Şimdi Ara

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
26.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Contra07

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Orjinalden alıntı: VW_Passat
    ...

klavyenizde "ğ" harfi yoksa bile "g" mutlaka vardır diye tahmin ediyorum, onu kullanmayı deneyin gerektiği yerlerde

Arkadaş AL"A"MANCI Türk'lerden sanırsam

evet kusura bakmayin ben Almanya´dan katiliyorum yani Gurbet´ten. Burada dogup büyüdük onun icin Türkcem´de bazi kelimelerde hata varsa özür diliyorum. Klavyem´de yumusak G ve "$" harfi yoktur........

Saygilar Yasin

• quote:

Orjinalden alıntı: arda38

quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

quote:

Orjinalden alıntı: arda38

quote:

Şimdi kusurlar tablosuna baktım. Aracın rengiyle ilgili sadece 7. madde var: "Araç rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı değil" Ağır kusur olarak geçiyor.
    Taksileri saymazsak kusurlar tablosunda araç rengiyle ilgili bunun dışında hiç bir madde yok. Yani bizim araç 7. maddeden dolayı kaldı.

Ama benim aracımın rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı, hem de tıpa tıp aynı:
    Araç=Bordo
    Ruhsat=Bordo

Asıl rengini kırmızı olarak değiştirirsem farklı olacak:
    Araç=Bordo
    Ruhsat=Kırmızı

Aracı başka bir renge de boyatmadık. Ne yapacağız şimdi?..

Ben hala bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

Araç rengi ruhsatta belirtilen renkle aynı değilse ben de dinazorum artık...

(Araç benimkinin aynısı, benimki değil)

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş...

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş...

dedikodu aracın tescil tarihi nedir

Ocak 2007'de tescil oldu.

BOYA KONUSUNDA KUSURSUZ

Boya konusunda kusursuz derken ne demek istediniz? biraz açıklar mısınız?..
    Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Tekrar hatırlatayım:
    İlk gidişte muayeneden "sadece boya nedeniyle" kalınca "Ek-1 doldur gel, muayeneni hemen onaylayalım" dendi. İşimi o gün içerisinde hemen halletmeyi istediğimden bir muameleciden Ek-1 doldurtup tekrardan muayene istasyonuna gidip muayene tekrarını yaptırdım.
    Ek-1 belgesinin üstüne muayene kaşesi vurulup da ben nedenini sorduğumda, bende jeton düştü: ruhsat değişimine gönderiliyormuşum.

Yani şu anda doldurulmuş bir Ek-1 var elimde. Şimdi ne yapmam gerekiyor?..

İlginiz için teşekkürler.

• quote:

evet kusura bakmayin ben Almanya´dan katiliyorum yani Gurbet´ten. Burada dogup büyüdük onun icin Türkcem´de bazi kelimelerde hata varsa özür diliyorum. Klavyem´de yumusak G ve "$" harfi yoktur........

Saygilar Yasin

konu sahibi arkadaştan özür dilerim biraz alakasız oluyo bu mesajım ama; sonuçta burada sadece arabalar ile ilgili değil arada böyle küçük şeylerle ilgili paylaşımlarda yapabiliriz gidişatı bozmadığı sürece sanırım.

yurtdışında bulunduğunuzu ve Türkçe karakterlerin olmadığını tahmin ettim, ortada özür dilenecek bişey de yok tabiki. sadece doğrusunu öğrenmenize vesile olması için uyarmak istedim

• şimdi tekrar gideceksiniz muayenenizin ruhsata işlenmesini isteyeceksiniz boya konusunda tüm istasyonlara bilgi geçildi
    aracınızın rengi kırmızı ruhsatınızda kırmızı veya kırmızının alt rengi olan bordo yazıyorsa (ana rengin belirtilmesine gerek yok sadece bordo yazması yeterli) hiç bir sıkıntı yok demektir yani size boyadan kusur verilemez
    şu an elinizde EK1 varmış yani ruhsatı çıkarmamışınız istasyona gitmeden telefon açın amir e olanları anlatın hala ısrar ederlerse TÜVTÜRK müşteri hizmetlerini arayın ve yardım isteyin 18,02,2009 tarihinde tüm istasyonlara boya konusunda bilgi geçilmiştir
  • trafikten aramışlardır yeter göndermeyin buraya çok işimiz var birde bunlarla uğraşmayalım demişlerdir :)))))
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Saygilar Yasin

konu sahibi arkadaştan özür dilerim biraz alakasız oluyo bu mesajım ama; sonuçta burada sadece arabalar ile ilgili değil arada böyle küçük şeylerle ilgili paylaşımlarda yapabiliriz gidişatı bozmadığı sürece sanırım.

