Şimdi Ara

Aracım su eksiltiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2015 model 1.6 dizel 100.000 km de ford tourneo connect. Aracım 2000 devir üzerinde çalıştığında su eksiltiyor. Bir çok ustaya götürüp baktırdım, biri devirdaim dedi, biri conta yanık dedi, biri fanda sıkıntı var dedi, biri genleşme tankı olabilir yada kapakta dedi. Devirdaim diyen aracı life kaldırıp yarım saat rolantide çalıştırıp kaçak aradı fakat araç su eksiltmedigi için bir kaçak göremedi ve devirdaim dedi. Conta yanık diyen aracı lifte kaldırıp yarım saat çalıştırdı bir kaçak göremedi, basınç testi yaptı bir sıkıntı yok dedi 2000 devirin üstünde çalıştırdı su eksiltince conta dedi. Kapak diyen aracı lifte kaldırıp yarım saat çalıştırdı kaçak göremedi. Aracın kapağını söküp bir gece bekletti yine sızıntı ve damla göremedi. Fan diyen araca conta testi yaptı, temiz çıkınca bilgisayardan fan arizasina baktı klima kumanda arızası görünüyor diyip arızayı sildi. Fanın kademesi düşük çalışıyordu düzeldi bir dene dedi eksiltirse suyun içine kırmızı mürekkep at ve dene yine kaçırınca gel dedi nereden kaçırıyor bakalım dedi. Bende 2000 devirin üzerinde bir 15 dakika sürdüm yine eksiltti mürekkep koyup suyu tamamlayıp bir ön beş dakika 2000 devirin üstünde çalıştırıp ustaya götürdüm yine su eksiltti ve kaputu açıp baktı kaçağı bulamayınca conta dedi yalnız lifte kaldırmadan baktı. Ben 2 bin devirin altında kullandığımda hiç su eksiltmiyor 2 bin devirin üstünde çalışınca sadece su eksiltiyor , yağda su suda yağ yok, motorun çekişinde bi düşüş yok , hararette bir yükselme yok. Bir fikri olan var mı diye soracaktım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• çeşme sesi gibi su sesi geliyo mu?

• Hayır

• Expertizlerde conta test kiti var, test kiti olan expertize götür orası da conta derse kesin tespit etmiş olursun test çok pahalı değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expere götürüp conta test kitini yaptırdım, yanık çıkmadı, temiz dedi.

• Geçen sene aynı sorunum vardı. Hortum birleşim yerlerinde gevşeme tespit edildi ve çözüldü. Hortumlara baktırın.

• Nasıl yaptılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 KMDE YARIM LITRE SU EKSİLTME
    10 yıl önce açıldı
    Aracın su eksiltmesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zed Z kullanıcısına yanıt
    Nasıl buldular Nasıl yaptılar

• quote:

Orijinalden alıntı: memintelli

Nasıl buldular Nasıl yaptılar

Kontrol ederken yanlarında değildim.

• Genleşme kabının kapağı orijinal mi ? Orijinalse kapak içindeki contalar ne durumda ?

• Kapak orijinal yeni değiştirdim

• Motor su boğazına baktınız mı?
    Eğer oradan kaçırıyor ise sıcaktan buharlasiyor ve yere damlamiyor.
    Elinize dikkat ederek bir peçete yardımı ile araç çalışırken su boğazının etrafını kontrol edebilirsin.

• kapak fazla suyu buharı dısarı atar ama genlesme kabın alt borusu bırlesım yerı conta,asırı sıcaktan kacırır

kabı degıstıreyım dedım kırıldı dagıldı oradan kacırıyordu,kacak ıcın kırmızı antıfırız kullan

• termostatı değiştirin. yıllar önce 308 1.6 hdi arabam su eksiltiyordu. üst kapak açılmasına rağmen devam ediyordu eksiltme. bir arkadaşım beyaz-gri renkli bir toz attı genleşme kabına (blokta tıkanıklık varsa tıkaması için). Toz tıkanıklığı gidermedi çünkü motorun plastik termostatı çatlamış oradan akan sıvıyı gördük. sanayide 6 tane ustanın bulamadığı su kaçağını otoyıkamacı çözdü o da ayrı bir ayıp.

termostat üç kuruşluk parça, onu değiştirip kullanın, eksiltme devam ederse başka şeylere bakarsınız.

• Bu gün araçin su deposunun tahliyesinden kaçırdığını gördüm. Tabi kaçırma dediğim aracı 2500 devirin üzerinde bir yarım saat kullandım sonra kaputu açtım ve deponun altında bir tahliye çıkışı var fazla basinctan suyu oradan atıyor. Ustaya götürdüm oda oradan atması doğal çünkü içeride basınç fazla olunca oradan atıyor atmasa başka bir yeri patlatır diyor çünkü aracın hortumları çok sertleşmiş basinctan oda conta da küçük bir delik var oradan gelen egsoz gazı var ordan gaz basınç yapıyorsun, delik küçük olduğu için conta yanık testinde görünmüyor dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: memintelli

Bu gün araçin su deposunun tahliyesinden kaçırdığını gördüm. Tabi kaçırma dediğim aracı 2500 devirin üzerinde bir yarım saat kullandım sonra kaputu açtım ve deponun altında bir tahliye çıkışı var fazla basinctan suyu oradan atıyor. Ustaya götürdüm oda oradan atması doğal çünkü içeride basınç fazla olunca oradan atıyor atmasa başka bir yeri patlatır diyor çünkü aracın hortumları çok sertleşmiş basinctan oda conta da küçük bir delik var oradan gelen egsoz gazı var ordan gaz basınç yapıyorsun, delik küçük olduğu için conta yanık testinde görünmüyor dedi

sen o gittiğin ustalara daha gitme.mallara bak normalmiş. sığır . 22 yaşında araç yolda 2 saat boyunca sürekli 30 40 devirlerde çalışıyor gram eksilme yok, yepyeni araba neymiş basınç oluyor muş da atıyomuş. adam da zaten benim aracım 60 devirde su kaçırıyor diye geldi değil mi kazma . hava falan olmasın baktılar mı ? yeni modellerde nasıl bilmiyorum kendi aracında hava olayını bi öğren. gerçi o zamanda çok akıtır ama belli olmaz.

• Benim bulmaya çalışmak istediğim bu su eksiltmeye neden olan basınç mı yoksa normal olan basınça dayanıksız arızalanmış genleşme kabı veya kapağı mı? Yoksa soğutma sisteminde basıncın artmasına neden olan sisteme bir yerden giren hava mı? Hava girişi oluyor ise nerden giriyor, arızalı contadan mı, arızalı devirdaim su pompasından mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.