Şimdi Ara

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
26.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dedikodu

Hulasa, şu ana kadar bulup ortaya çıkardıklarımızı (resmi bir açıklama henüz gelmediği için) bir gözden geçirirsek:
    1- "Ana renk" meselesi MARTOY yönetmeliğinin Ek-9'unda geçmektedir. Başka bir yerde rastlamadık.
    2- MARTOY yönetmeliği Ek-9 "Tip Onay Belgesi" (TOB) doldurma biçimini tarif etmektedir.
    3- 51 maddelik Ek-9'un 38. maddesinde renk kriterleri verilmektedir.
    4- 38. maddeye uymanın zorlayıcılığı veya uymamanın yaptırımı henüz bilinmemektedir. Yani araç rengi bu kritere uymadan doldurulduysa ne olacak, belli değildir.
    5- Sözkonusu TOB belgesini Araç imalatçısı doldurmaktadır.
    6- Sözkonusu TOB belgesinin Onay makamı Sanayi ve Ticaret Bakanlığıdır.
    7- TOB belgelerini -renk kriterine uyulmadığı halde- onaylayan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, zımnen, bu renk kriterlerinin önemsiz olduğunu ve araç imalatçısının bunu serbest biçimde doldurabileceğini kabul etmiş olur.
    8- TOB belgesi, aynı ilaç ruhsatları gibi, ilgili teknik model satışa sunulmadan önce, bir defaya mahsus, doldurulur ve onaylanır. Aynı aracın satılan her adedi için tek tek doldurulmaz.
    9- Trafik Tescil şubesi, MARTOY Ek-9'un tarafı değildir, doğrudan muhatabı değildir. (TOB'u doldurmaz, onaylamaz ve denetlemez. Ayrıca değiştirmesi mümkün değildir)
    10- Trafik Tescil, kendisi dışında hazırlanmış ve onaylanmış, TOB belgesine uygun biçimde tescil yapmak zorundadır. Aksine davranış yönetmeliğe aykırıdır. TOB'da ne yazıyorsa ruhsata onu işleyebilir, keyfi davranamaz.
    11- Ruhsatta yazan bilgilerden birisi (Bu renk olur başka bir teknik değer olur) TOB'da yazandan farklı biçimde değiştirilecekse, Tescil Birimi, ilgili teknik değişikliğe ait onaylanmış Tadilat Raporu istemektedir. TOB'a uygun olmayan keyfi bir değişiklik (beygir gücünü beğenmedim, yüksek yazın, havam olsun gibi) Tescil Yönetmeliğine aykırı olur.
    12- Teknik değişikliğe ilişkin Tadilat Raporunun onay süreci de TOB gibi olması lazım. (Tadilatın da Tip Onayının alınması gerekiyor)
    13- TÜVTürk'ün iddia ettiği MARTOY Ek-9'daki "ana renk" hatası TOB ile ilgili bir hatadır. Tescil ile ilgili bir hata değildir. (Tesciller münferittir, TOB geneldir)
    14- TÜVTürk'ün vatandaşı mecbur ettiği ruhsat değişimi, iddia edilen hatanın çözümü değildir. Olsa olsa örtbas edilmesi olabilir; yoksa hatalı olduğu iddia edilen ve yönetmeliğe aykırı bulunan TOB belgeleri değişmeden kalmaya devam edecektir.
    15- Tescil (ruhsat), TOB belgesinin sonuçlarından birisidir, TOB belgesinin varoluş nedeni değildir. O nedenle tek tek ruhsat değiştirmekle genel bir belge olan TOB değişmiş olmaz. Zaten ruhsat değiştirecek Tescil biriminin TOB değiştirme yetkisi yoktur, bilakis kendisi de TOB'e göre işlem yapma mecburiyetindedir.
    16- Vatandaş, MARTOY Ek-9'un tarafı değildir.
    17- TÜVTürk de MARTOY Ek-9'un tarafı değildir. Tarafı olduğunu iddia ediyorsa TOB belgelerinin değişimini yapabilir, yaptırabilir.
    18- MARTOY Ek-9'daki hatanın giderilmesinin tek yolu, ilgili TOB belgesinin değiştirilmesidir; ruhsat değişimi bir çözüm değildir. TÜVTürk hatalı doldurulan TOB belgelerinin tarafları nezdinde girişim başlatmalıdır; vatandaşın bu konuda yapabileceği hiç bir şey yoktur.

19- Muayene neticesinde belirlenecek kusurlar, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün "ARAÇ MUAYENESİ SONUCU BELİRLENEN EKSİKLİKLERE
    İLİŞKİN KUSUR GRUPLARI YÖNERGESİ'nde tanımlanmaktadır:http://www.kugm.gov.tr:7778/BysWEB/DownloadBelgeServlet?read=db&fileId=54700
    20- Bu yönergeye göre belirlenen kusurlar tablosu (KT) linkteki gibidir.http://www.kugm.gov.tr:7778/BysWEB/DownloadBelgeServlet?read=db&fileId=54701
    21- TÜVTürk, muayenede tespit ettiği bir kusurun derecesini buradaki kusurlar tablasuna göre belirlemek zorundadır; kendisi keyfi kusur icat edemez.
    22- Bu kusurlar tablosunda (KT), MARTOY Ek-9'a atıfta bulunan bir ibare yoktur. Ek-9'a aykırılık hangi kusur derecesiyle işlem görecek belli değildir.
    23- (Ticari taksiler hariç) Kusurlar tablosunda araç rengiyle ilgili tek ifade Madde-7'deki "Araç rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı degil. (Ağır Kusur)" ifadesidir. KT içinde aracın rengiyle ilgili başka hiç bir ifade yoktur.
    24- Türkçe anlama sorunu olmayan herkes, madde7'deki ifadeden, esas olanın "ruhsatta belirtilen renk" olduğunu ve "araç renginin bununla aynı" olması gerektiğini anlayabilir.
    25- Madde-7'de (senelerdir süregelen ve Eski muayene istasyonlarında da başarıyla kontrol edilen) standart bir uygulama ifade edilmektedir: Aracının rengini değiştirdiysen ve ruhsatına işletmediysen, muayeneden geçemezsin!
    26- Madde-7'de "Ana Renk" mecburiyeti gibi ifadeler geçmemektedir. MARTOY Ek-9'a atıfta bulunulmamaktadır.
    27- "Ruhsatta ana renk yazmaması" diye bir kusur ve bunun derecesi, Kusurlar Tablosunda tanımlı değildir.
    28- TÜVTürk tarafından, "Ruhsatta ana renk yazmadığı" gerekçesiyle araçların muayenesinin yapılmaması hatalı ve keyfi bir uygulamadır.

