Şimdi Ara

Aracımın akü şarj ışığı yandı yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Bugün aksam üstü arabanın akü şarj lambası yandı. Yolda giderken garipten sesler gelmeye basladı yolda çukurlar ve taşlar vardı. İlk başlarda taşlar davlumbaza vuruyor zannettim yavasladığımda sesin ordan gelmediğini anladım ve ardından akü şarj lambası yandı. Arabada hiçbir şekilde tekleme, voltaj düşüklüğü yok. Daha öncede böyle bi durum olmustu o zaman şarj dinamosu değişti 1000 tl masraf cıkartmıştı. Sorun aynısı olabilirmi Araç Opel Vectra C 1.9 CDTi Otm.

• Sorun şarj dinamosundan kaynaklanabilir, elektrikçiye kontrol ettirmek gerek....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali GÜLER

Sorun şarj dinamosundan kaynaklanabilir, elektrikçiye kontrol ettirmek gerek....

Benimde tek korkum o zaten.
  • Aynı olay birkac hafta önce başıma geldi ve yolda kaldım.
    Akü ışığıda yanmadı bende.
    Birden araç elektrik kesti.
    Sorun şarj dinamosundan çıktı.
    Değişmesi gerekti Bosch marka sıfırı 900 liraydı.
    Cıkmasını 250 liraya taktırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Aynı olay birkac hafta önce başıma geldi ve yolda kaldım.
    Akü ışığıda yanmadı bende.
    Birden araç elektrik kesti.
    Sorun şarj dinamosundan çıktı.
    Değişmesi gerekti Bosch marka sıfırı 900 liraydı.
    Cıkmasını 250 liraya taktırdım.

Bende yeni değiştirdim daha 15 bin km bile olmamıstır garantisi felan varmıdır mu meretin acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hertelden44

quote:

Sorun şarj dinamosundan kaynaklanabilir, elektrikçiye kontrol ettirmek gerek....

Eğer şarj dinamosu serviste değiştiyse ve aradan fazla zaman geçmediyse garantisi olabilir. Çünkü serviste takılan parçalara garanti veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali GÜLER -- 25 Eylül 2013; 23:18:23 >
  • quote:

quote:

quote:

Eğer şarj dinamosu serviste değiştiyse ve aradan fazla zaman geçmediyse garantisi olabilir. Çünkü serviste takılan parçalara garanti veriyorlar.

özel serviste değiştirdiler ama yarın gidip konusucam bakalım

• Aynı sorun bugün bende oldu alternatör fırçaları değişti, sen sarsıntılı yola girmişsin alternatöre gelen kablo bağlantılarında bir temassızlık olabilir. Sorunu Opel Corsa'da yaşadım yetkili serviste alternatörün komple değişeceğini söylediler 800-1000 tl arası fiyat verdiler, ama ben özel serviste 65 tl ye 2 adet fırça değiştirdim işçilikte içinde e ne yapalım para kolay kazanılmıyor. Yinede alternatörün değişmesi gerekseydi sıfır taktırmazdım çıkma parça bulma yoluna giderdim.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M E C A Z

Aynı sorun bugün bende oldu alternatör fırçaları değişti, sen sarsıntılı yola girmişsin alternatöre gelen kablo bağlantılarında bir temassızlık olabilir. Sorunu Opel Corsa'da yaşadım yetkili serviste alternatörün komple değişeceğini söylediler 800-1000 tl arası fiyat verdiler, ama ben özel serviste 65 tl ye 2 adet fırça değiştirdim işçilikte içinde e ne yapalım para kolay kazanılmıyor. Yinede alternatörün değişmesi gerekseydi sıfır taktırmazdım çıkma parça bulma yoluna giderdim.

Saygılar.

keşke sizin dediğiniz gibi olsa sadece kablo çıkmış olsa. benimde o aklıma geldi fakat gelen ses beni şüphelendiriyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M E C A Z

Aynı sorun bugün bende oldu alternatör fırçaları değişti, sen sarsıntılı yola girmişsin alternatöre gelen kablo bağlantılarında bir temassızlık olabilir. Sorunu Opel Corsa'da yaşadım yetkili serviste alternatörün komple değişeceğini söylediler 800-1000 tl arası fiyat verdiler, ama ben özel serviste 65 tl ye 2 adet fırça değiştirdim işçilikte içinde e ne yapalım para kolay kazanılmıyor. Yinede alternatörün değişmesi gerekseydi sıfır taktırmazdım çıkma parça bulma yoluna giderdim.

Saygılar.

keşke sizin dediğiniz gibi olsa sadece kablo çıkmış olsa. benimde o aklıma geldi fakat gelen ses beni şüphelendiriyor.

Eğer alternatör endüvide (mil) yada yataklarında bir aşınma söz konusu ise komple değişmesi gerekiyorsa çıkma parça bularak değişime gidin lütfen.

Not: Akü ışığı yanıyorsa şarj olmuyor demektir farlar falan açık fazla süre gidemezsiniz, bilginize.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.