Şimdi Ara

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
26.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gezgin35tr

Son durumda değişiklik olmadı mı, sorun nasıl halloldu? Benim aracım da 25.07.2005 tescilli Caddy Kombi 1.9tdi Reflex Gümüş, cumartesi günü İzmir Sarnıçta vizeye girdim. Ruhsatta yer kalmadığı için Ek1 düzenlettim. Vizeden geçtikten sonra dün farkettim ki, ek1 belgesinde ve şimdiye kadar hep kayıtlı olan renk kısmındaki refleks gümüşün üstünü çizmişler ve yanına sadece GRİ yazmışlar. Birkaç telefon konuşması ve tekrar istasyon ziyareti sonrası Gri'nin yanına refleks gümüş de yazdılar. Ancak bugün konuyu Trafik Tescildekilerle konuştuğumda (içlerinde şube müdürü ve bu işlerden sorumlu kişi de vardı) ruhsata Gri (Refleks Gümüş) olarak işleyeceklerini ancak 2 yıl önce kredi dolayısıyla üzerinden rehin kaldırmak amacıyla yeni düzenlettiğim trafik belgesinin de yeniden tanzim edileceğini ve yaklaşık 110TL vermem gerektiğini söylediler. Araç dosyasından TOBda aracın refleks gümüş olarak kayıtlı olduğunu görerek refleks gümüşün zaten gri bir renk olduğunu ancak tüvTürk ek1 e ne yazdıysa kendilerinin de ona göre belge düzenleyebileceklerini neden böyle bir işlem yapıldığını bilmediklerini söylediler(!). (Ne Tüvtürk yetkilisi ne de trafik tescil şube müdürü, bu işlemlerle yetkili kişi ve kişiler bunun dayanağını izah edemediler. Forumda sayenizde daha çok öğrendim :)))) Bana da istersem önce bu işi açıklığa kavuşturmamı sonra ruhsat yenileme işlemini yapılmasının daha sağlıklı olacağını telkin ettiler. Allahım ne günlere kaldık! Başlar ayak ayaklar baş olmuş, akılsız başların cezasını da bizim ayaklara ve cüzdanlara çektiriyorlar :(

Yukarıda izah edildiği üzere. MARTOY a göre.Emniyetteki yetkilinin bu işi bilmemesi zaten ayrı bir facia.Kendilerine gelen yazışmaları okumazlarsa bilemezler elbette. Ayrıca merak ediyorum, istese bile o polis memuru yeni ruhsata sadece REFLEKS GÜMÜŞ nasıl yazacak. .Özetle TÜVTÜRK teki memur senin EK-1 de düzeltme yapmasa idi yani sadece REFLEKS GÜMÜŞ olarak bıraksa bile senin yeni çıkaracağın ruhsata bu şekilde YAZAMAZDI.Emniyetin kendi programı izin vermiyor çünkü. Zaten bu renk uygulamsını isteyen EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Onların yeni ruhsat programına göre bu yönetmelik düzenlendi.Böyle olduğu halde BİLMİYORUZ diyorlar.Hiç inandırıcı gelmedi açıkçası.Tepkinizden çekindikleri için suçu paslıyorlar gibi.Zaten TÜVTURK bu aralar devletin kurumlarının günah keçisi oldu.Suçu atan atana. Herkes pası oraya atıyor.İyi de TÜVTURK devletin kanunlarına( Ulaştırma,Emniyet ve İçişleri Bakanlığı göre hareket ediyor. Kendi kafasından herhangi bir yönetmelik uyduramaz ki.O zaman birileri bu kanunları ya uygulamıyor ya da BİLMİYOR. Acaba sizce kim onlar
    Sen DONANIM HABERİ takip et, kafan rahat olsun

• Benim sattığım eski aracım.Aracın rengi bordo ama nasıl yazılmış.Belkide doğrudur.

Plakası: 45V
    Markası: OPEL
    Modeli: 1998
    Sahip Belge Tarihi: 12.04.2004
    Tescil Birimi: SOMA
    Renk 1: KIRMIZI (Bordo)
    Renk 2: -
    Cinsi: OTOMOBİL
    Çalıntı Mı: HAYIR
    Hak Mahrumiyeti: YOK
  • çok ilginç ya ben yaptım oldu mantığı bir an önce bu ülkeyi terk etmeli bunu söyleyen kişileri yanında götürerek
  • Bu sorun halledildi mi yoksa hala devam ediyor mu, bilgisi olan paylaşabilir mi acaba?
  • 1nomad kullanıcısına yanıt
    Konuya 2009 yilinda cevap yazmisim yine yazayim.o gunden sonra en az arabam 3 muayene ve bir ruhsat degisimi gordu,renk celik gri yaziyor kimse birsey demedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.