yurtdışında bulunduğunuzu ve Türkçe karakterlerin olmadığını tahmin ettim, ortada özür dilenecek bişey de yok tabiki. sadece doğrusunu öğrenmenize vesile olması için uyarmak istedim

suicide,

özür dilemene gerek yok arkadasim, evet Almanya´da Frankfurt´ta yasiyorum. TÜRKIYE Vatanimi özledim , bir geleyim oraya ilk isim TÜV TÜRK´e gidip aracimi muayne etmelerini isteyecem

Saygilar Yasin

• quote:

Son durum raporudur.
    Çağrı Merkezinden aradılar.
    12/04/2007 tarihi İçişleri Bakanlığı yazısından bahsediyorlar "Araç üzerinde görülen tescil marka kodları" konuluymuş. Bu yazıya istinaden işlem yapıldığını söylediler.
    Yazının bir kopyasını istedim.
    (Çünkü bu yazıya istinaden, sakat olduğunu düşündüğüm, bir ruhsat değişimi yapılacaksa bu yazının bir kopyasını araç belgelerim arasında saklamak zorundayım. Yarın birisi, "sen yanlış anlamışsın, git yeniden ruhsatını yeniden değiştir" derse bu yazı elimde bulunmazsa halim nice olur?..)

İstasyon amirinden alabileceğimi söylediler.
    İstasyon amirini aradım, bu yazıyı veremeyeceğini söyledi. Çağrı merkezinden talimat gelirse verebilirmiş. Yazının bir gizlilik derecesi olup olmadığını sordum, yok dedi. (özellikle sordum: Çok gizli, gizli, hizmete özel, tasnif dışı, nato kozmik vb. birşey yazıyor mu yazının üstünde diye. Hayır dedi)

Çağrı merkezini tekrar arayıp durumu ilettim.
    "Bunun kopyasını size veremeyiz, ama görebilirsiniz" dediler.
    Ben de bunun bir kopyasını saklamak zorunda olduğumu açıkladım.

Tekrar arayacaklar.

Yukarıdaki yazıyı yazdığım zamandan beri (17 Şubat 2009; 15:30:23) bekliyorum; TÜVTürk çağrı merkezi hala geri dönüş yapacak.

Son durumu özetlersek, muayenesiz bir ruhsat ve (yanlış biçimde) üzerine muayene kaşesi vurulmuş bir Ek1 belgesi var elimde. Bu durumda bekliyorum...
    Ruhsatı değiştirmem gerekmediği de aşikar oldu; 18 şubat tarihli (ana renk konusunun muayeneye engel teşkil etmediğini belirten) bir yazının muayene istasyonlarına gönderildiğini öğrenmiş olduk.
    Bir de TÜVTürk açık çağrıya geri dönüş yapsa işler çözülecek gibi görünüyor...

Bu gün öğleden sonra TÜVTürk çağrı merkezini, dayanamadım artık, ben aradım; 0212 444 80 08 numaralı çağrı merkezi hattından. Çevirirsin numarayı; hat meşgul. (Allah, Allah! destek hattı meşgul mü çalarmış?!?) Tekrar dene, yine meşgul! 5dk. sonra bir daha, yine meşgul! Bir daha, bir daha...
    Acaba TÜV Almanya'daki destek hattı da böyle meşgul çalıyor mudur?.. Belki Alman geleneğidir, bilemiyorum! Ama bizim buralarda bankaların veya diğer firmaların destek hatları meşgul çalmaz; belki sizi hemen bir müşteri temsilcisine aktaramazlar, bekletebilirler, ama o telefon meşgul çalmaz.

