Şimdi Ara

Aracınız Elinizden Alınabilir - Emlak Vergisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkede adaletsizliği ve gelir eşitsizliğini düzeltebilecek herhangi bir oluşum yok. Gücü elinde bulunduran, koyun güder gibi, ağanın marabalarını sömürdüğü gibi aynı şekilde devam ediyor. Bir de bunu meşrulaştırdılar. Bu kisvenin altına yatıp soran olursa ahlak timsali örnek insan modelleri bunlar.

• benimde 10000 tl kdv borcum yüzünden vergi dairesi haciz koydu arabama milletin milyon liralık vergi borcu silinir ama..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ev vergisi, fatura vs günü gününe ödeyen biri olarak söylüyorum, gecikmemiştir hiç şimdiye kadar. bu yaptıkları saçma. belediyenin vergisi ile milletin arabası ne alaka. mağduriyet yaratılmamalı böyle. bizim milleti sıkıştırmaz ise ödemez orası ayrı ama belediye ne karışır milletin arabasına el koyar yav. nerden baksan mantıklı bi sebep bulamıyorum. arabayı bırak, cep teli hatta pet şişe su bile lüks görülüyor.

• Benimde 1700tl vergi borcum için haciz koymuşlardı aracıma, hiç affetmiyorlar garibanı yakaladıkları gibi öpüyorlar.

• Haciz koymak ile yakalama kararı farklı şeyler değil mi?

Haciz satarken sıkıntı olur

Yakalama kararı ise çok extrem bir durum.

Bizim de 2 senelik emlak vergisi borcu birikmiş, geçen farkettim, ödedim.

Ama bu yakalama kararı falan, belediyenin insiyatifinde bir şey sanırım.

• Ede noticiğin ola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun Yunus Emre hocam.Hocam yazdıklarınızı tane tane okuyup da size hak vermeyecek kişi ya o belediyenin mensubu olduğu kitleden nemalanıyordur ya da laftan anlamaz anlayışı kıt ön yargılı bir insandır.İnsanlar gayet haklı olduğu ,mağduriyet yaşadığı konularda bile her ortamdaki trollerden dolayı bazen fikir danıştığına yardım istediğine pişman oluyor Memlekette bir futbol kulübünün milyon dolarlık borcu bir kalemde silinirken,usülsüz belediye ihaleleri ile yolsuzlukla yandaşlar zengin edilirken,ödenmeyen ölü yatırımlara milyonlarca dolar borç yapan yandaş belediyelere tek laf edilmezken,bu ülkenin merkez bankasının milyarlarca doları hukuksuz yollarla iç edilirken....vs vs bir vatandaşın 1-1500 tl emlak borcu için hiçbir uyarı veya zaman tanımadan aracına el koyarlar ama buna rağmen hala çıkıp iyi olmuş ödeseydin diyen izansız trollerle uğraşırsın.Siz bence bu dediğim kişilere hiç takmayın.Onların bu topluma tek bir faydası yok.Ancak haram düzeninin değirmenine su taşırlar ve taşımaya da and içmişlerdir.

Seninle 2 yıldan fazla beraber çalıştığımız için benden başka burda kimse seni benden iyi tanıyamaz.İşini iyi yapan,çalışkan haksız bu düzene bizler gibi muhalif bir insansın.Zaten muhaliflerin bu ülkede kaderleri de bu ve buna benzer durumlardır.Eminim o muhitte belediyede çalışan veya malum partinin adamı olsaydı muhtemelen sana yaptıkları gibi yapamazlardı.Valla hocam ben seni tanıdığım kadarıyla başına gelen durumda ne kadar haklı olduğunu gayet iyi biliyorum ama kusura bakma kardeşim orada görev yatığım süre içinde de %76 rekor oy ile malum partiye oy veren memleketinin ne kadar yobaz bir memleket olduğunu gayet iyi biliyorum.Gerçi bizim antepte farklı değil.

• Kamu kurumlarının bazı eksiklikleri oluyor. Yasal tebligat muhakkak çıkmıştır fakat ya postanede ya muhtarda takılmıştır, sisteme tebliğ edildi olarak girmiştir. Belediye personeli de önden bir telefon ile uyarmak yerine doğrudan prosedürü uygulamıştır.

Trafik cezası olarak başıma geldi, tebligat beklerken (muhtara da sordum bir kaç defa) e devlette e-haciz işlendiğini gördüm. Emniyete gittim 2 ay önce tebliğ edilmiş dediler. Benim evrak ya hiç gelmemiş, geldiysede postanede veya muhtarda kaybolmuş tahminimce ama sisteme tebliğ edildi olarak girilmiş.

Benim başıma gelen olaydan gidersek sonrasında muhtemelen haciz işlemi yapılacaktı. Bu noktada haciz kararının da tebliği gelmesi lazım tabi. Yasal avukatınız varsa onun sistemine düşmüştür, yoksa tebliğ edilmesi lazım.

Buraya kadarı devletin hatası, küçük yerlerde memurlar rahatça telefon ile hatırlatma yapabilir. Bu sayede ödemeyi unutan, cezayı duyunca ödeyecek olan insanlar da mağdur olmaz parasını alan kurum da.

Sizin hatanız ise 7 yıllık borç, benim ceza için 2-3 ay sonra e-haciz geldi. Borcu odemezseniz haciz gelir, bunda bir gariplik yok. Garip olan başka durumlar var ama konumuz o değil.