29- TÜVTürk'ün MARTOY Ek-9 kriterlerini muayene edip edemeyeceği bilinmemektedir. Muayene edebileceği varsayılmaktadır.
    29'daki varsayım doğruysa,
    30- TÜVTürk, EK-9'un toplam 51 maddesinden sadece 1 tanesini (Ana renk) kontrol etmektedir. Geriye kalan 50 tane teknik maddeyi kontrol etmeden muayenesini eksik olarak gerçekleştirmektedir.
    31- TÜVTürk, Ek-9'un sonucu olan AT Tip Onayı Belgesini, muayenede hazır bulundurmamakta veya bulundurulmasını sağlamamaktadır. Bu belgenin dolduruluş biçimi (Ek-9) muayenesini, önünde belgenin kendisi veya bir kopyası olmadan, neye göre yapmaktadır?..
    32- TÜVTürk, Ek-9'a göre tespit ettiği hataların yegane çözüm mercisi olan TOB belgesinin tarafları (İmalatçı ve Bakanlık) nezdinde hiç bir girişimde bulunmamaktadır.
    33- TÜVTürk, 32'deki çözüm yöntemini uygulamadığı gibi, hatalı TOB belgesi üzerinde en ufak tasarrufu olamayacak vatandaşı ve tescil kuruluşunu karşı karşıya getirerek, çözüme en ufak katkısı olmayacak işlemleri yapmaya/yaptırmaya zorlamaktadır. Ruhsat değişiminin çözüme en ufak katkısı yoktur. (Yeni problemler açmazsa iyidir.)
    34- TÜVTürk, Ek-9'a uygun hareket ettiğini düşünerek (çözüme hizmet etmediği halde), araçlar üzerinde sanki renk tadilatı varmış gibi göstermeye çalışmakta ya da araç tescil dosyasındaki TOB'ye aykırı biçimde farklı bir rengin tescil edilmesini istemektedir. Sözkonusu istek Tescil yönetmeliğine aykırıdır. Yani TÜVTürk, bir yönetmeliği düzeltip kaş yapayım derken, başka yönetmelikleri ihlal edip/ettirip göz çıkarmaktadır.

Bunlar benim tespitlerim.
    Konunun uzmanı değilim, sağa sola baka baka bunları toparladım. Eksiklerim yanlışlarım olduysa uyarın düzelteyim.

Alıntıları Göster
    dedikodu eline koluna sağlık...

şimdi bu kadar uğraşıp didinip klavyeye aldığın maddeleri TÜRK insanının anlayacağı bir cümle halinde söylemek istersek ;
    Aracın Renginden dolayı Muayene onayı vermeyip, Sorumluluğu üstünden atmak isteyen TUVTURK, topu RUHSAT TESCİL makamına yani Trafik Tescil Şubesine (Emniyete) atmaktadır...
    Ne yazıkki emniyetteki yetkililer nasıl bir yanlışlığa imza attıklarını bilmemektedirler..

Şimdi ;
    Emniyet ile bağı olan bir üyemiz, bu arkadaşların nasıl bir yanlışlık yaptığını kendilerine izah ederse sanırım bundan böyle bu tür talepleri yerine getirmeyeceklerdir.

OLAN YİNE VATANDAŞA OLCAK..
    Ruhsatı eline verilen vatandaş emniyete gidecek ve talebi REDDEDİLECEK..
    sonra vatandaş tekrar TUVTURK'e gidecek..
    TUVTURK mırın kırın ettikten sonra durumu kavrayıp çare arayacak..
    sonra elbette ve şüphesiz TOB ta ve İLK TESCİLDE (RUHSATTA) yer alan orjinal renk ile onaylayacak..

OLAY TAMAMIYLA VATANDAŞA YAPILAN İŞKENCEDİR..

KLASİK TÜRK KURUMSAL ZİHNİYETİ... BUGÜN GİT YARIN GEL..
    (Bu serzenişlerimi ve sitemlerimi okuyan tüm Kamu çalışanları... Lütfen üzerinize alının.. Bu çarpık zihniyeti hepberaber çözeceğiz.. Hatta işi abartıp bu çözümü dile getirmeyen partiye oy vermeyin diyecem ya o zamanda siyasete bulaşacak konu sulanacak)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Arkadaşım bence sen bir dilekçe yaz. Ve deki benim aracım 7. maddeden dolayı kusurlu bulundu . Bu maddede ruhsat rengi aracın rengi farklı deniyor. Benim aracım bordo rengi ve ruhsatta da bordo yazıyor. Alındığından beri hiç bir zaman boya yapılmadı diye de belirt. Ve sonuna da lütfen aracamın neden kusurlu buunduğunu yazılı olarak tarafıma bildirmenizi rica ediyorum de. Hatta biraz uğraşırsan noterden de gönderebilrisin gerçi o zaman biraz para ödemen gerekir.

Genelde bu tip kurumlar yazılı olan dilekçelerde daha hızlı işlem yaparlar. Sana araştırıp döneceğim diyen arkadaş kaç günde araştırcak ve verdiği cevap yazılı olmayacağı için hiç bir kıymetide olmayacak. Sen dilekçe yazarsan onlarda sana yazılı cevap verirler. Burada kanun falan ne varsa belirtirler ya da muayeneden geçirirler. Geçirmezlerse alırsın o cevabı bu seferde ruhsatı veren kuruma hatalı ruhsat vermişssiniz diye ekine de bu yazıyı koyup bir dilekçe verirsin. Gerçi mahkemeye vermeden ücretsiz değiştirmezler büyük ihtimal. Ama en azından belki bu yolla TÜV de işini halledersin.

Bir de elinde yaızlı belgen olur. Sen şimdi gidip kırmızı yaptırsan. Sana araç kırmızı değil derlerse ne olacak. O yüzden bence yaızlı cevap almadan hiç bir şey yapma

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: berk984

Arkadaşım bence sen bir dilekçe yaz. Ve deki benim aracım 7. maddeden dolayı kusurlu bulundu . Bu maddede ruhsat rengi aracın rengi farklı deniyor. Benim aracım bordo rengi ve ruhsatta da bordo yazıyor. Alındığından beri hiç bir zaman boya yapılmadı diye de belirt. Ve sonuna da lütfen aracamın neden kusurlu buunduğunu yazılı olarak tarafıma bildirmenizi rica ediyorum de. Hatta biraz uğraşırsan noterden de gönderebilrisin gerçi o zaman biraz para ödemen gerekir.

Genelde bu tip kurumlar yazılı olan dilekçelerde daha hızlı işlem yaparlar. Sana araştırıp döneceğim diyen arkadaş kaç günde araştırcak ve verdiği cevap yazılı olmayacağı için hiç bir kıymetide olmayacak. Sen dilekçe yazarsan onlarda sana yazılı cevap verirler. Burada kanun falan ne varsa belirtirler ya da muayeneden geçirirler. Geçirmezlerse alırsın o cevabı bu seferde ruhsatı veren kuruma hatalı ruhsat vermişssiniz diye ekine de bu yazıyı koyup bir dilekçe verirsin. Gerçi mahkemeye vermeden ücretsiz değiştirmezler büyük ihtimal. Ama en azından belki bu yolla TÜV de işini halledersin.

Bir de elinde yaızlı belgen olur. Sen şimdi gidip kırmızı yaptırsan. Sana araç kırmızı değil derlerse ne olacak. O yüzden bence yaızlı cevap almadan hiç bir şey yapma

Aynen dediğin gibi...
    Şu anki bilgiler ışığında ruhsat değiştirmek gibi bir seçeneğim yok, çünkü değiştirsem bile başıma daha çok iş geleceğini biliyorum. (Ha, benim canım ruhsat değiştirmek istiyor diye de değiştirebileceğimden emin değilim, orası ayrı...)
    Ruhsat değiştirmek şu an için "masadaki seçeneklerden" birisi değil!