Baktım olmayacak, Orhanlı İstasyon Amirliğini aradım. Bir çözüm üretmelerini beklemiyordum; aynen de öyle oldu. İlgili kişi yapılan hatayı (kurumsal değil) bireysel algılayıp, "Biz talimatlara uyarız! ogün için öylesi doğruydu, bugün için böylesi doğru. Bizim bir kusurumuz yok!" söylemiyle kendisini aklama yoluna gitti. Sanki ben şahsını suçlarmışım gibi...
    Oradan bu işin hallolmayacağı belli oldu ama bir şeyin de teyidini vermiş oldular:
    18 Şubattan beridir ana renk hususu muayeneye engel değil; muayeneye giden araçlar ana renk olmasalar bile muayeneden geçiyorlar. Yani ben bugün muayeneye gitmiş olsam renk konusunda kusursuz bir biçimde muayeneden geçeceğim.
    "Beyefendi sizin talihsizliğiniz önceden gelmiş olmanız. Bugün gelseydiniz muayeneden geçerdiniz!" diye de çekinmeden, açık açık söylediler.

Bu konuşmadan 45dk-1saat kadar sonra TÜVTürk çağrı merkezini tekrar aradım ve bir müşteri temsilcisine ulaştım. Ancak bu sefer de saat 16:00'yı geçtiği için takım liderleri çıkmış, benim açık çağrım ancak takım liderinin bilgisayarından görünebilirmiş, yarın takım lideri gelince konuyu görüşüp bana geri dönüş yapacaklarmış.

12/04/2007 tarihi İçişleri Bakanlığı yazısının verilip verilmeyeceği konusunda geri döneceklerini söylemelerine rağmen henüz geri dönüş yapılmadığını (çağrının açık kaldığını),
    Bu esnada 18/02/2009 tarihli bir yazıyla şikayet konusu işlemden TÜVTürk tarafından vazgeçildiğini,
    Artık muayeneye giden araçlara bu konuda sorun çıkarılmadığını,
    Bu durumda benim ne yapmam gerektiği sorusunu,
    Muayenesiz bir ruhsat ve onaylanmış bir Ek1 belgesiyle beklemekte olduğumu belirttim ve kendilerinden acil cevap dönmelerini bekledim.

Tekrar arayacaklar.

Son durum budur...

• Desenize bizde İnci Lacivert'den sınıfta kaldık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahbikan

Desenize bizde İnci Lacivert'den sınıfta kaldık..

Kalmadın
    İnci Lacivert ara rengin, ana renk ise mavi, aracın tanımı yapılabildiğine göre ( ara renkten dolayı ) kalmazsın.Sadece ilerde Ek-1 le muayeneye gidersen ( ruhsat değiştireceğin zaman) başına birde MAVİ ekleyecekler bundan sonra aracın MAVİ ( İnci Lacivert ) olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

İşin bokunu çıkarmışlar.

Bunun tek yanıtı budur.

Diğer bir yanıtı da şu:
    eşşeğin bir yerine su kaçırmışlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: skipper_forum

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

İşin bokunu çıkarmışlar.

Bunun tek yanıtı budur.

Diğer bir yanıtı da şu:
    eşşeğin bir yerine su kaçırmışlar

milleti sıfır araç almaya zorluyolar..işi yokusa sürüp
  • quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orjinalden alıntı: Ahbikan

Desenize bizde İnci Lacivert'den sınıfta kaldık..

Kalmadın
    İnci Lacivert ara rengin, ana renk ise mavi, aracın tanımı yapılabildiğine göre ( ara renkten dolayı ) kalmazsın.Sadece ilerde Ek-1 le muayeneye gidersen ( ruhsat değiştireceğin zaman) başına birde MAVİ ekleyecekler bundan sonra aracın MAVİ ( İnci Lacivert ) olacak

Tamam canım öyleyse sorun yok Ona kabulüz..

• ruhsatta aracımın rengi NEW ORLEANS MAVİSİ yazıyor.
    Ruhsatta tescil 24/12/2008

muayende TÜVTÜRK deli dumrulluk yapar mı sizce?
  • cevap yok ama konuya şöyle bir açıklık getireyim.
    ruhsatın tek sayfalı olan kısmında renk NEW ORLEANS MAVİSİ yazıyor.

