Şimdi Ara

Aracın çalışır halde su eksiltmesi neye işarettir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gozle gorulur bi kacak yok ise silindir kapaginda yada contanda sikinti vardir
    Rektefe yaptirdiginizda silindir kapagi kaçak testine gonderildi mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Hocam yarın rektefiye yapılan yere götüreceğim bakalım kaçağı bulabilecekmiyiz.

• Arabaya baktırdım baya bi incelendi ancak kaçak bulunamadı. Daha sonra tamamen suyu boşaltıp antifriz eklendi şu pembe rengi olan bu şekildede çalıştırdık baktık denedik gene bi kaçak bulunamadı şimdi birkaç gün kontrol edicem gene resmen paranoyak oldu herkes

• Bu tarz bi durumla karşılaşan arkadaşlara yardımı dokunur diye yazıyorum. Kaçağı bulmak için antfriz ile tamamen doldurulduğunu söylemiştim bu işlemden 1 hafta sonra bir benzinlikte aracın kaputundan buhar yükseldiğini farkettim kaputu açtığımda fotoğrafta gördüğünüz yerden buhar şeklinde anfirizin çıktığını gördüm boruda kaçak olduğunu bulduk. İlk başlarda sızıntı çok az ve buhar olarak çıktığından bulunması imkansızdı ancak antifriz sayesinde yeri belli oldu. Fakat ben iyi farkettim çünkü o şekilde kullanmaya devam etseydim tüm soğutma sıvısı boşalacaktı hararet yapıp daha büyük sorunlara neden olacaktı. Su kaçağı olanlar ve kaçağı bulamayanlar tamamen antifriz doldurup çok devirli kullanmadan daima silecek kısmının oraya ızgaraya baksın sürerken buhar şeklinde atıyor çünkü onu gördüğünüz an sağa çekip ustanızı çağırın.
    Aracın çalışır halde su eksiltmesi neye işarettir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focus2-0 -- 30 Temmuz 2020; 3:23:44 >

• focus2-0 F kullanıcısına yanıt
    Eğer öncesinde araca antifriz yerine su konulmuşsa kireçlenme yapar ve kaçakları tıkar. Daha sonra siz antifriz koyunca bunlar çözülür kaçaklar ortaya çıkar. Yine de gözünüz araçta olsun eğer uzun süre su ile kalmışsa antifriz başka kaçakları da ortaya çıkarabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tsmsk kullanıcısına yanıt
    Önceden araçta su antifriz karışımı vardı ama sürekli eksildiği için su katıyordum antifriz azdı yani şimdi tamamen antifriz olduğu için dediğiniz gibi başka kaçakları da görebileceğiz zaten haftaya bir daha gideceğim kontrol etmek için.

• Benim focusta da yaklaşık bir aydır su eksiltme problemi oluyordu ama sizinki kadar hızlı değildi. Gözle görülür bir belirti veya buharlaşma falan da olmamıştı. Birkaç gün önce ustaya götürüp gösterdiğimde termostat gövdesinden kaçırdığını ve değişmesi gerektiğini söyledi. Biraz aşağı ve ara bir yerde olduğundan ben de önceden fark edememişim sızdıran sıvıyı. Işık tutunca daha rahat görüldü. Parçayı değiştirdim şimdilik bir sıkıntı yok. Su kaçağı işine dikkat etmek lazım.

• Antifirizli suyu koyup yedek depodan sisteme basınç uyguladığınız zaman kaçağın yeri belli olur. At ile deve birşey değil ki bunu bulmak,düzgün bir tamirhane veya yetkili servisin bulması ortalama 5 dk ama hadi biraz daha vakit vereyim 30 dk olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 30 Temmuz 2020; 22:4:46 >
  • Valla bilmiyorum bu şekilde baktılar o dediğiniz basınç testi hiç yapılmadı neden yapmıyorlar onuda bilmiyorum daha kolay ve hızlı çözümmüş aslında.

• Su haznesi çatlak olabilir , termostat eskimiştir bağlantı yerlerinden sızdırıyordur vs götürün gösterin

• Eksozdan beyaz duman var mı hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyaz duman yok motorda aksi bi durum da yok çalışması falan gayet normal özelliğini yitirmiş soğutma deposuna gelen boru da değişecek bunun fiyatını bilen varmı tahmini ne kadardır ? eski olanları değiştirmemiz gerektiğini söylediler.

• Aracı kim yaptıysa hortumuda o değiştirsin. Orjinal al.

• Conta yakmıştır. Genleşme tankı kapağını açıp forkurdama yapıp yapmadığına bakın.

ismail usta @youtube kanalını izleyin.

• Conta da bi sıkıntı yok hararet olayı hiç olmadı ayrıca motor rektefiye de gördü yani bu kadar kısa sürede conta yakmaz herhalde zaten önceki mesajları okudunuz mu bilmiyorum hortumda vardı kaçak ilkini bulduk şuanlık sıkıntı yok ancak birkaç güne varsa eğer diğer kaçakları da bulacağız umarım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.