Diğer işlemler için öncelikle TÜVTürk çağrı merkezinden cevap bekliyorum. Ve açık söyleyeyim çağrı merkezindenolumlu bir cevap gelmesini bekliyorum, çünkü akıl var, mantık var...

Ama durumuna göre, dilekçe, ihtar, dava vb. her türlü yasal hakkım saklıdır zaten, sırası ve gereği oldukça uygulanır...

Gönül ister ki her şey akıl ve mantık çerçevesinde en kolay yoldan çözüme ulaşsın, hiç kimse mahkemelere düşmesin.

Hatta gönül isterdi ki bu sorun vatandaşın önüne atılmadan evvel TÜVTürk bu sorunu kendi içinde çözsün, vatandaşa çözümü sunsun. Oysa şu anda vatandaşa sunulan sadece çözümsüzlüktür: Ruhsatı değiştirsen bir dert, değiştirmesen ayrı dert.

Öteki taraftan, biz mağdur durumda bekliyoruz, aracımız yatıyor, kullanılamıyor. İş dava sürecine giderse (ki hiç istemem bunu) mecburen bunun yerine bir araç kiralayacağız. Malum dava süreci uzun olur, araç kirasına baya bir para bayılacağız.
    Öte yandan iş gücü kayıplarımız var; git-gelleri saymıyorum bile, ama ben geçen haftadan beri işten güçten koptum, yok MARTOY, yok MORTOY, küsür, püsür bir sürü zırva şeyle uğraşıyorum (benim için zırvadır, çünkü işim değil).
    Mağduriyet uzadıkça zarar katlanıyor; kim giderecek bu zararları?..

O nedenle en kısa, en çabuk ve en akılcı çözümden yanayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaymins

şimdi bu kadar uğraşıp didinip klavyeye aldığın maddeleri TÜRK insanının anlayacağı bir cümle halinde söylemek istersek ;
    Aracın Renginden dolayı Muayene onayı vermeyip, Sorumluluğu üstünden atmak isteyen TUVTURK, topu RUHSAT TESCİL makamına yani Trafik Tescil Şubesine (Emniyete) atmaktadır...
    Ne yazıkki emniyetteki yetkililer nasıl bir yanlışlığa imza attıklarını bilmemektedirler..

Şimdi ;
    Emniyet ile bağı olan bir üyemiz, bu arkadaşların nasıl bir yanlışlık yaptığını kendilerine izah ederse sanırım bundan böyle bu tür talepleri yerine getirmeyeceklerdir.

sonra elbette ve şüphesiz TOB ta ve İLK TESCİLDE (RUHSATTA) yer alan orjinal renk ile onaylayacak..

(Bu serzenişlerimi ve sitemlerimi okuyan tüm Kamu çalışanları... Lütfen üzerinize alının.. Bu çarpık zihniyeti hepberaber çözeceğiz.. Hatta işi abartıp bu çözümü dile getirmeyen partiye oy vermeyin diyecem ya o zamanda siyasete bulaşacak konu sulanacak)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

Şimdi ;

Senin de eline sağlık, güzel toparlamışsın.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

Şimdi ;

Senin de eline sağlık, güzel toparlamışsın.

Alıntıları Göster
    Son durum raporudur.
    Çağrı Merkezinden aradılar.
    12/04/2007 tarihi İçişleri Bakanlığı yazısından bahsediyorlar "Araç üzerinde görülen tescil marka kodları" konuluymuş. Bu yazıya istinaden işlem yapıldığını söylediler.
    Yazının bir kopyasını istedim.
    (Çünkü bu yazıya istinaden, sakat olduğunu düşündüğüm, bir ruhsat değişimi yapılacaksa bu yazının bir kopyasını araç belgelerim arasında saklamak zorundayım. Yarın birisi, "sen yanlış anlamışsın, git yeniden ruhsatını yeniden değiştir" derse bu yazı elimde bulunmazsa halim nice olur?..)

İstasyon amirinden alabileceğimi söylediler.
    İstasyon amirini aradım, bu yazıyı veremeyeceğini söyledi. Çağrı merkezinden talimat gelirse verebilirmiş. Yazının bir gizlilik derecesi olup olmadığını sordum, yok dedi. (özellikle sordum: Çok gizli, gizli, hizmete özel, tasnif dışı, nato kozmik vb. birşey yazıyor mu yazının üstünde diye. Hayır dedi)

Çağrı merkezini tekrar arayıp durumu ilettim.
    "Bunun kopyasını size veremeyiz, ama görebilirsiniz" dediler.
    Ben de bunun bir kopyasını saklamak zorunda olduğumu açıkladım.

Tekrar arayacaklar.

• quote:

Son durum raporudur.
    Çağrı Merkezinden aradılar.
    12/04/2007 tarihi İçişleri Bakanlığı yazısından bahsediyorlar "Araç üzerinde görülen tescil marka kodları" konuluymuş. Bu yazıya istinaden işlem yapıldığını söylediler.
    Yazının bir kopyasını istedim.
    (Çünkü bu yazıya istinaden, sakat olduğunu düşündüğüm, bir ruhsat değişimi yapılacaksa bu yazının bir kopyasını araç belgelerim arasında saklamak zorundayım. Yarın birisi, "sen yanlış anlamışsın, git yeniden ruhsatını yeniden değiştir" derse bu yazı elimde bulunmazsa halim nice olur?..)

İstasyon amirinden alabileceğimi söylediler.
    İstasyon amirini aradım, bu yazıyı veremeyeceğini söyledi. Çağrı merkezinden talimat gelirse verebilirmiş. Yazının bir gizlilik derecesi olup olmadığını sordum, yok dedi. (özellikle sordum: Çok gizli, gizli, hizmete özel, tasnif dışı, nato kozmik vb. birşey yazıyor mu yazının üstünde diye. Hayır dedi)

Çağrı merkezini tekrar arayıp durumu ilettim.
    "Bunun kopyasını size veremeyiz, ama görebilirsiniz" dediler.
    Ben de bunun bir kopyasını saklamak zorunda olduğumu açıkladım.

Tekrar arayacaklar.