2 sayfalı olan kısmında ise renk MAVİ yazıyor sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

Son durum raporudur.
    Çağrı Merkezinden aradılar.
    12/04/2007 tarihi İçişleri Bakanlığı yazısından bahsediyorlar "Araç üzerinde görülen tescil marka kodları" konuluymuş. Bu yazıya istinaden işlem yapıldığını söylediler.
    Yazının bir kopyasını istedim.
    (Çünkü bu yazıya istinaden, sakat olduğunu düşündüğüm, bir ruhsat değişimi yapılacaksa bu yazının bir kopyasını araç belgelerim arasında saklamak zorundayım. Yarın birisi, "sen yanlış anlamışsın, git yeniden ruhsatını yeniden değiştir" derse bu yazı elimde bulunmazsa halim nice olur?..)

İstasyon amirinden alabileceğimi söylediler.
    İstasyon amirini aradım, bu yazıyı veremeyeceğini söyledi. Çağrı merkezinden talimat gelirse verebilirmiş. Yazının bir gizlilik derecesi olup olmadığını sordum, yok dedi. (özellikle sordum: Çok gizli, gizli, hizmete özel, tasnif dışı, nato kozmik vb. birşey yazıyor mu yazının üstünde diye. Hayır dedi)

Çağrı merkezini tekrar arayıp durumu ilettim.
    "Bunun kopyasını size veremeyiz, ama görebilirsiniz" dediler.
    Ben de bunun bir kopyasını saklamak zorunda olduğumu açıkladım.

Tekrar arayacaklar.

Yukarıdaki yazıyı yazdığım zamandan beri (17 Şubat 2009; 15:30:23) bekliyorum; TÜVTürk çağrı merkezi hala geri dönüş yapacak.

Son durumu özetlersek, muayenesiz bir ruhsat ve (yanlış biçimde) üzerine muayene kaşesi vurulmuş bir Ek1 belgesi var elimde. Bu durumda bekliyorum...
    Ruhsatı değiştirmem gerekmediği de aşikar oldu; 18 şubat tarihli (ana renk konusunun muayeneye engel teşkil etmediğini belirten) bir yazının muayene istasyonlarına gönderildiğini öğrenmiş olduk.
    Bir de TÜVTürk açık çağrıya geri dönüş yapsa işler çözülecek gibi görünüyor...

Bu gün öğleden sonra TÜVTürk çağrı merkezini, dayanamadım artık, ben aradım; 0212 444 80 08 numaralı çağrı merkezi hattından. Çevirirsin numarayı; hat meşgul. (Allah, Allah! destek hattı meşgul mü çalarmış?!?) Tekrar dene, yine meşgul! 5dk. sonra bir daha, yine meşgul! Bir daha, bir daha...
    Acaba TÜV Almanya'daki destek hattı da böyle meşgul çalıyor mudur?.. Belki Alman geleneğidir, bilemiyorum! Ama bizim buralarda bankaların veya diğer firmaların destek hatları meşgul çalmaz; belki sizi hemen bir müşteri temsilcisine aktaramazlar, bekletebilirler, ama o telefon meşgul çalmaz.

Baktım olmayacak, Orhanlı İstasyon Amirliğini aradım. Bir çözüm üretmelerini beklemiyordum; aynen de öyle oldu. İlgili kişi yapılan hatayı (kurumsal değil) bireysel algılayıp, "Biz talimatlara uyarız! ogün için öylesi doğruydu, bugün için böylesi doğru. Bizim bir kusurumuz yok!" söylemiyle kendisini aklama yoluna gitti. Sanki ben şahsını suçlarmışım gibi...
    Oradan bu işin hallolmayacağı belli oldu ama bir şeyin de teyidini vermiş oldular:
    18 Şubattan beridir ana renk hususu muayeneye engel değil; muayeneye giden araçlar ana renk olmasalar bile muayeneden geçiyorlar. Yani ben bugün muayeneye gitmiş olsam renk konusunda kusursuz bir biçimde muayeneden geçeceğim.
    "Beyefendi sizin talihsizliğiniz önceden gelmiş olmanız. Bugün gelseydiniz muayeneden geçerdiniz!" diye de çekinmeden, açık açık söylediler.

Bu konuşmadan 45dk-1saat kadar sonra TÜVTürk çağrı merkezini tekrar aradım ve bir müşteri temsilcisine ulaştım. Ancak bu sefer de saat 16:00'yı geçtiği için takım liderleri çıkmış, benim açık çağrım ancak takım liderinin bilgisayarından görünebilirmiş, yarın takım lideri gelince konuyu görüşüp bana geri dönüş yapacaklarmış.

