Şimdi Ara

Aracın şasi numarasının tutmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilginç bir sorunla karşı karşıyayız, satılan aracın ruhsatta yazılı motor numarasında sorun bulunmuyor ancak şasi numarası rusattakinden farklı araç çalıntı olarak geçmiyor bu tarz araçlara piyasada sanırım change araç deniliyormuş. Elimizde şasinin değiştirildiğine dair bir belgede yok. Bu aracın satışı yapılabilir mi?

• yaparsınız ama yaptıktan sonra belli olursa direk içeri girersiniz hırsızlıktan

geçen yaz(allah kimsenin başına vermesin) bi marea aldık 2001 model araba çalıntıymış meğer
    plaka-motor-şasi no'su başka bir marea'nınmış
    ama üstüne de aynı no'yu yapmışlar belli olmuyor
    çalıntı olduğunu nasıl mı öğrendik?
    arabam.com'da bakıyordum marea fiyatlarına
    2001 beyaz buldum bi tane 35 plakalıydı
    bizim araba da 35 plaka aynısıydı yani
    noter sözleşmesinde filan aynı adamın ismi vardı internette de..
    ama satış yapan adam ruhsat sahibinin şöförüyüm diye tanıttı
    inandık...
    neyse internetteki adamı aradık evin altında garajda şu an araba dedi bize
    bizim marea'da dükkanda duruyordu
    o zaman anladık çalıntı olduğunu ama olan bizim 11 milyara oldu.....
  • bu konu nereden icap etti açıklayayım, ben (kamuda) çalıştığım kurumun alacaklarının takip edildiği serviste çalışıyorum, işimiz icabı hacizli araçların satışlarını kendimiz açık artırmayla yapıyoruz, yakın tarihte haczettiğimiz araçlardan birinde bu sorun çıktı, resmi makamlarla yazışmaları yapmadan önce forumdan bilgi alabilir miyim dedim.
  • lapseki , ben 2004 te poloyu alırken bahsettiğin konuya benzer bir sorunla karşılaştım...

araba 48 plaka olarak ilk trafiğe çıkmış ve bir süre sonra izmire satılmış , izmir trafik şubeye tescil işlemi olduğunda kayıtlara yanlış şase numarası girilmiş .

neyse , noter satışını aldım , tepecik şubeye kaydını yaptırırken böyle bir araba yok numarası yanlış çalıntı olabilir gibi ifadeler kullandılar , sonra çınarlı muayne istasyonu ve tepecik trafik şubesi arası bir süre mekik dokudum ve sonuçta kayıt yanlışlığı düzeltilerek nihayete erdirdik işlemi ...

sonuca gelecek olursam , satışta bir problem ile karşılaşmazsınız kanımca ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guide -- 13 Nisan 2007; 18:54:28 >
  • bizim 200 yılında 97 model bi corollamız change suyuna gitti

aracı 2000 başlarında aldık plakayı değiştik devrini aldık sattıgımız adam yakalanıyor araç 'CHANGE'

sattıgımız adam dolayısıyla parasını istedi o zamanın parası 15 milyar gitti(avukat masraflarıyla beraber)

mahkeme hala sürüyor sonuç yok burası tr üstelik hakim sen nasıl bu arabayı aldın diyor(!)

trafikte araştırmakta yetmiyor neticesinde devrini aldıktan sonra bile bu pislikler çıkabiliyor iyice araştırmak lazım
  • vaybe , valla piyasa yüzünden artık ikinci el araba alamayacak duruma geldik , sıfır araçlarda maşallah almış başını gidiyor rakam olarak hakkımızda hayırlısı bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

vaybe , valla piyasa yüzünden artık ikinci el araba alamayacak duruma geldik , sıfır araçlarda maşallah almış başını gidiyor rakam olarak hakkımızda hayırlısı bakalım

İkinci el araç alırken motor şasi numarasını kontrol etmek bir çoğumuzun aklından geçmiyor, şahsen bende halen kendi aracımın motor şasi numarasının ruhsattakiyle aynı olup olmadığını kontrol etmedim ancak bu konu gerçekten baş ağrıtacak bir konu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.