Alıntıları Göster
    linkler şu anda çalışıyor

karayolları genel müdürlüğü bilgi edinme
    http://www.kgm.gov.tr/asps/bilgiedinme/bilgi.asp

ulaştırma bakanlığı karayolları ulaştırma genel müdürlüğü
    http://www.kugm.gov.tr/kugm/kugm-ana-sayfa

bilgi edinme
    http://bilgi.ubak.gov.tr:9080/ULASTR/index.jsp

istanbul ulaştırma bakanlığı bölge müdürlüğü
    İSTANBUL BÖLGE
    Shell Benzin İstasyonu Yanı Atatürk Hava Limanı Yeşilköy İSTANBUL
    0212-4655800 ,01, 02, 03, 04

• quote:

Orijinalden alıntı: meta80

linkler şu anda çalışıyor

karayolları genel müdürlüğü bilgi edinme
    http://www.kgm.gov.tr/asps/bilgiedinme/bilgi.asp

ulaştırma bakanlığı karayolları ulaştırma genel müdürlüğü

bilgi edinme
    http://bilgi.ubak.gov.tr:9080/ULASTR/index.jsp

istanbul ulaştırma bakanlığı bölge müdürlüğü
    İSTANBUL BÖLGE
    Shell Benzin İstasyonu Yanı Atatürk Hava Limanı Yeşilköy İSTANBUL
    0212-4655800 ,01, 02, 03, 04

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar renk konusu açığa kavuştu emniyet genel müdürlüğü 15/04/2007 tarihinden itibaren bir karar alıyor ve renk belirlemesi yapıyor bu tarihten itibaren tescil ettiği araçlara belirlediği renkleri yazıyor.

yani 15/04/2007 tarihinden önce tescil edilen araçlarda araç rengi ruhsatla uyuşuyorsa herhangi bir sorun yaok demektir kusur verilemez. Bu tarihten önceki araçlara nasıl kusur verilebilir örneğin araç mavi ruhsatta mavi yazıyor fakat kaput, çamurluk, kapı vb parçaların rengi farklı = ağır kusur bu konuda en çok sorunu kaputun rengini siyaha boyayanlarla yaşıyoruz.

bu tarihten sonra ki araçlara trafik doğru olanı yazacağı için herhangi bir sorun yok ancak memur hatası olabilir oda binde bir.

YANİ 15/04/2007 TARİHİNDEN ÖNCE ARACINI TESCİL EDENLERE SORUN YOK.

15/04/2007 tarihinden itibaren olması gereken renkler BEYAZ 29 adet BEYAZ renk var bunlar (açık krem-afrika-alp-altın-arktik-bmc-bulut-buz-buzul-calcit-canter-fildişi-fildişiantik-galaksi-ibis-inci-kar-karabüyükrem-kirli-korfu-kristal-krem-kuğu-kutup-opak-sedef-surejevo-şeker-ürgüp-kemik)

elimden geldiği kadar yazarım. bu renklerin yazılışına gelince önde ana renk devamında parantez içinde yan renk
    BEYAZ (opak) BEYAZ (korfu)

• quote:

Orijinalden alıntı: arda38

evet arkadaşlar renk konusu açığa kavuştu emniyet genel müdürlüğü 15/04/2007 tarihinden itibaren bir karar alıyor ve renk belirlemesi yapıyor bu tarihten itibaren tescil ettiği araçlara belirlediği renkleri yazıyor.

yani 15/04/2007 tarihinden önce tescil edilen araçlarda araç rengi ruhsatla uyuşuyorsa herhangi bir sorun yaok demektir kusur verilemez. Bu tarihten önceki araçlara nasıl kusur verilebilir örneğin araç mavi ruhsatta mavi yazıyor fakat kaput, çamurluk, kapı vb parçaların rengi farklı = ağır kusur bu konuda en çok sorunu kaputun rengini siyaha boyayanlarla yaşıyoruz.

bu tarihten sonra ki araçlara trafik doğru olanı yazacağı için herhangi bir sorun yok ancak memur hatası olabilir oda binde bir.

15/04/2007 tarihinden itibaren olması gereken renkler BEYAZ 29 adet BEYAZ renk var bunlar (açık krem-afrika-alp-altın-arktik-bmc-bulut-buz-buzul-calcit-canter-fildişi-fildişiantik-galaksi-ibis-inci-kar-karabüyükrem-kirli-korfu-kristal-krem-kuğu-kutup-opak-sedef-surejevo-şeker-ürgüp-kemik)

elimden geldiği kadar yazarım. bu renklerin yazılışına gelince önde ana renk devamında parantez içinde yan renk

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: arda38

Hocam emin misin ? Arkadaşın konuştuğu İstasyon Amiri net konuşmuş.Kaldı ki kusur derecesi hariç bende aynı görüşteyim.
    Şimdi özetlersek konuyu;
    MARTOY çıktığı günden beri zaten aracın üzerinde anarenkler yazılacak dedi.Bu ana kuraldır.Hiçbir bülten MARTOY a aykırı olamaz.Daha sonra renk sayısı artınca bunları ayırmak için ana rengin başına tanımlayıcı renk yazıldı ( örn. gümüş gri), ondan sonra baktılarki bu iş böylede olmayacak, ana rengi yazdıktan sonra parantez içine alıp ara rengi yazma kararı aldılar ( örn.beyaz ( fildişi) gibi).
    Emniyetin yayınladığı bültenleri biraz daha özetlersek ( BUNLAR EMNİYETİN ALDIĞI İÇ KARARLARDIR,İŞLEYİŞLE ALAKALI,YÖNETMELİK DEĞİLDİR);
    1-Emniyetin yayınladığı hiçbir genelde MARTOY a aykırı olamaz.Buna göre emniyet geçmişte yazdığı sadece ara renk HER ZAMAN yanlıştır.Buradaki arkdaşımızın örneğinde olduğu gibi.Tek olarak BORDO yazılamaz.Bordo Kırmızı veya Kırmızı (bordo) yazmalıdır veya sadece KIRMIZI yazmalıdır.
    2-Emniyetin çıkardığı genelge nasıl yazılacağı ile alakalı.Ana rengi artık kullanın ile alakalı değil.Yani eskiden sadece ana rengi yazarken,emniyet diyorki ana rengin başına veya parantez içine ara rengide ekleyin ki bende bu araçları daha rahat tanımlayabileyim. ( gümüş gri , gri (gümüş) gibi )

Şimdi aracın UYGUNLUK BELGESİNDE hata olacağını ben pek zannetmiyorum.Çünkü bu belgelerde kolay kolay gözden kaçan hata olmaz.Bu belgelerde mutlak suretle ANA RENK yazılır.Fakat emniyetin çıkardığı bültenlerde dikkate alınarak ARA RENKLER de başına eklenir ( Bordo kırmızı,gümüş gri,füme siyahı gibi).
    Hata nerede peki ?
    Ruhsatı hazırlayan TRAFİK TESCİL maalesef yaptığı onlarca hatadan biride budur.Zaten bu trafik tescil in yaptığı hataları yazmaya kalksak bitmez.UYGUNLUK BELGESİNDE ki sadece tek bir rengi yazan kişiler.Bazı memurlar tamamını yazarken bazıları örneğin sadece BORDO yu yazmaktadırlar.Burada HATAYI YAPAN İŞİNİ SAVSAKLAYAN TRAFİK TESCİLDEKİ MEMURDADIR.
    Peki TÜVTÜRK ne kusur verebilir.
    Bana göre kusur derecesi ya AĞIR ya da HAFİF tir.Ama kesinlikle KUSURSUZ veya 2007 den öncesi KUSURSUZ olacak diye bir madde olamaz.Çünkü aracın tanımı olan bir madde yanlış veya kısmen eksiktir.

Eğer KUSURSUZ mantığı ile hareket edersek, şasi no eksik yazılması,motor no eksik yazılması,koltuk sayısı eksik yazılması niye KUSUR ? Bunlarda EMNİYETİN yaptığı bir hata.

