçin anfin yok ama bi arkadasim alicagin basss ile jameson usa506 anfi ile kullanıyor gayet memnun istersen videolarini atabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Çetin

Hocam ben o basstan almistim anfi yüzünden yaktim obasi atakandan roadstar rda1010 bass anfisi var yeni bass aldim ts-w3002d4 pro serisi ayni anfi ile besliyorum suanlik memnunum ama 4 kanalli anfi hakkındapek bilgim yok aracimda kendi hhoparlörleriduruyor ses iiçin anfin yok ama bi arkadasim alicagin basss ile jameson usa506 anfi ile kullanıyor gayet memnun istersen videolarini atabilirim

Anladım, fakat biraz tuzlu geldi bana +300 gibi bir fiyatı var amfinin. Ben istanbulda yaşıyorum işlerden dolayı bi yere cıkıp bakamıyorum bu hafta sonu atakan tunning'in iş yerine asıl merkezine umraniyeye gitmeyi düşünüyorum fiyat farkı olur mu? Gittiğim takdirde bana ne kadar yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbluemre -- 12 Ağustos 2014; 21:52:21 >
  • http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/jameson-usa506-2500w-4-kanal-anfi-123377287

2500W Max. (4?)

Maximum Power 2500 Watt
    RMS 4 OHM 100 x 4
    RMS 2 OHM 180 x 4
    RMS 4 OHM Mono 340 x 2
    Sigorta 2 x 40 A
    Güç Kablosu 4 GA
    özellikleri buda 2 kanalı köprüleyip bassa 2kanalada 85likleri baglarsınız önleri zaten teyp rahat besler
    buda arkadaşım videolarını izleyebilirsiniz bass ve videonunhttp://www.youtube.com/user/TheErdemaydin/videos

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Videolar güzel ama bass evde kullanılmış 1 videoda gördüm arabada kullanıldığı güzel.
    Kusuruma bakmazsanız ben pek anlamıyorum bu rms değerinin kaç olduğundan falan. Bu amfinin rms değeri nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbluemre

Merhaba arkadaşlar öncelikle burak9006'ya teşekkür ediyorum 3-4 saatdir benimle uğraşıyor sonunda bi sonuca ulaşabildik birde sizin önerilerinizi fikirlerinizi almak istedim.

Arabam : DOĞAN L

Teyp : Pioneer DEH - X 3550 UI
    Subwoofer : Pioneer Ts-W310S4K
    Ön Hoparlör : Pioneer Ts-G132Ci
    Arka Hoparlör : Pioneer - TS-A 6975 S
    Amfi : Cadence XA- 125.4 ( STOKLARINDA YOKMUŞ BAŞKA YERDEN SİPARİŞ EDEBİLİRİM )
    Kablo Seti : Cadence Kablo Seti 4 GA
    Kablo Seti : C̵̵a̵̵n̵̵d̵̵e̵̵n̵̵c̵̵e̵̵ ̵̵F̵̵x̵̵-̵̵1̵̵7̵̵ ̵̵A̵̵m̵̵f̵̵i̵̵ ̵̵D̵̵e̵k

Sizce nasıl eksiği nedir?

bass amfisi almalısın yoksa tek amfi kaldırmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

Bass amfisi derken örnek bi ürün ?
  • quote:

quote:

soundmagus dk1200 yada dk 600 olabilir

• quote:

quote:

quote:

soundmagus dk1200 yada dk 600 olabilir

Gayet güzel, fakat malesef o kadar bütçem yok :)