12/04/2007 tarihi İçişleri Bakanlığı yazısının verilip verilmeyeceği konusunda geri döneceklerini söylemelerine rağmen henüz geri dönüş yapılmadığını (çağrının açık kaldığını),
    Bu esnada 18/02/2009 tarihli bir yazıyla şikayet konusu işlemden TÜVTürk tarafından vazgeçildiğini,
    Artık muayeneye giden araçlara bu konuda sorun çıkarılmadığını,
    Bu durumda benim ne yapmam gerektiği sorusunu,
    Muayenesiz bir ruhsat ve onaylanmış bir Ek1 belgesiyle beklemekte olduğumu belirttim ve kendilerinden acil cevap dönmelerini bekledim.

Tekrar arayacaklar.

Son durum budur...

Son durumda değişiklik olmadı mı, sorun nasıl halloldu? Benim aracım da 25.07.2005 tescilli Caddy Kombi 1.9tdi Reflex Gümüş, cumartesi günü İzmir Sarnıçta vizeye girdim. Ruhsatta yer kalmadığı için Ek1 düzenlettim. Vizeden geçtikten sonra dün farkettim ki, ek1 belgesinde ve şimdiye kadar hep kayıtlı olan renk kısmındaki refleks gümüşün üstünü çizmişler ve yanına sadece GRİ yazmışlar. Birkaç telefon konuşması ve tekrar istasyon ziyareti sonrası Gri'nin yanına refleks gümüş de yazdılar. Ancak bugün konuyu Trafik Tescildekilerle konuştuğumda (içlerinde şube müdürü ve bu işlerden sorumlu kişi de vardı) ruhsata Gri (Refleks Gümüş) olarak işleyeceklerini ancak 2 yıl önce kredi dolayısıyla üzerinden rehin kaldırmak amacıyla yeni düzenlettiğim trafik belgesinin de yeniden tanzim edileceğini ve yaklaşık 110TL vermem gerektiğini söylediler. Araç dosyasından TOBda aracın refleks gümüş olarak kayıtlı olduğunu görerek refleks gümüşün zaten gri bir renk olduğunu ancak tüvTürk ek1 e ne yazdıysa kendilerinin de ona göre belge düzenleyebileceklerini neden böyle bir işlem yapıldığını bilmediklerini söylediler(!). (Ne Tüvtürk yetkilisi ne de trafik tescil şube müdürü, bu işlemlerle yetkili kişi ve kişiler bunun dayanağını izah edemediler. Forumda sayenizde daha çok öğrendim :)))) Bana da istersem önce bu işi açıklığa kavuşturmamı sonra ruhsat yenileme işlemini yapılmasının daha sağlıklı olacağını telkin ettiler. Allahım ne günlere kaldık! Başlar ayak ayaklar baş olmuş, akılsız başların cezasını da bizim ayaklara ve cüzdanlara çektiriyorlar :(

• Aracın rengi BORDO olarak kaldı. Ek1 belgesi iptal edildi. Ruhsat yenilenmedi. Muayene onaylandı.

Son durum budur.
  • öyle saçmalık olmaz zaten. ana renkmiş. akşam akşam sövdürüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiantly

ghmjjukö

Efendim ?
  • benimki de "tahiti mavi". şimdi ben muayeneye gideyim, üreticinin tüm dünyada tescil etmiş olduğu ve ithalat dahil tüm belgelerde geçen bu renk için bana "yönetmelikte yok bu renk" desinler, bak ben de tüm memleketi ayağa kaldırıp, ne kadar gücüm varsa kullanıp, o yönetmeliği ellerinden alıp bir güzel dürmüyor muyum görsünler o zaman. Allah'ın digilleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

benimki de "tahiti mavi". şimdi ben muayeneye gideyim, üreticinin tüm dünyada tescil etmiş olduğu ve ithalat dahil tüm belgelerde geçen bu renk için bana "yönetmelikte yok bu renk" desinler, bak ben de tüm memleketi ayağa kaldırıp, ne kadar gücüm varsa kullanıp, o yönetmeliği ellerinden alıp bir güzel dürmüyor muyum görsünler o zaman. Allah'ın digilleri...

Gaza gelmeden yukarıyı oku derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 30 Temmuz 2009; 20:44:41 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.