Bunları niye yazıyorum.Yarın öbür gün yeniden ruhsat çıkarmak zorunda kalmayalım,yeni ruhsat çıkaracaklarda dikkat etsinler diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 17 Şubat 2009; 20:35:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Hocam emin misin ? Arkadaşın konuştuğu İstasyon Amiri net konuşmuş.Kaldı ki kusur derecesi hariç bende aynı görüşteyim.
    Şimdi özetlersek konuyu;
    MARTOY çıktığı günden beri zaten aracın üzerinde anarenkler yazılacak dedi.Bu ana kuraldır.Hiçbir bülten MARTOY a aykırı olamaz.Daha sonra renk sayısı artınca bunları ayırmak için ana rengin başına tanımlayıcı renk yazıldı ( örn. gümüş gri), ondan sonra baktılarki bu iş böylede olmayacak, ana rengi yazdıktan sonra parantez içine alıp ara rengi yazma kararı aldılar ( örn.beyaz ( fildişi) gibi).
    Emniyetin yayınladığı bültenleri biraz daha özetlersek ( BUNLAR EMNİYETİN ALDIĞI İÇ KARARLARDIR,İŞLEYİŞLE ALAKALI,YÖNETMELİK DEĞİLDİR);
    1-Emniyetin yayınladığı hiçbir genelde MARTOY a aykırı olamaz.Buna göre emniyet geçmişte yazdığı sadece ara renk HER ZAMAN yanlıştır.Buradaki arkdaşımızın örneğinde olduğu gibi.Tek olarak BORDO yazılamaz.Bordo Kırmızı veya Kırmızı (bordo) yazmalıdır veya sadece KIRMIZI yazmalıdır.
    2-Emniyetin çıkardığı genelge nasıl yazılacağı ile alakalı.Ana rengi artık kullanın ile alakalı değil.Yani eskiden sadece ana rengi yazarken,emniyet diyorki ana rengin başına veya parantez içine ara rengide ekleyin ki bende bu araçları daha rahat tanımlayabileyim. ( gümüş gri , gri (gümüş) gibi )

Şimdi aracın UYGUNLUK BELGESİNDE hata olacağını ben pek zannetmiyorum.Çünkü bu belgelerde kolay kolay gözden kaçan hata olmaz.Bu belgelerde mutlak suretle ANA RENK yazılır.Fakat emniyetin çıkardığı bültenlerde dikkate alınarak ARA RENKLER de başına eklenir ( Bordo kırmızı,gümüş gri,füme siyahı gibi).
    Hata nerede peki ?
    Ruhsatı hazırlayan TRAFİK TESCİL maalesef yaptığı onlarca hatadan biride budur.Zaten bu trafik tescil in yaptığı hataları yazmaya kalksak bitmez.UYGUNLUK BELGESİNDE ki sadece tek bir rengi yazan kişiler.Bazı memurlar tamamını yazarken bazıları örneğin sadece BORDO yu yazmaktadırlar.Burada HATAYI YAPAN İŞİNİ SAVSAKLAYAN TRAFİK TESCİLDEKİ MEMURDADIR.
    Peki TÜVTÜRK ne kusur verebilir.
    Bana göre kusur derecesi ya AĞIR ya da HAFİF tir.Ama kesinlikle KUSURSUZ veya 2007 den öncesi KUSURSUZ olacak diye bir madde olamaz.Çünkü aracın tanımı olan bir madde yanlış veya kısmen eksiktir.

Eğer KUSURSUZ mantığı ile hareket edersek, şasi no eksik yazılması,motor no eksik yazılması,koltuk sayısı eksik yazılması niye KUSUR ? Bunlarda EMNİYETİN yaptığı bir hata.

Bunları niye yazıyorum.Yarın öbür gün yeniden ruhsat çıkarmak zorunda kalmayalım,yeni ruhsat çıkaracaklarda dikkat etsinler diye.

Alıntıları Göster
    Bu arada DEDİKODU , bu işte hata ayıklama zinciri şu şekilde olur

Aracın UYGUNLUK BELGESİNİ, satan firmanın Makine Mühendisi hazırlar,bunu TSE kontrol eder,TSE nin kontrol ettiği belge Trafik Tescil e gider, eğer bir hata varsa Trafik Tescil bunu tespit edip gönderir eğer yoksa ruhsatı çıkarır,çıkan ruhsat zamanı gelince araç muayene istasyonundaki görevlilere gelir ( muayenede,satışta,tadilatta vs vs) muayene istasyonu da tescildeki bu ruhsatı kontrol eder, eğer hata varsa emniyete gönderir.
    Hata varsa
    Hatalı ruhsat sahibi tarafından emniyete götürülür,trafik tescil aracın DOSYASINA ( emniyette kayıtlı olarak var) bakarlar ( uygunluk belgesine bakıyorlar) eğer uygunluk belgesinde bir problem yoksa hata kendileri olduğundan hiç ses çıkarmaz yeni ruhsat çıkarma işini onaylarlar, eğer uygunluk belgesinde sorun varsa bu belge bunu onaylayan makama gönderilir ve değiştirilir.Kısacası olay bu şekilde.
    Yani Araç Muayene İstasyonlarının işin işinde olmadığı her hangi bir uygulama düşünemezsin.Bir şekilde bu sistemin içindeler.
    Ana kural şudur,HİÇ ŞEY YASALARA AYKIRI OLAMAZ, yani TSE yanlış olan uygunluk belgesini onayladı,artık feriştahı gelse bunu değiştiremez diye birşey yok.Eğer TSE yasalara aykırı birşey yapmış ise,attığı imzanın hiçbir geçerliliği yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 17 Şubat 2009; 20:44:50 >

• quote:

Bu arada DEDİKODU , bu işte hata ayıklama zinciri şu şekilde olur

Aracın UYGUNLUK BELGESİNİ, satan firmanın Makine Mühendisi hazırlar,bunu TSE kontrol eder,TSE nin kontrol ettiği belge Trafik Tescil e gider, eğer bir hata varsa Trafik Tescil bunu tespit edip gönderir eğer yoksa ruhsatı çıkarır,çıkan ruhsat zamanı gelince araç muayene istasyonundaki görevlilere gelir ( muayenede,satışta,tadilatta vs vs) muayene istasyonu da tescildeki bu ruhsatı kontrol eder, eğer hata varsa emniyete gönderir.
    Hata varsa
    Hatalı ruhsat sahibi tarafından emniyete götürülür,trafik tescil aracın DOSYASINA ( emniyette kayıtlı olarak var) bakarlar ( uygunluk belgesine bakıyorlar) eğer uygunluk belgesinde bir problem yoksa hata kendileri olduğundan hiç ses çıkarmaz yeni ruhsat çıkarma işini onaylarlar, eğer uygunluk belgesinde sorun varsa bu belge bunu onaylayan makama gönderilir ve değiştirilir.Kısacası olay bu şekilde.
    Yani Araç Muayene İstasyonlarının işin işinde olmadığı her hangi bir uygulama düşünemezsin.Bir şekilde bu sistemin içindeler.
    Ana kural şudur,HİÇ ŞEY YASALARA AYKIRI OLAMAZ, yani TSE yanlış olan uygunluk belgesini onayladı,artık feriştahı gelse bunu değiştiremez diye birşey yok.Eğer TSE yasalara aykırı birşey yapmış ise,attığı imzanın hiçbir geçerliliği yoktur.