• Totalde 900tl civarı bütçe vardı ona göre hazırlandı bu sistem. Yetersiz farkındayım ama f/p oranına odaklı yoksa 4 kanal amfi ön arka 80 100 rms hoparlör guzel bir bass ve bass amfisi 3 kanal 4 5v rca çıkışlı teyp tabii ki daha iyi olur ama 2 katı bütçe lazım o tarz sisteme.
    Deck yani 2nci rca kablosunu çıkarmayın almanız lazım onu, setin içinde 1 tane var size 2 tane lazım. Teypte 2takım rca çıkışı var 4 kanal amfide de 2 takım rca girişi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Totalde 900tl civarı bütçe vardı ona göre hazırlandı bu sistem. Yetersiz farkındayım ama f/p oranına odaklı yoksa 4 kanal amfi ön arka 80 100 rms hoparlör guzel bir bass ve bass amfisi 3 kanal 4 5v rca çıkışlı teyp tabii ki daha iyi olur ama 2 katı bütçe lazım o tarz sisteme.
    Deck yani 2nci rca kablosunu çıkarmayın almanız lazım onu, setin içinde 1 tane var size 2 tane lazım. Teypte 2takım rca çıkışı var 4 kanal amfide de 2 takım rca girişi var.

Bu böyle olmayacak, ben bunları bir kağıda yazıp hafta sonu tanıdık bi tesisatcıya gidiyim nedir ne değildir öğreneyim kafam çok karıştı.
    Şunuda belirtiyim burdaki tek sorun şuan amfi onun haricinde sıkıntı yok kabloymuş oymuş buymuş bunlar basit ve ucuz şeyler. Benim kafama taktığım şey amfi sub'u çaldırsın çok büyük birşey beklemiyorum şuan ki sistemden zaten beni tatmin etsin yeter ileride sağlam bir sistem tabiki kurucam.

• Amplifikatörlerin çıkış güçlerinin anlamlandırılmasında hesaba katılmayan ama burada anlatmanın da çok uzun süreceği yanılgılar vardır. 4 Kanallı anfiler her ne kadar iki kanalı köprülenerek bir sub ve iki fullrange olarak kullanılmaya çalışılsa da aslında bu en doğru olan uygulama biçimi değildir. Özellikle günümüzde piyasada çokça dolaşan Asyalı amplifikatörlerde. Köprülenen kanallar anfinin güç kaynağından muazzam güç çeker. Bu durumda Fullrange kullanan kanallara normalde düşmesi gerekenden biraz daha az güç kapasitesi kalır.Bu da hoparlörlerden distorsiyon olarak duyulur. Bunu duymamak için Kazanç kısılır ama bu defa da 125W beklediğiniz anfiyi 125W seviyesinde kullanamamış olursunuz. Bu durumda aslında kanal başına iddia ettiği gücü verebilen bir anfiniz olmamış olur. Pioneer gibi anfilerin fiyatlarının hala saçma sapan olma sebebi genellikle budur. Jameson anfinin de her çıkışını ayrı ayrı ölçerseniz evet gerçekten de iddia ettiği güç çıkışını verebilir. Ama 4 kanala biden aynı gücü asılarak ölçüm yaptığınızda sonuçlar değişiklik gösterir. Ekonomik tesisatlarda bu durumdan kurtulmanın yolu Bass amplifikatörünü ayrı bir anfi olarak kullanmak olabilir. Bu durumda sizin bir adet 4x50W seviyesinde çıkış verebilen bir amplifikatöre ve artı olarak bir de yeni D-Class dediğimiz 1x300W sınırını aşmayan Subwoofer amplifikatörüne ihtiyacınız olacak. Bu değerlerin üzerine çıkmak aracınıızn alternatör kapasitesinin üzerine çıktığınız anlamı taşır. Bu ek maliyet anlamına gelir. Tam emin olmamakla birlikte Doğan L alternatörünün 45A civarında olduğunu tahmin ediyorum. Bu toplam 500RMS güç değerini aşmayan bir tesisat kurmanız gerektiği anlamna gelir. Yukarıda sayılı hoparlörlerden kapılar için düşündüğünüz pioneer ların giriş güçleri 35RMS dir. Eğer teypten beslemeyi düşünüyorsanız olabilir. Ancak amplifikatöre bağlamayın. Bass yada normal hoparlörü yakmak bilen adam için çok zor bilmeyen için ise çok kolaydır. Şunu da belirtmeden geçemem bu işi ticari olarak yapan birinden asla yüzde yüz değerli bir yorum ve tavsiye alamazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.