Bildirim
Aracın tüm gün güneşte kalması.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Boya koruma. fk1000p -
güneş tek başına değil ama aşırı nem ile birleşince bildiğin asit etkisi yapıyor
bu yüzden özellikle bu nemli ve sıcak havalarda kapalı otoparka çekiyorum -
Bu fk1000p'yi kendimiz uygulayabiliyor muyuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: aquapolis
Bu fk1000p'yi kendimiz uygulayabiliyor muyuz?
Tabi ki bir şey yok, ama ondan önce boya koruma öncesi yüzey işlemlerini de yapmış olmak koşuluyla tabi. -
Yüzey işlemleri derken hocam? -
quote:
Orijinalden alıntı: aquapolis
Yüzey işlemleri derken hocam?
Boya koruma işlemleri
Araç yıkanıp kuurulanacak
Kil ve kaydırıcı ile baştan aşağı temizlenecek, jantlar jant temizleyici ile temizlenecek
Bir dez daha tercihen cilalı şampuan ile yıkanıp kurulanacak.
opsiyonel olarak araca 1-2 kat cila atılacak
koruma olarak ön cam, siyah plastik aksamlar hariç aracın her yerine wax veya fk1000p gibi bir sealant tercihen 2 kat atılacak.
Lastikler parlatılacak
tüm fitil aksamına silikonlu kauçuk koruyucu sprey sıkılacak
iç mekan mat temzileyici ile temizlenecek
Bunu yılda iki kere yaparsanız araçta ne boya yanığı olur ne birşey. Daha uzun süre temiz, tozsuz kalır. Parlaklığını korur. Uzun yıllar boyası canlı kalır.
Araç çok matlaşmışsa pasta ve ya cila işlemini polisaj makinesi ile yapmak gerekir elde veirm alınmaz. Ama hali hazırda iyiyse elle de cilalarsınız.
-
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ama sitede oturan birisi olarak bunları yapabileceğim bir ortamım yok maalesef. Kendime ait bir garajım olsa uğraşırdım ama bu şartlarda zor gibi. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. -
-
-
evet normalde böyle olması gerekiyor benim araç bu aralar çok yıkandı , tozdan kirden dolayı zamanla işlevselliği gidiyor , bu hafta sonu radiant wax veya hd wax deneyeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de kullanmıştım.
Benzinliklerdeki 1 liralık köpükler tabakaya zarar veriyormuş.6 ay geçmeden etkisi gitti. -
Üstad güneş altında branda daha çok zarar verir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne yaparsan yap kapalı garaj gibi olmayacağı için fazla üstüne gitmemek lazım -
garaj yoksa farlar sararır boya cizilir -
Tüm gün güneş altında duruyor hafif gölge bile yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X