Alıntıları Göster
    bu bilgi TÜVTÜRK teknik kutay beyden geldi. şimdi bizim baz almamız gereken nokta teknik ten gelen bilgiler olmalıdır diye düşünüyorum zira teknik bakanlıklarla görüşerek net bir sonuca varıyor bilgi tüm istasyonlara gidiyor zaten benim yazdıklarımda ana renkler belirtiliyor yönetmeliğe aykırı değil
    ilk önce ana renk belirtiliyor KIRMIZI yanındaki sadece ayrıntı parantez içinde rengi tam olarak bağlamıyor. KIRMIZI (bordo) bencede mantıklı olan bu zaten dediğim gibi ana rengi saptırmıyor. Geçmiş tarihli tescilli araçlar EK1 le geldiği zaman ben böyle yazıyorum ki emniyetin istediğide bu bugün MET GRİ diye yazılmış ek1 geldi bunu GRİ (metalik) diye düzelttim
    bir de yazdığım renkler emniyetin özel proğramından alınmış renkler o proğramda el ile renk giremiyorsunuz ancak programdan renk seçebiliyorsunuz
    soruyu tam cevap verebildimmi bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda38 -- 17 Şubat 2009; 20:49:58 >

• quote:

Şimdi kusurlar tablosuna baktım. Aracın rengiyle ilgili sadece 7. madde var: "Araç rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı değil" Ağır kusur olarak geçiyor.
    Taksileri saymazsak kusurlar tablosunda araç rengiyle ilgili bunun dışında hiç bir madde yok. Yani bizim araç 7. maddeden dolayı kaldı.

Ama benim aracımın rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı, hem de tıpa tıp aynı:
    Araç=Bordo
    Ruhsat=Bordo

Asıl rengini kırmızı olarak değiştirirsem farklı olacak:
    Araç=Bordo
    Ruhsat=Kırmızı

Aracı başka bir renge de boyatmadık. Ne yapacağız şimdi?..

Ben hala bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

Araç rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı değilse ben de dinazorum artık...

(Araç benimkinin aynısı, benimki değil)

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

Şimdi kusurlar tablosuna baktım. Aracın rengiyle ilgili sadece 7. madde var: "Araç rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı değil" Ağır kusur olarak geçiyor.
    Taksileri saymazsak kusurlar tablosunda araç rengiyle ilgili bunun dışında hiç bir madde yok. Yani bizim araç 7. maddeden dolayı kaldı.

Araç=Bordo
    Ruhsat=Bordo

Araç=Bordo
    Ruhsat=Kırmızı

dedikodu aracın tescil tarihi nedir

• quote:

bu bilgi TÜVTÜRK teknik kutay beyden geldi. şimdi bizim baz almamız gereken nokta teknik ten gelen bilgiler olmalıdır diye düşünüyorum zira teknik bakanlıklarla görüşerek net bir sonuca varıyor bilgi tüm istasyonlara gidiyor zaten benim yazdıklarımda ana renkler belirtiliyor yönetmeliğe aykırı değil
    ilk önce ana renk belirtiliyor KIRMIZI yanındaki sadece ayrıntı parantez içinde rengi tam olarak bağlamıyor. KIRMIZI (bordo) bencede mantıklı olan bu zaten dediğim gibi ana rengi saptırmıyor. Geçmiş tarihli tescilli araçlar EK1 le geldiği zaman ben böyle yazıyorum ki emniyetin istediğide bu bugün MET GRİ diye yazılmış ek1 geldi bunu GRİ (metalik) diye düzelttim
    bir de yazdığım renkler emniyetin özel proğramından alınmış renkler o proğramda el ile renk giremiyorsunuz ancak programdan renk seçebiliyorsunuz

Alıntıları Göster
    quote:

Senin yazdıkların emniyetin son aldığı karar kısacası emniyetin iç işleyişi ile alakalı birşey.Renkleri bilgisayar ortamına geçirdiler.Memurlar arasındaki yazım farklarını kaldırmak için.Yeni ruhsatlar ELLE değil bilgisayardan çıkıyor zaten. ( zaten uygulamanın MARTOY a aykırı olmadığını yukarıda yazdım)
    Şimdi ruhsatında sadece 2001 model,BORDO yazan,DEDİKODU nun ruhsatı sana göre doğru mu yanlış mı ? Kusur verirsen ne kusur verirsin ?
    Eğer sen kusur vermezsen diğer İstasyon niye bu konuda ısrar ediyor.
    Teknik bakanlıkla görüşebilir,ama uygulanacak bir yöntem hiçbir şekilde yönetmeliklere aykırı olamaz. Yani şu şekilde bir karar alınmaz,örnek diye veriyorum.
    "Bakanlık, ya piyasada çok fazla rengi yanlış araç var,tamam biz kanunu çıkarmışız 1997 de ama işte bizim memurlar baştan savma yazmışlar,siz şu bunları görmeyin demez"
    Çünkü 1997 ( belki daha da eski ) demişki yazacaksın.
    Bakanlık sadece şunu diyebilir, hafif veya ağır kusur olacak.
    Yasalar bu şekilde değerlendirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 17 Şubat 2009; 21:02:31 >

• quote:

quote:

Senin yazdıkların emniyetin son aldığı karar kısacası emniyetin iç işleyişi ile alakalı birşey.Renkleri bilgisayar ortamına geçirdiler.Memurlar arasındaki yazım farklarını kaldırmak için.Yeni ruhsatlar ELLE değil bilgisayardan çıkıyor zaten. ( zaten uygulamanın MARTOY a aykırı olmadığını yukarıda yazdım)
    Şimdi ruhsatında sadece 2001 model,BORDO yazan,DEDİKODU nun ruhsatı sana göre doğru mu yanlış mı ? Kusur verirsen ne kusur verirsin ?
    Eğer sen kusur vermezsen diğer İstasyon niye bu konuda ısrar ediyor.
    Teknik bakanlıkla görüşebilir,ama uygulanacak bir yöntem hiçbir şekilde yönetmeliklere aykırı olamaz. Yani şu şekilde bir karar alınmaz,örnek diye veriyorum.
    "Bakanlık, ya piyasada çok fazla rengi yanlış araç var,tamam biz kanunu çıkarmışız 1997 de ama işte bizim memurlar baştan savma yazmışlar,siz şu bunları görmeyin demez"
    Çünkü 1997 ( belki daha da eski ) demişki yazacaksın.
    Bakanlık sadece şunu diyebilir, hafif veya ağır kusur olacak.
    Yasalar bu şekilde değerlendirilir.

