Şimdi Ara

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
26.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün muayeneye TÜVTürk istasyonuna gittik. Aracın herhangi bir kusuru yok muayeneden geçmesi gerekir.
    Ama rengi yüzünden (Ağır kusur) muayeneden geçemedi.

Aracın gerçek rengi bordo. Ruhsatta da bordo yazıyor. Aslında hiç bir problem yok.

TÜVTürk'e göre neymiş, bordo diye bir renk yönetmelikte yokmuş, ana renk olması gerekiyormuş o nedenle ruhsattaki renk bölümünün "kırmızı" olarak değiştirilmesi gerekiyormuş.

Şimdi işin yok ruhsatın iki yaprağını da değiştir, kırmızı yazdır.

Bu araba 5 senedir "bordo" olarak yollarda geziniyor. Üstelik 2. el yani 2 kere de ruhsat çıktı bu arabaya. Madem bordo renk ruhsatta yazamazdı, bu ruhsatı çıkaran emniyet görevlileri geri zekalı mı ki 2 keredir bu renk üzerine ruhsat çıkarıyorlar?..

Çok merak ettim bu araçların renklerine sınırlama getiren yönetmelik neyin nesiymiş diye... Google'da ara tara böyle bir yönetmelik bulamadım

Şimdi içime kurt düştü: Allah bilir, belki de böyle bir yönetmelik hükmü yok, TÜVTürk kendi kafasından uydurup bizi boş yere ruhsat değiştirmeye zorluyor olmasın.

Hayır, şimdi ben kırmızı olarak değiştiririm; yarın sivrinin biri çıkar "bu aracın rengi bordo, ruhsatta yanlış yazıyor, git ruhsatı değiştir." derse cinayet çıkar.

Yönetmelikteki şu renk tarfini ve hangi yönetmelik olduğunu duyan bilen var mı? gerçekten çok merak ediyorum ne yönetmeliğiymiş bu böyle...

• turkuaz ise yada eflatun ise ne yazılacak bunlar ara renkler ??Sapıttılar iyice.avrupanın bize faydası olan bişeyini getirmezler zaten.
  • Kaş yaparken adam oldurmek denir buna ya

Trafik rezalet her yer rant inşaatı, ustune bu TUV davası, pahalı benzin, wergiler
  • Yolda trafik polisi durdurur ulan bordo bu araba neresi kırmızı derse ruhsat değiştikten sonra

gelin şamataya
  • En kolay çözüm: Sana yönetmeliği göstersinler, ilgili hükmü okusunlar.

Bana biraz saçma geldi ama önce adamları bir dinle, bakalım var mı böyle bir yönetmelik?
  • Bence iyice araştırmadan ruhsatı yenileme.Arkadaşında dediği gibi polis bu araba bordo derse hiç iyi olmaz.
  • bence de o yönetmeliği göstersinler sana.

benim araba da bordo
    ruhsatta şeytan kırmızı yazıyo.

şeytan bu renk değil diye acaba bana da mı zorluk çıkarırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

bence de o yönetmeliği göstersinler sana.

benim araba da bordo

evet gümüş gridir,platin bej dir ama şeytanın kırmızı olduğunu kim yumurtlamış huahuahuahauhauhau.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIMERIDER

quote:

Orjinalden alıntı: individual

bence de o yönetmeliği göstersinler sana.

benim araba da bordo

evet gümüş gridir,platin bej dir ama şeytanın kırmızı olduğunu kim yumurtlamış huahuahuahauhauhau.

muameleciden duyduğum kadarıyla bej diye bir rengi de tanımıyorlarmış: Kahverengi olacakmış. Ama iki renk birbirinden farklıdır ki?..

• Nasıl bir saçmalıktır bu Allah belalarını versin!

Ulan bordo denilen renk Fransa'nın şaraplarıyla ünlü Bordeaux kentinden gelmiyor mu zaten? Bir tarafımızdan uydurduğumuz bir renk de değil yani. Nasıl oluyor da gavurların getirdiği renk yönetmeliğe girmiyor?

Ben olsam dava açardım, muayene harcının 10 katını isterdim.
  • Yok öle birşey afedersin ama saçmalamışlar sana.

Aracım ateş kırmızı ruhsatta cise bordo yazıyor ilk aldığım günden beri bu sene girdi TUV e hiçbirşey demediler zaten diyemezlerde.

• O zaman benim araba hiç geçemez

Plakası: 34BJ...
    Markası: OPEL
    Modeli: 2004
    Sahip Belge Tarihi: 29.11.2004
    Tescil Birimi: İSTANBUL
    Renk 1: Oyster GriRenk 2: -
    Cinsi: OTOMOBİL
    Çalıntı Mı: HAYIR
    Hak Mahrumiyeti: YOK

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 14 Şubat 2009; 19:08:11 >
  • bence bu işte bi iş var olmaz böyle saçmalık bilmemnesinin nikahı kadar renk var hepsi en yakın renge göre yazılsa ooo
  • yönetmelik ne derse o olur

• Belki adam renk körüdür.
    Dalga geçmek için söylemiyorum.
    Bir çok kişi renk körü olduğunun farkına varmaz özel bir göz testi yapılmalı anlamak için.
  • Ciddi anlamda saçmalaya başladı bu Tüv işi gitgide işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
    Allah sonumuzu hayır etsin.
  • güzel ülkemin saçma sapan bürokratik yönetmelikleri işte
  • İşin bokunu çıkarmışlar.

Bunun tek yanıtı budur.
  • Şimdi benim motor kırmızı olarak geçiyor ruhsatta ama kırmızı siyah...
    Muayene de geçti naapsam muayeneye gitmeden komple kırmızıya boyatsam mı?

• 1.Kafasından aşağı önce bir kutu bordo boya,sonra da bir kutu kırmızı boya dök.Bak bakalım benziyo mu de.

2.Ruhsatı değiştir,başka muayene yerine git,burada bordo yazacak diyen birini liftin altına sok,arabayı tepesine düşür.

3.Arabayı da kırmızıya boyat,şöyle:

Eline ekmek bıçağını al,herifi kıtır kıtır kes,kanını doldur kovaya boya arabayı

İyice eğlencelerini geçiyolar artık,bildiğin t....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.