Özelde şirket avukatı, kamuda kurum hukuk birimi borca göre icra koymaz, 1 tl için bile üstünüzde ne bulursa hepsine koyar geçer. Mantık olarak hata var, sizin ev mesela borç sebebi ile satılamayacağından başka bir tedbir almasına gerek yok, ev satılırken tüm alacağı faizi ile tahsil eder fakat hukuk birimi tahsilata çıkarken hangi borç neden diye bakmaz, hepsine standart prosedürü uygular geçer.

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

Evet farklı şeyler, haciz koyduğunda satamiyorsun. Yakalama çıktığında elinden alıp satıp parayı tahsil ediyorlar.

• Hocam burada borcun 7 yıllık olması değil miktarı için yakalama çıktığını söyledi belediyedeki memur. Olaydan sonra tekrar aradım yaptığınız milleti mağdur etmek ilk etapta haciz koyarsın bankaya bloke koyarsın ama küçük bir miktar için yakalama çıkartıp milleti mağdur edemezsin dedim.

Bir de bu emlak vergisi borcu, aldığın kullandığın birine taktığın borç da değil.

Cevap, yetkililer öyle uygun görmüş. Yani yetkililer 2000civari vergi borcu olanın aracını alıp satalım demiş.

Şimdi aynı yetkililere sormak lazım her 2bin TL vergi borcu olanın arabasına yakalama kararı mı çıkıyor? Zannetmiyorum.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Valla hocam doğru diyorsun da bıktım artık.

Adalete inancım kalmadı.

Memurun dediğine göre belirli miktar borcu olanlara uygulanmış bu karar yani 2bin civarı borç varsa aracını yakalayıp satalım demişler.

Ama ben zannetmiyorum her 2bin borcu olanın aracına yakalama kararı çıktığını. Daha uygun yollar varken.

• Vay anam millete bak 7 yıl vergi ödemiyor sonra silinmesini bekliyor?? Aracınada el konulunca konu açıp mağduru oynuyor.

• 7 yil deyince bu konuda bir seyler soylemek istedim. Bu her zaman mukellefin atladigi bir durum degil. Imar Barisi sonrasi arsa statusunden bina statusune gecen ancak fiiliyatta, belediye kayitlarinda oncesinde arsa uzerinden vergilendirilen tum evlere, binalara son zamanlarda vergi cezalari gitti. Bize de 2500 lira geldi, 9 yillik vergi diye ( Bu sure zarfinda arsa vergisi odendigi icin onu mahsup edip kalani vergilendirmisler ve ceza eklemisler).

Yani, muhtemelen 100binlerce insan su anda bu vergilerin farkinda bile degil, teblig ellerine ulasmamis olabilir.

www.cihatdemirbag.com.tr
    İmar Barışı Sonrasında Geriye Dönük Emlak Vergisi
    https://www.cihatdemirbag.com.tr/imar-barisi/imar-barisi-sonrasinda-geriye-donuk-emlak-vergisi

• banka hesabına bloke koymak kolay değil hocam savcılıkdan yazı alınması gerekiyor o yüzden daha basit daha kolay caydırıcı yöntem geliştirmişler ihtarname çekecek icra takibi başlatacak maaşından kesilecek yada savcılık kararıyla hesaplarına bloke konacak belediye uğraşmak istememiş olabilir

• "Arabaya binebiliyorsa, zengindir" mantığını uygulamışlar. Daha neler göreceğiz bakalım.

• belediyenin arabayı bağlatmak gibi bir yetkisinin olması garip geldi bana da!

vergi de zamanında ödenir para yok demiyorsa insan.

• DramaYoLLaRI D kullanıcısına yanıt

Sen ironiyi anladın mı acaba? baştan oku mesajları.

• 2008 yılında yediğim trafik cezasını, ödediğim halde, 10 yıl sonra vergi borcu olarak faiziyle gönderdikleri için hiç şaşırmadım bu duruma  

• trancenden kullanıcısına yanıt

O da bi şey mi benim elimde ödendi makbuzu olan vergi için sehven mükerrer tebligat gönderip tekrar aynı parayı isteyen vergi dairesine kendi makbuzlarını gösterdim. Olsun yine de İPTAL EDEMEYİZ ya öde ya da bizi mahkemeye ver dediler..

Lan manyak mısınız dilekçemi vereyim iptal edin bu saçmalığı öyle şey mi olur elimde makbuz var dedim. "Dilekçeye cevap süresi 30 gün, mahkemeye itiraz süresi tebligattan itibaren 15 gün. Eğer bizi mahkemeye vermezsen 30 gün sonunda dilekçene olumsuz yanıt verirsek hem parayı tekrar ödersin, hem de mahkemeye itiraz hakkın kalmaz dediler....

Ölür müsün, öldürür müsün...?

Böyle bi saçmalık yüzünden idare mahkemesinde vergi dairesi aleyhine dava açıp nihayetinde kazandım.

Devleti devlete şikayet ettik. Bir de mahkeme masrafı ödettik.

Böyle bürokrasinin de, böyle iş bilmez bürokratların da Allah bin belasını versin...

Herşeyimi günü gelmeden öderim. Yeter ki devlete 1 lira borcum olmasın. Gerekirse donsuz gezerim önce devletin parasını öderim. Sırf muhattap olmamak için.

Hatta bu erken ödemelerim yüzünden sgkdan alacaklı bile çıktım bir ara.. parayı geri alana kadar da götüm çatladı...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.