Alıntıları Göster
    dedikodunun ruhsatında model i boşver tescil tarihi 15/04/2007 den öncesi bir tarih ise kusur vermem martoy yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanmamışsa sorun uygulayıcılardadır vatandaşı uğraştırmanın gereği yok ben kusur vermem fakat burda senin söylediğin gibi şase no işi var okonuda bir şey yapamıyoruz kusur derecesi yüksek okonuda biraz karmaşa var ruhsatlar herhagibir sebeble değiştiği zaman doğrusu yazılır bence

• quote:

dedikodunun ruhsatında model i boşver tescil tarihi 15/04/2007 den öncesi bir tarih ise kusur vermem martoy yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanmamışsa sorun uygulayıcılardadır vatandaşı uğraştırmanın gereği yok ben kusur vermem fakat burda senin söylediğin gibi şase no işi var okonuda bir şey yapamıyoruz kusur derecesi yüksek okonuda biraz karmaşa var ruhsatlar herhagibir sebeble değiştiği zaman doğrusu yazılır bence

Alıntıları Göster
    quote:

Bence yanlışınız var,

2007 tarihine ve bültenlerede pek takılmayın.Eski işimden bilirim,gün içinde yayınlanıp,akşamleyin düzeltilen çok bülten ( revizyon) bilirim.Ben gelen maili yorumlamada bir eksiklik var diye tahmin ediyorum.2007 emniyet bülteni yeni ruhsatlara ( RUHSATLAR 2007 de değişti,eski ruhsatlar yerine ) renklerin nasıl yazılması ile alakalı emniyetin kendi içi bülteni idi,nasıl sizin iç bültenleriniz varsa.

Ben olsan üst makama biraz daha detaylı bir soru sorardım.Çünkü siz her nekadar kabul ederim deseniz de,KABUL ETMEYEN birçok istasyon var.Dedikodunun gittiği istasyonda ısrarla Ağır Kusur diyor zaten.Uygulama keyfi mi o zaman sorusu akla gelir .
    Sizin iyi niyetinizi anlıyorum,ama bu konuda yanlış düşünüyorsunuz ( verdiğiniz stop lambası örneğinden yola çıkarak,vatandaşı uğraştırmamak konusunda).Bunun mutlaka bir kusur derecesi var, Hafif veya Ağır.Rengin doğru yazılma şeklide yukarıda açıkladığımız gibi.Eğer öyleyse de KUSURSUZ.
    Ağır Kusur,HAfif Kusur,Kusursuz,Emniyetsiz başka alternatif yol yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 17 Şubat 2009; 22:29:17 >

• quote:

quote:

DEFALARCA SÖYLEMEKTEN BIKTIM

1) TÜV 130 YILLIK BİR ALMAN FİRMASIDIR BELİRLİ BİR SAYGINLIĞI VARDIR 3 KURUŞ YÜZÜNDEN ADINI LEKELETMEZ
    2)BİZLER YANİ UZMANLAR DEVLETE BAĞLI DEĞİLİZ. BİZDEN KAYNAKLANAN BİR USULSÜZLÜK OLDUĞU ZAMAN ANINDA KAPI DIŞARI EDİLİRİZ++YÜKLÜ BİR TAZMİNAT++SİCİLE İŞLENME YANİ SENİN ARACININ ÜÇ KURUŞLUK DAHİ OLSA KUSURU BENİM HAYATIMI SÖNDÜRMEYE YETER
    BAZEN DİYORUM ULAN BU ADAMIN FREN LAMBASI YANMIYOR BİR TEK BUNUN İÇİN 2 SAAT VAKİT++10 TL LİK BENZİN YAKACAK YAZIK DEĞİLMİ DİYORUM AMA ONUN SONUCU BENİM HAYATIM OLDUĞU İÇİN HİÇ ÇEKİNMEDEN YAZIYORUM
    3) BİZLER 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU NUN 35. MADDESİNİN BELİRLEDİĞİ KRATERLERE GÖRE MUAYENE YAPIYORUZ OKANUN DA BİR KONUYU ARAMAK SAMANLIKTA İĞNE ARAMAYA BENZİYOR BEN SİZE SADELEŞMİŞ HALİNİ ARAŞTIRIRIM BİZE TEKNİK BÜLTEN ADI ALTINDA GELİYOR
    4)BU İŞTEN BIKTIRDILAR BİR İŞ BULUR BULMAZ İSTİFA EDECEM

moralinizi bozmayın bu tür sıkıntılar olacaktır
    1-2 yıl içinde sistemin oturacağını düşünüyorum
    örneğin bazı otomobil servisleri tüv öncesi kontrolleri yapmaya başladı ayrıca özel olarak muayeneye hazırlama servisleri açıldı
    yani muayene öncesi aracı kontrol ettirip sonra muayeneden geçiyorsunuz
    bu renk olayının nasıl çözüleceğini merak ediyorum

Alıntıları Göster
    Yakında Şampanya köpüğü renginede alkol iceriyor diye banlarlar

• quote:

quote:

DEFALARCA SÖYLEMEKTEN BIKTIM

1) TÜV 130 YILLIK BİR ALMAN FİRMASIDIR BELİRLİ BİR SAYGINLIĞI VARDIR 3 KURUŞ YÜZÜNDEN ADINI LEKELETMEZ
    2)BİZLER YANİ UZMANLAR DEVLETE BAĞLI DEĞİLİZ. BİZDEN KAYNAKLANAN BİR USULSÜZLÜK OLDUĞU ZAMAN ANINDA KAPI DIŞARI EDİLİRİZ++YÜKLÜ BİR TAZMİNAT++SİCİLE İŞLENME YANİ SENİN ARACININ ÜÇ KURUŞLUK DAHİ OLSA KUSURU BENİM HAYATIMI SÖNDÜRMEYE YETER
    BAZEN DİYORUM ULAN BU ADAMIN FREN LAMBASI YANMIYOR BİR TEK BUNUN İÇİN 2 SAAT VAKİT++10 TL LİK BENZİN YAKACAK YAZIK DEĞİLMİ DİYORUM AMA ONUN SONUCU BENİM HAYATIM OLDUĞU İÇİN HİÇ ÇEKİNMEDEN YAZIYORUM
    3) BİZLER 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU NUN 35. MADDESİNİN BELİRLEDİĞİ KRATERLERE GÖRE MUAYENE YAPIYORUZ OKANUN DA BİR KONUYU ARAMAK SAMANLIKTA İĞNE ARAMAYA BENZİYOR BEN SİZE SADELEŞMİŞ HALİNİ ARAŞTIRIRIM BİZE TEKNİK BÜLTEN ADI ALTINDA GELİYOR
    4)BU İŞTEN BIKTIRDILAR BİR İŞ BULUR BULMAZ İSTİFA EDECEM

moralinizi bozmayın bu tür sıkıntılar olacaktır
    1-2 yıl içinde sistemin oturacağını düşünüyorum
    örneğin bazı otomobil servisleri tüv öncesi kontrolleri yapmaya başladı ayrıca özel olarak muayeneye hazırlama servisleri açıldı
    yani muayene öncesi aracı kontrol ettirip sonra muayeneden geçiyorsunuz
    bu renk olayının nasıl çözüleceğini merak ediyorum

Alıntıları Göster
    arkadaslar,

bu konuyu yeni gördüm ama inaninki dün alman VOX Televizyonun´da TÜV TÜRK hakkina bir konu vardi 45 dakikalik. Sunu demek istiyorum TÜV´ün gelmesi cok iyi oldu oraya . Ya Türkiyede bu kadar cürük emniyetsiz arac olurmu ??? Burada aracta herhangi bir cürükte TÜV vermiyorum git yaptir gel dedimi mecbursunuz yaptirmaya, Kavga ve beddua edilecek bir is deyil bu. Sonucta TÜV sizin güvenliyiniz icin vermiyor. Murat 131 Sahin adam aracimda hersey orjinal diyor, hic birseyi yok diyor ve sonu TÜV gecirmiyor adam feryansin ediyor, TÜV fren balatalarinin öldüyünü, Sanzimanin yagi akiyormus vs... bir sürü önemli Emniyet hatalarini buldu aracin. Ya TÜV ile kavga edildiyini ilk defa gördüm ve cok güldüm , burada olsa TÜV´cü hemen POLIS´i arayip mahkemelik olursunuz. TÜV tekerlerin Profili olmayan fren´leri ölmüs bir araci muaynede gecirirse dahami iyi olacak ??? Bunlari sizin icin demiyorum ama dün Televizyon´da bir kac dayaklik vardi.

Ilk defa Türkiye TÜRK TÜV uygulandi ve bence cok iyi olmus. Karayollari Istasyonunda bahsis veriyorlardi ve en cürük arac kontrol´dan geciyordu, simdi ise TÜRK TÜV isi sikiya aldi ve herkez sikayetci durumdan neden acaba ???? Zormu geldi bahsis ile Muayneden gecmeyince . Ayrica TÜV TÜRK´te bahsis olayi tamamen kalkiyor cünkü her kontrol´de aracin tüm bilgileri Bilgisayar´a veriliyor ve bu bilgilerin hic biri sistem´de deyistirilemiyor ve böylelikle rüsvet olayi kalkiyor. Ayrica TÜV TÜRK daha deyisik daha siki sistemler ile calisiyor.

Renk konusuna gelince. Buradaki TÜV her türlü RENK vs.... kararlari kendi alip aracin Ruhsatina isleye biliyor bu neden TÜV TÜRK´te yok onu bilmiyorum. Arac´in isiklari ile Modifikasyon vs... hepsini TÜV yapiyor burada. Eyer Rengi beyenmediler kendileri deyistirsinler. Ayrica her TÜV TÜRK istasyonunda Almanca bilen biri var . Reportaj yaparken bir kaci Almanca konustu.

Arkadasim gecmis olsun

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinDE

arkadaslar,

bu konuyu yeni gördüm ama inaninki dün alman VOX Televizyonun´da TÜV TÜRK hakkina bir konu vardi 45 dakikalik. Sunu demek istiyorum TÜV´ün gelmesi cok iyi oldu oraya . Ya Türkiyede bu kadar cürük emniyetsiz arac olurmu ??? Burada aracta herhangi bir cürükte TÜV vermiyorum git yaptir gel dedimi mecbursunuz yaptirmaya, Kavga ve beddua edilecek bir is deyil bu. Sonucta TÜV sizin güvenliyiniz icin vermiyor. Murat 131 Sahin adam aracimda hersey orjinal diyor, hic birseyi yok diyor ve sonu TÜV gecirmiyor adam feryansin ediyor, TÜV fren balatalarinin öldüyünü, Sanzimanin yagi akiyormus vs... bir sürü önemli Emniyet hatalarini buldu aracin. Ya TÜV ile kavga edildiyini ilk defa gördüm ve cok güldüm , burada olsa TÜV´cü hemen POLIS´i arayip mahkemelik olursunuz. TÜV tekerlerin Profili olmayan fren´leri ölmüs bir araci muaynede gecirirse dahami iyi olacak ??? Bunlari sizin icin demiyorum ama dün Televizyon´da bir kac dayaklik vardi.

Ilk defa Türkiye TÜRK TÜV uygulandi ve bence cok iyi olmus. Karayollari Istasyonunda bahsis veriyorlardi ve en cürük arac kontrol´dan geciyordu, simdi ise TÜRK TÜV isi sikiya aldi ve herkez sikayetci durumdan neden acaba ???? Zormu geldi bahsis ile Muayneden gecmeyince . Ayrica TÜV TÜRK´te bahsis olayi tamamen kalkiyor cünkü her kontrol´de aracin tüm bilgileri Bilgisayar´a veriliyor ve bu bilgilerin hic biri sistem´de deyistirilemiyor ve böylelikle rüsvet olayi kalkiyor. Ayrica TÜV TÜRK daha deyisik daha siki sistemler ile calisiyor.

Renk konusuna gelince. Buradaki TÜV her türlü RENK vs.... kararlari kendi alip aracin Ruhsatina isleye biliyor bu neden TÜV TÜRK´te yok onu bilmiyorum. Arac´in isiklari ile Modifikasyon vs... hepsini TÜV yapiyor burada. Eyer Rengi beyenmediler kendileri deyistirsinler. Ayrica her TÜV TÜRK istasyonunda Almanca bilen biri var . Reportaj yaparken bir kaci Almanca konustu.

Arkadasim gecmis olsun

Saygilar Yasin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: VW_Passat
    ...

klavyenizde "ğ" harfi yoksa bile "g" mutlaka vardır diye tahmin ediyorum, onu kullanmayı deneyin gerektiği yerlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

...

klavyenizde "ğ" harfi yoksa bile "g" mutlaka vardır diye tahmin ediyorum, onu kullanmayı deneyin gerektiği yerlerde

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

...

Arkadaş AL"A"MANCI Türk'lerden sanırsam

• quote:

quote:

Araç=Bordo
    Ruhsat=Bordo

Araç=Bordo
    Ruhsat=Kırmızı

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Araç=Bordo
    Ruhsat=Bordo

Araç=Bordo
    Ruhsat=Kırmızı

Ocak 2007'de tescil oldu.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Walla benim mantığım da aynen böyle söylüyor.
    Çünkü herşeyin bir başlangıç tarihi vardır; yanlışı düzeltmenin bile...

Bu araçlar birgün elbet el değiştirecek, tescile gidecek, o zaman düzeltilir zaten.

Eğer hiçbirşey için başlangıç tarihi ve peyderpey düzeltme yöntemi benimsenmeyecekse,
    rengi bu şekilde hatalı olup da muayene tarihi gelmemiş ama piyasada gezen bir sürü araba var, bunları kim tescile gönderecek? Polis kontrollerinde bu araçlar bağlanacak mı? Yoksa kanunlara ve yönetmeliklere aykırı biçimde muayenesi gelene kadar gezmeye devam mı edecekler?
    Bu konunun muayene harici uygulaması nasıl oldu öyleyse? Onlar kurtardılar, bizler ise bahtsız bedevi mi olduk.

Varsa yanlış yapılan bir durum, araç ilk tescile gittiğinde düzeltilir zaten. Ama aracı lüzumsuz yere tescile göndermek muamelecisiyle 200TL. Asgari ücretlisi var, dar gelirlisi var; yazık değil mi bu vatandaşa?..

Devletin bu güne kadar peyderpey yaptığı uygulamalara bakıyorum, bunun için neden aceleci davranıldığını bir türlü anlayamıyorum. Üstelik muayene istasyonuna henüz uğramamış ve trafikte rahat gezen araçları bu aceleci yaklaşımın neresine oturtabiliyorlar, onu da anlamıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Araç=Bordo
    Ruhsat=Bordo

Araç=Bordo
    Ruhsat=Kırmızı

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Araç=Bordo
    Ruhsat=Bordo

Araç=Bordo
    Ruhsat=Kırmızı

BOYA KONUSUNDA KUSURSUZ

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.